Kısa Çalışma Ödemesi

Kısa Çalışma Ödemesi

Son dakika kısa çalışma ödemesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısa çalışma ödemesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısa çalışma ödemesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Çalışma Ödemesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa çalışma ödemesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 296 kısa çalışma ödemesi haberi bulunmuştur. Tüm kısa çalışma ödemesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 17 saattir devam ediyor. Denizden su alan helikopterlerin çalışmalarını plajda turistler izlerken, bakanlar da bölgeye gitti. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Antalya'nın Kemer ilçesi hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı” dedi.
25.07.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı
Bakan Işıkhan: 110 bin kişiye kısa çalışma ödemesi yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
25.07.2023 Ekonomi
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor?
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği hakkında en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuş ve uzatma kararı alındığını duyurmuştu. Öte yandan 2021 yılı Mart ayında, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan toplam 1 milyar 750 milyon TL’lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, devam edecek mi?
26.05.2021 Çalışma Hayatı
Para ödemeleri bugün yapılıyor! Hemen kontrol edin
Para ödemeleri bugün yapılıyor! Hemen kontrol edin Yüz binlerce kişi bekliyordu. Paralar bugün hesaplara yatırılıyor. Destekten yararlanan bazı vatandaşların banka bilgilerinde yanlışlık bulunuyor. IBAN bilgisi hatalı olanların hemen kontrol etmesi gerekiyor. Banka bilgisinde eksiklik ya da yanlışlık bulunanların ödemeleri PTT aracılığı ile yapılacak. Mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri 5 Nisan Pazartesi günü yapılacak.
5.04.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik koronavirüs kararlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. Kimi illerimizdeki nispi vaka yükselişlerine rağmen, bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz." dedi.
15.03.2021 Gündem
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İŞKUR, 2002 yılında özel sektörde 25 bin işe yerleşmeye aracılık etmişken, 2020 yılında salgına rağmen 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti. Son 18 yılda işe yerleştirilen kişi sayısı 9 milyona yaklaştı" dedi.
15.03.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar!
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar! Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.02.2021 Gündem
Paralar hesaplara yatıyor! Tarih belli oldu, açıklama geldi...
Paralar hesaplara yatıyor! Tarih belli oldu, açıklama geldi... Paralar hesaplara yatıyor. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Açıklama geldi. Bakan Selçuk duyurdu ve tarih belli oldu. Ocak ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri 9 Şubat’ta yapılacak. İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri ise yarın yapılacak. Paralar banka hesaplarına yatırılacak, IBAN'ı bulunmayan kişilere ise PTT üzerinden ödeme yapılacak.
4.02.2021 Ekonomi
Paralar hesaplara yatıyor! Açıklama geldi...
Paralar hesaplara yatıyor! Açıklama geldi... Paralar hesaplara yatırılıyor. Açıklama geldi. Bakan duyurdu. Tarih belli oldu. 5 Ocak’ta ödemeler başlıyor. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Aralık ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ocak’ta hesaplara yatırıyoruz” dedi. Ödemeler banka hesaplarına yatırılacak, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacak.
30.12.2020 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ödemeleri...
Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ödemeleri... Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar sorusu Kurban Bayramı öncesi merak edilen konular arasında geliyor. Kısa çalışma ödeneği ödemeleri ile ilgili müjdeli haberi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk verdi. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatar? Kısa çalışma ödeneği ödemeleri...
28.07.2020 Çalışan Hakları
Son dakika... Bakan Selçuk'tan flaş Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması
Son dakika... Bakan Selçuk'tan flaş Kısa Çalışma Ödeneği açıklaması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği süresindeki 1 aylık uzatma için işverenlerden yeni talep alınmayacağını bildirdi.
30.06.2020 Ekonomi
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşçi çıkarma yasağı ne zaman kalkıyor?
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşçi çıkarma yasağı ne zaman kalkıyor? Corona virüs nedeniyle nisan ayında işverenin, işçiyi işten çıkarması yasaklanmış, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada İşten çıkarmayı engelleyen düzenlemeye işaret ederek "Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız" dedi. Pek çok kişi işten çıkarma yasağının ne zaman sona ereceğini araştırmaya başladı. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı ne zaman kalkacak? İşten çıkarma yasağı ne zaman uzatılacak? İşte işçi çıkarma yasağı ile ilgili tüm detaylar...
17.06.2020 Ekonomi
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün başlıyor
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün başlıyor Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak."
1.06.2020 Ekonomi
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı uzatılacak mı?
İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı uzatılacak mı? Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi nisan ayında TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Bu yasaya göre işverenin, 3 ay süreyle işçiyi işten çıkarması yasaklanmıştı. Normal hayata geçiş sürecine yönelik adımların atılmasıyla birlikte pek çok kişi işten çıkarma yasağının ne zaman sona ereceğini araştırmaya başladı. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı ne zaman kalkacak? İşten çıkarma yasağı uzatılacak mı? İşten çıkarma yasağı ne zamana kadar devam ediyor? İşte işten çıkarma ile ilgili merak edilenler...
3.06.2020 Gündem
İşsizlik maaşı bugün veriliyor mu, ne zaman alınacak? Mayıs ayı işsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi 2020?
İşsizlik maaşı bugün veriliyor mu, ne zaman alınacak? Mayıs ayı işsizlik maaşı bayram öncesi verilecek mi 2020? Corona virüsü nedeniyle emekli ve Ramazan Bayramı ikramiyelerinin erken ödenmesi işsizlik maaşı ödeneği alan vatandaşların da beklenti içine girmesine neden oldu. Vatandaşlar Mayıs ayı işsizlik maaşı bayram öncesi ödenecek mi 2020, diye merak ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada işsizlik maaşlarının bu ay yapılacağını belirtti. Peki, İşsizlik maaşı bugün veriliyor mu, ne zaman yatar? Mayıs ayı işsizlik maaşı bayram öncesi ödenecek mi 2020?
23.05.2020 Gündem
Ödemeler yarın başlıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! 4 bin 380 lira...
Ödemeler yarın başlıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! 4 bin 380 lira... Milyonlarca kişinin beklediği gün geldi. O paralar hesaplara yatıyor. Ve belli oldu kuruşu kuruşuna hesaplandı. Herkes ne kadar ödeme alacağını merak ediyor. Kimin ne kadar kısa çalışma ödeneği alacağı, son 12 ayda Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bildirilen “prime esas kazançları”üzerinden hesaplanıyor. Bir çalışana 1561 lira da, 4 bin 380 lira da ödeme yapılabilecek. Ödemeler çalışanların İŞKUR’a bildirilen IBAN numaralarına yapılacak, IBAN bildirilmemişse PTT Bank aracılığı ile ödenecek.
4.05.2020 Çalışma Hayatı
Milyonları ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi
Milyonları ilgilendiriyor! Resmen yürürlüğe girdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve artık üç ay işçi çıkarmak yasak. Ücretsiz izne ayrılanlara aylık bin 177 lira ödeme yapılacak. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapanlara 10 bin liradan 100 bin liraya kadar; üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. Üç ay su faturası kesilmeyecek bu 6 aya kadar da uzatılabilecek. Daha sonra ise ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek.
17.04.2020 Gündem
Corona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi  Genel Kurulda kabul edildi
Corona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi Genel Kurulda kabul edildi Ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 lira destek sağlanacak. Hazine ve belediye taşınmazları ile Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarına ve izinlerine ait borçlar, KYK kredi borçları, belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ödemeleri, sosyal sigorta prim ödemeleri 3 ay süreyle ertelenecek. Konutlara ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ilişkin su faturası borçları belediyelerce 3 ay süreyle ertelenebilecek. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamındaki yetki tespitlerinin verilmesi, toplu iş sözleşmelerinin yapılması, toplu iş uyuşmazlıklarının çözümü ile grev ve lokavta ilişkin süreler, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay süreyle uzatılacak. İşveren, her türlü iş veya hizmet sözleşmesini, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında 3 ay süreyle feshedemeyecek.
16.04.2020 Siyaset
Üç ay süreyle işçi çıkarmayı yasaklayan düzenleme komisyondan geçti
Üç ay süreyle işçi çıkarmayı yasaklayan düzenleme komisyondan geçti TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 3 ay süreyle işçi çıkarmayı yasaklayan düzenlemenin de yer aldığı, ekonomik tedbirleri içeren yasa teklifi kabul edildi.
15.04.2020 Siyaset
PTT'den flaş açıklama! İŞKUR ödemeleri...
PTT'den flaş açıklama! İŞKUR ödemeleri... Çin'in Vuhan kentinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alana corona virüs salgını nedeniyle her ülke kendi önlemini alıyor. Ülkemizde vaka sayısının artmasının ardından alınan önlemler de arttı. Son olarak büyükşehirlere araç giriş çıkışları yasaklandı. Gelen yasağın ardından PTT, İŞKUR ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşsizlik maaşı, kısa çalışma ödemesi, iş kaybı tazminatı alan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu açıklamada vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar açıklandı. PTT tarafından yapılan açıklamada "Corona virüs tedbirleri çerçevesinde bazı illerimize giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan müşterilerimizin işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alınmıştır" denildi.
5.04.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak Otomotiv, beyaz eşya, sanayi ve demir çelik sektörünün her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde süreç devam ederken, işçilere güzel bir haber geldi. 196 işverene bağlı 400’ün üzerinde işyerini kapsayan ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak olan 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesinde ilk toplantı 26 Eylül’de yapılmıştı. Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi için tarafların bir sonraki toplantılarının 10 Ekim’de yapılması beklenirken MESS, bu süreçte işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, tarihinde ilk kez çalışana avans ödenmesine karar verdi.
7.10.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Çalışma Ödemesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa çalışma ödemesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.