Kira Beyanı

Kira Beyanı

Son dakika kira beyanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira beyanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira beyanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Beyanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira beyanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 kira beyanı haberi bulunmuştur. Tüm kira beyanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri Kira gelir beyannamesi ve kira gelir vergisi, şubat ayının bitmesine az bir süre kala mülk sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Mülklerinden yıl boyunca elde ettiği gelirleri Maliye Bakanlığı'na beyan etmek zorunda olan vatandaşlar, kira beyannamesinin ne zaman ve nasıl verileceğini araştırıyor. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir, Kira beyanı için son gün ne zaman? İşte kira gelir vergisi 2024 beyannamesi verilme tarihi…
17.02.2024 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Süre daralıyor, kazanç 12 bin liradan fazla oluyor
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Süre daralıyor, kazanç 12 bin liradan fazla oluyor 2022 yılında konut veya iş yerinden kira alan kişilerin kira beyannamelerini 31 Mart'a kadar vermeleri gerekiyor. Vatandaşlar gelir vergisi beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) elektronik uygulamalarından “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden vergi dairesine gitmeden ödeyebiliyor. Kira geliri 9 bin 500 liranın üzerinde olanların ödediği gelir vergisi ile ilgili indirim imkanı bulunuyor.
3.03.2023 Ekonomi
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur? 2021 yılında elde edilen kira gelirine ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi, bu yılın mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor. 2021 yılı için belirlenen 7 bin TL istisna tutarını aşanların, beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilemezse ne olur? İşte kira beyannamesi ile ilgili detaylar…
22.03.2022 Ekonomi
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var...
Kredi ile ev alan 5 yıl vergi ödemiyor! 7000 lira sınırı var... Kredi ile ev alan milyonları ilgilendiriyor. Kredi ile ev alanlara güzel haber geldi. Devlet kredi ile ev alanlara muafiyet sağlıyor. Gayrimenkul yatırımı yapıp, krediyle ev alanlar, kredi giderlerini ve 5 yıl boyunca satın alma bedelinin yüzde 5’ini gider olarak gösterebiliyor. Bu mükellefler genellikle 5 yıl boyunca kira gelirleri için vergi ödemeyebiliyorlar. Kira gelirleri; konut kirası ve iş yeri kirası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Konut kira gelirlerinin 7.000 lirası vergiden istisnadır. 2021 yılı için konut kira geliriniz 7.000 liradan fazla ise beyanname vermeniz gerekiyor. İstisna tutarından daha az kira gelirleri için beyanname verilmiyor. Ticari, zirai ve mesleki kazançlarını normal olarak beyan eden mükellefler konut kira geliri istisnasından faydalanamıyor. İş yeri kira gelirleri için durum biraz farklı. İş yeri kira gelirleri için herhangi bir istisna öngörülmemiş olup, kiracılar tarafından kira ödemesi üzerinden stopaj yapılması gerekiyor. İş yeri kira gelirleri için kural olarak beyanname verilmiyor. Ancak eğer yıllık kira geliri 2021 yılında 53.000 lirayı aşıyorsa, iş yeri kira gelirleri de beyan ediliyor. Öte yandan 1.319 Sayılı Yasa'nın 8. Maddesi'nde bu istisnalar sıralanmıştır. Buna göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemiyorlar. İşte milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
5.03.2022 Ekonomi
Ödeme yapılacak! 2 bin 600 TL sınırı var, son gün 31 Mart...
Ödeme yapılacak! 2 bin 600 TL sınırı var, son gün 31 Mart... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Süreçte sona gelindi. 31 Mart son gün olarak belirlendi. 2 bin 600 TL'lik sınır bulunuyor. Bu sınırı aşan gelirler için ödeme yapılacak. Geçen yıl elde ettiği konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların, beyannamelerini ay sonuna kadar vermesi gerekiyor. Bir takvim yılı içinde mal ve hakların kiralanmasından elde edilen gelirlerden kesinti ve istisna uygulamasına konu olmayan ve tutarı 2020 için 2 bin 600 liralık beyanname verme sınırını aşanlar da yıllık beyanname verecekler arasında yer alıyor.
18.03.2021 Ekonomi
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları...
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları... İş yeri ve konut sahibi olanların mülkler için elde ettikleri kira gelir beyannamesi her yıl düzenli olarak veriliyor. Kira geliri beyannamesi için ise geri sayım başladı. 2 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira geliri için 1 Mart'tan itibaren gelirini beyan edecek. Kira geliri elde eden herkesin merak ettiği kira beyanı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
26.02.2020 Ekonomi
Kira gelir beyanı dönemi başladı! Kimler beyan verecek, ne zaman bitiyor?
Kira gelir beyanı dönemi başladı! Kimler beyan verecek, ne zaman bitiyor? Milyonlarca ev ve iş yeri sahibini ilgilendiren kira geliri beyan dönemi bugün başladı. 2018'de, kiraladığı konuttan 4 bin 400 TL'nin, iş yerinden ise 34 bin liranın üzerinde kira geliri olanlar 26 Mart'a kadar beyan vermek zorunda.
1.03.2019 Ekonomi
Kira gelirlerini kim beyan edecek?
Kira gelirlerini kim beyan edecek? Kira gelirlerinin beyanı sırasında birçok öncelikli konu bulunuyor. Bazı mülk sahipleri kira geliri elde etse de beyanname vermeyecek.
27.02.2019 Ekonomi
Son dakika... Kira gelir beyanı yarın başlıyor
Son dakika... Kira gelir beyanı yarın başlıyor Geçen yıl iş yeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi yarın başlıyor. 2017'de, kiraladığı konuttan 3 bin 900 TL'nin, iş yerinden ise 30 bin liranın üzerinde kira geliri olanlar 26 Mart'a kadar beyan vermek zorunda.
28.02.2018 Ekonomi
Kira gelirinde beyan 1 Mart'ta başlıyor
Kira gelirinde beyan 1 Mart'ta başlıyor Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, Maliye Bakanlığının, kira geliri elde edenleri banka, PTT, elektrik, doğalgaz, tapu gibi kurumlardan aldığı bilgilerle kolayca tespit edebildiğini vurgulayarak, "Kira geliri elde edenler, beyan vermemesi ya da hatalı beyan vermesi durumunda değişik cezalarla karşı karşıya kalabilir" uyarısında bulundu...
23.02.2016 Ekonomi
Rekor kira beyanı
Rekor kira beyanı Maliye Bakanı Şimşek, beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını ifade etti.
4.05.2015 Arşiv
Kirada rekor artış: 26,2 milyar liralık beyanda bulunuldu
Kirada rekor artış: 26,2 milyar liralık beyanda bulunuldu Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi.
4.05.2015 Ekonomi
Konut ve işyeri geliri olanlar için son gün!
Konut ve işyeri geliri olanlar için son gün! Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek. Maliye ayrıca 60 yaş ve üzerindeki mükellefleri de ziyaret ederek beyannamelerini evde alacak.
31.03.2015 Ekonomi
Kira beyanı 31 Mart’a uzatıldı
Kira beyanı 31 Mart’a uzatıldı Ev sahipleri için 25 Mart’ta sona erecek kira geliri beyan süresi uzatıldı...
24.03.2015 Ekonomi
Kira beyanı müjdesi!
Kira beyanı müjdesi! 29 Mart'a kadar ek süre verildi
25.03.2013 Ekonomi
Maliye 20 bin ev sahibinin peşinde!
Maliye 20 bin ev sahibinin peşinde! Kira beyannamesinde bulunmayan ev sahiplerine yakın takip
19.02.2013 Ekonomi
Ev Sahiplerine "Pişmanlık" Affı
Ev Sahiplerine "Pişmanlık" Affı Maliye Bakanlığı, çapraz sorgulamada 62 bin ev sahibini incelemeye aldı. Gelir elde ettiği halde beyan vermeyenler dilekçeyle 'pişmanım' derse ceza ödemeyecek.
16.04.2012 Arşiv
Ev sahiplerine kötü haber
Ev sahiplerine kötü haber Beyanda bulunmayan ev sahiplerini üzecek sistem hayata geçiyor. Artık hazır beyannameler gönderilecek
29.09.2021 Gündem
Evini kiraya verenlere yüzde 5 şoku
Evini kiraya verenlere yüzde 5 şoku Kira gelirinin, internet ortamında verilmesi aşamasında ince bir ayar söz konusu... Evin emlak vergisi değerinin yüzde 5’inin altında kira beyanı kabul edilmiyor. Bu durumda elde ettiği kira geliri, emlak vergisi değerinin yüzde 5’inden düşük olan ev sahipleri, perişan oluyor.
16.03.2011 Arşiv
Hırsızlar taktik değiştirdi
Hırsızlar taktik değiştirdi Kirayı bankaya yatırma zorunluluğunun ardından Maliye'nin evleri dolaşıp beyan kontrolü yapması suistimal edilmeye başladı
22.02.2009 Yaşam
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Bakanlık ev sahipleri için düğmeye bastı! Düşük havale, başka hesaba EFT mercek altında!
Bakanlık ev sahipleri için düğmeye bastı! Düşük havale, başka hesaba EFT mercek altında! Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin beyanı için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da izleniyor.
23.01.2024 Ekonomi
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor
İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor! Para cezası geliyor Ticaret Bakanlığı tüketicilerin doğru bilgilendirilmesini engelleyen, gerçeği yansıtmayan ya da varlığı ispatlanamayan sahte yorumlar ile tüketicilerin kandırılmasına neden olabilen uygulamaları yasakladığını, “haksız ticari uygulama kabul ettiğini” duyurdu. Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu, 12 Eylül tarihli son toplantısında 138 dosyayı inceledi.
20.09.2023 Ekonomi
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İşte vergi beyanında püf noktalar....
Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İşte vergi beyanında püf noktalar.... Kira geliri elde edenler, her yıl mart ayında Maliye’ye beyanname vermek zorunda. Beyanname veren tüm mülk sahiplerinin vergi ödemesi gerekmiyor. İstisna, gider ve indirimler beyannamelere yazılıp kira gelirlerinden düşüldüğünde, bazı mülk sahiplerine vergi ödemesi çıkmayacak. İşte ev sahiplerinin merak ettiği tüm detaylar...
7.03.2023 Ekonomi
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi?
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi? Altın, döviz, mevduat gibi yatırım araçlarının yanında; yılbaşından bugüne en büyük getiriyi Borsa İstanbul (BİST) sağladı. 2022 başında (BİST 100) 2.033,32 seviyesinde iken 5.193,30 seviyesine gelmiş durumda. Yatırımcı sayısı da; getiriyle beraber yılbaşından bugüne yaklaşık 1 milyon artarak hisse senedi yatırımcı sayısı 3.4 milyona ulaştı. Peki borsaya giren milyonlarca kişi vergi yüküyle karşılaşacak mı?
13.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Beyanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira beyanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.