Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir

Son dakika kimler işsizlik maaşı alabilir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kimler işsizlik maaşı alabilir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kimler işsizlik maaşı alabilir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kimler işsizlik maaşı alabilir gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 kimler işsizlik maaşı alabilir haberi bulunmuştur. Tüm kimler işsizlik maaşı alabilir haberleri aşağıda listelenmiştir.
12.976 lira olacak! Zam geliyor, o ücretler de artıyor, tüm çalışanları ilgilendiriyor
12.976 lira olacak! Zam geliyor, o ücretler de artıyor, tüm çalışanları ilgilendiriyor Yıl sonunun gelmesi ile birlikte yeni yılda artacak ücretler tek tek açıklandı. Özellikle çalışanlar tarafından yakından takip edilen zam haberleri ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Asgari ücret zammının ardından çalışanları ilgilendiren pek çok kalemde ücret artışı oldu. 2022 yılı itibarı ile geçerli olacak zamlı ücretlerden biri de 12.976 liraya çıkarılan kıdem tazminatı tavanı oldu. Bir yıl ve daha uzun süre aynı işyerinde çalışan kişilere işten çıkarılması durumunda kıdem tazminatı ödemesi yapılıyor. Bu ücret çalışanın maaşı ile doğru orantılı olarak artış gösteriyor. 2022 yılında uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 12.976 TL olacak. Öte yandan işsizlik maaşı da çalışanlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı ile ilgili önemli bir detay da ortaya çıktı.
30.12.2021 Uzmana Sor
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? Corona virüs salgını nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 3 ay süre ile işten çıkarmalara sınırlama getirildi. 16 Nisan sonrasını kapsayan bu süreçten önce işten çıkarılanlar ise işsizlik ödeneği almaya hak kazanıyor.
27.04.2020 Ekonomi
İşinden istifa eden işsizlik maaşı alabilir mi?
İşinden istifa eden işsizlik maaşı alabilir mi? Milyonlarca çalışanın en önemli güvencelerinden biri işsiz kalması halinde yeni bir iş bulana kadar maddi sıkıntı yaşamamaları için devlet tarafından ödenen işsizlik maaşı. 10 aya kadar ödenen işsizlik maaşına hak kazanabilmek için bazı istisna durumlar haricinde işten işveren tarafından çıkartılmış olmak gerekiyor. Corona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde hükümet tarafından vatandaşlara 'evde kal' uyarısı yapılırken birçok iş yeri faaliyetine geçici bir süre son verdi. Çalışmayı sürdüren firmalardan bir kısmı da çalışanlarına ücretsiz izin verdi. Tüm bunların yanı sıra hiçbir önlem almayan firmalar da mevcut. Bu firmalarda çalışan endişeli vatandaşlar ise kendi istekleri ile işten çıkmaları durumunda kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı alıp alamayacaklarını merak ediyor.
3.04.2020 Ekonomi
İşsize 10 ay maaş! İşte gerekli şartlar
İşsize 10 ay maaş! İşte gerekli şartlar Kendi isteği dışında işten çıkarılan kişiye 10 ay boyunca işsizlik maaşı ödeniyor. Her ayın 5'inde ödenen işsizlik maaşı toplamda 20 bin liraya kadar çıkabiliyor.
3.07.2019 Ekonomi
Askere giden çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?
Askere giden çalışan işsizlik maaşı alabilir mi? İşsizlik maaşı almak için çalışanın kendi kusuru olmadan işten çıkarılmış olması gerekiyor. Ancak askere gidenler de bu haktan faydalanabiliyor. Zorunlu askerlik hizmetine katılmak amacıyla işten ayrılan çalışanlar, işsizlik maaşlarını ne zaman ve ne şekilde alabileceklerini merak ediyor.
7.05.2019 Uzmana Sor
Kimler işsizlik maaşı alabilir?
Kimler işsizlik maaşı alabilir? Vatandaşlar işsizlik maaşı alma koşullarını merak ederken, ne süre boyunca ne kadar ücret alabileceklerini de öğrenmek istiyor. İşte işsizlik maaşı konusunda bilinmesi gerekenler...
6.03.2019 Uzmana Sor
İşsize çifte gelir! 3 bin 41 TL...
İşsize çifte gelir! 3 bin 41 TL... İşsiz kalanlar bin 15 ile 2 bin 31 lira arasında maaş alıyor. Ayrıca İşbaşı Eğitim Programları’na katılan işsiz vatandaşlar ayda bin 10 lira daha kazanabiliyor.
17.02.2019 Ekonomi
İşsize çifte gelir imkanı!
İşsize çifte gelir imkanı! İşsiz kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla ödenen işsizlik maaşına yapılan zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşı bin 15 lira olurdu. İşsiz kalan vatandaşlar eğer İşbaşı Eğitim Programları'na katılırlarsa ayda bin 10 lira daha kazanabilirler.
4.02.2019 Ekonomi
İşsizlik maaşı almanın koşulları nelerdir, ne süre boyunca alınabilir?
İşsizlik maaşı almanın koşulları nelerdir, ne süre boyunca alınabilir? İş sözleşmeleri feshedilen işçiler, işsizlik maaşı olarak da bilinen işsizlik ödeneğini alabilmeleri için gereken şartları merak ediyor. Kendi istek ve kusuru dışında işini kaybeden çalışanlara bir sürelik maddi destek sağlamak amacıyla verilen işsizlik ödeneği ile ilgili belirlenen dört koşulu ve hangi süre boyunca işsizlik maaşı almanın mümkün olduğunu haberimizde bulabilirsiniz.
21.01.2019 Uzmana Sor
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte cevabı...
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte cevabı... İşsiz kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla ödenen işsizlik maaşına yapılan zam ile birlikte en düşük işsizlik maaşı 1016 lira olurken toplamda ödenecek en yüksek işsizlik maaşı 20 bin 310 liraya yükseldi . Peki 10 ay boyunca alınacak işsizlik maaşına hak kazanmak için hangi şartlar gerekli? Tüm detaylar haberimizde…
16.01.2019 Ekonomi
İşsizlik maaşından yararlanma şartları nelerdir?
İşsizlik maaşından yararlanma şartları nelerdir? İşsizlik maaşı olarak da bilinen işsizlik sigortası, belirli bir süre çalıştıktan işsiz kalan vatandaşlara destek olmak amacıyla devletin belirli süreliğine bağladığı maaştır. İşsizlik sigortasından yararlanmak için yasada bazı şartların yerine getirilmiş olması istenmektedir. İşte işsizlik sigortasından faydalanma şartları...
14.01.2019 Uzmana Sor
Son dakika: İşsizlik maaşına düzenleme! Onlar da yararlanacak
Son dakika: İşsizlik maaşına düzenleme! Onlar da yararlanacak Binlerce kişiyi ilgilendiren işsizlik maaşlarıyla ilgili son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında işsizlik maaşlarına da düzenleme gelecek. İşte detaylar...
6.09.2018 Ekonomi
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden...
İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Ve başladı, çalışanların ücretlerinden... İşsizlik maaşı, fazla mesai, yıllık izin hakkı, kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili açıklama geldi. Bildirim detayı önem taşıyor. İşçi ve işveren milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Nisan ayı ile birlikte turizm ve tarım sektörlerinde hareketlenme başladı. Bu dönemlerde yoğun bir şekilde sezonluk işçi çalıştırılıyor. İşçilerin sözleşme bitiminde işsizlik maaşı ve kıdem tazminatı hakkı olup olmadığı merak ediliyor. İşverenin sezon sonunda gelecek yıl işçiye kendisi ile çalışılmayacağını bildirirse tazminat yükümlülüğü bulunmuyor. Bildirim yapılıp yapılmaması önemli bir detay. Çünkü herhangi bir bildirimde bulunulmaz ve işçi işe başlatılmazsa işveren iş akdini feshetmiş sayılıyor. Öte yandan işsizlik sigortası fonuna mevsimlik işçilerin ücretlerinden de prim kesiliyor. Peki sezonluk işçiler işsizlik maaşı alabilir mi? Kıdem tazminatı hakları var mı?
14.04.2022 Çalışan Hakları
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden...
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden... Kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir detay netlik kazandı. 1999 tarihinden sonra işe başlayanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi ne zaman kıdem tazminatı hakkı kazanacağını merak ediyor. Kıdem aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanların işten çıkarıldıkları zaman aldıkları ödeme. Ancak bazı durumlarda işten çıkarılmayan, kendi isteği ile işten çıkanlar da kıdem alma hakkına sahip oluyor. Çalışma mevzuatında Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödeme tarihi çalışanların emekli olması ve kıdem tazminatı almasında belirleyici oluyor. 1999 tarihi sonrası işe başlayan için kıdem tazminatı alma hakkı değişiyor.
10.02.2022 Uzmana Sor
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde...
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde... Zam geldi. Ocak 2022 itibarı ile 3.972,82 TL olarak ödenmeye başlıyor. Başvuru şartı bulunuyor. 30 gün içerinde müracaat edilmesi gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Para ödemesi en az 6 ay sürüyor. Ancak 30 gün içerisinde başvurmayanlar bu süre kısalıyor. Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. İşsizlik maaşının en yüksek tutarı belli oldu. Ocak ayından itibaren işsizlik ödeneğinin tavan miktarı 3.972,82 TL olarak uygulanacak. İşsizlik ödeneği hesaplanırken bulunan tutar 3.972,82 TL’nin üzerinde olsa bile ocak ayından itibaren en fazla bu tutarda işsizlik ödeneği ödenecek. Bu tutarın üzerinde işsizlik ödeneği ödenmeyecek. Öte yandan kıdem tazminatında da tavan ücret 2022 itibarı ile yeniden belirlendi. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 810 liraya yükseltildi.
10.01.2022 Çalışan Hakları
Yetim maaşı alan işsizlik maaşı alabilir mi?
Yetim maaşı alan işsizlik maaşı alabilir mi? Ölen kişinin geride bırakmış olduğu kız ve erkek çocuklarına SGK tarafından sağlanan yetim aylığı uygulamasında düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre, yetim maaşı alanların sigortalı işte çalışmaları halinde maaşları kesilmeden çalışmaya devam edebilecek. Peki, Yetim maaşı alan kiş işten çıkarılırsa işsizlik maaşı alabilir mi? Hem yetim maaşı hem de işsizlik maaşı aynı anda alınabilir mi? İşte detaylar...
22.11.2021 Çalışma Hayatı
SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir?
SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir? Emekliliğin şartları sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaştır. Ancak, bazen sigortalılar sigortalılık süresi ve yaş koşulunu doldurmalarına rağmen çeşitli sebeplerle primi ödeme gün sayılarını dolduramazlar. Bu durumda pek çok sıklıkla ‘Emekliliğim uzayacak, primlerimi toplu geri alabilir miyim? Sigorta primi nasıl geri alabilirim?’ diye sorgulayarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ödediği primleri alıp alamayacağını araştırıyor. Peki, SGK prim bozurma nedir? SGK primleri iade edilir mi? Kimler prim iadesi alabilir? SGK prim iadesi nasıl alınır? SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? Yaşlılık toptan ödemesi nedir? İşte detaylar...
24.03.2021 Çalışma Hayatı
Tüm çalışanlar için geçerli! Maaşlarda üst sınır...
Tüm çalışanlar için geçerli! Maaşlarda üst sınır... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlarda üst sınır var! Çeşitli sebeplerle işten çıkarılan vatandaşların yeni bir iş bulana kadar mağdur olmaması için ödenen işsizlik maaşı çalışanlar için adeta bir can simidi oluyor. Çalışılan süreye ve çalışırken alınan maaşa göre değişen miktarlarda alınan işsizlik ödeneği bir yıla kadar ödeniyor. İşsizlik parası alabilmek için ise bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşsizlik maaşı alma şartları neler? Kimler işsizlik ödemesi alabilir? İşsizlik parasında üst sınır nedir? İşte tüm detaylar...
24.08.2020 Ekonomi
İŞKUR nakdi ücret desteği hesapta! Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları nasıl yapılır?
İŞKUR nakdi ücret desteği hesapta! Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları nasıl yapılır? Corona virüsle mücadele kapsamında çalışanlara yönelik başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayanların alabileceği İŞKUR nakdi ücret desteği (Ücretsiz izin maaş desteği) ödemeleri başladı. Çoğu kişi nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? sorusunu aratıyor. Peki, Kimler nakdi ücret desteğini alabilir? Nakdi ücret desteği şartları neler? İşte nakdi ücret desteği başvuru şartları...
8.05.2020 Gündem
İşsizlik maaşı İBAN tanımla ve kaydetme İŞKUR'a nasıl bildirilir? İşsizlik ödeneği ne kadar, kimler alabilir? Uzatılabilir mi 2020?
İşsizlik maaşı İBAN tanımla ve kaydetme İŞKUR'a nasıl bildirilir? İşsizlik ödeneği ne kadar, kimler alabilir? Uzatılabilir mi 2020? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüsü salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün yaptığı açıklamalarda bulunurken IBAN numaralarının 26 Nisan’a kadar bildirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan tarafından yapılan açıklamanın ardından, Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek? İşsizlik maaşı erken mi yatacak? soruları arttı.
24.04.2020 Çalışma Hayatı
İŞKUR İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı kaç ay alınır, şartları nelerdir? 2020 işsizlik maaşı ne kadar?
İŞKUR İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı kaç ay alınır, şartları nelerdir? 2020 işsizlik maaşı ne kadar? Corona virüsü vaka sayısının artmasıyla işsizlik maaşı araştırması da arttı. İşçinin iş akdinin işveren tarafından ya da işçinin haklı sebeplerle iş akdini kendi feshetmesi durumunda işsizlik ödeneği altında verilen işsizlik maaşı şartları merak ediliyor. Peki, işsizlik maaşı şartları nelerdir? İşsizlik maaşı kaç ay alınır ve 2020 işsizlik maaşı ne kadar?
23.03.2020 Çalışan Hakları
İşsizlik maaşı (ödeneği) kaç lira? 2020 en düşük, en yüksek işsizlik maaşı ne kadar?
İşsizlik maaşı (ödeneği) kaç lira? 2020 en düşük, en yüksek işsizlik maaşı ne kadar? Asgari ücrete göre belirlenen işsizlik maaşı ne kadar? En düşük ve en yüksek işsizlik maaşı kaç TL? İşte 2020 işsizlik maaşı hakkında merak edilenler...

Benzer Haber Etiketleri

Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kimler işsizlik maaşı alabilir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.