Kıdem Tazminat

Kıdem Tazminat

Son dakika kıdem tazminat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem tazminat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem tazminat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem Tazminat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem tazminat gelişmeleri de dahil olmak üzere 817 kıdem tazminat haberi bulunmuştur. Tüm kıdem tazminat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı kararı! İşçi iş bulana kadar ödemek zorunda
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı kararı! İşçi iş bulana kadar ödemek zorunda Çalıştığı iş yerinden daha iyi şartları vadeden başka bir işverenin iş yerine geçmek için istifa eden işçiye müjde niteliğinde bir karar geldi. Bölge Adliye Mahkemesi; yeni işverene güvenerek işinden istifa eden personelin işe başlatılmaması halinde, personelin mahrum kalınan kıdem tazminatı ile işe başlayana kadar doğan ücret alacağını işe almayan işverenden talep edebileceğine hükmetti.
11.06.2023 Çalışan Hakları
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir? Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olmasının ardından yeni MİT müsteşarı tartışmaları gündeme geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Peki, Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
5.06.2023 Gündem
Olası asgari ücrete göre tek tek hesaplandı! En az 9 bin 932 lira ödeniyor
Olası asgari ücrete göre tek tek hesaplandı! En az 9 bin 932 lira ödeniyor Kıdem tazminatının en düşük tutarını asgari ücret belirliyor. Asgari ücrete temmuzda ara zam gelecek. Konuşulan rakam 500 dolara karşılık gelen tutar. Güncel olarak yaklaşık 10 bin lira olan bu tutarın 12-13 bin lira arasına çıkabileceği de değerlendiriliyor. Olası tahminlere göre temmuz sonrası emekli olacak EYT’linin ve istifa ile kıdem alabilecek çalışanın cebine girecek olası tutar tek tek hesaplandı.
23.05.2023 Çalışan Hakları
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. 14 destek kaleminden oluşan pakette, EYT’lilere kıdem tazminatı desteği dikkat çekti. Buna göre; işverene EYT yükü için 25 milyar lira kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, ek destek paketi gelebileceğini belirterek, EYT'lilere kıdem tazminat için devlet garantisinin detaylarını anlattı.
13.01.2023 Emekli
Kıdem tazminatı kararı! Bunu yapan işten çıkarılıyor, para da ödenmeyecek
Kıdem tazminatı kararı! Bunu yapan işten çıkarılıyor, para da ödenmeyecek Görev yaptığı sitede bir daire sahibiyle kavga eden kapıcı, tazminatsız kovulunca soluğu mahkemede aldı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay; kat maliklerinin her birinin kapıcının işvereni konumunda olduğundan kapıcının kat maliklerinden birine karşı sataşmasının haklı fesih sebebi olduğuna hükmetti.
6.10.2022 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi Kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
22.09.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren para iadesi kararı! Ödemeler faizi ile birlikte yapılacak. Tazminat kararında zaman aşımı söz konusu değil. Vergi iadesinde 27 Mart 2018 milat olarak kabul edilirken, dava açan 25 bine yakın çalışan için zaman aşımı işlemeyecek. Bu kapsamda yaklaşık 180 milyon liralık vergi iade edilecek
30.05.2022 Çalışma Hayatı
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! 8 maaş ödeme yapılacak, 30 gün içerisinde...
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! 8 maaş ödeme yapılacak, 30 gün içerisinde... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Çalışanın 8 maaş tazminat hakkı bulunuyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. 8 maaş tazminat hakkından yararlanabilmesi için kişinin aynı işyerinde en az 6 ay çalışmış olması gerekiyor. Ayrıca işyerinde çalışan sayısının da 30 ve üzeri olması aranan şartlar arasında yer alıyor. Çalışma mevzuatında çalışanların pek çok hakkı bulunuyor. Haksız yere işine son verilen çalışanlar müracaatta bulunarak bu haksızlığın giderilmesini sağlayabiliyor. Haksız yere işten çıkarılmak; herhangi bir bir sebep olmadığı halde işverenin işçinin işine son vermesi anlamına geliyor. Böyle bir durumla karşılaşan kişinin 30 gün içerisinde arabulucuya giderek işe geri dönüş başvurusu yapması gerekiyor. Arabulucuda eğer sonuç alınmaz ise bu kez 2 haftalık süre içinde iş mahkemesine dava açmak gerekiyor. İşe geri dönüş kararı verilirken mahkeme işçinin çalıştırılmadığı süre için en fazla 4 maaşa kadar boş geçen süre tazminatına hükmediyor. Davanın sonuçlanmasının ardından çalışanın 10 gün içinde işverene yazılı olarak başvurması gerekiyor. Bu başvurudan sonra işveren bir ay içinde işçiyi işe başlatmak zorunda. Bunu yapmaz ise mahkemenin belirlediği tazminatı ödüyor. Tazminat miktarı 8 maaşa kadar çıkıyor. Ödenecek tazminat ise brüt ücret üzerine yol, yemek gibi ek ödemeler de eklenerek giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıyor.
27.03.2022 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili flaş detay! İşçi, işveren hepsini kapsıyor, bunu yapan yandı, her ay maaş...
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili flaş detay! İşçi, işveren hepsini kapsıyor, bunu yapan yandı, her ay maaş... İşçi, işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Her işyerinde olabilir. Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay. Birçok çalışan bu detayı bilmiyor. Kıdem tazminatı bir kişinin aynı işyerinde bir yıldan fazla çalışması ile kazanılan bir hak. İşçi işten çıkarılması durumunda kıdemine göre ödeme alıyor. Çalışılan süre arttıkça kıdem tazminatı da artıyor. Ancak tazminat alabilmesi için kişinin işten çıkarılmış olması gerekiyor. Yani kendi isteği ile işten ayrılan kişi kıdem tazminatı alamıyor. Bu durum nedeni ile işveren ve çalışanlar arasında iş akdinin sonlandırılması sürecinde bazı anlaşmazlıklar çıkabiliyor. İşveren sizi hemen işten çıkarabilir. Kıdem tazminatınız yanabilir. Bu kurallara dikkat etmezseniz iş akdiniz zora girebilir. 4857 Sayılı İş Kanunu'nunda madde madde belirtildi. İşçini kıdem tazminatı alabilmeye hak kazanması için bu şartlara dikkat etmesi gerekiyor. Her çalışan, işçi için maaş ve ücret belirlendi. İşte son dakika 20 soruda her işçinin bilmesi gereken önemli bilgiler ve işten tazminatsız kovulmanıza neden olacak kritik detay...
12.02.2022 Çalışan Hakları
2022 kıdem tazminatı: İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı 10 bin 849 lira...
2022 kıdem tazminatı: İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı 10 bin 849 lira... Kıdem tazminatıyla ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Resmen belli oldu. Kıdem tazminatı tavanı, asgari ücrete yapılan zam oranı ile belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna yapılan zam oranı ile beraber kıdem tazminatı da artış gösterdi. Kıdem tazminatının 2021'de tavanı 8 bin 651,62 liraya yükselmişti. Peki, 2022 kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte hesaplama ve madde madde merak edilenler...
14.01.2022 Çalışan Hakları
2021 kıdem tazminatı tavanı belli oldu! 521 lira zam...
2021 kıdem tazminatı tavanı belli oldu! 521 lira zam... Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4 bin 500 liraya, en düşük memur emekli aylığı ise 3 bin 20 liraya yükseldi.Yeni memur maaşlarının belli olmasıyla beraber 2021 kıdem tazminatının tavanı belli oldu. 2021 yılında kıdem tazminatında tavan rakam 7 bin 638 lira 96 kuruşu olarak belirlendi. Kıdem tazminatında taban rakam ise 3 bin 577 lira olarak hesaplanmıştı.
İstihdam paketi TBMMde kabul edildi
İstihdam paketi TBMMde kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, iş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması, koronavirüs salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılması, Soma'daki maden işçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen kanun ile 'Dijital Mecralar' adlı yeni bir ihtisas komisyonu kuruluyor.
24.07.2020 Gündem
Türk-İş'ten kıdem tazminatı açıklaması
Türk-İş'ten kıdem tazminatı açıklaması Türk-İş Başkanlar Kurulu kıdem tazminatı gündemiyle toplandı. Toplantının ardından oybirliğiyle alınan kararlar açıklandı.
26.06.2020 Çalışma Hayatı
Kıdem tazminatı nakit ödenmek zorunda mıdır?
Kıdem tazminatı nakit ödenmek zorunda mıdır? Çalışanlar kıdem tazminatlarının nasıl ödenmesi gerektiğin merak ederken işverenin bu ödemeyi taksitlendirme şansı olup olmadığını da öğrenmek istiyor. İşte kıdem tazminatının ödenme usulü ile ilgili detaylar…
10.05.2019 Uzmana Sor
Ramazan kolisi maaşa eklenir
Ramazan kolisi maaşa eklenir Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdî ve aynı yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Bunların arasında Ramazan kolileri de bulunuyor.
5.05.2019 Ekonomi
Ramazan kolisi kıdem tazminatını artırır!
Ramazan kolisi kıdem tazminatını artırır! Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdî ve aynı yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Bunların arasında ramazan kolileri de bulunuyor. işveren, her yıl düzenli olarak Ramazan kolisi veriyorsa; bu da kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilir. Yine düzenli ödenen primler, telifler, ikramiyeler hesaba katılır.
2.05.2019 Ekonomi
Yeni reform paketiyle müjdeler geliyor! Çifte maaş, erken emeklilik...
Yeni reform paketiyle müjdeler geliyor! Çifte maaş, erken emeklilik... Yeni reform paketinde yer alan “tamamlayıcı emeklilik” çalışanlara çifte maaş imkânı sağlayacak. Çalışırken yapılan tasarruflar emeklilikte geri dönecek. Üstelik daha erken emekli olunacak...
18.04.2019 Ekonomi
Sözleşmeli astsubay alımı için başvurular bugün sona eriyor!
Sözleşmeli astsubay alımı için başvurular bugün sona eriyor! Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 3 bin 40 erkek, 335 kadın olmak üzere toplam 3 bin 375 askeri personel alımı için başvurular 25 Şubat'ta başlamıştı. Astsubaylara verilecek maaşlar da belli oldu.
13.03.2019 Personel Alımı
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün
Kıdem tazminatını arttırmak mümkün İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdi ve ayni yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. Ancak işverenler tarafından kıdem tazminatı hesaplanırken bazen bu ücretler kıdeme eklenmeyebiliyor. Çalışanlar yardımları isteyerek tazminatlarını artırabilir. ‘Ramazan kolisi’ yardımı bile kıdem tazminatını yükseltiyor.
11.03.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!Tazminat nasıl arttırılır?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!Tazminat nasıl arttırılır? İşçilere düzenli olarak verilen tüm nakdî ve aynı yardımlar kıdem tazminat hesabında kullanılıyor. Kıdem tazminatı giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanıyor. Çalışanlar yardımları da isteyerek tazminatlarını artırabilir.
15.02.2019 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı alacaklara güzel haber
Kıdem tazminatı alacaklara güzel haber Tüm çalışanlar işten çıkartılmaları durumunda ne kadar kıdem tazminatı alacaklarını merak ediyor. İşçilerin kıdem tazminat tavanının yüzde 10.7 yükselmesi ile birlikte asgari ücret alan bir işçi her yıl için 2 bin 558.4 lira kıdem tazminatı alabilecek. İşte kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar...
31.01.2019 Ekonomi
Ölen çalışanın kıdem tazminatını mirasçıları alabilir mi?
Ölen çalışanın kıdem tazminatını mirasçıları alabilir mi? Vefat eden işçinin haklarının ne olacağı merak edilirken, işçi hayatını kaybederse ona ait kıdem tazminatı ücretinin işçinin yakınları tarafından talep edilip edilemeyeceği sorusu da cevap arıyor. İşte hayatını kaybeden işçinin kıdem tazminat hakkı ile ilgili merak edilen o sorunun cevabı...
24.01.2019 Uzmana Sor
Kıdem tazminatı tutarı nasıl hesaplanır?
Kıdem tazminatı tutarı nasıl hesaplanır? İş Kanunu'na göre, aynı işverene bağlı olarak en az 1 yıl çalışan ve diğer şartları yerine getiren işçi, iş akdi feshedildiği taktirde kıdem tazminat almaya hak kazanıyor. Peki kıdem tazminatı nasıl hesaplanıyor. İşte detaylar...
15.01.2019 Çalışan Hakları
Son dakika... Milyonlara maaş müjdesi! Ocaktan itibaren...
Son dakika... Milyonlara maaş müjdesi! Ocaktan itibaren... Sosyal yardım alanlar ve staj yapanlarla öğrencilerin ücretleri, asgari ücret ve memur maaş katsayısı ile artırıldı. Ocaktan itibaren milyonlarca vatandaş daha yüksek ücret alacak.
12.01.2019 Ekonomi
Son dakika: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatına yeni formül...
Son dakika: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatına yeni formül... Kıdem tazminatı sistemi değişiyor. Kıdem tazminatında reformla birlikte her çalışan için bir hesap açılacak. Bu hesaba yatırılacak aylık miktar en az 169 lira olacak. Yılbaşından itibaren bu miktar asgari ücretle birlikte artacak. İşe yeni kıdem tazminatı sistemi için düşünülen üç formül...
3.11.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem Tazminat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem tazminat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.