Kıbrıs Sorunu

Kıbrıs Sorunu

Son dakika Kıbrıs sorunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kıbrıs sorunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Sorunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs sorunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 942 kıbrıs sorunu haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs sorunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: Türkiye ile müzakerelere hazırız
Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: Türkiye ile müzakerelere hazırız Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Yunanistan'ın deniz sınırları konusunda yaşanan anlaşmazlığı çözmek için Türkiye ile müzakerelere başlamaya hazır olduğunu ifade etti.
4.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! Rum lider itiraf etti: KKTC'ye gel orada görüşürüz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! Rum lider itiraf etti: KKTC'ye gel orada görüşürüz İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne Avrupa Birliği grubu için katılan Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis zirve sırasında 2 kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme imkanı bulduğunu açıkladı. Erdoğan'a Paris'te buluşma teklif etti.
2.07.2022 Dünya
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor!
Necmettin Erbakan vefatının 11’inci yılında anılıyor! Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının bugün 11’inci yıl dönümü! Necmettin Erbakan, Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Anma törenine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Erbakan Vakfı İl Başkanı Numan Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Peki, Necmettin Erbakan kimdir? Necmettin Erbakan ne zaman öldü? İşte detaylar...
27.02.2022 Gündem
Bahçeli'den 'ekonomik OHAL' tepkisi: Gafilliktir, şuursuzluktur
Bahçeli'den 'ekonomik OHAL' tepkisi: Gafilliktir, şuursuzluktur Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Türkiye ekonomisiyle ilgili asılsız ve mesnetsiz açıklamaların, muhalefet saflarına döviz fiyatlarını dahil etme izansızlıklarının tarihi bir hata olduğunu yakında herkes görecektir. Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL'den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur.
15.12.2021 Siyaset
Fahrettin Altun: Zaman, iki devletli bir çözümü gerçekleştirmek için çalışmanın zamanı
Fahrettin Altun: Zaman, iki devletli bir çözümü gerçekleştirmek için çalışmanın zamanı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin on yıllardır kalıcı barış için Birleşmiş Milletler (BM) ile yakın iş birliği içinde çalıştığını belirterek, "Zaman iki devletli bir çözümü gerçekleştirmek için çalışmanın zamanı." ifadesini kullandı.
19.07.2021 Siyaset
Türkiye ile KKTC arasında kritik anlaşma! İmzalar atıldı
Türkiye ile KKTC arasında kritik anlaşma! İmzalar atıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "KKTC'li kardeşlerimizin refahının artırılması için, ticaret ve yatırım ortaklıklarımızın ifade ettiği önemin bilincindeyiz." dedi.
3.06.2021 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun'dan KKTC mesajı: Tek çözüm iki devletli çözümdür
İletişim Başkanı Altun'dan KKTC mesajı: Tek çözüm iki devletli çözümdür Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ada'daki Türk varlığını yok sayarak Kıbrıs sorunu çözülemez. Kıbrıs’ta tek çözüm; eşit ve egemen iki devletin varlığıdır." ifadelerini kullandı.
1.05.2021 Gündem
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir'
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir' New York Eyalet Üniversitesi Denizcilik Koleji'nde eğitim veren Prof. Dr. Mark Meirowitz CNN TÜRK'e konuştu. Meirowitz, "Ersin Tatar'ın iki devletli yaklaşımı yeni ve yaratıcı bir fikir. Bu yaklaşıma bir şans verilmeli" dedi.
29.04.2021 Dünya
'Kıbrıs'ta tek çözüm iki devlet'
'Kıbrıs'ta tek çözüm iki devlet' Son dakika haberine göre; İngiltere eski dışişleri bakanı Jack Straw, Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu federal bir devlet yapısının artık mümkün olmadığını ve bugün tek çözümün iki devletli bir yapı olduğunu ifade etti
27.03.2021 Dünya
Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki
Türkiye'den Atina'da düzenlenen foruma sert tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan-Rum ikilisinin, Avrupa Birliği'nin (AB) aday ülke Türkiye ile oluşturmaya çalıştığı olumlu gündemi engellemeye çalışmaları ve başkalarından medet umarak siyaset yapmasının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini bildirdi.
11.02.2021 Gündem
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi!
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşuna giden yolda bir yandan tüm diplomatik kanalları zorlarken diğer yandan diplomasi yanıtsız kaldığında Kıbrıs Türkü'nün varlığını güvence altına almak için Barış Harekatı ile sahada varlık gösterdi. Türkiye'nin garantörlüğü, KKTC'nin kuruluş sürecine olumlu yansıyan en önemli unsurlardan biri oldu. Peki, KKTC nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlığını ne zaman ilan etti? İşte Kıbrıs tarihi hakkında merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
'Ege adalarının silahlandırılmasını kabul edemeyiz'
'Ege adalarının silahlandırılmasını kabul edemeyiz' Ege adalarının silahsız olmasının da Türkiye’nin kırmızı çizgisi olacağını belirten Oktay, “Bununla ilgili girişimler başladı. Ege adalarının silahlandırılması Türkiye açısından asla kabul edilemez. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Hukuki girişim için yasal anlamda çalışmalar fiilen başladı” dedi.
27.07.2020 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı: Bir kaç hafta içinde Türkiye'ye geliyor!
Bakan Dönmez açıkladı: Bir kaç hafta içinde Türkiye'ye geliyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Üçüncü sondaj gemisini İngiltere'den alıyoruz, birkaç hafta içinde Türkiye'de olacağını söyleyebilirim" dedi.
24.02.2020 Ekonomi
Çavuşoğlu: Türk tarafının önerisi halen masada
Çavuşoğlu: Türk tarafının önerisi halen masada Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rum yönetimi, 2011 ve 2012'de yaptığı gibi Kıbrıs Türk tarafının 13 Temmuz tarihli hidrokarbon iş birliği önerisini de hemen tereddütsüz reddetmiştir ancak bu öneri halen masadadır. Rum tarafı Türk tarafının bu önerisini kabul etmezse Türkiye Petrolleri sizin verdiğiniz ruhsat sahalarında çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir" dedi.
9.09.2019 Siyaset
Rumlarda Maraş alarmı: Rus ve Çinli yatırımcılar harekete geçti...
Rumlarda Maraş alarmı: Rus ve Çinli yatırımcılar harekete geçti... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin tek taraflı olarak Kapalı Maraş’ın açılması için çalışma başlatması, yatırımcıların gözünü bölgeye yöneltti. Rus ve Çinli yatırımcıların, 1974’ten önce Kapalı Maraş’ta mülkü olanları kıskaca aldığı ve mülklerini satması için ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Rumların ’sözde’ Kapalı Maraş Belediye Başkanı Simos Yoannu, Maraş’ın Kıbrıs sorunu konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Rumlar mallarını satmamalı" açıklaması yaptı.
3.09.2019 Dünya
KKTC Enerji Bakanı Taçoy: Burası Türk yönetimine açılacaktır
KKTC Enerji Bakanı Taçoy: Burası Türk yönetimine açılacaktır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları’nın Kıbrıs’a yaptığı ziyareti tarihi olarak değerlendirdi. "Gurur duyduk, mutlu olduk" diyen Taçoy, "Sayın Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kadro olarak ülkemizde temaslar yapması, çok önemli mesajlar içeriyordu. Böyle bir fotoğraf daha önce hiç verilmedi. Bir anlamda dosta güven düşmana korku salındı dedi.
12.08.2019 Dünya
"Kıbrıs'ta AB kendini diskalifiye etti"
"Kıbrıs'ta AB kendini diskalifiye etti" Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı aldığı kararlara ilişkin "Türkiye'ye parmak sallanmaz. Biz yeni ortaya çıkmış bir ülke değiliz. Yüzyıllardır bölgemizde olup biten konusunda söz sahibi olmuşuz. AB, bu kararla Kıbrıs sorununun çözümünde olumlu rol oynama şansını yitirerek bir anlamda kendini diskalifiye etti" dedi.
24.07.2019 Dünya
Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye'nin faaliyetleri sürecek!
Rumlar iş birliği yapmazsa, Türkiye'nin faaliyetleri sürecek! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "13 Temmuz önerinizin (KKTC'nin, Rum tarafına, hidrokarbonlar konusunda ortak komite kurulması önerisi) öngördüğü şekilde bir iş birliği mekanizması kurulmadığı sürece KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne ruhsat verdiği alanlarda faaliyetlerimizi bir değişiklik olmadan kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
14.07.2019 Siyaset
KKTC Dışişleri Bakanı Özersay'dan AB'ye: Artık kımıldayın
KKTC Dışişleri Bakanı Özersay'dan AB'ye: Artık kımıldayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Rum kesiminin 1 Mayıs 2004 tarihinde Avrupa Birliği'ne (AB) tek taraflı üye yapılmasının ne kadar yanlış bir karar olduğunun, yıllar içinde çok daha net biçimde ortaya çıktığını söyledi.
2.05.2019 Dünya
BM Genel Sekreteri'nden Kıbrıs açıklaması
BM Genel Sekreteri'nden Kıbrıs açıklaması Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, hazırladığı Kıbrıs raporunda, ''Devam eden istişarelerin, müzakerelerin yeniden başlamasını sağlayacağını umuyorum.'' ifadesini kullandı.
17.04.2019 Dünya
KKTC Başbakanı Erhürman: Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor
KKTC Başbakanı Erhürman: Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor Ankara'ya gelen KKTC Başbakanı Tufan Erhürman "Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor. Bence Kıbrıs Rum tarafı müzakereler tarihi boyunca hep zamanın kendi lehine işlediği varsayımıyla hareket etti. Üzülerek söylemeliyim ki bu da zaman zaman doğru çıktı. Hep bir oyalama taktiği ile yürüyorlar" dedi.
14.02.2019 Gündem
Yunan basını Erdoğan-Çipras görüşmesini manşetten verdi
Yunan basını Erdoğan-Çipras görüşmesini manşetten verdi Gazeteler, Başbakan Çipras'ın Ankara temasları için 'Açık savlarla samimi diyalog', 'Her şey için pazarlık', 'Güven arttırıcı önlemler' gibi başlıklar attı.
6.02.2019 Dünya
Türk'ten 'Türkçe bildiğine dair belge' istendi
Türk'ten 'Türkçe bildiğine dair belge' istendi Kıbrıslı Türk Deniz Birinci, Rum Dışişleri Bakanlığı’na iş başvurusunda bulunduğunu, kendisinden 'Türkçe bildiğine dair belge' istendiğini iddia etti.
22.01.2019 Dünya
Çipras'tan Türkiye'nin AB üyeliğine destek
Çipras'tan Türkiye'nin AB üyeliğine destek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Çipras, "Türkiye'nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır" dedi.
11.01.2019 Dünya
'Rum tarafı kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecek'
'Rum tarafı kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecek' KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Rum tarafı, (Doğu Akdeniz'deki) yetkiyi ve doğal zenginlikleri paylaşmama ısrarını sürdürecekse Kıbrıs’ta kalıcı bölünmenin sorumluluğunu da üstlenecektir." dedi.
31.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Sorunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs sorunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.