Kıbrıs Rum

Kıbrıs Rum

Son dakika kıbrıs rum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıbrıs rum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıbrıs rum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs Rum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs rum gelişmeleri de dahil olmak üzere 360 kıbrıs rum haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs rum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’yi darp eden 2 Rum’un duruşması 6 Temmuz’da yapılacak.
9.06.2023 Gündem
Ömer Çelik: Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü keserek slogan atan faşistlerin tavrını lanetliyoruz
Ömer Çelik: Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü keserek slogan atan faşistlerin tavrını lanetliyoruz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Londra'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konvoyunun önünü kesilip, slogan atılmasına tepki göstererek, "Faşistlerin tavrını lanetliyoruz" dedi.
30.03.2023 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna İngiltere’nin başkenti Londra’da saldırı girişiminde bulunuldu.
29.03.2023 Gündem
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afrin merkezine yapılan ve sivil insanların hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, “Bu alçak saldırıdan sonra ilgili birlik komutanlıkları karşı operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri yoğun şekilde ateş altına alarak şu ana kadar 18 teröristi etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz” dedi.
21.01.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar Lefkoşa'da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ortak açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ta (doğal kaynakların) gelir paylaşımında çözüm bulabilirsek Doğu Akdeniz meselesinin yüzde 50'sini çözmüş oluruz" dedi. Tatar ise, "Kıbrıs eski Kıbrıs değildir, Omuzlarımızda binlerce şehidimiz, arkamızda 85 milyona yakın bir Türk ulusu vardır." ifadelerini kullandı.
2.02.2021 Dünya
Ersin Tatar'dan BM'ye çağrı: Dönüm noktasındayız
Ersin Tatar'dan BM'ye çağrı: Dönüm noktasındayız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Ada'da egemen eşitlik ve iki devlete dayalı iş birliği formülüne açık fikirlilikle yaklaşma çağrısında bulundu.
6.01.2021 Gündem
KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı belli oldu!
KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı belli oldu! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.
18.10.2020 Dünya
Türkiye dünyaya ilan etti: Her an müdahale edilebilir!
Türkiye dünyaya ilan etti: Her an müdahale edilebilir! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye konusuyla ilgili olarak, 'Bizim oralara bir gece ansızın kaç defa geldiğimizi gördüler. Saldırılar devam ederse Türkiye oralara her an müdahale edebilir. Bu hem o örgütlere bir uyarıdır hem de onların destekçisi olan ülkelere bir uyarıdır' dedi.
4.10.2020 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı  tedbir almalıdır"
AK Parti Sözcüsü Çelik: "Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Güney Kıbrıs'ta, Limasol'da Köprülü Camii'nin yakılmak istenmesini şiddetle kınıyoruz. Rum Yönetimi, İslam düşmanı faşistlere karşı tedbir almalıdır." ifadelerini kullandı.
1.06.2020 Siyaset
Güney Kıbrıs'ta aile dramı! Kimlikte o kısmı boş bıraktılar
Güney Kıbrıs'ta aile dramı! Kimlikte o kısmı boş bıraktılar 17 yıldır Güney Kıbrıs'ta yaşayan Erkan Bozkurt (32), Pani (36) adında bir Rum ile evlendi. Rum yönetimi, Bozkurt Türk olduğu için çocuklarının kimliğinde 'baba adı' ve 'baba soyadı' bölümlerini boş bıraktı. Hatta bu bölümlere çizgi işareti koydu. 8 yıldır evli olan Bozkurt, "Resmi olarak baba olduğumu kanıtlayamıyorum. Rumlar Türk olduğum için çocuklarımın resmi evraklarına baba olarak beni yazmıyorlar. Bu bir zulüm" dedi.
11.05.2020 Dünya
Kıbrıs Rum kesiminde koronavirüs vakası tespit edildi
Kıbrıs Rum kesiminde koronavirüs vakası tespit edildi GÜNEY Kıbrıs Rum kesiminde 2 kişide koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu da sınır kapılarındaki önlemlerin artırılması kararını aldı.
9.03.2020 Dünya
KKTC Başbakanı Erhürman: Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor
KKTC Başbakanı Erhürman: Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor Ankara'ya gelen KKTC Başbakanı Tufan Erhürman "Rum tarafı kafa karıştırmaya çalışıyor. Bence Kıbrıs Rum tarafı müzakereler tarihi boyunca hep zamanın kendi lehine işlediği varsayımıyla hareket etti. Üzülerek söylemeliyim ki bu da zaman zaman doğru çıktı. Hep bir oyalama taktiği ile yürüyorlar" dedi.
14.02.2019 Gündem
Rum kesimi Türkiye'ye engel çıkarmaya hazırlanıyor!
Rum kesimi Türkiye'ye engel çıkarmaya hazırlanıyor! Türkiye ile AB arasında devam eden Türk vatandaşlarına vize serbestliği pazarlıklarına Kıbrıs Rum yönetimi engel çıkarmaya hazırlanıyor.
17.12.2018 Dünya
Dışişleri: Guterres'in sözleri henüz mürekkebi kurumadan çarpıtıldı
Dışişleri: Guterres'in sözleri henüz mürekkebi kurumadan çarpıtıldı Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri'nin söz konusu açıklamasının içeriğinin, mürekkebi henüz kurumadan Kıbrıs Rum tarafınca çarpıtılmaya başlandığını açıkladı.
6.06.2017 Dünya
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar Kıbrıs Rum Kesiminde bugün yayınlanan gazeteler Cenevre’deki Kıbrıs konferansı çerçevesinde yaşanan bazı diyaloglara yer verdi.
15.01.2017 Dünya
"Böyle bir müzakere süreci olmaz"
"Böyle bir müzakere süreci olmaz" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre'de sürecin tıkanmasının nedeninin, Kıbrıs Rum tarafının toprak konusunu kendi lehine bitirme ve Kıbrıs Türk tarafının müzakere gücünü sıfırlama gayreti olduğunu söyledi.
23.11.2016 Dünya
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı!
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait araştırma gemisi, Türk Deniz Yetki Alanı'nda izinsiz araştırma yaparken Türk fırkateyni tarafından bölgeden uzaklaştırıldı
1.09.2016 Dünya
Kıbrıs'ta birleşme kararı çıktı
Kıbrıs'ta birleşme kararı çıktı KKTC’de, futbolcuların takımlarından bedelsiz ayrılmaları engellenmezse, kulüpler Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu’na üye olabilir.
26.03.2015 Futbol
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ın ve "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin güvenliğinin ve uluslararası alandaki yerlerinin Ada'daki sorunun çözümüyle bağlantılı olduğunu" söyledi...
3.02.2015 Dünya
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yıllık basın toplantısında Kıbrıs’tan söz ederken Kuzey ve Güney Kıbrıs demesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle söz etmesi Rusya’yı uzun yıllardır “doğal müttefik “ olarak kabul eden Rum yönetimini kaygılandırdı.
20.12.2014 Dünya
Doğu Akdeniz'de yüksek tansiyon
Doğu Akdeniz'de yüksek tansiyon Doğu Akdeniz'de Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan arasında petrol kavgası giderek alevleniyor.
29.09.2021 Gündem
Rumlar Solo Türk'ü ve Türk Yıldızları'nı şikayet etti
Rumlar Solo Türk'ü ve Türk Yıldızları'nı şikayet etti KIBRIS Rum Yönetimi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı hava akrobasi filosu Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün KKTC’ye gelmesi ve paraşütçülerin atlayış yapmasını, sözde Rum hava sahasının ihlal edildiği ve bölgenin yasa dışı kapatıldığı (NOTAM) iddiası ile BM’ye şikayette bulundu...
29.09.2021 Gündem
Hükümetten Kışanak'a sert yanıt
Hükümetten Kışanak'a sert yanıt Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Devlet hakkı içerisinde ayrı bir devlet hakkı söz konusu olmaz...
29.09.2021 Gündem
Bakanlar kurulu istifa etti!
Bakanlar kurulu istifa etti! Güney Kıbrıs Rum yönetiminde Bakanlar Kurulu istifa etti...
29.09.2021 Gündem
Çapraz ziyaret!
Çapraz ziyaret! Kıbrıs sorunun çözümü sürecinde dün bir ilk yaşandı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs Rum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs rum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.