Kçö

Kçö

Son dakika KÇÖ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KÇÖ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KÇÖ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kçö

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kçö gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 kçö haberi bulunmuştur. Tüm kçö haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor Emekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
28.05.2022 Emekli
SGK,SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, milyonları ilgilendiriyor! Maaşta alt sınır 4,250 lira ve…
SGK,SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, milyonları ilgilendiriyor! Maaşta alt sınır 4,250 lira ve… SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, işçi, ev kadını herkes merak ediyordu. Borç, maaş kıdem tazminatı ile ilgili her şeyi tek tek açıkladı. İş kanununda sadece işçilere asgari ücretin altında bir ücret ödenemeyeceği belirtilir. Diğer konularda ise yargı kararları incelenir. Sizin konunuzla ilgili bazı yargı kararlarında asgari ücret zammı kişilere zam olarak sunulamaz şeklindedir. Yani uygulamada asgari ücret artışı ve onun üzerine de Yİ-ÜFE, enflasyon oranı ya da iş sözleşmesinde belirtilen tutar kadar artış yapılması kararlaştırılmıştır. Emekli kişilere Genel Sağlık Sigortası borcu tahakkuk ettirilmemektedir. Benim sigortalılığım öncesi doğumlarım var. Müjde bekleyen annelerle ilgili bir gelişme var mıdır acaba? 2023’e kadar bir adım atılır mı? Ben hem EYT, hem den staj mağduruyum. Ben ücretsiz izin ve KÇÖ mağduruyum, bizlere bir hak tanınır mı? Emekliliğime bir yıl varken pandemi dolayısıyla ücretsiz izne ve KÇÖ’ye ayırdılar, sonrasında da işyeri battı ve işsiz kaldım. 2020 Yılında emekliliğime bir yıl varken 2022 yılında emekliliğime yine bir yıl var. Bu yöndeki mağduriyetler giderilecek midir? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
4.02.2022 Uzmana Sor
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
1100 TL ödeniyor! Hesaplara daha az para yatırılıyor, yüz binlerce kişi...
1100 TL ödeniyor! Hesaplara daha az para yatırılıyor, yüz binlerce kişi... Hesaplara 1100 TL yatırılıyor. Ödemeler normal ücretten daha düşük yapılıyor. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Açıklama geldi. Pandemi sebebiyle kısa çalışma ödeneği alanlar bu dönemde işsiz kaldığında işsizlik ödeneği aldı. İş değiştiren ve daha yüksek ücretli bir işe geçen çalışanlar işsizlik ödeneği bağlanırken son maaşlarının neden dikkate alınmadığını, 1420 lira yerine neden 1100 lira hesaplarına yatırıldığını, hesaplamada yanlışlık olup olmadığını araştırıyor. Detaylarıyla açıklandı. İşte sebebi...
8.10.2021 Ekonomi
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi...
Emekli maaşları eksik yatırılacak, emeklilik gecikecek! Yüz binlerce kişi... Emeklilik hayali kuran yüz binlerce kişi için kötü haber. Emekli aylıkları eksik tutar üzerinden yatırılacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Kısa çalışma ya da ücretsiz izinde olan çalışanların pandemi döneminde sosyal güvenlik primleri yatırılmadı. Sadece genel sağlık sigortası (GSS) primi yatırıldı. Yaş doldurulsa bile primleri 1 gün bile eksik olan kişiler emekli olamayacak ya da emeklilik tarihleri gecikecek. Emeklilik yaşı her iki yılda 1 yıl uzayacak. Pandemi nedeniyle çalışamayan işçiler için mağduriyet ancak borçlanma hakkı ile giderilebilecek.
17.09.2021 Çalışma Hayatı
Ev hanımlığı süresi borçlanarak emekli olabilir mi?
Ev hanımlığı süresi borçlanarak emekli olabilir mi? Emekli, işçi, EYT’li milyonlar çok merak ediyordu. Tek tek açıklandı. İş yerinde 1 yılı tamamlamadığınız için kıdem tazminatı hakkınız bulunmuyor ancak ihbar tazminatı alabilirsiniz. Borçları miktarına bakılmaksızın teminat ve peşinatsız yapılandırıyor. 30 Eylül 2021 tarihine kadar ilgili SGK merkezine müracaat ederek bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Ev kadınlığı sürelerinin borçlanılması hakkı sadece yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını kapsamaktadır. Türkiye’de yaşayan ev hanımlarına böyle bir imkân tanınmamaktadır. Memurum ne zaman emekli olurum, engelliler nasıl emekli olur? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
23.09.2021 Uzmana Sor
3 bin 488 TL ödeniyor! İşsizlik maaşı alanlar...
3 bin 488 TL ödeniyor! İşsizlik maaşı alanlar... İşsizlik maaşı alan ya da işten çıkartıldığı için işsizlik maaşından yararlanmak isteyenleri ilgilendiriyor. 3 bin 488 lira ödeme yapılıyor. 90 gün detayı önemli. Fesih yasağının ardından işten çıkartmalar başladı. İşten çıkartılanlardan işsizlik ödeneği alma hakkı bulunanlar ödenek almakta iken 90 gün içinde bir işe girerlerse işsizlik ödeneği aldıkları döneme ait sigorta primleri işsizlik fonundan karşılanacak.
17.08.2021 Ekonomi
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar...
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın o kağıda imza atmayın. Paranızı alamazsınız ve mağdur olursunuz. 30 Haziran tarihinde ücretsiz izne çıkarma sona erdi. Ancak konuyla ilgili çok fazla şikayet geliyor. Bu tarihten sonra çalışanlar ücretsiz izne çıkartılamaz. İsteği olmadan ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar haklı fesih ile kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Ancak bazı işverenler çalışanlardan ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğine dair imzalı yazı alıyor. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer imzalarsanız haklı fesih hakkı kaybolur ve paranızı da alamazsınız.
10.07.2021 Ekonomi
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor Koronavirüs salgını döneminde uygulanan işten çıkarma yasağı 1 Temmuz itibarı ile sona erdi. Birçok çalışan işten çıkarılma endişesi yaşamaya başladı. İşten çıkarma yasağı sonrasındaki süreç ile ilgili önemli bir detay dikkat çekiyor. Pandemi dolayısıyla getirilen istihdama dönüş ve artı istihdam prim desteklerinden yararlanan işletmeler, söz konusu işçilerin en az yarısını, yararlandıkları ortalama destek süresi kadar 1 Temmuz’dan sonra çalıştırmaya devam etmek zorundalar. Bu işçileri haklı bir sebep olmadan işten çıkarttıkları için istihdam zorunluluğunu yerine getiremeyen işletmeler, aldıkları prim desteğinin tamamını gecikme faiziyle iade edecekler.
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık...
Çalışan yüz binleri ilgilendiriyor! Değişti, artık... Normalleşme süreci çalışma hayatına da yansıdı. Çok sayıda çalışanı yakından ilgilendiren değişiklik bugün itibarı ile başlıyor. Kısa çalışma ve ücretsiz izin- işten çıkarma yasağı sonlandırıldı.
1.07.2021 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 30 gün detayı, süreyi kaçıran...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 30 gün detayı, süreyi kaçıran... Milyonlarca çalışan için geçerli. 30 gün süre sınırı bulunuyor. Bu süre içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. Kovid – 19 pandemisi dolayısıyla geçen yıl 17 Nisan’da başlayan işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona eriyor. Yasağın bitmesinin ardından işten çıkarmalarda artış bekleniyor. İş Kanunu’na göre, işe iade davası açmak mümkün. Peki işten atılan herkes işe iade davası açabilir mi? İşe iade davasının kaç gün içinde açılması gerekir? Zaman aşımı süresi ne zaman başlar? İşveren işe iade edilen işçiyi başka bir yerde çalıştırabilir mi? İşe başlatmama tazminatı ne kadardır?
29.06.2021 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi?
Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi? Kısa çalışma ödeneği 30 Haziran'da sona eriyor. 1 Temmuz itibariyle başlayacak normalleşme sürecinde nargile kafeler hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine devam edecek. Pandemi sürecinde kısa çalışma ödeneği alan çalışanlar, 30 Haziran sonrasında işten çıkarma yasağı sona erdiğinde işsiz kalmaları halinde işsizlik maaşı alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki, Kısa çalışma ödeneği alan işsizlik maaşı alabiliyor mu? Kısa çalışma işsizlik maaşını etkiler mi? İşte kısa çalışma ödeneği alan çalışanların işten çıkarılmaları halinde sahip olduğu haklar...
29.06.2021 Çalışan Hakları
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı...
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı... Emekli maaşları daha düşük olacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. 2 gün kaldı. Bu hafta sona eriyor. Son anda yeni bir karar alınıp süre uzatılmazsa kısa çalışma, işten çıkarma yasağı, ücretsiz izin uygulaması, nakdi ücret desteği ve normalleşme desteği 30 Haziran'da sona erecek. Sosyal güvenlik primleri yatırılmayan çalışanların emeklilik tarihleri gecikecek, emekli maaşları daha düşük olacak. Hastalık ve doğum nedeniyle rapor parası alamayacaklar. Emeklilikle ilgili bu riskleri bulunan çalışanlar için borçlanma hakkı verilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
28.06.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 1420 lira yatırılıyor! Ve başladı...
Hesaplara en az 1420 lira yatırılıyor! Ve başladı... Paralar bugün hesaplarda. Milyonlarca kişi bekliyordu, belli oldu. Banka hesaplarına en az 1420 lira yatırılıyor. Ödemeler başladı. Mayıs ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri banka hesaplarına aktarılıyor. Hemen kontrol edin. IBAN bilgisi bulunmayanlara ödemeler PTT'den yapılacak. İşsizlik ödeneği en düşük bin 420 lira en yüksek 2 bin 840 lira. Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara yapılan 1500 liralık nakdi destek ödemesi de 8 Haziran’da gerçekleştirilecek.
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ve belli oldu, yarın başlıyor...
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ve belli oldu, yarın başlıyor... Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler yarın başlıyor. En az 1420 lira ödeme yapılacak. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Bakanlık duyurdu. Banka IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılacak. Mayıs ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ücretleri yarın hesaplara aktarılacak. Öte yandan ücretsiz izne gönderilen kişilere yapılan 1500 liralık nakdi destek ödemesi de 8 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.
3.06.2021 Ekonomi
Kısa Çalışma Ödeneği uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği yattı mı?
Kısa Çalışma Ödeneği uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği yattı mı? Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) uzatılacak mı? Salgın süresinde istihdamı korumak amacıyla uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği haziran ayı normalleşme süreci ile birlikte pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor. Desteğe başvuran iş yerleri için Kısa Çalıma Ödeneği uzatılmıştı. Peki, KÇÖ uzatılacak mı? Kısa çalışma devam ediyor mu? Kısa Çalışma Ödeneği uzatılacak mı? KÇÖ ne zaman bitiyor? İşte detaylar
1.06.2021 Ekonomi
Maaşlarda yeni dönem başlıyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor...
Maaşlarda yeni dönem başlıyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor... Çalışan ve iş yeri sahibi herkes merak ediyordu. Yeni dönem başlıyor. Maaşlar ve mesaide eskiye dönüş. Kısa çalışma sonrası mesai ve maaşlarda normalleşme başlıyor.30 Haziran itibariyle sona ermesi beklenen kısa çalışma uygulaması sonrasında tüm işçiler normal mesai düzenine geçecek. Maaşlar tam olarak ödenecek, primler 30 gün üzerinden yatırılmaya başlayacak.
29.05.2021 Çalışan Hakları
Hesaplara en az 1420 lira yatırılıyor! Ve belli oldu...
Hesaplara en az 1420 lira yatırılıyor! Ve belli oldu... Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. En az 1420 lira ödeme yapılacak. Yüz binlerce kişi bekliyordu. Bakan duyurdu. Tarih belli oldu. Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Mayıs ayına ilişkin paralar, 4 Haziran Cuma günü hesaplara aktarılacak. Ödemeler banka hesaplarına yapılacak, bilgileri hatalı olan vatandaşların ödemeleri ise PTT aracılığı ile yapılacak.
29.05.2021 Ekonomi
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor?
KÇÖ devam edecek mi, 2021 Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği hakkında en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuş ve uzatma kararı alındığını duyurmuştu. Öte yandan 2021 yılı Mart ayında, önceki dönemde ödemesi devam edenlerle birlikte toplamda 1 milyon 139 bin 743 kişi için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan toplam 1 milyar 750 milyon TL’lik kısa çalışma ödemesi yapılmıştı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı, devam edecek mi?
26.05.2021 Çalışma Hayatı
KÇÖ'deki işçi istifa etse de işsizlik maaşı alabilir mi?
KÇÖ'deki işçi istifa etse de işsizlik maaşı alabilir mi? Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Pandemi döneminde kısa çalışma kapsamına alınan işçiler, önümüzdeki süreçte işten çıkartıldıklarında veya kendi istekleriyle işten ayrıldıklarında işsizlik ödeneği alabilirler. İşsizlik ödeneği alabilmek için 30 gün içinde İŞKUR’a başvurmaları gerekir.
13.05.2021 Çalışan Hakları
Nakdi ücret desteğinde flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu
Nakdi ücret desteğinde flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu Ücretsiz izne çıkarılan işçilerle ilgili flaş gelişme. Hesaba yatacak. Ve belli oldu. Ücretsiz izne çıkarılan işçiler ayda 1.500 TL nakdi ücret desteği yerine önceki aylarda almakta oldukları tutarda Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) alacak. Nakdi ücret desteği ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika açıklama geldi. Peki, Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?
9.05.2021 Çalışma Hayatı
Nisan ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği nisan ayı ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeme tarihi…
Nisan ayı KÇÖ yattı mı? Kısa çalışma ödeneği nisan ayı ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeme tarihi… Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerini yarın hesaplara yatırıyoruz” dedi. Nisan ayı kısa çalışma ödeme tarihi ve hesaplara yatacak miktar detayları…

Benzer Haber Etiketleri

Kçö ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kçö haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.