Katarakt

Katarakt

Son dakika katarakt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan katarakt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını katarakt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Katarakt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan katarakt gelişmeleri de dahil olmak üzere 364 katarakt haberi bulunmuştur. Tüm katarakt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum"
4 yıl sonra ameliyatla gözleri açılan kadın buruk sevinç yaşadı! "Şimdi gözüm açıldı, ama enkazları görüyorum" Malatya'da yıllar önce sol gözü görme yetisini kaybeden, 4 yıl önce de sağ gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluşan Meryem Hakalmaz (83), ameliyat ile sağlığına kavuştu. Yeniden görmeye başlayıp, taburcu olan Hakalmaz, "Şimdi gözüm açıldı, dünyayı görüyorum çok şükür ama enkazları görüyorum. İçim parçalanıyor. Allah'ım, Rabb’im bir daha göstermesin" dedi.
20.10.2023 Yaşam
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor Güneş gözlükleri yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından olarak öne çıkarken uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Arslan, “Güneşe bakmayı hiç tavsiye etmiyoruz, zararlı etkilerini direkt göz alıyor, etkileri uzun vadede görülüyor. Katarakt oluşumunu hızlandırıyor, gözün kojektiva dediğimiz beyaz kısmında göz eti diye tabir edilen pterjium hastalığı, göz önüne sarı kabarcıklar oluşturabiliyor. Koyu renkli her cam koruyucu değil, damgaları var, ultraviyole ışınlardan koruma düzeyine bakmak lazım. Güneş gözlüğü muhakkak takalım, işportadan alınmasını tavsiye etmiyoruz” dedi.
1.06.2023 Sağlık
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı Belirli dönemlerde ya da belirli uyaranlara maruz kalındığında tekrarlayan alerjik rinitin mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.05.2023 Sağlık
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor Türkiye gündemine, 2003 yılında şüpheli ölümlerin araştırılmasıyla giren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), havaların ısınmasıyla yeniden kendini gösterdi. Aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (SCÜ) de bulunduğu kurulun aşı geliştirme çalışmalarında, 20 yılda henüz istenen sonuca ulaşılamadığı belirtildi.
24.05.2023 Yaşam
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor'
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor' Havaların ısınması ve baharın gelmesiyle güneşin kendisini gösterdiğini belirten göz hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, gözü güneşten gelen ışınlarından korunmak için kullanılan gözlükleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bir bir anlattı. Yrd. Doç. Dr. Genç, sahte gözlüklerin katarakt gelişimini hızlandırabileceğini söyledi.
24.05.2023 Sağlık
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor
Diyabet ve tansiyonun bir numaralı düşmanı! Düzenli tüketilirse kanser riskini sıfıra düşürüyor Düzenli tüketildiğinde kanser riskini sıfıra indiriyor, antioksidan özelliği bulunuyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini en aza indiriyor; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içeriyor. Tansiyon düşürüyor, kan damarlarını koruyor, hücre yıkımını azaltıyor. İşte insan sağlığı için mucize olan yeşil besinler...
21.03.2023 Sağlık
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Yer: Trabzon... 'Öldüm, dirildim' 62 yaşında hayatının şokunu yaşadı
Yer: Trabzon... 'Öldüm, dirildim' 62 yaşında hayatının şokunu yaşadı Trabzon'da 62 yaşındaki Sebahattin Aydın, katarakt şikayetiyle bir özel hastaneye gitti ve 4 defa ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlarından ardından sol gözünün enfeksiyon kaptığını, görme yetisini kaybettiğini ve gözünden alınan numunelerin de incelenmek üzere başka hasta ismiyle devlet hastanesine gönderildiğini iddia eden Aydın suç duyurusunda bulundu. Hastanelere adli ve idari soruşturma başlatılırken özel göz hastanesi ve devlet hastanesinden açıklama geldi.
10.12.2022 Yaşam
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, “Güneş gözlüğü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke ediyor olmasıdır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı...
Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, diyabet ve kolesterolün bir numaralı düşmanı! Yaşlanmayı geciktiriyor, hücre hasarını engelliyor! 2000 yıl önce Romalıların şifa kaynağıydı... Kanserin her türlüsü ile savaşıyor, kansersavar olarak biliniyor. Romalılar tarafından 2000 yıl önce tüketiliyordu, kanserli hücrelerin de ölmesini sağlıyor. Göz sağlığı için gerekli olan bileşenleri içeriyor, görme ve katarakt gibi yaşa bağlı göz hastalıkları riskini azaltıyor. Önemli bir C vitamini kaynağı, tam bir kolajen deposu. Cilt kızarıklığı ve iltihabı azaltmaya yardımcı oluyor, güçlü bir antioksidanlar kaynağı, içerisinde hücre hasarını engelleyen veya nötralize eden moleküller bulunuyor. Diyabet hastalarında kan şekeri kontrolünü sağlıyor, antioksidan açısından zengin olduğu için kan şekerini koruyor. Kalp sağlığını destekliyor, Yüksek "kötü" LDL kolesterolü düşürüyor. Bağırsak fonksiyonunu ve sindirim sağlığını destekleyerek kabızlığa son veriyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Ağız ve diş sağlığı için de etkili olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor....
8.06.2022 Yaşam
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama...
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama... Ehliyet yenileme sürecinde yapılan başvurularda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ehliyet sahibi olmak veya araç kullanmak için üst yaş sınırı olup olmaması gerektiği tartışılan konular arasında. Sürücü belgesi yenileme ve sağlık raporu konularına özellikle dikkat çekiliyor. Çünkü yapılan muayenelerde araç kullanan ya da kullanacak kişinin asıl problemleri gözden kaçırılıyor. Algı ve dikkat kontrolüne yönelik testin olmaması ve sadece genel muayene yapılmasının önemli bir açık olduğu belirtiliyor. İleri yaştaki sürücüler ne kadar aracı dikkatli kullansalar da konu farklı yönleriyle tartışma yaratıyor.
9.05.2022 Ekonomi
Diyabet, kanser ve kolesterole karşı koruyor! 2 ay tüketilirse...
Diyabet, kanser ve kolesterole karşı koruyor! 2 ay tüketilirse... A,B,K ve diğer vitaminler bakımından çok zengin; bol miktarda kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve hücre tahribatını engelleyen antioksidan içeriyor. Enflamasyonu azaltıyor, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltıyor, kan şekerini düzenlemede yardımcı oluyor, kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri koruyor. Katarakt gibi göz hastalıklarında olumlu etki ediyor, diyabete karşı koruyucu görevi görüyor, kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Kan hücrelerini artırıyor, kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor, kemikleri güçlendiriyor. Kanser riskini 2 ayda yüzde 10 azaltıyor, DNA diziliminde hücre yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktiriyor. İşte stres, üzüntüye neden olan hücre yıkımının da önüne geçen bu besinin faydaları...
2.05.2022 Sağlık
Sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir
Sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir Elazığ’da havaların ısınmasıyla birlikte güneş ışınlarından korunmak için gözlüklere yönelen vatandaşlara uyarılarda bulunan uzamanlar, çarşı-pazarda satılan kalitesiz ve markasız gözlüklerin tercih edilmesinin ileride büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve hatta katarakt bile yapabileceğini belirtti.
24.04.2022 Sağlık
Demans ve Alzheimer için şifa! Kan şekerini kontrol ederek diyabete iyi geliyor...
Demans ve Alzheimer için şifa! Kan şekerini kontrol ederek diyabete iyi geliyor... Demans ve Alzheimer için şifa! Suyunu bal ile karıştırıp içmek kalbi güçlendiriyor. Doğal idrar söktürücü, sinirlilik, yorgunluk ve depresyon tedavisine yardımcı oluyor. Artirit ve romatizma gibi şişkinliklerin tedavisinde kullanılıyor, hamileler ve çocuk yapmayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediliyor. Doğum kusurlarına azaltmaya yardımcı oluyor, lif açısından zengin olduğu için, bağırsak hareketliliğini artırıyor. İyi bir antioksidandır ve kanser, katarakt ve diğer göz sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı oluyor bu nedenle diyabet hastaları için oldukça yararlı olduğu biliniyor. Kemoterapinin başarı oranını artırıyor, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı oluyor.
16.03.2022 Sağlık
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans...
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans... Kalp hastalığı, kanser, diyabet, demans gibi kronik hastalıkların gelişme riskini azaltıyor, içindeki antioksidanlar, oksidatif stresle savaşıyor. Bu bitki cilt kanseri, lösemi, meme ve karaciğer kanseri, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı çok etkili, düzenli olarak çayını içenlerin kan şekeri düşüyor. Konsantrasyonu, performansı ve ruh halini iyileştiriyor, katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıkların ilerlemesini azaltıyor, yaşla birlikte azalan görme sağlığını koruyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip, bu sayede vücuttaki ödemin uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor. Sindirim sistemini destekliyor, prostat sağlığı için ve saç dökülmesine karşı kullanılması öneriliyor.
11.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Katarakt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki katarakt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.