Kasko

Kasko

Son dakika kasko haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kasko ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kasko haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kasko

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kasko gelişmeleri de dahil olmak üzere 551 kasko haberi bulunmuştur. Tüm kasko haberleri aşağıda listelenmiştir.
MTV'yi daha düşük ödeyebilirsiniz! İzlenmesi gerek yol açıklandı
MTV'yi daha düşük ödeyebilirsiniz! İzlenmesi gerek yol açıklandı Yasaya göre ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), aracın kasko sigorta değerinin yüzde 5’ini geçmesi halinde bir alt kademeden vergilendiriliyor. Bu avantaj özellikle motor silindir hacmi ve yaşı büyük olan araç sahiplerini daha çok ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar...
28.01.2024 Ekonomi
9 ilde “Sibergöz-18” operasyonu: 28 gözaltı
9 ilde “Sibergöz-18” operasyonu: 28 gözaltı 9 ilde internet üzerinden sanal ortamda “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuna yönelik eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Sibergöz-18” operasyonunda 28 şüpheli yakalandı.
26.01.2024 Gündem
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor
Arabası olana 31 Ocak uyarısı yapıldı! MTV yoksa muayene de yok, trafiğe çıkamıyor MTV'de gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin 31 Ocak tarihine kadar yatırılması gerekiyor. MTV'yi yatırmayan, araç muayenesi, satış, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil işlemi yapamıyor. Muayenesi olmayan aracın trafiğe çıkması yasaklanıyor. Taşıt satış, devir işlemi yapılabilmesi için verginin ödenmiş olması gerekiyor. MTV'nin yatırılmamış olması kasko yapılmasını engellemiyor. Sakatlık derecesi yüzde 90 ve üzeri olan malul, engellilere özel taşıtlar MTV'den muaf tutuluyor. Fazla ödenen MTV'ler talep edilebiliyor.
24.01.2024 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün! Başvuru gerekiyor, işte kritik nokta
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün! Başvuru gerekiyor, işte kritik nokta Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün. Yasaya göre ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), aracın kasko sigorta değerinin yüzde 5’ini geçmesi halinde bir alt kademeden vergilendiriliyor. Bu avantaj özellikle motor silindir hacmi ve yaşı büyük olan araç sahiplerini daha çok ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar...
23.01.2024 Ekonomi
İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak'a Lübnan'da büyük ilgi!
İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak'a Lübnan'da büyük ilgi! Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in şarkıcı kızı Dilan Çıtak, önceki gün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleşen Mr Lebanon 2024 Ödül Töreni'ne damga vurdu.
11.01.2024 Künye
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek Arabası olan vatandaşın yıllık gideri tek tek hesaplandı. Yeni vergi ve harç tutarlarıyla birlikte sürücülerin 2024 yılında ödeyeceği MTV, kasko, sigorta ve yakıt gibi 4 önemli gider kaleminde değişiklikler oldu. Bu sene sürücülerin motor türlerine göre hangi otomobili tercih ederse en az ne kadar bütçe ayırması gerektiği belli oldu. Buna göre, Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’yı kullanmanın sürücülere maliyeti en az 59 bin TL’yi bulacak. En çok satan elektrikli otomobil Togg T10X’i kullanmanın maliyeti sadece hızlı şarj istasyonları kullanıldığında 59 bin 402 TL, evden şarj edildiğinde 44 bin 796 TL olacak. Hibritler ise yakıt konusunda önemli avantajlar sağlıyor. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
8.01.2024 Ekonomi
Kasko fiyatlarında büyük düşüş! Arabada fiyatlar eriyince her şey değişti
Kasko fiyatlarında büyük düşüş! Arabada fiyatlar eriyince her şey değişti Son dönemde sıfır araçlara yönelik tedarik sıkıntısının sona ermesi ve araç fiyatlarının gerilemesi, kasko fiyatları üzerinde de etkili oldu. Araç fiyatlarındaki düşüş, kasko ücretlerinde de yeni bir ayarlama getirdi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı kasko fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
5.01.2024 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi Trafik sigortasında yeni dönem 2024 yılı itibarıyla başlıyor. Ocak ayından itibaren trafik sigortasında aylık artış oranı yükseltildi. Trafik sigortalarında aylık artış oranı yüzde 2 seviyesindeyken, bu oran ocak ayı için yüzde 10 artırıldı. Şubat, mart ve nisan aylarında ise trafik sigortası primlerinde aylık artış yüzde 5 olarak uygulanacak. Öte yandan maddi kazaya karışıldığı durumlarda sigorta şirketinin karşı tarafa yaptığı hasar ödemesi 120 bin TL iken bu tutar 200 bin TL seviyesine yükseltildi. Peki düzenleme ile birlikte yeni dönemde araç sahiplerini ne bekliyor?
15.12.2023 Ekonomi
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Kasko ücretlerine yeni ayar! Kampanya tarihleri belli oldu
Kasko ücretlerine yeni ayar! Kampanya tarihleri belli oldu Kasko fiyatlarına yeni ayar geliyor. Sıfır araçlara yönelik tedarik sıkıntısının sona ermesi, bayilerin kampanya dahilinde fiyatları indirmesi, ikinci elde de fiyat düşüşleri ile birlikte oto piyasası dengeye oturdu. Bu süreçte kasko fiyatlarında bir gerileme oldu mu? Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı merak edilen soruları cevapladı.
21.11.2023 Ekonomi
Kaskoda yeni fiyat ayarı! Araç sahiplerine güzel haber geldi
Kaskoda yeni fiyat ayarı! Araç sahiplerine güzel haber geldi Kasko fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Arabası olan vatandaşa güzel haber geldi. Son dönemde Ticaret Bakanlığı’nın attığı adımlar sonrası sıfır ve ikinci el otomobil piyasası dengelendi. Bazı otomobillerde ise öneli fiyat düşüşleri yaşandı. Peki araç fiyatlarında yaşanan düşüş kasko fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte detaylar...
2.11.2023 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
30.10.2023 Gündem
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Taba'ya düşen roket çok sayıda insanın yaralanmasına yol açtı, ABD'ye ait savaş uçakları ise gece yarısı 04.30'da bombardımana girişti.
27.10.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili görülmemiş gelişme
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Kasko fiyatlarıyla ilgili görülmemiş gelişme Kasko fiyatlarındaki ciddi artışlar, birçok araba sahiplerini bu önemli güvenceden mahrum bırakmıştı. Ancak son dönemlerde yaşanan olumlu değişiklikler, kasko primlerinde önemli bir düşüşe yol açtı. Fiyatların hangi düzeyde olduğuyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İşte kasko fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken detaylar...
27.10.2023 Ekonomi
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Araç sahipleri dikkat: Kasko fiyatları değişti, işte en düşük bedel
Araç sahipleri dikkat: Kasko fiyatları değişti, işte en düşük bedel Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Araç parçalarının çok fazla yükselmesi vatandaşı kaskoya ilgisini son dönemde daha da artırdı. Kaskoda fiyat dengesi değişti. İşte en düşük ve en yüksek kasko bedeli...
7.10.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek
Arabası olan herkesi kapsayan yeni karar! Bunu yapan sürücü tazminat ödeyecek Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kazaya karışan kusurlu olan sürücü, karşı tarafın masrafları yanında bir de tazminat ödemek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak kaza sonrası kusurlu tarafın ödemesi gereken tazminatlar ile ilgili bilgi verdi.
29.09.2023 Gündem
Arabası olan milyonlarca vatandaş uyarı geldi! Bu illerde yaşayanlar dikkatli olsun
Arabası olan milyonlarca vatandaş uyarı geldi! Bu illerde yaşayanlar dikkatli olsun Araba olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Arabası olanların ceplerini yakacak olan kasko fiyatları ortaya çıktı. Araba fiyatlarının artmasıyla birlikte kasko fiyatların da tavan yaptı. Kasko fiyatları geçen yıla göre yüzde 140 arttı. Öte yandan artan fiyatlar sebebiyle trafik sigortası ve kasko yaptıranların sayısı düştü. Trafik sigortası düşük olan iller tek tek açıklandı. Sürücülere uyarı yapıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonlara büyük şok! Kasko fiyatları yüzde 140 oranında yükseldi
Arabası olan milyonlara büyük şok! Kasko fiyatları yüzde 140 oranında yükseldi Araba olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Arabası olanların ceplerini yakacak olan kasko fiyatları ortaya çıktı. Araba fiyatlarının artmasıyla birlikte kasko fiyatların da tavan yaptı. Kasko fiyatları geçen yıla göre yüzde 140 arttı. Peki fiyatlarda son durum ne? İşte kasko fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
4.08.2023 Ekonomi
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor
Araba kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! Yaptırımı yok ama uzun yolda tehlikeli oluyor Tatile çıkmak amacıyla uzun yola çıkanlara uyarılar art arda geldi. SİSODER Başkan Vekili Şükrü Okatan, terlikle araba kullanmaya ilişkin iddiaları yanıtlarken, İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Elif Çandır da uzun yola çıkarken nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2023 Gündem
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na sunulan taksi ücret tarifelerine yüzde 100 zam talebi UKOME toplantısında görüşülecek. Aksu zam talebiyle ilgili, “Mesleğimizi sürdürebilirlik adına ayrıca hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediye'mizden talep ettik. Ayın 27'sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul'da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktılar. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladılar" diye konuştu.
12.07.2023 Ekonomi
Enkaz altından çıkaran arabalarla ilgili yeni gelişme! Tespitleri yapıldı
Enkaz altından çıkaran arabalarla ilgili yeni gelişme! Tespitleri yapıldı Hatay’daki depremde enkaz altında kalan arabalarla ilgili yeni gelişme! Muhafaza altına alınan araçlardan 780 tanesinin şase numaralarından tespitleri yapıldı. Hak sahiplerine 30 gün çağrısı geldi.
7.07.2023 Ekonomi
Kasko fiyatlarındaki artış poliçe sayılarına yansıdı! Bir yılda 15 bin lira fark, risk giderek artacak
Kasko fiyatlarındaki artış poliçe sayılarına yansıdı! Bir yılda 15 bin lira fark, risk giderek artacak Araç bedellerindeki artış, enflasyon ve kur nedeniyle araç onarımında kullanılan yedek parçaların fiyatlarının ve işçilik maliyetlerinin artması gibi etmenler, kasko poliçelerine de yansıyor. Kasko fiyatları artarken poliçe sayıları da azalıyor. Dr. Öğrt. Gör. Oya Turhaner, “Kasko poliçelerinde ciddi bir fiyat artışı söz konusu. Bu nedenle zaten az olan kaskolu araç sayısı önümüzdeki süreçte daha da düşecek. Buna bir de poliçe kesmek istemeyen sigorta şirketleri de eklenince bir hasar durumundaki risk giderek artacak” dedi.
27.06.2023 Ekonomi
Araba olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 139 arttı
Araba olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 139 arttı Kasko fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Dövizdeki artış ile birlikte kasko fiyatlarında da büyük artış yaşandı. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
16.06.2023 Ekonomi
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı Depremin ardından yıkılan yapıların enkazından çıkan değerli eşyalar ve kasaların durumu ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu. Kimlik, makbuz ve beyan uyarısında bulunan uzmanlar, kasalardaki değerli eşyalarla ilgili süreci tek tek anlattı.
9.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kasko ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kasko haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.