Karpuzun Faydaları

Karpuzun Faydaları

Son dakika karpuzun faydaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karpuzun faydaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karpuzun faydaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karpuzun Faydaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karpuzun faydaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 14 karpuzun faydaları haberi bulunmuştur. Tüm karpuzun faydaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser hücrelerinin oluşumunu durduruyor, kolesterolü kontrol altında tutuyor! Dikkat: Çekirdeği çok zararlı...
Kanser hücrelerinin oluşumunu durduruyor, kolesterolü kontrol altında tutuyor! Dikkat: Çekirdeği çok zararlı... Vücudun su kaybını önlüyor, antioksidanlar bakımından zengin, C vitaminiyle vücutta kanser hücrelerinin gelişmesine neden olan serbest radikallerin oluşumunu engelleyebiliyor. Kolesterolün vücuda, özellikle kan damarlarına yapabileceği hasarın da en aza indirilmesine yardımcı oluyor. Kas ağrısını hafifletiyor, içerisindeki A vitamini sayesinde cildi gençleştiriyor, kırışık oluşumunu ve lekeleri önlüyor. Saçları güçlendiriyor, kilo verdiriyor. Yazın favori meyvesi, lezzetiyle ağız sulandırıyor. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılıyor, kalp sağlığını koruyor. Ancak, uzmanlar karpuz çekirdeği hakkında önemli bir uyarıda bulunuyor. İşte detaylar...
23.04.2022 Sağlık
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir?
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? Karpuz gibi meyveler vitaminler, mineraller ve sağlıklı antioksidanlarla dolu oldukları için sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Karpuz, A ve C vitaminlerinin yanı sıra kanserle mücadele özellikleri ve kardiyovasküler sağlık yararları nedeniyle saygı duyulan antioksidan likopen için harika bir kaynaktır. Ancak aşırı meyve yeme konusunda temkinli olmak gerekiyor. Sağlığa birçok faydası olmasına rağmen, aşırı karpuz yemenin bazı olumsuz yanları da vardır. Peki, Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? İşte bilmeniz gerekenler…
4.02.2022 Sağlık
Kavun ve karpuz ile ödem atma zamanı! İşte ödemi atan tarifler!
Kavun ve karpuz ile ödem atma zamanı! İşte ödemi atan tarifler! Yaz aylarında taze sebze ve meyveler; vitamin-mineral ve lif açısından oldukça önemlidir. Bunların başında tabii ki yazın vazgeçilmez ikilisi kavun ve karpuz gelir; ikisinin de ayrı ayrı sevenleri çok fazla olmakla birlikte birbirine benziyor olsa da vücuda katkıları farklı. Severek tüketilen bu yaz meyveleri ile ödem atmak mümkün. Peki, Vücuttan ödem nasıl atılır? Ödem için ne iyi gelir? Ödem atmanızı sağlayacak karpuzlu ve kavunlu tarifler!
11.08.2021 Sağlık
Karpuz severler için uyarı geldi
Karpuz severler için uyarı geldi Diyetisyen Fatma Uçan, karpuzda meyve şekeri yüksek olduğu için az tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Karpuzu bir öğünde herkesin kendi avucunun ortası kadar tüketmesini önerebiliriz. Bunun fazlası hem şekeri yükseltir hem fazla şeker alımından dolayı kilo aldırabilir” dedi.
29.06.2020 Sağlık
İftarda karpuz yiyin
İftarda karpuz yiyin Bir porsiyonu 50-60 kalori olan karpuz yazın hem serinlik veriyor hem de tatlı ihtiyacını karşılıyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel karpuz tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Gençlik iksiri karpuz!
Gençlik iksiri karpuz! Herkes bir gün yaşlanır ancak yaşlanmayı geciktirmek mümkün...
29.08.2014 Sağlık
Ramazan’da susuzluğa karşı karpuz
Ramazan’da susuzluğa karşı karpuz Diyet Uzmanı Aslı Cemile Özatan, Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere rastlamasıyla, oruç tutanların günlük sıvı ihtiyacını dengeleyebilmesi için karpuz yemeleri tavsiye etti.
16.05.2018 Arşiv
Karpuzun faydaları
Karpuzun faydaları Karpuzun, doğanın en güçlü antioksidanlarından biri olduğunu biliyor muydunuz?
16.06.2011 Sağlık
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler!
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler! Sıcak havalarda dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, özellikle su tüketiminin artırılması gerektiğini vurguluyor. Sıvı kayıplarına karşı günde 2-2.5 litre su tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, serinleten tarifler ve önerilerde bulunuyor. %95’i su olan karpuzun serinletme etkisi yanında vücudu temizleme etkisi olduğunu belirten uzmanlar, ayranın mineral dengesini koruduğunu vurguluyor. Uzmanlar evde bulunan malzemelerle serinleten tarifler veriyor.
15.08.2021 Sağlık
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler!
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler! Mürdüm eriği, dut, şeftali, üzüm, kiraz ve diğerleri… Birbirinden lezzetli yaz meyveleri sıcak yaz günlerinde gerek tatları, soğuk ve bol sulu yapılarıyla, gerekse görünüşleriyle iştah kabartıyor. Ancak dikkat! Yaz aylarıyla birlikte öğünlerimizde çok daha fazla yer alabilen, öyle ki öğlen ya da akşam öğünlerinde sebze ve etin yerine tüketilebilen kocaman meyve tabakları faydadan çok zarar verebilir.
19.06.2021 Sağlık
Güçlü protein kaynağı peynirin faydaları
Güçlü protein kaynağı peynirin faydaları Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, karpuzun ekürisi peynirin sağlığa olan faydaları...
1.06.2015 Sağlık
Mucize meyveler
Mucize meyveler Ayrı ayrı birer vitamin deposu olan meyvelerin birbirinden önemli ortaya çıktı...
8.06.2010 Sağlık
Karpuz ve kavuna TSE standardı
Karpuz ve kavuna TSE standardı TSE tarafından hazırlanan standartta, iki meyvenin nasıl özellikler taşıması gerektiği ayrıntılı biçimde özetleniyor
27.07.2007 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Karpuzun Faydaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karpuzun faydaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.