Kardak

Kardak

Son dakika kardak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kardak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kardak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kardak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kardak gelişmeleri de dahil olmak üzere 356 kardak haberi bulunmuştur. Tüm kardak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunan medyasından provokasyon! Gerçek görüntüler ortaya çıktı
Yunan medyasından provokasyon! Gerçek görüntüler ortaya çıktı Yunan gazetesinin yayınladığı video kaydı, bir ay önce Didim'le Bulamaç Adası arasında çekildi. Türk Sahil Güvenlik botunun Yunan aracına çarpmayı denediği öne sürüldü. Ancak Türkiye tarafından çekilen görüntüler gerçeği ortaya çıkardı.
2.02.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi
Bakan Çavuşoğlu: Bize saldırı hazırlığı, Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek, Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Arkanızda kim var, ona bakmayın. Yanı başınızda kim var, komşu ve karşınıza almaya çalıştığınız kim var; ona bakın. İş birliği istiyorsanız hazırız; ama Türkiye'yi karşılarına almak ne demek bunu da iyi biliyorlardır" dedi.
2.11.2022 Siyaset
Bakan Akar:  Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı
Bakan Akar: Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
5.10.2022 Dünya
Engelliler ve SAT komandolarından 100. yıl Zafer dalışı
Engelliler ve SAT komandolarından 100. yıl Zafer dalışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılına ithafen bröveli engelliler ve Su Altı Taarruz (SAT) komandoları Marmara Denizi’nde Zafer Dalışı gerçekleştirdi. Kardak Kahramanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe’nin de eşlik ettiği dalgıçlar, su yüzüne çıkışta 100 metrekarelik Türk Bayrağı açtı.
29.08.2022 Gündem
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması!
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması! Yunanistan Türkiye savaş ve askeri gücü karşılaştırması aramalar arttı. Emekli Yunan komutan Yanis Egolfopulos'un yaptığı, "Larisa'dan üç füze atsak İstanbul Boğazı'ndaki köprüleri vururuz" şeklindeki provokatif açıklamaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi. Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak, "Cesareti varsa yapsaydı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok" yorumunda bulundu. Söz konusu gelişmelerin ardından Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması 2022…
13.06.2022 Gündem
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz!
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz! Emekli yunan komutan, Fransız yapımı Rafale savaş uçakları ile Ege’de hava üstünlüğünün Atina’ya geçtiğini söyledi. Çıktığı televizyon kanalında “Larisa’dan üç füze atsak İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri vururuz” diyerek provokatif açıklamalar yaptı.
12.06.2022 Dünya
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular...
Putin'in suikastçısı Dmitri Kovtun öldü! Covid-19 sonu oldu: 'İyi uykular sevgili dostum' diyerek duyurdular... Rusya Devlet Başkanı Putin'in suikastçısı öldü. Rusya istihbaratı, zaman zaman yurt dışında gerçekleştirdiği suikastler ile gündeme geliyor. Özellikle muhalif Rus vatandaşlarını ve eski Rus istihbaratçıları hedef alan suikastler içinde en bilinenlerden biri Alexander Litvinenko suikastı. Bir dönem tartışmalar kopartan bu suikast yeni bir gelişme yüzünden tekrar gündemde.
6.06.2022 Dünya
Yunanistan'da yeni kriz senaryosu: Ya sığınmacılar yine Kardak’a çıkarsa
Yunanistan'da yeni kriz senaryosu: Ya sığınmacılar yine Kardak’a çıkarsa Yunanistan, ‘Ya mülteciler Kardak’a çıkarsa’ sorusuna yanıt arıyor. Geçen yıllarda yaşanan buna benzer krizlerin aşılabildiğini yazan Yunan basını, bu kez iki ülke arasında iletişim kanallarının kapalı olmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
6.06.2022 Dünya
Kardak fotoğrafı Yunanistan’ı karıştırdı! Ülkeyi sarsan haber sansürlendi...
Kardak fotoğrafı Yunanistan’ı karıştırdı! Ülkeyi sarsan haber sansürlendi... Yunanistan'da Ta Nea gazetesinin siyaset haberleri manşetinde çıkan haber ülkeyi karıştırdı. Haberde, Kardak krizinin yıl dönümünde kayalıkların etrafında sadece Türk savaş gemilerinin olduğunu gösteren bir sosyal medya kullanıcısının fotoğrafları ve Yunan hükümetine eleştirileri yer alıyordu...
2.02.2022 Dünya
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 'Kardak gerginliği' iddiası ile ilgili açıklama: Uydurma!
Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 'Kardak gerginliği' iddiası ile ilgili açıklama: Uydurma! Sahil Güvenlik Komutanlığı, 'Türkiye ile Yunanistan arasında Kardak gerginliği' ve 'Yılın son günü Kardak'ta gerginlik yarattılar' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Gerçeklerden tamamen uzak ve uydurmadır" açıklamasını yaptı.
3.01.2022 Gündem
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...'
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...' Türk-Yunan ilişkilerindeki anlaşmazlıklar zincirinin bir halkasını oluşturan Kardak kayalıkları krizinin üzerinden 25 yıl geçti.
1.02.2021 Dünya
Türkiye dünyaya duyurdu! 9 Navtex...
Türkiye dünyaya duyurdu! 9 Navtex... Türkiye, 11-14 Ocak arasında, Ege ve Doğu Akdeniz’de yapılacak, atış ve askeri eğitimler için farklı sahalarda, toplam dokuz yeni Navtex mesajı yayımladı. Eğitimler Kuzey Ege, Marmaris ve Antalya açıklarında gerçekleştirilecek.
9.01.2021 Gündem
Ege'de sıcak saatler! Kardak kayalıklarında Türk ve Yunan botları karşı karşıya...
Ege'de sıcak saatler! Kardak kayalıklarında Türk ve Yunan botları karşı karşıya... Ege Denizi’nde Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk kara sularını ihlal etti. Türk Sahil Güvenlik botları harekete geçti...
7.01.2021 Gündem
Pangalos'tan Abdullah Öcalan itirafları: Yanında 3 cariyesi ve dolar dolu valiz vardı...
Pangalos'tan Abdullah Öcalan itirafları: Yanında 3 cariyesi ve dolar dolu valiz vardı... Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos, 1999 yılındaki Abdullah Öcalan ve 1996 yılındaki Kardak krizlerini, kaleme aldığı ‘Kardak/S-300/Öcalan’ adlı kitabında kendi bakış açısıyla ele aldı.
26.12.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'dan CNN TÜRK'te flaş açıklamalar
Bakan Çavuşoğlu'dan CNN TÜRK'te flaş açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki bütün sıcak gelişmeleri CNNTÜRK'te Tarafsız Bölge'de değerlendirdi. Oruç Reis’in neden Antalya’ya döndüğüne ilişkin gelen soruya Bakan Çavuşoğlu “Gemilerde ve uçaklarda hatta araçlarda rutin bakımlar vardır. Şimdi uçuş planınızı da yaparsınız ama periyodik bakımları yapmak durumundasınızdır. Sonuçta periyodik bakım zamanı geldiği zaman gemi limana gelir. Bakımı yapıldıktan sonra görev yerine döner. Yavuz ve Barbaros Hayrettin Paşa da bakımları sonrası bölgeye döndü çalışmalarını yapıyor. Oruç Reis bakım için döndü ve bakımı birkaç hafta sürer.” İfadelerini kullandı.
16.09.2020 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Kardak kahramanları"na ziyaret
Milli Savunma Bakanı Akar'dan "Kardak kahramanları"na ziyaret Milli Savunma Bakanı Akar, "Kardak kahramanları" olarak bilinen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının seçkin birliği SAT personeliyle bir araya geldi. Bakan Akar, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Hadlerini ve boylarını aşarak bize ders vermeye kalkanlar var. Bunları kabul etmemiz mümkün değil" açıklamasını yaptı.
12.09.2020 Gündem
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan son olayları değerlendiren uzmanlar, Yunanistan'ın, Lozan ve Paris Antlaşmalarına aykırı hareket ederek uluslararası hukuku hiçe saydığını vurguladı. Akademisyenler, Ege Adaları ve Oniki Ada'nın tarihsel süreçteki durumunu ve yaşanan son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
5.09.2020 Gündem
Kumpas mağdurlarına kritik görevler
Kumpas mağdurlarına kritik görevler Deniz Kuvvetleri’nde bu yıl ataması yapılan 36 amiralden 18’ini FETÖ kumpaslarından mağdur olan isimler oluşturdu. Atamalarla Deniz Kuvvetleri’nde oramiral sayısı ikiye çıktı.
7.08.2020 Gündem
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) kararlaştırılan general ve amiral atamaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kardak’tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Kumpasın bir başka mağduru Tuğamiral Hasan Özyurt ise Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanı olarak atandı.
6.08.2020 Gündem
Ekipler şaşkın! Lüks tekneden bakın kim çıktı?
Ekipler şaşkın! Lüks tekneden bakın kim çıktı? Muğla’nın Bodrum ilçesinden lüks yelkenli tekneyle Yunanistan’ın Kos Adası'na kaçmak isteyen 75 mülteci yakalandı. 5 mülteciyi süsleyip mavi tura çıkan tatilci gibi gösteren organizatörlerin planı ise suya düştü.
15.06.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un FETÖ ile ilgili açıklamalarına; "Milletvekilleri olarak hepiniz dava açmalısınız. FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması Meclis'e saygısızlıktır. Vesayet döneminin hevesi olan bu yaklaşımın desteklenmesinin anlaşılabilir hiçbir tarafı yoktur. Bu öyle boru göstermeye benzemez" diyerek çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, Türk bayrağını yırtan AP üyesi ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos hakkında ise "Şahsı adına yaptığı edepsizlik, ahlaksızlık" dedi.
5.02.2020 Siyaset
Bakan Akar'dan "sürpriz" davet
Bakan Akar'dan "sürpriz" davet Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın yeni Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis'e kutlama mektubu gönderdi. Başarı dileklerini ileten Akar, Yunan mevkidaşını Türkiye'ye davet etti. Güvenlik uzmanları, Kardak'ın yıl dönümü öncesi gerçekleşen bu davetin Ege ve Akdeniz'deki gerginliğin azaltılması kapsamında önemli olduğunu, ayrıca Türkiye'nin sürekli vurguladığı iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çabalara da örnek teşkil ettiğini belirtti
29.01.2019 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'dan flaş FETÖ açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'dan flaş FETÖ açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz hiçbir zaman, '(Beşşar) Esad'ın yaptıklarını tasvip ettik' demedik, demeyeceğiz de. Bize sorulan soru; 'adil bir seçimi Esad kazanırsa onunla çalışır mısınız?' 'Böyle bir seçim olduğu sürece herkes durumu gözden geçirir' dedim. 'Esad ile çalışacağız' ya da 'Esad'ı tasvip ediyoruz' anlamında söylemedim." dedi.
17.12.2018 Gündem
Türkiye oraya askeri üs kurdu!
Türkiye oraya askeri üs kurdu! Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime yol açan Kardak Kayalıkları'na 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından inşa edilen gözetleme kulesinin yapımı tamamlandı.
26.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kardak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kardak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.