Karakulak

Karakulak

Son dakika Karakulak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karakulak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karakulak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karakulak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karakulak gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 karakulak haberi bulunmuştur. Tüm karakulak haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Ormanın hayat kedisi' yangın sonrası ilk kez görüntülendi! Yer: Marmaris
'Ormanın hayat kedisi' yangın sonrası ilk kez görüntülendi! Yer: Marmaris Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçen yıl 4 bin 392 hektara yakın ormanın küle döndüğü, yaban hayatının yok olduğu yangın sonrası alanın yeniden yeşillenmeye başlamasıyla 'ormanın hayat kedisi' olarak bilinen bir karakulak fotokapanla görüntülendi.
19.03.2023 Yaşam
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda"
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda" Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlanan istilacı türler Marmara Denizi’nde endişeye neden oldu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyleyerek, “Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz” dedi.
22.10.2022 Yaşam
Soyu tükenme tehlikesinde olan bozayı ilk kez görüntülendi!
Soyu tükenme tehlikesinde olan bozayı ilk kez görüntülendi! Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde nesli tükenmekte olan bozayı video kapan sayesinde görüntülendi.
12.09.2022 Gündem
Kilosu 1000 liraya satılıyor, faydalarını duyan oraya koşuyor! Toz haline getirilip limon sıkılarak tüketiliyor
Kilosu 1000 liraya satılıyor, faydalarını duyan oraya koşuyor! Toz haline getirilip limon sıkılarak tüketiliyor Kilosu 1000, tanesi ise 10 liraya satılıyor. Şifasını duyan müşteriler özel olarak istiyor. Halk arasında böbrek taşını düşürdüğüne inanılıyor. Karakulak balığının başından çıkarılıyor. Balıkçılarda, alışveriş sitelerinde ve aktarlarda bulunuyor.
31.08.2022 Yaşam
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama: ‘Yüzde 30 düşme olur’
Balık fiyatları ile ilgili flaş açıklama: ‘Yüzde 30 düşme olur’ Yeni balık av sezonu Akdeniz’de 15 Eylül, diğer tüm denizlerde ise 1 Eylül’de başlayacak. Denizlerdeki av yasağının bitmesine sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Balıkçılık Teknolojisi ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Karakulak hem balıkçıların hem de tüketicilerin bilinçli olması gerektiği uyarısında bulunarak balık boyutlarına dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Karakulak, “Hamsi 9, sardalya 1, istavrit 13, palamut ise 25 santim ve üstündeyse satın alınmalıdır. Bu sayede yasa dışı avcılık önlenebilir” dedi.
29.08.2022 Ekonomi
Tanesi 35 liradan satılıyor! Büyük tepki
Tanesi 35 liradan satılıyor! Büyük tepki Palamutun balıkçı tezgâhlarına çıkması büyük tepki topladı. Tanesi 35 liradan satılan palamutla ilgili uzmanlar ise uyardı. Şu anda tezgâhta bulunan palamutun av sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirten İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, Akdeniz havzasında en çok palamut avcılığı yapan ülkelerin başında Türkiye’nin olduğunu ama av baskısı ve iklim değişikliği etkisiyle son yıllarda palamut stoklarında büyük azalma olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karakulak, “2005 yılında yaklaşık 71 bin ton avlanan palamut 2021 yılında 2600 tona kadar düştü. 2021 yılındaki azalmanın en büyük nedeni, Marmara Denizi’ndeki müsilajın balıkçılık faaliyetlerine yansıması. Palamut balığını korumak ve sürdürülebilir avcılığı için balıkçılık yönetiminde daha ciddi kuralların getirilmesi ve denetimlerin yapılması gerekir. Palamut avcılığı 1 Nisan 31 Ağustos tarihleri arasında yasaktır." dedi.
17.11.2022 Gündem
Marmara'da köpek balığı alarmı! Büyük artış
Marmara'da köpek balığı alarmı! Büyük artış Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya atılan Marmara Denizi'nde köpek balığı popülasyonunda artış yaşandığı iddiası çok konuşuldu. "Artış yaşandığını biz de duyuyoruz" diyen Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Yemişken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
13.06.2022 Yaşam
Kızını boğazından bıçaklayarak öldüren babanın cezası belli oldu
Kızını boğazından bıçaklayarak öldüren babanın cezası belli oldu Kayseri'de, kızı Şahinder Karakulak'ı (40) boğazından bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Basri Karakulak (65), cezasında 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulanarak 20 yıl hapse çarptırıldı.
8.04.2022 Yaşam
Çorlulu öğrenciler dünya birincisi oldu
Çorlulu öğrenciler dünya birincisi oldu Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında dünya birincisi Çorlulu öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı.
24.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç
Bilim insanlarından denizlerde araştırma! Korkutan sonuç İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nde görev yapan 5 araştırmacı, Yunus-S araştırma gemisi Marmara, Ege ve Karadeniz'de 21 günlük seferini tamamladı. Araştırmanın ilk bulgularını anlatan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, "Araştırmalarımız sonrası Ağustos ayında Batı Karadeniz'de gerçekleşen sel olaylarıyla birlikte karasal bütün çöplerin denize geldiğini gördük. Denizde en çok plastikle karşılaşmaktayız. Bu kirliliğin canlılar üzerinde de etkileri var. Biz bu süreci düzgün yönetemediğimiz takdirde balıkçılık kaynaklarımızı kaybedeceğiz." dedi. Araştırmanın  verileri Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü (FAO) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunacak.
18.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'Ormanın hayalet kedisi' Antalya'da görüntülendi
'Ormanın hayalet kedisi' Antalya'da görüntülendi Nesli tehlike altındaki yabani kedi türlerinden, 'ormanın hayalet kedisi' olarak bilinen karakulak (caracal caracal), Antalya'da 3 bireyden oluşan aile olarak görüntülendi.
30.09.2021 Yaşam
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira
Balık 70, kafasındaki taş 600 lira Av yasağının sona ermesiyle tezgahlarda çeşitliliği artan balık türleri arasında yer alan ve kilosu 70 liradan satılan karakulak, baş bölümündeki iki taşın şifalı olduğuna inananlardan yoğun ilgi görüyor. Karakulakın yanı sıra granyoz ve eşkina balığının kafasında yer alan taşın kilosu ise 600 liradan alıcı buluyor.
9.09.2021 Yaşam
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?
Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi? Müsilaj yüzünden Marmara Denizi'ndeki balık türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı değerlendirmelerinin ardından "Marmara Denizi'nde av sezonu ertelenmeli mi?" tartışması başladı. Müsilaj nedeniyle denizdeki canlıların stres altında olduğunu söyleyen Prof. Dr. Firdevs Saadet Karakulak, "Marmara Denizi'nde balıkçılık faaliyeti ve avcılık baskısı oluşturulması doğru bir yaklaşım değil. En azından 1 Eylül ve 15 Nisan arası balıkçılık kısmen durdurulması lazım" dedi. Olaya dönemlik bakmamamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Sarı da, "1 Eylül'de balıkçılık serbest olsun mu? Yoksa olmasın mı? Konumuz bu değil. Müsilaj balıkçılar yüzünden ortaya çıkmadı. O yüzden müsilajın tek sorumlusu balıkçılar değil. Dolayısıyla avcılığı kapatalım. Müsilaj çözülsün diye bir şey yok" diye konuştu. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜRKOOP) Başkanı Erdoğan Kartal ise "Marmara Denizi'nde balıkçılığın bir sezon durdurulması bizler için doğru bir karar olmaz" dedi.
9.08.2021 Yaşam
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde...
Muğla'da fotokapana böyle yakalandı! Nesli tükenme tehlikesinde... Muğla'da nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin tarafından araziye yerleştirilen fotokapan tarafından görüntülendi.
18.04.2021 Yaşam
Muğla'da nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu
Muğla'da nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' ölü bulundu Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, Türkiye'de sayısı çok az olan ve nesli tükenme tehlikesinde olan 'Karakulak' (Caracal caracal) adıyla bilinen yabani kedi türü, çiftçi Yusuf Siper (30) tarafından ölü bulundu.
10.04.2021 Yaşam
Kalkanın kilosu tezgâhta 250 lira
Kalkanın kilosu tezgâhta 250 lira Kalkan, kilosu 250 liradan balıkçı tezgâhlarına çıktı. Satılan bazı kalkanların yasal boyun altında olduğunu belirten Prof. Dr. Saadet Karakulak, av oranı yüzde 90 oranında azalan kalkan balığının korunması için avcılığın düzenlenmesi gerektiğini söyledi...
3.04.2021 Ekonomi
Eşiyle yaşayan kadını öldürmüştü! Flaş gelişme
Eşiyle yaşayan kadını öldürmüştü! Flaş gelişme Konya’nın Seydişehir ilçesinde boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı eşinin birlikte yaşadığı ileri sürülen sevgilisi Aynur Süngülü'yü (37) tabanca ile vurarak öldüren Özlem Karakulak (43), Kocaeli'de saklandığı evde yakalanarak, gözaltına alındı.
5.03.2021 Yaşam
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu
Türk savunma sanayisi 2020'yi başarılarla doldurdu Türk savunma sanayisi, 2020 yılında güvenlik güçlerine bir dizi yeni ürün kazandırdı, geleceğin harp ortamında görev alacak sistemler için de çalışmalarını sürdürdü.
28.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den tarihi hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Türkiye'den tarihi hamle! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aselsan'ın Gölbaşı'ndaki yerleşkesinde, Aselsan Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ROKETSAN'ın yerli ve milli uydu çalışmalarıyla ilgili olarak, "Artık uzay liginde olduğumuzu söylemiştik. uzayın karanlığını milli teknolojimiz sayesinde bir kez daha aydınlattığımız bir kez daha söylemek istiyorum. Tamamen milli yaptığımız uydu fırlatma testleri başarıyla tamamlandı. Bu testlerde 4 kez uzaya ulaştık" dedi.
12.11.2020 Gündem
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi Nesli tamamen yok olduğu düşünülen Anadolu Parsı'na ait olduğu iddia edilen ve Güneydoğu'da çekilen bir görüntü paylaşıldı. Yaban hayatı uzmanları görüntüdeki hayvanın Anadolu Parsı olduğunu ve Anadolu'da varlığına ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün elinde başka görüntüler olduğunu açıkladı. Henüz yayınlanmayan görüntülerden birinin de Akdeniz'deki bir Anadolu Parsı'na ait olduğu öne sürüldü.
27.08.2020 Yaşam
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak'
'Deniz kirliliği azalırken biyoçeşitlilik artacak' Yeni tip koronavirüs salgını ile denizlerdeki faaliyetlerin azalmasıyla deniz kirliğinin kısmen azaldığına işaret eden uzmanlar, uzun vadede de biyoçeşitliliğin artacağını belirtiyor.
23.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Karakulak kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Karakulak kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Karakulak, orta boy vahşi bir kedidir. Genetik olarak bir ilgisi olmasa da vaşağın yakın bir akrabası gibi görünür Karakulak Afrika, Asya ve Orta Doğu'nun güneybatı bölgelerinde bulunabilir. Kuru ve kurak bölgeler, ormanlık alanlar, çalılıklar, ovalar, yaprak dökmeyen ve dağ ormanlarında bulunurlar.
16.02.2022 Yaşam
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Türkiye’de karakulak olarak bilinen caracal kedisi, kedigiller familyasının vahşi türleri arasında yer almaktadır. Caracal kedisinin karakterize olmuş siyah kulakları “karakulak” olarak isimlendirilmesine sebep olmuştur. Dış görünüşü sebebiyle uzun bir süre vaşak ile karıştırılsa da sonraki çalışmalar caracal kedisinin, Afrika altın kedisi ve serval ile akraba olduğunu ispatlamıştır.
16.02.2022 Yaşam
Arkadaşını öldürdü hırsızlık süsü verdi!
Arkadaşını öldürdü hırsızlık süsü verdi! Kayseri’de, borç alacak tartışmasında iş arkadaşı Hacı Korkmaz'ı (42) 45 yerinden bıçaklayarak öldürüp, olayı hırsızlık gibi göstermek için de kendisini yaralayan Murat Karakulak (39), tutuklu yargılandığı davada, 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
23.10.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Karakulak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karakulak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.