Kanserli Hücreler

Kanserli Hücreler

Son dakika kanserli hücreler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanserli hücreler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanserli hücreler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanserli Hücreler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanserli hücreler gelişmeleri de dahil olmak üzere 157 kanserli hücreler haberi bulunmuştur. Tüm kanserli hücreler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama...
Genç modelin ölümü İngiltere'yi sarstı! Yanlış teşhis sonu oldu: Koronavirüs dediler ama... İngiltere'deki sağlık sistemindeki aksaklıklar ve doktorların yanlış teşhisi genç modelin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu...
8.01.2022 Dünya
Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir?
Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Botanik olarak Hypericum perforatum olarak bilinen sarı kantaron, Avrupa ve Asya'ya özgü yabani bir bitkidir. Sarı kantaron yağı, vücudu mikroplara karşı koruyan ve özellikle de egzama ve varis gibi cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılıyor. Peki, Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Sarı kantaron yağı neye iyi gelir? Sarı kantaron yağı nasıl tüketilmelidir? İşte sarı kantaron hakkında bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Sağlık
Kişiye özel radyoterapi yapılabilir
Kişiye özel radyoterapi yapılabilir Kanserin farklı tür ve evrelerinin tedavisinde radyasyon onkolojisinin etkili olduğunu söyleyen Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Evrim Metcalfe, “Radyoterapi aygıtlarında gerek teknik donanım gerekse planlama yazılımları açısından son yıllardaki gelişmeler sayesinde, kanserli bölgeye yüksek dozlarda tedavi edici radyasyon verilebilirken çevresindeki sağlam doku ve organların güvenle korunabilir. Böylece, çok daha yüksek tümör kontrolü sağlayan tedaviler mümkün olmaktadır” dedi.
12.04.2021 Sağlık
Türk araştırmacılar buldu! Kanser tedavisinde bor oksit mucizesi!
Türk araştırmacılar buldu! Kanser tedavisinde bor oksit mucizesi! Türk araştırmacılar kanseri bor oksit bileşenleriyle tedavi etmek için çalışıyor. Doç. Dr. Özgur Albuz yönetimindeki bilimsel çalışmada, kanserli kitlenin çıkarılmasının ardından, kalan bölgenin kanser hücrelerinden temizlenmesinde bor oksit bileşenlerinin kullanılmasının, sağlıklı dokulara daha az zarar verdiği ortaya konuldu. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Albuz: "Çalışmamızın sonuçlarının ortaya koyduğu şekliyle, ulusal ve gerekirse uluslararası ortak çalışmalarla milli kanser ilaçlarının üretimi konusunda önemli adımlar atılacağına inanıyoruz" dedi.
11.03.2021 Sağlık
Kanserli hücreler tek seferde yüksek doz ışınla yok edilebiliyor
Kanserli hücreler tek seferde yüksek doz ışınla yok edilebiliyor Türkiye'de devlet ve üniversite hastaneleri içinde sadece Ankara Şehir Hastanesinde bulunan iki yeni cihazla, kanserli bölgenin etrafındaki sağlıklı dokular korunurken tümör, tek seferde verilebilen yüksek doz ışınla yok edilebiliyor.
2.03.2020 Sağlık
'İmmünoterapi bağışıklığı harekete geçiriyor'
'İmmünoterapi bağışıklığı harekete geçiriyor' İmmünoterapinin akciğer, böbrek gibi 20’den fazla kanser türünün tedavisinde kullanıldığını anlatan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci, "İmmünoterapi tedavisi, kanserli hücrelerin bağışıklık sistemi üzerinde yarattığı baskıyı ortadan kaldırarak, bağışıklık sisteminin harekete geçmesini ve T hücrelerinin kanseri yok etmesini sağlar" dedi.
24.10.2019 Sağlık
Kanser hücreleri ‘yamyamlık’ yaparak hayatta kalıyor!
Kanser hücreleri ‘yamyamlık’ yaparak hayatta kalıyor! ABD’de bilim insanları ‘yamyamlık’ yaparak kemoterapi sonrası geri dönen kanser hücreleri tespit ettiklerini duyurdu.
19.09.2019 Sağlık
"Kanseri önlememiz mümkün"
"Kanseri önlememiz mümkün" Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikri İçli, fazla kilo, hareketsiz yaşam ve sigaranın kanser riskini artırdığına işaret ederek, "İnsanlar her yere arabayla gidiyor. Eve gidince de sigara ve alkol tükettiklerini düşünürsek bunların hepsi kansere hazırlık." dedi.
1.09.2019 Sağlık
Meme kanseri erkekleri de vuruyor
Meme kanseri erkekleri de vuruyor Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Hamdi Koçer, meme kanserinin erkeklerde de yaklaşık yüzde 1 oranında görüldüğünü söyledi.
19.11.2018 Sağlık
'Akıllı ilaçlar' kronik lösemilerde umut vadediyor
'Akıllı ilaçlar' kronik lösemilerde umut vadediyor Hematolog Prof. Dr. Meltem Aylı, kronik lösemilerde tedavinin süratle gelişen ve daha etkin moleküllerin üretildiği hedefe yönelik tedavi ajanlarına kaydığını söyledi.
2.11.2018 Sağlık
Son evredeki kanserini yendi bulduğu yöntemle çığır açtı
Son evredeki kanserini yendi bulduğu yöntemle çığır açtı Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Hamarat Şanlıer, yumurtalık, karın içi ve bağırsak kanserine yakalandı, son evrede olan hastalığını üç yıllık bir mücadeleden sonra yenmeyi başladı.
6.08.2018 Yaşam
Erkekleri bekleyen büyük tehlike; mesane kanseri
Erkekleri bekleyen büyük tehlike; mesane kanseri Radyasyon Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin, mesane kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
30.07.2018 Sağlık
Tesadüfen kemoterapi ilacı keşfettiler!
Tesadüfen kemoterapi ilacı keşfettiler! Tedavilerin geliştirilebilmesi için uzun yıllar araştırmalar yapılıyor. Bugün zamanı geriye sarıp bir araştırma laboratuvarına konuk olacağız ve keşfin perde arkasına bakacağız. Sisplatin etken maddeli bir kemoterapi ilacının tesadüfen keşfine tanık olmaya hazır mısınız?
11.06.2018 Sağlık
Kanseri neden  yenemiyoruz?
Kanseri neden yenemiyoruz? Kansere karşı verilen savaşta tümörler yıllardan beri bilim insanlarından daha hızlı davranıyor. Peki neden yüzyılın en büyük hastalığını yenmekte bu kadar yavaş ilerliyoruz? Bunun 5 nedeni var.
21.04.2018 Sağlık
Spermler kanserli hücrelere ilaç taşıyacak!
Spermler kanserli hücrelere ilaç taşıyacak! Almanya’da bulunan Leibniz Institute for Solid State and Materials Research’ten Haifeng Xu ve araştırma ekibi kadın üreme yolunda, rahim ve rahim ağzında ortaya çıkan kanserlere ilaç ulaştırmak için sperm kullanmayı denedi.
20.12.2017 Sağlık
Kolon kanseri tedavisinde umut veren gelişme!
Kolon kanseri tedavisinde umut veren gelişme! 'Barbipalladium' adı verilen bileşiğin kolon kanseri tedavisinde kullanılabileceği konusunda bulgulara ulaşıldı.
11.05.2017 Sağlık
'Gençlik iksiri' farelerde işe yaradı, sıra insanlarda!
'Gençlik iksiri' farelerde işe yaradı, sıra insanlarda! Hollanda, fareler üzerinde test ettiği gençlik iksirini insanlar üzerinde deneme kararı aldı.
26.03.2017 Sağlık
Fareleri ‘gençleştiren’ ilaç insanlarda da denenecek
Fareleri ‘gençleştiren’ ilaç insanlarda da denenecek Bilim insanları geliştirdikleri bir ilaçla farelerin bazı organlarının yaşlanma sürecini geri çevirmişti. Şimdi aynı ilaç, bir dizi güvenlik testinden sonra insanlarda da denenecek
25.03.2017 Bilim ve Teknoloji
Kanserin yayılma nedeni yağlı besinler
Kanserin yayılma nedeni yağlı besinler İspanya’da Barcelona Araştırma Enstitüsüne bağlı bir grup araştırmacı tarafından yapılan çalışmada, yayılma kabiliyetine sahip kanser hücrelerinde CD36 adında bir protein tespit etti...
9.12.2016 Sağlık
Yağlı besinler kanserin yayılmasını hızlandırıyor
Yağlı besinler kanserin yayılmasını hızlandırıyor Kanser hücrelerindeki yağla beslenen protein hastalığın yayılmasını tetikliyor
9.12.2016 Sağlık
‘ABD-Türkiye el ele verse bu iş biter’
‘ABD-Türkiye el ele verse bu iş biter’ “Gerçekten netice almak isteniyorsa, ABD ve Türkiye el ele verse bu işi biter. Suriye’deki DAEŞ’li sayısı 10 bin. Bir o kadar da Irak’ta olduğunu kabul edelim. Tüm bunlarla ABD ve Türkiye zaten başa çıkamıyorsa, yazıklar olsun”
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanserli Hücreler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanserli hücreler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.