Kanser İlaçları

Kanser İlaçları

Son dakika kanser ilaçları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser ilaçları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser ilaçları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser İlaçları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser ilaçları gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 kanser ilaçları haberi bulunmuştur. Tüm kanser ilaçları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar
Bakan Varank’tan bilim insanlarına çağrı: Gelsinler, desteklerden faydalansınlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sağlık teknolojileri alanında stratejik önemdeki TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü için bilim insanlarına çağrı yaptı. Hücreden pilot üretime kadar biyoteknolojik aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ile kanser araştırmalarına da ev sahipliği yapacak kampüsün bilim insanlarının hizmetine sunulduğunu belirten Bakan Varank, “Biz bu merkezi bilim insanlarımız için hayata geçirdik. Gelsinler buraları kullansınlar. Verdiğimiz desteklerden faydalansınlar.” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
Hepsi Rus yolcunun valizinden çıktı! Almanya'ya götürürken yakalandı
Hepsi Rus yolcunun valizinden çıktı! Almanya'ya götürürken yakalandı  Almanya'ya gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Rus yolcunun valizinde yapılan aramalarda Sağlık Bakanlığı tarafından yurt dışına çıkışı yasaklanan kanser ilaçları ile sahte oturum kağıtları ele geçirildi.
10.08.2022 Yaşam
Emeklilerin bayram ikramiyeleri belli oldu! Bakan resmen açıkladı...
Emeklilerin bayram ikramiyeleri belli oldu! Bakan resmen açıkladı... Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? soruları cevabını buldu. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tarih ve miktar belli oldu. Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl geçen sene ile aynı rakam olan 1100 lira olarak hesaba yatacak. Yani emeklinin cebine iki bayramda toplan 2 bin 200 lira ikramiye ücreti girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyeleriyle ilgili olarak "Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira." dedi. Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz." ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Emekli
Ankara Üniversitesi'nden meme kanserine yeni ilaç
Ankara Üniversitesi'nden meme kanserine yeni ilaç Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyofarmasötik Üretim Araştırma ve Geliştirme (RÜAG) Merkezince, meme kanserinin erken tanı ve teşhisi ile uygulanan tedavinin etkinliğini görmede kullanılacak ilaç geliştirildi. Prof. Dr. Nuriye Özlem Küçük, 'Floroestradiol F-18' isimli ilacı yakın zamanda Sağlık Bakanlığı'nın onayına sunacaklarını söyledi.
21.03.2022 Sağlık
Türk araştırmacılar buldu! Kanser tedavisinde bor oksit mucizesi!
Türk araştırmacılar buldu! Kanser tedavisinde bor oksit mucizesi! Türk araştırmacılar kanseri bor oksit bileşenleriyle tedavi etmek için çalışıyor. Doç. Dr. Özgur Albuz yönetimindeki bilimsel çalışmada, kanserli kitlenin çıkarılmasının ardından, kalan bölgenin kanser hücrelerinden temizlenmesinde bor oksit bileşenlerinin kullanılmasının, sağlıklı dokulara daha az zarar verdiği ortaya konuldu. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Albuz: "Çalışmamızın sonuçlarının ortaya koyduğu şekliyle, ulusal ve gerekirse uluslararası ortak çalışmalarla milli kanser ilaçlarının üretimi konusunda önemli adımlar atılacağına inanıyoruz" dedi.
11.03.2021 Sağlık
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok”
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok” Kronik hastalıklara sahip anne adaylarının yakın takip ve tedavileri düzenlendikten sonra gebe kalmalarında sakınca olmadığını söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Arık, gebelikte takip sıklığının diğer gebelere göre daha fazla ve daha özellik göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
5.03.2021 Sağlık
Hizmete giriyor! Yeni aşı ve ilaçların ilk insan denemeleri burada yapılacak
Hizmete giriyor! Yeni aşı ve ilaçların ilk insan denemeleri burada yapılacak Türkiye'de sadece dört tane bulunan Faz 1 ve Klinik Araştırma Merkezlerinin beşincisi, İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde hizmete giriyor. Merkezde, yeni geliştirilen aşı ve ilaçların, gönüllü insan denemeleri yapılacak. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, yaklaşık 4 milyon liralık yatırımla 80 günde tamamladıkları merkezde, ilk gönüllü insan denemelerinin, İsviçre’de geliştirilen bir Kovid aşısı için yapılmasının planlandığını söyledi. Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yağız Üresin de ilaçta ilk çalışmalardan birinin ise daha önce romatizma tedavisinde kullanılan “anakinra” etken maddesinin, Kovid tedavisinde kullanımına yönelik TÜBİTAK destekli bir proje olduğunu vurguladı.
17.02.2021 Gündem
Türk bilim insanları aşı için 3 yeni hücre besiyeri geliştirdi
Türk bilim insanları aşı için 3 yeni hücre besiyeri geliştirdi Geliştirdikleri "Lale" isimli hücre besiyeri (hücreler için besin ortamı) 200 ülkede aşı çalışmalarında kullanılan Cem Erdem ve Dr. Aziz Çaylı, 3 yeni hücre besiyeri daha geliştirdi.
30.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, kemik erimesi hastalığının el bileğinde ve kalça kemiğinde kırılmalara neden olarak sakatlanmalara ve ölümlere yol açabileceğini söyledi.
19.02.2020 Sağlık
Türk doktor geliştirdi! Kansere karşı ‘en detaylı görüntüleme’
Türk doktor geliştirdi! Kansere karşı ‘en detaylı görüntüleme’ Üç boyutlu yazıcılarla ‘yapay organ’ üretme çalışmalarıyla ismini dünyaya duyuran Türk doktor Ali Ertürk, ekibi ile birlikte kanser hücreleri, gelişimi ve ilaçlarla etkileşimini en detaylı şekilde gösteren bir görüntüleme teknolojisi geliştirdi. Ertürk, bu teknoloji sayesinde biyopsi ile alınan doku veya parçaların çok daha detaylı incelenebileceğini ve kişiye özgü etkili ilaçların geliştirilebileceğini söyledi.
13.12.2019 Sağlık
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme…
Beynim yoruldu hayat, gelme üstüme… Bugün çok yoruldunuz mu? Ayaklarınız, beliniz, boynunuz belki başınız yorgunluktan ağrıyor olabilir. Peki ya tüm yorgunluğunuz aslında görebildiğiniz değil de göremediğiniz bir noktadaysa ve bu yorgunluk sizi sandığınızdan daha çok etkiliyorsa…
20.09.2019 Sağlık
Sahte kantaron içmeyin uyarısı
Sahte kantaron içmeyin uyarısı Aktarlarda ‘sarı kantaron otu’ diye satılan bitkilerin çoğunun sarı kantaron olmadığını belirten uzmanlar uyardı: Gerçek sarı kantaronun da kaynatılıp yüksek dozda içilmesi riskli!
13.06.2019 Sağlık
Sahte reçete operasyonu! Çok sayıda kişi yakalandı!
Sahte reçete operasyonu! Çok sayıda kişi yakalandı! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde bir takım kişiler adına sahte reçete düzenleyen ve bu ilaçları SGK'ya fatura eden aralarında doktorların ve eczacıların da bulunuğu kişilere yönelik birçok ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği ve 29 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.
27.04.2019 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç açıklaması: Bu hafta son bulacak!
Sağlık Bakanı Koca'dan ilaç açıklaması: Bu hafta son bulacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca fiyat güncellemesi yapılan ilaçlara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, "Bir haftadır 81 ilde 900 personelimizle üreticiler, ecza depoları ve eczanelerde denetim yapılıyor" dedi.
5.02.2019 Gündem
Vatandaşın sağlığını da stokladılar!
Vatandaşın sağlığını da stokladılar! Hallerde yaşanan stokçuluk şimdi de ilaçta ortaya çıktı. Reçeteli hastalara ‘ilaç yok’ diyen depo, üretici ya da eczacıların onlarca çeşit ilacı depolarda sakladığı belirlendi
3.02.2019 Gündem
'Kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdiler!
'Kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdiler! İskoçyalı bilim insanlarının ürettiği genetiğiyle oynanmış tavukların yumurtaları, kanser ilaçlarına göre neredeyse 100 kat daha ucuz.
28.01.2019 Dünya
Kanser ilaçları artık ücretsiz
Kanser ilaçları artık ücretsiz Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'ne ilişkin yeni düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı. Hastaların düzenlemeden önce büyük mağduriyetler yaşadığını belirten İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, "Bu doğru bir karar ama geç kalındı" dedi.
10.07.2018 Ekonomi
Kalp yetmezliğine götüren 7 neden
Kalp yetmezliğine götüren 7 neden Kalbin organizmanın metabolizması için gereken dolaşımı sağlayamaması sonucu gelişen kalp yetmezliği, daha çok 35 yaşından sonra ortaya çıkan ve ölümcül olabilen bir sorun. 2017 yılı rakamlarına göre Türkiye’de 2 milyondan fazla kişinin kalbi, hayatın olağan akışına ayak uydurmasına “yetmiyor.”
5.04.2018 Sağlık
Yüzdeki kahverengi lekeler neyin habercisi?
Yüzdeki kahverengi lekeler neyin habercisi? Özellikle güneş ışığına çok fazla maruz kaldığında yüzde oluşan kahverengi lekelere dşkkat çeken uzmanlar, bu lekerlin çok önemli sistematik rahatsızlıkların parçası olabileceğine işaret ediyor.
22.03.2018 Sağlık
81 ilde başlıyor! Bakanlık savaş açtı!
81 ilde başlıyor! Bakanlık savaş açtı! Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kanser merkezlerinin 81 ile yayılacağını, kanser ilaçlarını üretmek için çalışma yapıldığını ve obeziteyle mücadele programı başlatılacağını açıkladı.
10.03.2018 Dünya
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider'
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider' Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, vatandaşın 'Eczaneler ilaç satmıyor' isyanına yol açan stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, "İlaç eksiğimiz yok, fiyat farkından yararlanmak için satmayanların canlarını yakacağız" dedi.
31.01.2018 Gündem
‘53 gündür ilaç  onayı bekliyor’
‘53 gündür ilaç onayı bekliyor’ Adana’da yaşayan 28 yaşındaki bir çocuk annesi İlknur Oruç’a 2014 yılında meme kanseri teşhisi kondu.
25.01.2018 Yaşam
İzmir'de villaya sahte ilaç imalatı operasyonu! Korkunç 'kedi' detayı
İzmir'de villaya sahte ilaç imalatı operasyonu! Korkunç 'kedi' detayı Urla ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir villada piyasaya sürülmeye hazırlanan çok miktarda testesteron maddesi ile ilaç yapımında kullanılan kimyasallar ve malzemeler ele geçirildi. Vücut geliştirme branşında önceki yıllarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri bulunan şüpheli, lüks villasında sahte ilaç imalatı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem
AB'den kanser ilacı fiyatına soruşturma
AB'den kanser ilacı fiyatına soruşturma Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Aspen Pharma’nın kanser ilaçları fiyatlandırmasına yönelik resmi soruşturma başlatıldığını açıkladı.
15.05.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser İlaçları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser ilaçları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.