Kamu Alacakları

Kamu Alacakları

Son dakika kamu alacakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kamu alacakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kamu alacakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kamu Alacakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kamu alacakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 706 kamu alacakları haberi bulunmuştur. Tüm kamu alacakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gözler Beştepe'de! Kabine gündemi deprem ve seçim
Gözler Beştepe'de! Kabine gündemi deprem ve seçim Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantısında, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ile seçim konusunun ele alınması bekleniyor.
6.03.2023 Gündem
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek Matrah artırımı düzenlemesiyle ilgili bakanlık çalışma başlattı. Yoğun talep üzerine 2022’nin de matrah artırımı kapsamına alınması planlanıyor. Teklifle 31 Aralık 2022 ve öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılabilecek, borçlar 48 ayda ödenebilecek. Kamu borçlarını yapılandıran düzenlemede tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi borçlar yer alıyor.
5.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin bu yılki yükünü kasaya koyduk. EYT’nin bütçeye maliyetini de bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık, kasada hazır duruyor. Buna KGF kefaletleri dahil değil” dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Yarın son gün
Arabası olan milyonları kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Yarın son gün Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksit ile olumsuz hava koşullarından dolayı ertelenen KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri yarın sona erecek. Cumhurbaşkanı Kararı gereği, MTV tutarları yüzde 36,20'lik yeniden değerleme oranı yerine, yüzde 25 olarak tespit edilmişti. Buna göre, 1-3 yaş otomobillerin 2022 yılındaki MTV'si, motor silindir hacmi 1300 santimetreküp ve aşağısında olanlar için taşıt değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Aynı yaşta, motor silindir hacmi 1301-1600 santimetreküp otomobillerin vergisi de 2 bin 287 lira ile 2 bin 746 lira arasında olacak. 4001 santimetreküp üzerinde motor silindir hacmine sahip otomobillerin vergisi ise 57 bin 415 lira ile 62 bin 633 lira arasında olacak. Motosikletlerde ise 1-3 yaş aralığındakilerin MTV'si silindir hacmine göre 245 lira ile 3 bin 168 lira arasında değişirken yıllık vergi tutarı 1-6 yaş minibüslerde 1570 lirayı, aynı yaştaki 25 kişiye kadar otobüslerde 3 bin 965 lirayı, azami ağırlığı 1500 kilograma kadar olan kamyonet, kamyon ve benzeri araçlarda 1408 lirayı buluyor. MTV'de ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ya da İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerinden de ödeme gerçekleştirilebiliyor.
30.01.2022 Ekonomi
Borcu olan milyonları ilgilendiriyor, ödeme için bugün çok kritik, 2 ay detayı...
Borcu olan milyonları ilgilendiriyor, ödeme için bugün çok kritik, 2 ay detayı... Milyonlarca kişi için bugün çok kritik. Borcu olanlar ve bu borcunu yapılandıranlar için taksitin ilkini ödemek için bugün son gün. Faizlerin silindiği yapılandırmada bugün ödeme yapmayan başa dönecek. Borcun tamamını ödemek zorunda kalacak. Yapılandırmanızın bozulmaması için ilk iki taksitin kesintisiz bir şekilde ödenmiş olması gerekiyor.
30.11.2021 Ekonomi
Kamu alacaklarının yapılandırılması için son tarih 1 ay uzatıldı
Kamu alacaklarının yapılandırılması için son tarih 1 ay uzatıldı Bazı kamu alacaklarının yapılandırmasını düzenleyen 7326 sayılı kanunda, 31 Ağustos 2021 olan son başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay uzatıldı.
26.08.2021 Ekonomi
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos...
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos... Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Tek tek açıklandı. Yüzde 90'ı siliniyor. Tarih belli oldu. Yapılandırılan tutarlar peşin veya 2'şer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim yapılması sağlanıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanlara, ödeme kolaylıklarına, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı. Rehberde, kanun kapsamındaki borçların neler olduğu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen kolaylıklar, idari para cezaları için oluşturulan ödeme takvimi gibi imkanlar anlatılıyor. Vatandaşların söz konusu imkan ve ödeme kolaylıklarından faydalanabilmesi için 31 Ağustos'a kadar başvuruda bulunması gerekiyor.
8.07.2021 Ekonomi
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı!
Vatandaşı mağdur edene ceza yağdı! Ticaret Bakanlığı'nca piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında denetlenen ürün sayısı, 2020'de bir önceki yıla göre 4,5 katına çıkarak 10,96 milyona ulaşırken Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca 495 firmaya 15 milyon 500 bin lira ceza uygulandı.
15.03.2021 Ekonomi
2021 reform yılı olacak! Harekete geçildi, ocak sonunda...
2021 reform yılı olacak! Harekete geçildi, ocak sonunda... Uzun süredir hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlar konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021 yılı için reform yılı olacak demişti. Ve harekete geçildi. Yapılacak reformların detayları belli oldu. Reform paketinde güven ortamını artıracak değişikliklere öncelik verilecek. Uluslararası sermayeyi ülkeye çekecek ve yargıda güveni tesis edecek adımların yer alacağı reform paketine bu ay son şeklinin verilmesi bekleniyor.
8.01.2021 Siyaset
Borç yapılandırmasında 'maskesiz' başvuru imkanı! Online yapılabilecek...
Borç yapılandırmasında 'maskesiz' başvuru imkanı! Online yapılabilecek... Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların vergi dairelerine gitmesine gerek kalmayacak. Gelir İdaresi Başkanlığı, mükelleflere, Kovid-19 salgını nedeniyle yapılandırma başvurularını İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden 7 gün 24 saat online yapma imkanı tanıdı. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartları kullanılarak yapabilecek.
23.11.2020 Gündem
Borcu olan herkese müjde! 500 milyar liralık dev paket
Borcu olan herkese müjde! 500 milyar liralık dev paket Borcu olan milyonlarca kişiyi sevindirecek haber geldi. Devlet çeşitli yardımlarla vatandaşa toplamda 500 milyar liralık destekte bulunacak. Sadece iş dünyasının değil vatandaşın da kamuya olan borçlarının yapılandırılmasını içermesi bekleniyor. Faiz ve cezalarda iyileştirmeler yapılacak. MTV, trafik cezası, emlak vergisi gibi borçların da kapsama alınması öngörülüyor.
27.09.2020 Ekonomi
Resmen yürürlüğe girdi! Para cezası arttı
Resmen yürürlüğe girdi! Para cezası arttı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25.02.2020 Ekonomi
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limit arttırımı...
Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Limit arttırımı... Finansal piyasalara ilişkin yenilikler içeren Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bu kanuna göre kişisinin talebi olmaksızın kart limitinin arttırılmasına 50 bin liraya kadar para cezası uygulanıyor.
21.02.2020 Ekonomi
Binlerce kişiyi ilgilendiren haber! İndirim geldi...
Binlerce kişiyi ilgilendiren haber! İndirim geldi... Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 1,6 olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.12.2019 Çalışma Hayatı
Ve komisyonda kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor
Ve komisyonda kabul edildi! Milyonları ilgilendiriyor İçişleri Bakanlığına ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren, Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, İçişleri Komisyonunda kabul edildi.
21.11.2019 Gündem
Kimlik ve pasaportlarla ilgili yeni düzenleme: 3 yıl uzatılıyor...
Kimlik ve pasaportlarla ilgili yeni düzenleme: 3 yıl uzatılıyor... Kimlik ve pasaportlarla ilgili çok önemli düzenleme Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, mahkeme kararı olmaksızın ad ve soyadı değişikliği yapılabilmesi uygulamasının 3 yıl uzatılması, "gazi" ve "şehit" unvanlarının derneklerin isimlerinde izinle kullanılması, ihracatçılara verilen hususi pasaport hakkı süresinin 4 yıla çıkarılması gibi düzenlemeleri de içerdiğini bildirdi.
19.11.2019 Ekonomi
Kamu alacakları için gecikme zammı oranı yeniden belirlendi
Kamu alacakları için gecikme zammı oranı yeniden belirlendi Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5 olarak belirlendi.
29.06.2019 Ekonomi
Yeniden yapılandırmanın ilk taksit ödemesi için son gün yarın
Yeniden yapılandırmanın ilk taksit ödemesi için son gün yarın Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için tanınan süre yarın dolacak. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, "Mükelleflerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için peşin veya ilk taksit ödemelerini 15 Ekim'e kadar yapmalarını tavsiye ediyoruz." dedi
14.10.2018 Ekonomi
Kamu alacakları için gecikme zammı oranı yüzde 2 oldu
Kamu alacakları için gecikme zammı oranı yüzde 2 oldu Amme alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2 olarak belirlendi.
5.09.2018 Ekonomi
Maliye'den 2.8 milyon vatandaşa mektup: Son gün 27 Ağustos
Maliye'den 2.8 milyon vatandaşa mektup: Son gün 27 Ağustos 31 Mart ve öncesi döneme ait vergi, resim ve harçları yeniden yapılandıran 7143 sayılı yasaya başvurmak için 27 Ağustos son gün. Maliye, vergi barışı için 2 milyon 821 bin 619 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderdi
25.08.2018 Ekonomi
Yeniden yapılandırma için son gün Salı
Yeniden yapılandırma için son gün Salı Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.
30.07.2018 Ekonomi
Yeniden yapılandırmada son gün salı
Yeniden yapılandırmada son gün salı Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.
29.07.2018 Ekonomi
Borç yapılandırma bayramda da sürecek
Borç yapılandırma bayramda da sürecek Gelir İdaresi Başkanlığı, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılması kapsamında, borcu olduğunu öğrenen vatandaşların başvurularını Ramazan Bayramı süresince de internetten almaya devam edecek.
14.06.2018 Ekonomi
Milyonları ilgilendiren üç kanun resmen yürürlüğe girdi
Milyonları ilgilendiren üç kanun resmen yürürlüğe girdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu" ile vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.05.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı üç kanun yürürlüğe girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı üç kanun yürürlüğe girdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu" ile vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.05.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kamu Alacakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kamu alacakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.