Kalp Ritmi

Kalp Ritmi

Son dakika kalp ritmi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp ritmi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp ritmi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Ritmi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp ritmi gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 kalp ritmi haberi bulunmuştur. Tüm kalp ritmi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm...
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm... Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
31.08.2023 Sağlık
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır?
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? Ramazan ile birlikte sağlıklı beslenmek kadar düzenli egzersiz yapmak da önem taşıyor. Günlük rutininde egzersiz bulunanlar da 'Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? İftardan önce spor yapmak sağlıklı mı?' sorularını merak ediyor. Oruç ve spor ile ilgili merak edilenler...
9.03.2023 Ramazan
Uçakta kalp krizi geçiren yolcu beş saatlik çabayla hayata döndü
Uçakta kalp krizi geçiren yolcu beş saatlik çabayla hayata döndü Londra’dan Hindistan’a giden uçakta bir doktor, kalp krizi geçiren bir yolcunun hayatını beş saat süren bir çabayla kurtardı.
5.01.2023 Dünya
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor!  Vücut için altın değerinde, kan testinde çıkmıyor, hafıza güçlüğü, uyku problemleri, yorgunluk ve anksiyete...
Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor!  Vücut için altın değerinde, kan testinde çıkmıyor, hafıza güçlüğü, uyku problemleri, yorgunluk ve anksiyete... Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
5.05.2022 Sağlık
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 hızlı yayılan yeni varyantlarıyla tehdit oluşturmaya devam ediyor. Eğitimden, sosyal hayata her konuda insanları etkileyen virüs sportif aktiviteleri de etkisi altına alıyor. "Covid-19 geçirdikten ne kadar süre sonra rutin antrenman düzenine geçilmeli?" sorusu ise hastalığı geçirenlerin aklındaki sorulardan sadece biri. Uzmanlar spor ve omicron hakkında tüm merak edilenleri anlattı.
20.01.2022 Gündem
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor!
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor! Modern çağın yaşam ve beslenme alışkanlıkları tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Ancak aşırı hareketsizlik, fazla kilo, diyabet, yağlı beslenme gibi faktörlerin kalbi besleyen atardamarlarda tıkanmaya yol açması, kalp krizine neden olduğu için hayati risk taşıyor. Bu nedenle her yıl giderek daha fazla kişi koroner by pass ameliyatı olarak tanımlanan cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. Halk arasında “iman tahtası” olarak bilinen göğüs kemiğinin (sternum) kesilerek gerçekleştirilen klasik kalp ameliyatları çok büyük yara izine neden olduğu için hastada estetik kaygıya da neden olabiliyor. Gelişen yöntemlerin kalp damarı tıkanıklıklarını çoğunlukla meme altından küçük kesilerle gerçekleştirmeye olanak verdiğini anlatan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, “Minimal invaziv (kapalı kalp ameliyatı) yöntemler sayesinde hastalar, kan kaybı, enfeksiyon gibi risklere daha az maruz kalıyor. Hastanede yatış süresi kısalıyor ve hasta günlük hayatına çok daha hızlı dönebiliyor. Göğüs kemiğindeki büyük ameliyat izleri de ortadan kalkıyor” diyor.
8.01.2022 Sağlık
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun!
Sağlıklı bir kalp için spor yapın ve aşık olun! Siz kalbinizi terk edemezsiniz ama maalesef o sizi terk edebilir. ‘Kendiniz için’, kalbiniz ve tüm sağlığınız için stresi yönetmenin zamanı geldi! 2022’de spora başlayın, olumlu düşünün ve aşık olun! Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak kalp sağlığını iyileştirmenin yollarını anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Giyilebilir teknolojiler sağlık alanında etkisini artırıyor
Giyilebilir teknolojiler sağlık alanında etkisini artırıyor İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi İlker Köse, 'Bugün kimilerinin aksesuar gibi gördüğü bu teknolojiler, yakın zamanda çoğumuzun kullanmayı çok doğal karşıladığımız araçlar haline gelecek.' dedi.
4.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı?
Mükemmeliyetçilikte sınır ne olmalı? İnsanın hayat ve akademik başarısında önemli bir yeri ve katkısı olan mükemmelliyetçilik, kişiye ne zaman zarar veriyor? Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlıksız olan ve denge gözetilmeyen mükemmelliyetçiliğin kişide başta sağlık problemleri olmak üzere hayatının diğer alanlarında da pek çok olumsuzluğa davetiye çıkardığına dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan’a göre, sağlıklı mükemmelliyetçilikte kişi olumluya odaklanırken; sağlıksız olanda kendisini suçlar, utanç duyar ve kendini değersiz görür. Tarhan, sağlıksız mükemmelliyetçiliğin modern yaşamın yan etkilerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
24.10.2021 Sağlık
Çarpıntı ihmale gelmez!
Çarpıntı ihmale gelmez! Atriyal fibrilasyon denilen ritm bozukluğunun kalp içerisinde pıhtı oluşturabildiğini ve bu pıhtının beyine atarak felce sebep olabildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, çarpıntı yaşayan hastalara uyarılarda bulundu.
19.10.2021 Sağlık
Kahve hem sindirime hem de depresyona iyi geliyor
Kahve hem sindirime hem de depresyona iyi geliyor Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, kahvenin sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra moral bozukluğu ve depresyon giderici özellikleriyle de günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
30.09.2021 Sağlık
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış
Kalp hastalığı hakkında doğru sanılan 10 yanlış Kalp sağlığı hakkında toplumda yayılan bilimsellikten uzak söylemler kalp sağlığını riske atıyor, hastaların yaşamlarını kaybetmelerine bile neden olabiliyor! Üstelik günümüzde spekülasyonlara inanmak özellikle sosyal medyada çok kolay oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Turfan, kalp sağlığı hakkında toplumda doğru sanılan 10 yanlış bilgiyi anlattı
11.06.2021 Sağlık
Mide bulantısını azaltmanın en etkili 25 yolu!
Mide bulantısını azaltmanın en etkili 25 yolu! Mide bulantısı pek çok kişinin ara sıra yaşadığı pek de önemsenmeyen bir sorun olarak görülse aslında dikkat edilmesi gereken en önemli belirtilerin başında gelir. Genellikle hastalık ile ilişkilendirilir ve çok da önemsenmez. Çoğunlukla sindirim sistemi tarafından tetiklenen bir problem olan mide bulantısı sosyal yaşamı da etkileyen korkunç bir his yaratır. Sürekli mide bulantısı yaşıyorsanız bulantının kaynağının belirlenmesi için için uzmana görünmek gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide bulantısının nedenlerini ve azaltmanın yollarını anlattı.
9.06.2021 Sağlık
Mutasyonlu virüs kalp rahatsızlıklarına neden olabiliyor
Mutasyonlu virüs kalp rahatsızlıklarına neden olabiliyor Konya'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Güzide Kurt, mutasyona uğrayan koronavirüsün çocuklarda, 'MIS- C' sendromuna (multisistem inflamatuar sendrom) yol açabildiğini söyledi. Dr. Güzide Kurt, “MIS- C sendromu vücutta birçok sistemi tutan iltihabi rahatsızlıklar bütünüdür. Özellikle çocuklarda ilerleyen dönemlerde çarpıntı, kalp ritmi bozukluğu, kalp kası iltihabi, kalp yetmezliğine yol açabilir” dedi.
7.04.2021 Sağlık
Kalp krizinin gizli tehdidi: Kalp ritim bozukluğu
Kalp krizinin gizli tehdidi: Kalp ritim bozukluğu Kalp ritminde görülen bozukluğun ve kalbin olması gereken ritme göre daha yavaş ya da daha hızlı çarpmasının kalpte ritim bozukluğuna neden olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Naser Can, “Kardiyak aritmilerde erken teşhis ve uygun tedavi kalp krizi, felç ve ani ölüm risklerini minimuma indirir” dedi.
16.02.2021 Sağlık
Estetik için gittiği hastaneden ölüsü çıktı!
Estetik için gittiği hastaneden ölüsü çıktı! Burun ameliyatı için Paris’ten İstanbul’a gelen Manolya Oktay’ın, anestezi sonrası nabzı durdu. 40 gün yoğun bakımda tedavi gören genç kız, hayatını kaybetti.
19.01.2021 Yaşam
'Kaygı bozukluğu kalp sağlığını etkiliyor'
'Kaygı bozukluğu kalp sağlığını etkiliyor' Medicana Kadıköy Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Begüm Öztürk, kaygı bozukluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
11.01.2021 Sağlık
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı?
Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Soğuk havanın kalp yetersizliği, kalp ritmi bozuklukları, hipertansiyon atakları, kalp spazmı ve kalp krizi oranlarında belirgin bir artışa yol açtığı uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Kalp krizlerinin en sık görüldüğü durumlar genellikle kar küremek, rüzgârlı ve soğuk havada yürümek, karlı havada araba lastiği değiştirmek, buzlu suya düşmek (sauna sonrası şok havuzu da dâhil) gibi sıcak ortamdan soğuğa ani geçişin olduğu durumlardır. Soğukta ortaya çıkan kalp sorunları kalp krizi olabileceği gibi, ani ölüm şeklinde de olabilir” dedi. Peki, Soğuk havaya bağlı kalpteki değişimler ne tür kalp hastalıklarına yol açar? Kalp hastaları koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Kalp hastaları nasıl beslenmeli? Kalp hastaları ile ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Hakan Uçar anlattı.
8.01.2021 Sağlık
Akıllı tartı Türkiye’de!
Akıllı tartı Türkiye’de! Vücut değerlerinin 14 farklı ölçümünü yapabilen akıllı tartının Türkiye satışları başladı. Ağırlık ölçmenin ötesinde bazal metabolizma hızı, vücuttaki su, protein, kemik mineral içeriği, gibi farklı değerleri görüntüleyebiliyor.
4.12.2020 Gündem
'Sağlığınız için haftada 3-4 gün harekete geçin'
'Sağlığınız için haftada 3-4 gün harekete geçin' Uzm. Dr. Sedat Bekler, “Hareketsiz kişilerde metabolizma yeterince aktif olamayacağı için organ sistemlerinde sağlıksız hücre toplulukları oluşması yani kanser gelişmesi de olası bir durum haline gelir. Unutmamak gerekir ki fiziksel hareketsizlik tüm dünyada ölüme neden olan risk faktörleri arasında üst sıralarda yer alır” dedi.
20.06.2020 Sağlık
Xiaomi Mi Band 5 ne zaman çıkacak? Xiaomi Mi Band 5 özellikleri ve fiyatı tanıtıldı!
Xiaomi Mi Band 5 ne zaman çıkacak? Xiaomi Mi Band 5 özellikleri ve fiyatı tanıtıldı! Xiaomi, Xiaomi Mi Band 5'i sonunda tanıttı. Xiaomi Mi Band 5, manyetik şarj özelliği ve büyüyen ekranıyla dikkat çekiyor. Mart ayında tanıtılması beklenen akıllı bileklik Mi Band 5, koronavirüsten dolayı ertelenmişti. Xiaomi, akıllı bilekliğini bugün resmi olarak açıkladı. Online olarak düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılan model, AMOLED ekran ile gelecek. Peki, Xiaomi Mi Band 5 ne zaman çıkacak? Xiaomi Mi Band 5 fiyatı ne kadar, belli mi? İşte Xiaomi Mi Band 5 özellikleri…
11.06.2020 Gündem
Hareketsiz yaşam uyku apnesini tetikliyor
Hareketsiz yaşam uyku apnesini tetikliyor Uzmanlara göre, hareketsiz yaşam tarzı horlama ve uyku apnesini tetikleyerek, önemli sağlık sorunlarına sebep oluyor.
8.06.2020 Sağlık
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili flaş iddia!
Trump'ın kullandığı ilaçla ilgili flaş iddia! ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tip corona virüsten (covid-19) korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı "Hidroksiklorokin" isimli ilacın kalp hastalığı riskini artırdığı bildirildi.
22.05.2020 Dünya
Komada bulunan Abdelhak Nouri uyandı!
Komada bulunan Abdelhak Nouri uyandı! 2017 yılında bir maç sırasında kalbinden rahatsızlanan Abdelhak Nouri'nin 2 yıl 9 ay sonra komadan uyandığı açıklandı.
27.03.2020 Futbol

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Ritmi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp ritmi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.