James Webb

James Webb

Son dakika James Webb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan James Webb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını James Webb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

James Webb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan james webb gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 james webb haberi bulunmuştur. Tüm james webb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama Gök bilimciler, büyüleyici TRAPPIST-1 sistemini araştırmak için şimdiye kadar yapılmış en güçlü uzay gözlem aracı olan James Webb Uzay Teleskobu'ndan yararlanıyor.
12.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu
Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız kayboldu Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.Güneş'ten 25 kat daha büyük bir yıldız, 2009 yılında aniden ortadan kayboldu.
10.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Euroleague Süper Oranlar ve canlı yayınlarla Misli'de!
Euroleague Süper Oranlar ve canlı yayınlarla Misli'de! EuroLeague Süper Oranlar ve Canlı Yayınlarla Misli’de! Yeni format, takım kadroları, iddaa oranları, haftanın programı ve bilinmesi gerekenler…
5.10.2023 İddaa
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi?
Bu soru işareti insanlığa bir mesaj olabilir mi? Genelde sorularımızı cevaplayan James Webb bu kez bizi kocaman bir soru işaretiyle baş başa bıraktı
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi James Webb Uzay Teleskobu (JWST) son olarak Satürn'ün de katılımıyla nihayet Güneş sistemimizin dört dev gezegenini de görüntüledi.
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti NASA, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin, ilk kez James Webb uzay teleskobuyla uzayda ‘Methyl Cation’ olarak bilinen karbon molekülü tespit ettiğini duyurdu.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor? TRAPPIST güneş sisteminin kayalık dünyaları bilim insanlarını çok etkiliyor. Bilim insanları, Webb teleskobunu TRAPPIST-1 c gezegeni üzerinde çalıştırdı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
İlginç keşif: Ay'ın 20 katı büyüklüğünde su bulutu taşkını!
İlginç keşif: Ay'ın 20 katı büyüklüğünde su bulutu taşkını! James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Satürn'ün uydusu Enceladus'un güney kutbundaki geniş yarıklardan uzaya doğru püsküren yaklaşık 10 bin kilometre uzunluğunda donmuş su birikintisi tespit etti.
4.06.2023 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu'ndan müthiş keşif! Atmosferinde su buharı bulundu
James Webb Uzay Teleskobu'ndan müthiş keşif! Atmosferinde su buharı bulundu James Webb Uzay Teleskobu, yıldızının yörüngesinde, bir Dünya gününden daha kısa sürede dönen süper sıcak gaz devi bir ötegezegenin atmosferinde su buharı izleri buldu.
2.06.2023 Dünya
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu? Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
5.05.2023 Bilim ve Teknoloji
İzleyenler inanamadı! 18 dakikada 550 çöp şiş yedi, işte kazandığı ödül
İzleyenler inanamadı! 18 dakikada 550 çöp şiş yedi, işte kazandığı ödül Antalya’da bir restoranın düzenlediği yarışmaya katılan 33 yaşındaki Avustralyalı James Webb, 18 dakika gibi kısa bir sürede 550 çöp şiş yiyerek rekor kırdı. Avustralyalı turistin rakibi olan ve daha önce 46 dakikada 315 çöp şiş yiyen Ceren Yılmaz Ay, yarışmanın yarısını rakibini şaşkınlık içerisinde izleyerek geçirdi. İşte haberin detayları...
21.01.2023 Yaşam
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi!
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi! Keşif, insanlığın uzay macerasında önemli bir rol oynayacak.
30.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi!
Webb Teleskobu'ndan rekor kıran keşif: En uzak galaksiler keşfedildi! NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, şimdiye kadar keşfedilmiş en uzak galaksileri görüntülemeyi başardı.
28.12.2022 Bilim ve Teknoloji
'Uzaylı' iddialarına neden olan tuhaf halkaların ne olduğu açıklandı!
'Uzaylı' iddialarına neden olan tuhaf halkaların ne olduğu açıklandı! James Webb Uzay Teleskobu geçen aylarda düzgün, dairesel dalgalanmalarla çevrili uzak bir yıldızın fotoğrafını çekmişti. Görüntü, uzmanlar tarafından hemen "çılgın" olarak nitelendirilmiş ve uzaylıların yarattığı, ışık yılları boyunca uzanan bir yapıyı gösterebileceği yönünde spekülasyonlara yol açmıştı.
14.10.2022 Dünya
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu
Tarihi keşif! NASA duyurdu, Dünya dışında ilk kez karbondioksit bulundu James Webb Uzay Teleskobu'ndan (JWST) erken ve heyecan verici bir sonuç bugün açıklandı. Bir ötegezegenin atmosferinde ilk kesin karbondioksit tespit edildi.
26.08.2022 Dünya
NASA'nın uzay teleskobu Jipüter'i görüntüledi
NASA'nın uzay teleskobu Jipüter'i görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Jüpiter'in James Webb Uzay Teleskobu ile çekilen yeni fotoğraflarını paylaştı.
23.08.2022 Bilim ve Teknoloji
F4 savaş uçağı karadan yürütüldü! Bilim Merkezi olacak
F4 savaş uçağı karadan yürütüldü! Bilim Merkezi olacak Samsun’da Türkiye’de bir ilke imza atılarak Bilim Parkı’na, 2012 yılında şehit olan Çarşambalı Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer anısına F4 tipi savaş uçağı yerleştirildi.
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi
James Webb Teleskobu Cartwheel Galaksisi’ni görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), James Webb Uzay Teleskobu'nun Cartwheel adlı Galaksiyi görüntülediğini açıkladı.
2.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Makyaj videosu çeken YouTuber Bailey Sarian'ın anlattıkları kan donduruyor! Servet kazanıyor...
Makyaj videosu çeken YouTuber Bailey Sarian'ın anlattıkları kan donduruyor! Servet kazanıyor... Makyaj videosu çekerken kullandığı yöntem kan donduruyor. Youtube’da oldukça ilgi gören maktaj videolarına getirdiği konsept izleyenlerin tüylerini diken diken ediyor. ABD’de yaşayan Bailey Sarian'ın makyaj ve suç gibi bağımsız iyi ayrı konuyu bir araya getirerek çektiği ve milyonlarca kez izlenen sıra dışı videolar, pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Uzmanlar ise altında yatan sebepler konusunda uyarıyor.
1.08.2022 Dünya
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması
Heyecanlandıran keşif! James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi, işte yıldız patlaması James Webb Uzay Teleskobu sürpriz bir süpernova tespit etti. James Webb, süpernovaları aramak için inşa edilmediğinden 3 milyar ışık yılı uzaklığındaki keşif bilim insanlarını şaşırttı.
31.07.2022 Dünya
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne?
Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) şimdiye kadarki uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop olan James Webb Teleskobu KPSS’de sınav sorusu oldu. Adaylar sınavın ardından NASA’nın uzay teleskobu James Webb hakkında bilgileri araştırıyor. Peki, Nasa’nın uzay teleskobu hangisi? Uzaya fırlatılan en büyük ve en güçlü teleskop hangisi? James Webb teleskobu nedir? James Webb teleskobunun görevi ne? James Webb teleskobu ne zaman fırlatıldı? James Webb teleskobu fotoğraflarına nerden bakılır? İşte bilmeniz gereken her şey…
31.07.2022 Bilim ve Teknoloji
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi.
25.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Reis sınıfı denizaltılara yeni 'Section 50' teslimatı! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu
Reis sınıfı denizaltılara yeni 'Section 50' teslimatı! Savunma Sanayii Başkanı duyurdu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, denizaltı torpido kovanlarının yer aldığı baş kısım 'Section 50'nin yeni teslimatlarının yapıldığını ve Reis sınıfı 2 denizaltıya entegre edileceğini duyurdu.
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

James Webb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki james webb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.