İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

Son dakika İztuzu Plajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İztuzu Plajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İztuzu Plajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İztuzu Plajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iztuzu plajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 62 iztuzu plajı haberi bulunmuştur. Tüm iztuzu plajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Endişelendiren açıklama! 'Caretta carettalar, sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecek'
Endişelendiren açıklama! 'Caretta carettalar, sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecek' Muğla'da İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, küresel iklim değişikliği nedeniyle sıcaklıkların 1 derece artması durumunda yumurtadaki caretta carettaların ya öleceğini ya da dişi olarak çıkacağını söyledi. 
20.11.2021 Yaşam
Caretta carettalar için 'hipotermi' tehlikesi
Caretta carettalar için 'hipotermi' tehlikesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, havanın soğumasıyla birlikte çok sayıda deniz kaplumbağalarının 'soğuk şoku' denilen hipotermiye maruz kaldığını, Akdeniz ve Ege'de şu an için bir sorun olmadığını kaydetti.
9.12.2020 Yaşam
Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin lira
Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin lira Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki 5 kum zambağı çiçek açtı. Güzelliği ile dikkat çeken kum zambaklarına, zarar verilmesi ya da koparılması halinde 73 bin 747 TL idari para cezası uygulanıyor.
2.10.2020 Yaşam
Bakan Kurum'u isyan ettiren görüntü: İçimizi acıttı
Bakan Kurum'u isyan ettiren görüntü: İçimizi acıttı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Deniz temizliği yaptığımız Dalyan İztuzu'ndaki tablo hepimizin içini acıttı." ifadelerini kullandı.
11.06.2020 Gündem
İztuzu Plajı'nı gören mahallede, kaçak yapıların yıkımına başlandı
İztuzu Plajı'nı gören mahallede, kaçak yapıların yıkımına başlandı Avrupa'nın en iyi kumsalları arasında gösterilen Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nı kuşbakışı gören Gökbel Mahallesi’ndeki imara aykırı 33 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.
9.06.2020 Gündem
170 bin nüfuslu Bodrum’a bayramda 150 bin araç giriş yaptı
170 bin nüfuslu Bodrum’a bayramda 150 bin araç giriş yaptı Bayram tatilinin başladığı günden itibaren Bodrum’a giren araç sayısı dudak uçuklattı. Bir günde sadece 50 bin araç ilçeye girdi.
6.06.2019 Gündem
Türkiye havadan çok farklı
Türkiye havadan çok farklı Anadolu Ajansı bir yıldır ülkenin dört bir yanında dronelarla yaptığı manzara çekimlerini “Gökyüzünden Türkiye” kitabında bir araya getirdi.
31.08.2018 Arşiv
30 bin lira maaşla bu işi yapıyor
30 bin lira maaşla bu işi yapıyor Muğla'nın Ortaca ilçesinde başlatılan "Türkiye'nin En İyi İşi (Best Job in Turkey) Projesi" kapsamında 30 bin lira ücretle bölgeyi tanıtmak için çalışmalar yürüten "profesyonel turist" Efe Tanay, yoğun mesai harcıyor.
28.08.2018 Gündem
“Türkiye’nin en iyi işi” başladı
“Türkiye’nin en iyi işi” başladı Ortaca Belediyesince, Dalyan ve Sarıgerme destinasyonunu tanıtabilmek için organize edilen “Türkiye’nin En İyi İşi” başladı.
1.08.2018 Ekonomi
Yeni çekim merkezi Sarıgerme
Yeni çekim merkezi Sarıgerme Kilometrelerce uzunluktaki geniş kumsallarında caretta carettalara ev sahipliği yapan Sarıgerme, son dönemde üst sınıf konaklama tesisleriyle yerli ve yabancı turistlerin çekim merkezi.
13.07.2018 Arşiv
Dalyan turisti olabilmek için 6 bin kişi başvurdu
Dalyan turisti olabilmek için 6 bin kişi başvurdu Muğla'nın Ortaca ilçesi belediyesi, ilçenin tanıtımı için ilginç bir yarışma başlattı. Türkiye’nin En İyi İşi projesiyle, seçilecek 1 kişi, profesyonel turist olarak bölgeyi gezip tatil deneyimlerini ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşacak ve 30 bin TL kazanacak. Şuna kadar 6 bin kişi başvuruda bulundu.
30.05.2018 Gündem
30 bin TL maaşla profesyonel turist aranıyor
30 bin TL maaşla profesyonel turist aranıyor Muğla'nın Ortaca ilçesi belediyesi, ilçenin tanıtımı için ilginç bir yarışma başlattı. Türkiye’nin En İyi İşi projesiyle, seçilecek 1 kişi, profesyonel turist olarak bölgeyi gezip tatil deneyimlerini ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşacak
14.05.2018 Ekonomi
Yaralı kaplumbağalar  odun sobasıyla ısınıyor
Yaralı kaplumbağalar odun sobasıyla ısınıyor İztuzu Plajı’nda konuşlu Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER), haftanın her günü 24 saat yaralı kaplumbağaların tedavi, bakım ve rehabilitasyonu için çalışma yapılıyor.
20.02.2018 Yaşam
Küresel ısınma yüzünden keratalar da erken ısındı
Küresel ısınma yüzünden keratalar da erken ısındı Caretta carettalar İztusu’na gelmeye başladı. Uzmanlar, çiftleşmenin mayıs ayının ilk haftasında olduğunu ancak küresel ısınma nedeniyle deniz suyunun erken ısındığını ve çiftleşmenin de erken başladığını belirttiler
14.04.2017 Yaşam
F.Bahçe ve G.Saray'da Köyceğiz Gölü'nde!
F.Bahçe ve G.Saray'da Köyceğiz Gölü'nde! Muğla'daki Köyceğiz Gölü, son yıllarda kano ve kürek takımlarının tercihi oldu.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Muğla'nın 2 ayrı ilçesinde deniz ve kar keyfi
Muğla'nın 2 ayrı ilçesinde deniz ve kar keyfi MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken, Ortaca İlçesi'nde yüzünü gösteren güneş yazdan kalma bir gün yaşattı. Hafta sonu bazı kişiler kar topu oynamak için Köyceğiz'i, bazıları da güneşli havanın keyfini sürmek için Ortaca sahillerini tercih etti.
9.01.2017 Yaşam
Yandık, kavrulacağız!
Yandık, kavrulacağız! Afrika’dan gelen çöl sıcakları Akdeniz ve Ege’yi yakıyor. Termometreler dün Antalya’da 39, Muğla Ortaca’da 44, Edirne’de 34 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığının İzmir’de de pazartesi günü 41 dereceyi aşması bekleniyor.
17.06.2016 Yaşam
Cennet, üniversiteye emanet
Cennet, üniversiteye emanet İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili tartışmalara son noktayı Muğla 1’inci İdare Mahkemesi koydu.
27.05.2016 Yaşam
İztuzu Plajı için karar verildi
İztuzu Plajı için karar verildi Muğla 1. İdare Mahkemesi, İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili özel şirket DALÇEV'in, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali istemiyle açtığı davayı reddetti.
29.09.2021 Gündem
O bölgeyi derhal boşaltın!
O bölgeyi derhal boşaltın! Muğla’nın dünyaca ünlü İztuzu sahilinde yaşanan işletme krizinde idari süreç devam ediyor.
29.09.2021 Gündem
İztuzu’nda kriz sürüyor
İztuzu’nda kriz sürüyor Kaymakamlık dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı işgal ettiği iddia edilen özel firmaya, plajın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne teslim edilmesi yönündeki kararını tebliğ etti.
14.05.2016 Yaşam
İztuzu işgal altında!
İztuzu işgal altında! Özel bir firmanın, bakanlık tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verilen dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı işgal ettiği öne sürüldü.
12.05.2016 Yaşam
İztuzu Plajı akademik dokunuşla hayat buldu
İztuzu Plajı akademik dokunuşla hayat buldu Geçen yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda yapılan çalışmalarla hem ziyaretçi sayısı hem de kumsaldaki caretta caretta sayısında artış sağlandı
20.02.2016 Yaşam
İztuzu Plajı kumsalı yer değiştiriyor
İztuzu Plajı kumsalı yer değiştiriyor Muğla'nın Ortaca ilçesi'nde deniz kaplumbağası Caretta Caretta'ları ile dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nı Dalyan kanalıyla açık denize bağlayan dalyan ağzındaki kumlar, akıntı nedeniyle sürekli yer değiştiriyor. Uzmanlar, tekne sahiplerini dikkatli olmaları yönünde uyardı.
8.02.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İztuzu Plajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iztuzu plajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.