Gazete Vatan Logo

İztuzu’nda kriz sürüyor

Kaymakamlık dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı işgal ettiği iddia edilen özel firmaya, plajın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne teslim edilmesi yönündeki kararını tebliğ etti.

İztuzu’nda kriz sürüyor

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile DALÇEV adlı özel firmayı karşı karşıya getiren işletme krizi devam ediyor. DALÇEV Genel Müdürü Ramazan Oruç, İztuzu Plajı işletme ihalesini 2014 yılında kazandıklarını, ancak Ortaca Belediyesi’nin açtığı davalar nedeniyle sürecin uzadığını iddia etti. Oruç, “Günübirlik alanlar üniversiteye verilmedi üniversite burada işgalci. Muğla Sulh Hukuk Mahkemesi geçen mayısta üniversite ile protokolün geçersiz olduğu kararını verdi” dedi.

Gece yarısı baskını

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) avukatı Berna Babaoğlu ise, geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üniversite ile 3 yıllık protokol imzaladığını hatırlatarak “Üniversite kaplumbağaların korunması ve izlenmesine ilişkin çalışmalar yapacaktı. DALÇEV, geçen yıl iş makineleri ile hoyratça bir gece yarısı buraya gelmiş, insanların mücadelesiyle de buradan çıkarılmıştı. Şimdi kaplumbağaların yumurtlama dönemi. Bu süreçte sessizlik ve karanlık çok önemli. DALÇEV’deki bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı bağlamaz. Çünkü Bakanlığa karşı açılmış bir dava değil. Bu karara göre MUÇEV’den tazminat talep edebilir. DALÇEV Bakanlığın üniversite ile yapmış olduğu protokolü iptal ettirmiş değil. Bakanlığın protokolü halen geçerli ve gönderilen tahliyeyi isteyen Bakanlığın Muğla ilindeki temsilcisi İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’dür. Bu tahliye kararını durduracak bir yürütmeyi durdurma kararı yoktur. Bakanlığın işlemine karşı bir karar da yok. Bizim buradaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Kaymakamlığın “İztuzu’nu terk et” tebliği, DALÇEV yetkililerine bildirildi.

DALÇEV Genel Müdürü Ramazan Oruç “İşletme bizim hakkımız” dedi.