Caretta Caretta

Caretta Caretta

Son dakika caretta caretta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan caretta caretta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını caretta caretta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Caretta Caretta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan caretta caretta gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 caretta caretta haberi bulunmuştur. Tüm caretta caretta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Deniz kaplumbağalarını besleyene 244 bin lira ceza
Deniz kaplumbağalarını besleyene 244 bin lira ceza  Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarını besleyenlere ve ekosistemini kirletenlere 244 bin 315 lira para cezası verileceğini duyurdu. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Hayvanın elle beslenmesi doğasına aykırı. Bu hayvanı bu şekilde alıştırırsak ileride yiyecek bile bulamaz" dedi.
30.07.2023 Yaşam
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma
Kuşadası'nda caretta caretta yuvasına çitli koruma Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yumurtalarını bırakmak için sahile çıkan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının yuvalama alanı, Kuşadası Belediyesi ile Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından etrafı çitle çevrilerek koruma altına alındı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, nesli tehlike altında olan carettaların yuvalarına zarar verilmemesi yönünde uyarıda bulundu.
29.06.2023 Gündem
İnternette caretta caretta kabuğundan tespih satıyorlar! 6 bin liraya kadar çıkıyor
İnternette caretta caretta kabuğundan tespih satıyorlar! 6 bin liraya kadar çıkıyor Dünyada nesli tehlike altındaki türlerden caretta carettaların kabuklarından yapılan tespihler, internetten 850 ile 6 bin lira arasında fiyatlarla satılıyor.
22.02.2023 Yaşam
Caretta carettalar dronla takip ediliyor
Caretta carettalar dronla takip ediliyor Mersin sahillerine yumurta bırakan nesli koruma altındaki caretta carettaların yuvaları dronla izleniyor.
20.06.2022 Yaşam
Sahile gidenler gözlerine inanamadı! Bu halde bulundu
Sahile gidenler gözlerine inanamadı! Bu halde bulundu Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan sahilde 2 ölü deniz kaplumbağası bulundu.
18.06.2022 Yaşam
Çuvala dolanan deniz kaplumbağasını görüp, kurtardı
Çuvala dolanan deniz kaplumbağasını görüp, kurtardı Antalya'nın Kaş ilçesinde yat kaptanı ve turizmci İlyas Kahraman, müşterileriyle çıktığı mavi yolculukta, denizde çuvala dolanmış deniz kaplumbağasını kurtardı. Kahraman, yarasını tedavi ettiği kaplumbağayı tekrar denize bıraktı.
30.05.2022 Yaşam
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. Üretim, tüketim ve imha zincirinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Kurum, BM çevre programı kapsamında 'Barselona Sözleşmesi' gibi sözleşme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
9.12.2021 Gündem
Endişelendiren açıklama! 'Caretta carettalar, sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecek'
Endişelendiren açıklama! 'Caretta carettalar, sıcaklık 1 derece artarsa dünyaya dişi gelecek' Muğla'da İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, küresel iklim değişikliği nedeniyle sıcaklıkların 1 derece artması durumunda yumurtadaki caretta carettaların ya öleceğini ya da dişi olarak çıkacağını söyledi. 
20.11.2021 Yaşam
Türkiye'de ilk kez görüldü! Ne olduğunu anlamadılar, denizde yüzerken...
Türkiye'de ilk kez görüldü! Ne olduğunu anlamadılar, denizde yüzerken... Dünyada 7 deniz kaplumbağası türünden biri ve en büyüğü olan deri sırtlı deniz kaplumbağası kaptan İlknur Asar ve gemici Buse İnceler tarafından Göcek koyları Sarsakla açıklarında yüzerken görüntülendi. Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Dr. Ali Fuat Canpolat, "Türkiye kıyılarındaki ilk defa canlı görüntüsü oldu. Harika, çok güzel ve heyecan verici bir durum" dedi.
20.08.2021 Yaşam
Yangın dumanı ufku kapladı, yavru carettalar yönlerini bulamadı
Yangın dumanı ufku kapladı, yavru carettalar yönlerini bulamadı Antalya bölgesinde 5'inci gününe giren orman yangınları, Kemer ilçesindeki Çıralı Plajı'nda yuvadan çıkan caretta caretta yavrularını da olumsuz etkiledi. Yoğun dumanın ufku kaplamasıyla, gün ışığını fark edemeyen yavru caretta carettalar yönlerini bulamadı. Görevliler, yavruların denizle buluşmalarını sağladı.
1.08.2021 Gündem
Görüntüler büyük tepki çekmişti! O turistler cezadan kaçamadı
Görüntüler büyük tepki çekmişti! O turistler cezadan kaçamadı Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sahile yumurtlamak için gelen caretta carettaya eziyet eden 2 turiste, ülkelerine dönmek üzereyken havalimanında para cezası uygulandı.
9.07.2021 Yaşam
"5 yıldızlı halk plajı" hizmeti  yaygınlaştırılıyor
"5 yıldızlı halk plajı" hizmeti yaygınlaştırılıyor Kültür ve Turizm Bakanlığınca, turizm bölgelerine kurulan, vatandaşlar kadar turistlerin de ilgi gösterdiği mavi bayraklı ücretsiz halk plajları yaygınlaştırılıyor.
18.06.2021 Gündem
İşletmecilere 'ışık' ve 'şezlong' uyarısı
İşletmecilere 'ışık' ve 'şezlong' uyarısı Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, "Yumurta olan yuvaların koruma altına alınması çok önemli. Uyarıcı levhalar konulmalı ve insanlar bilinçlendirilmeli. Yuvadan çıkan yavruların denize ulaşması için ışık kısıtlamasına gidilmeli." dedi.
3.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Görürseniz sakın çıplak elle dokunmayın! Kıyıya vurdu, mor renkli...
Görürseniz sakın çıplak elle dokunmayın! Kıyıya vurdu, mor renkli... Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kıyıya mor renkli ölü denizanaları vurdu. İncelenmesi için denizanalarından örnekler alınırken, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, "Kadınlar Denizi'nde rastladığımız ve 'Aequorea Forskalea' türüne ait olduğunu tahmin ettiğimiz bu tür çok zehirli değil. Ancak yine de görenlerin elleriyle dokunmaması gerekiyor" dedi.
15.04.2021 Yaşam
Caretta carettalar için 'hipotermi' tehlikesi
Caretta carettalar için 'hipotermi' tehlikesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, havanın soğumasıyla birlikte çok sayıda deniz kaplumbağalarının 'soğuk şoku' denilen hipotermiye maruz kaldığını, Akdeniz ve Ege'de şu an için bir sorun olmadığını kaydetti.
9.12.2020 Yaşam
Ölü caretta carettayı görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştılar!
Ölü caretta carettayı görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştılar! İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, denizde hareketsiz halde caretta caretta olduğu fark edildi. Yapılan incelemede kaplumbağanın öldüğü anlaşılırken, vatandaşlar corona virüs tedbirlerine hiçe sayıp, fotoğrafını çekebilmek için birbiriyle yarıştı.
15.10.2020 Yaşam
Marmara Denizi'nde heyecanlandıran keşif!
Marmara Denizi'nde heyecanlandıran keşif! Marmara Denizi'nde araştırma yapan uzmanlar, Türkiye'de genellikle Akdeniz'de Muğla ile Hatay sahilleri arasında görülen caretta carettalara ait bir yuva ve içinde yumurtalarından çıkan 32 yavru tespit etti. ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, "Şimdiye kadar İzmir'in kuzeyinde, Kuzey Ege'de ve Marmara'da böyle bir yuva görülmedi. Bölgede hiçbir yuva kaydımız yok. Yuvanın Marmara Bölgesi'nde ilk kez görülmesi çok önemli. Bu aslına bakacak olursak sadece ülkemiz için değil, tüm bilim dünyası adına bütün Akdeniz için bu kadar kuzeyde bir yuvanın olması çok önemli'' dedi.
13.10.2020 Yaşam
Belek kumsalında tarihi rekor! 3 bin 200 yuva, 75 bin yavru...
Belek kumsalında tarihi rekor! 3 bin 200 yuva, 75 bin yavru... Akdeniz'in en büyük caretta caretta yuvalama alanı Belek sahillerinde, bu yıl 3 bin 200 yuva sayısıyla tarihi rekor kırıldı. 75 bini aşkın yavrunun denize uğurlandığı kumsalda 21 yıldır görev yapan Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) Başkanı Dr. Ali Fuat Canpolat, "Antalya olarak 650 kilometre kıyı şeridimiz, 9 deniz kaplumbağası yuvalama kumsalımız var. Ancak yaralı kaplumbağaları tedavi edecek merkezimiz yok" dedi.
10.09.2020 Yaşam
Emine Erdoğan ve Bakan Kurum kaplumbağaları denize uğurladı
Emine Erdoğan ve Bakan Kurum kaplumbağaları denize uğurladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalyanın Kaş ilçesinde tedavisi tamamlanıp, takip için çip takılan 4 deniz kaplumbağasını denize uğurladı.
19.08.2020 Siyaset
Belek'te ilk yavru caretta carettalar denizle buluştu
Belek'te ilk yavru caretta carettalar denizle buluştu Türkiye'de ve Avrupa'nın en büyük caretta caretta deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan Belek sahillerinde, bu yılın ilk yavruları, 11 Temmuz itibarıyla denizle buluştu.
17.07.2020 Yaşam
Balıkçılar caretta sandı, erkek cesedi çıktı!
Balıkçılar caretta sandı, erkek cesedi çıktı! Antalya'da, balıkçılar tarafından su yüzeyinde erkek cesedi bulundu. Balıkçıların ilk başta caretta caretta sandığı cesedin sol kolunun iç kısmında gül dövmesi olduğu belirtildi.
17.07.2020 Gündem
Saros Körfezi'nde görüntülendi! Görenler şaşkına döndü
Saros Körfezi'nde görüntülendi! Görenler şaşkına döndü Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesi İbrice Limanı'nda dalış yapan dalgıçlar, kabuğu yosun tutmuş caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası görüntüledi.
11.06.2020 Yaşam
Marmaris'te yunus sürprizi
Marmaris'te yunus sürprizi Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Halk Plajı'nda kıyıya 50 metre mesafede görülen yunus, adeta şov yaptı.
31.03.2020 Gündem
Bodrum’da ilk kez görüldü, ekipler alarma geçti!
Bodrum’da ilk kez görüldü, ekipler alarma geçti! Muğla’nın Bodrum ilçesinde nesli tükenmekte olan caretta caretta yavruları ekipleri alarma geçirdi. Kaplumbağa yuvasını bulmak için gelen ekipler gördükleri manzara karşısında şok oldu. Sahilde bulunan yerli ve yabancı turistler ise kaplumbağaların fotoğraflarını çekmek için birbiriyle yarıştı.
4.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Caretta Caretta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki caretta caretta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.