İyilik bugün var mı, İyilik bu hafta neden yok? İyilik dizisinin yeni bölümü ne zaman?
İyilik bugün var mı, İyilik bu hafta neden yok? İyilik dizisinin yeni bölümü ne zaman? Bugün İyilik var mı, bu hafta İyilik yok mu? Fox TV'de yayınlanan İyilik dizisinin bu hafta olup olmadığı merak ediliyor. Yılbaşı haftası sonrası olduğundan dizinin takipçileri arama motorlarına yöneldi. Peki, İyilik bugün var mı, yeni bölüm ne zaman?
6.01.2023 Televizyon
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Nuri Şahin, Sergen Yalçın ve Şenol Güneş cevabı
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Nuri Şahin, Sergen Yalçın ve Şenol Güneş cevabı Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Teknik direktör adaylarına dair gelen soruyu cevaplayan Hasan Arat, genç futbolcuya gelen transfer teklifini duyurdu.
10.05.2024 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Meral Akşener'den CHP sözleri: Hayatımın en büyük pişmanlığıdır
Meral Akşener'den CHP sözleri: Hayatımın en büyük pişmanlığıdır İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda yaptığı konuşmada, "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ancak o gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik." ifadelerini kullandı.
24.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Saldırıları kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Saldırıları kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kalın, "Bizim mitingimiz olduğu gün Erzurum mitinginde olan olayları biz kınadık ama bir takım usul hataları orada oldu. Saldırıların hiçbirisi tasvip edilir hadiseler değil tabi biz bunu kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz." dedi.
10.05.2023 Gündem
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Saffat Suresi 182 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “es-Sâffât” kelimesinden alır. Sâffât, sıra sıra dizilenler, saf saf duranlar anlamına gelir. Sûrede başlıca, meleklerden, cinlerden, kıyamet ve ahiret olaylarından söz edilir. Ayrıca Saffat Suresi’nde Nûh, İbrahim, İsmail, İshak, Mûsâ, Hârun, İlyas, Lût ve Yûnus Peygamberlerin kıssalarına yer verilmektedir. Peki, Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri Yusuf Suresi genel olarak Hz. Yusuf'un hayatını konu alan Kuran'ın 12'inci suresidir. 111 ayetten oluşan bu surenin ilk 3 ayeti Medine'de ve geri kalanı ise Mekke'de indirilmiştir. Sure adını o zamanlar peygamber olan Yusuf'tan almıştır. Onun hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı sıkıntılar ve bunlara ne denli sabrettiği asıl anlatılmak istenen konu, alınması gereken bir öğüt niteliğindedir. Mekke döneminde inmiştir. 111 âyettir. Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Kur’an’da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur. Peki, Ramazan ayında Yusuf Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Yusuf Suresi kaç ayet, kaç sayfa? Yusuf Suresi meali nedir? İşte Yusuf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Bakan Soylu duyurdu! 1200 mahalle yabancılara ikamete kapatılıyor, 1 Temmuz'da başlıyor...
Bakan Soylu duyurdu! 1200 mahalle yabancılara ikamete kapatılıyor, 1 Temmuz'da başlıyor... Düzensiz göçmenlerle ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, yabancılara ikamet yasağı geliyor. O uygulamaya son verilecek, artık notere ev sahibiyle birlikte gidecek. Bakanlık harekete geçti, sahte olup olmadığı hemen ortaya çıkıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancı sayısı toplam nüfusun yüzde 25'ini geçen 781 mahallenin yabancılar için ikamete kapatıldığını belirterek, "1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle 1200 mahalle ikamete kapatılacak" dedi.
11.06.2022 Gündem
AK Parti'li Ünal: Türkiye'nin yanında olan herkesle beraberiz
AK Parti'li Ünal: Türkiye'nin yanında olan herkesle beraberiz AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Eğer mavi vatanı saldırganlık olarak nitelendirebiliyorsa bir siyasi anlayış, bu siyasi anlayışla ilgili bir sorun vardır. Terörü Türkiye içerisinde değil, Türkiye dışarısında karşılamak ve terörü kaynağında kurutmak için verdiğimiz mücadeleyi eğer birileri anlamıyorsa bunu siyasetle izah etmemiz mümkün değil. Bu yüzden biz Türkiye'nin yanında olan ve duran herkesle siyasi görüşü ne olursa olsun beraberiz" dedi.
25.09.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdikten sonra vapurla Van Gölü'nü gezerek, gölde başlatılan dip temizleme çalışmalarını izledi.
2.06.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak
Emine Erdoğan: Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak Van Gölü Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü'nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" dedi.
1.06.2021 Siyaset
Derya Uluğ: Erkek çocuğu gibi büyüdüm
Derya Uluğ: Erkek çocuğu gibi büyüdüm Derya Uluğ, dokuz yaşındayken babasının çalışmak için yurt dışına gitmesini, "Babamdan uzak büyümenin bende nasıl etkiler yarattığını çok sonradan fark ettim" dedi. Ünlü şarkıcı, "Neydi o etkiler?" sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.
15.05.2021 Magazin
Bu akşam Bir Zamanlar Kıbrıs var mı, yeni bölüm neden yok? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni bölüm ne zaman? (TRT 1 Yayın akışı)
Bu akşam Bir Zamanlar Kıbrıs var mı, yeni bölüm neden yok? Bir Zamanlar Kıbrıs yeni bölüm ne zaman? (TRT 1 Yayın akışı) Bir Zamanlar Kıbrıs bu akşam var mı, yeni bölüm ne zaman? TRT ekranlarında her hafta perşembe günü yayımlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin TRT 1 yayın akışı içerisinde yer almaması izleyiciler meraklandırdı. Dizinin takipçileri arama motorlarına yönelerek “Bu akşam Bir Zamanlar Kıbrıs var mı, yok mu, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi neden yok?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı.
13.05.2021 Gündem
Tam kapanmada Cuma Namazı var mı? Yasaklarda Cuma Namazı kılınacak mı?
Tam kapanmada Cuma Namazı var mı? Yasaklarda Cuma Namazı kılınacak mı? 17 günlük 'Tam Kapanma' resmen başladı. Milyonlar İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan kurallar doğrultusunda kısıtlamalara uyum sağlayacak. Pek çok kişi de bugün Cuma Namazı'nın kılınıp kılınmayacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tam kapanma açıklaması geldi. Peki, Tam kapanmada Cuma Namazı var mı? Yasaklarda Cuma Namazı kılınacak mı? Cuma Namazı serbest mi? İşte Cuma Namazı ile ilgili Diyanet İşler Başkanlığı'nın açıklaması...
30.04.2021 Gündem
Camiler kapanacak mı? Tam kapanmada camiler açık mı, yasaklarda camiler ibadete açık mı? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı!
Camiler kapanacak mı? Tam kapanmada camiler açık mı, yasaklarda camiler ibadete açık mı? Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı! Tam kapanma camiler açık mı, yasaklarda camiler kapalı mı? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor" dedi.
28.04.2021 Gündem
Ziynet Sali'den Jennifer Lopez açıklaması! 'Kalçalarım...'
Ziynet Sali'den Jennifer Lopez açıklaması! 'Kalçalarım...' Müzik piyasasının durma noktasına geldiği pandemi döneminde ‘Yaşam Çiçeği’ isimli albümünü çıkardı. “Yürekliyim!” diyor. Jennifer Lopez benzetmelerine “Ben güzel bir kadınım, neden birine benzemek için çabalayayım” diye cevap veriyor. 2019’da müzisyen Erkan Erzurumlu ile nikâh masasına oturan Ziynet Sali, ilişkilerinin ilk adımında ona hellim peynirinin yardımcı olma hikâyesini anlatıyor.
24.04.2021 Magazin
Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı? Uyanış Büyük Selçuklu 29. Bölüm bugün yok mu, var mı?
Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı? Uyanış Büyük Selçuklu 29. Bölüm bugün yok mu, var mı? Uyanış Büyük Selçuklu her hafta pazartesi günler TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin29. bölüm fragmanının yayınlanmaması sonrası, dizinin hayranları "Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı, neden yok? sorularına yanıt aramaya başladı.
19.04.2021 Gündem
Bankada hesabı olanlar mutlaka kontrol edin! Herkesi ilgilendiriyor...
Bankada hesabı olanlar mutlaka kontrol edin! Herkesi ilgilendiriyor... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Kredi kartı ekstrenizi mutlaka kontrol edin. Finansal olarak sıkıntı yaşamamak için bu ayrıntılara önem gösterilmeli. Değiştirin, bütçenizi doğru yönetin. Herkes yemek yemeyi çok sever. Ancak sevmenin yanı sıra bu işin bir de maddi yanı var. Dışarıdan yemek ya da eve söylemekle aylık olarak ne kadar harcama yapıyorsunuz? Bunun için kredi kartı ekstrenize bakıp hesaplamanızda fayda var. Her gün dışarıdan yenen yemek, maddi olarak sizi zorlayabilir. Peki nisan ayı bütçesi için bugünden itibaren neler yapabilirsiniz? İşte tüm bilgiler...
1.04.2021 Ekonomi