Kömür fiyatları arttı mı? İthal kömür fiyatlarına zam mı geldi? Kömürün ton fiyatı ne kadar oldu?
Kömür fiyatları arttı mı? İthal kömür fiyatlarına zam mı geldi? Kömürün ton fiyatı ne kadar oldu? Kömür fiyatı yükseliyor! Avrupa’da kömür ithalatına yasak getirileceği açıklaması sonrası kömür fiyatları yükselişe geçti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında 4 milyar dolar değerinde kömür ithalatına yasak getirileceğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından kömürün ton fiyatı artıyor. Peki, Kömür tonu ne kadar oldu? İthal kömür fiyatları arttı mı? İşte tüm detaylar…
7.04.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili karar! Zam yerine indirim tasarruf getirdi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili karar! Zam yerine indirim tasarruf getirdi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, geçtiğimiz yıl enerji fiyatlarındaki artışlardan tüketicilerin korunması için devreye alınan Uzlaştırma Fiyat Mekanizması’nın (AUF) katkısı ile 200 milyar TL’yi bulan bir meblağın vatandaşın cebinde kaldığını belirterek, mekanizma sayesinde elektrikle yüzde 110’luk zammın önüne geçildiğini, yüzde 15’lik indirim sağlandığını bildirdi.
31.07.2023 Ekonomi
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde...
Karadeniz gazında tarih belli oldu: Bakan Dönmez: Gündemi değiştirecek bir müjde... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı mayıs ayı itibariyle evlerde kullanılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 Nisan'da açıklayacak, gündemi değiştirecek" dedi.
8.04.2023 Ekonomi
EPDK duyurdu: Elektrik faturasında yeni indirim kararı
EPDK duyurdu: Elektrik faturasında yeni indirim kararı EPDK elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.
30.03.2023 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK harekete geçti, ücretler iade edilecek
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK harekete geçti, ücretler iade edilecek Elektrik faturalarıyla ilgili flaş karar verildi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Bazı enerji şirketlerinin azami uzlaştırma fiyat mekanizması içindeki sisteme aykırı işlemleri EPDK’ya takıldı. Vatandaşın elektrik faturasına yansıması gereken bedellere el koyma girişimine EPDK engel oldu. Şirketler ilgili bedelleri abonelere geri ödeyecek. İşte haberin detayları...
14.01.2023 Ekonomi
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı
EPDK’dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, süre 6 ay uzatıldı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz ve kömür gibi ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının arz güvenliğini sekteye uğratmaması amacıyla 1 Nisan'da başlattığı azami uzlaştırma fiyat mekanizmasını 6 ay daha uzattı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Küresel enerji krizi Avrupa’yı tehdit ediyor. Bizim 6 ay önce uygulamaya başladığımız bu geçici mekanizma başta İngiltere ve Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi tarafından da uygulamaya alınıyor. Kurulumuzun kararı ile 6 ay daha özellikle kaynak maliyet artışı nedeniyle üretim yapamayan santrallerin arz güvenliğine katkısını sağlayacağız” dedi.
29.09.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında
Bakan Dönmez: Yıllık kömür üretimimiz 1 ile 1.5 milyon ton arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kömür rezervleri açısından son derece zengin ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Son keşiflerle birlikte yaklaşık 20 milyar ton kömürümüz var. Linyit ve taşkömürü. Bunun 1,5 milyar tonu bu havzadaki taşkömürü ve son derece kaliteli kömürden bahsediyoruz. Ama yıllık üretimimiz 1 milyon ila 1,5 milyon ton arasında değişiyor. Bu şekilde baktığımızda burayı bin yılda bitiremezsiniz” dedi.
20.09.2022 Ekonomi
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için bin 200 lira olarak kararlaştırılmış oldu. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz." dedi.
31.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, ve devreye girdi, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, ve devreye girdi, faturalar artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar. Yeni dönem resmen başladı. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı. Ve değişti. Hükümet harekete geçti ve elektrikte tavan fiyat sistemi uygulaması başladı. Elektrik faturalarının yükselmesi engellenecek. Buna göre yeni sistem ile karlılık oranları daha yüksek olan santrallerden gelirlerinin bir kısmı geri alınarak, maliyeti daha yüksek santrallere verilecek. Böylece elektrik faturaları üzerindeki baskı ortadan kaldırılmış olacak. Elektrik tedarik şirketlerinin elektrik alırken ödeyeceği rakamlar yeni alınan kararla 6 ay boyunca sabitlendi. Yani 6 ay boyunca fiyatlar frenlenmiş olacak. Üretim santralleri tüketicilerin faturalarındaki maliyete ortak olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
30.03.2022 Ekonomi
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş...
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş... Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yeni sistem devreye alındı. Hükümet harekete geçti ve elektrikte tavan fiyat sistemi uygulaması başladı. Elektrik faturalarının yükselmesi engellenecek. Buna göre yeni sistem ile karlılık oranları daha yüksek olan santrallerden gelirlerinin bir kısmı geri alınarak, maliyeti daha yüksek santrallere verilecek. Böylece elektrik faturaları üzerindeki baskı ortadan kaldırılmış olacak. Elektrik tedarik şirketlerinin elektrik alırken ödeyeceği rakamlar yeni alınan kararla 6 ay boyunca sabitlendi. Yani 6 ay boyunca fiyatlar frenlenmiş olacak. Üretim santralleri tüketicilerin faturalarındaki maliyete ortak olacak.
30.03.2022 Ekonomi
Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatlarında 'uzlaştırma' kararı! EPDK yeni sistemi duyurdu: Azami fiyatlar belirlendi
Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatlarında 'uzlaştırma' kararı! EPDK yeni sistemi duyurdu: Azami fiyatlar belirlendi Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Faturalarda ekstra maliyet yüküne sınırlama getiriliyor. EPDK'den kritik açıklama geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik “azami uzlaştırma fiyatlarını” belirlediğini duyurdu. Yeni sisteme ilişkin konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizmanın benzerlerinin Avrupa ülkelerinde de uygulandığına dikkat çekerek, “Bu tip bir geçici mekanizma ile üretim santralleri de tüketicilerin elektrik faturalarındaki maliyet yüküne ortak olacak" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Ve değişiyor, yeni dönem başlıyor, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Ve değişiyor, yeni dönem başlıyor, faturalar artık... Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen düğmeye basıldı. Ve değişiyor. Yeni dönem başlıyor. 6 ay sürecek. Güneş, rüzgar, hidroelektrik, doğal gaz, ithal ve yerli kömür gibi elektrik üretimi yapılan tüm alanları ilgilendiriyor, enerji yönetimi kararı verdi. EPDK’ye elektrik fiyatları ile ilgili yetki verildi, çok yakında Meclis’e de geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatlarına çözüm olarak ‘olağanüstü dönemler, olağanüstü müdahaleleri gerektirir’ anlayışıyla EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Karara göre; EPDK, EPİAŞ tarafından işletilen, enerji borsası olarak bilinen Piyasa Takas Fiyatı'ndaki (PTF) elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunacak. Elektrik üretimi yapan tüm alanları kapsayacak kararla birlikte EPDK, üreticilere tavan fiyat uygulayabilecek ve ürün bazında PTF belirleme yetkisine sahip olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
6.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, fiyat artışı...
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, fiyat artışı... Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümet düğmeye bastı, yeni dönem başlıyor ve 6 ay sürecek. Güneş, rüzgar, hidroelektrik, doğal gaz, ithal ve yerli kömür gibi elektrik üretimi yapılan tüm alanları ilgilendiriyor, enerji yönetimi kararı verdi. EPDK’ye elektrik fiyatları ile ilgili yetki verildi, çok yakında Meclis’e de geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatlarına çözüm olarak ‘olağanüstü dönemler, olağanüstü müdahaleleri gerektirir’ anlayışıyla EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Karara göre; EPDK, EPİAŞ tarafından işletilen, enerji borsası olarak bilinen Piyasa Takas Fiyatı'ndaki (PTF) elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunacak. Elektrik üretimi yapan tüm alanları kapsayacak kararla birlikte EPDK, üreticilere tavan fiyat uygulayabilecek ve ürün bazında PTF belirleme yetkisine sahip olacak.
6.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu... Türkiye'de herkes elektrik faturalarını konuşuyor. Hükümet harekete geçti. Elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenleme yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dağıtım şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile bugün bir araya gelecek. Toplantıda ilk gündem maddesi elektrik fiyatlarına yönelik nasıl bir adım atılacağı olacak. Doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. “Isınma yardımı alan hanelere destekler genişletilerek doğal gaz da dâhil edilmiştir. Yaklaşık 3 milyar TL’lik doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. Hane başı yıllık doğalgaz destek miktarı ise 450 ila 1150 TL arasında olacak” dedi. Bakan Dönmez, elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğini söyledi.
11.02.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturalarına yansıyor! Fiyatlar değişiyor, resmen açıkladı, yüzde 50 ve yüzde 75...
Elektrik ve doğal gaz faturalarına yansıyor! Fiyatlar değişiyor, resmen açıkladı, yüzde 50 ve yüzde 75... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Resmen açıklandı. Elektrik fiyatları için düğmeye basıldı. Doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili kritik açıklama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Isınma yardımı alan hanelere destekler genişletilerek doğal gaz da dâhil edilmiştir. Yaklaşık 3 milyar TL’lik doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. Hane başı yıllık doğalgaz destek miktarı ise 450 ila 1150 TL arasında olacak” dedi. Bakan Dönmez, elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğini söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan cemevleri, dernekler ve vakıfların elektrik faturalarının en düşük tarifeye alınması için talimat verdi. Ticari işletmeler için özel bir formülle destek sağlanacağı öğrenilirken, vatandaşları kapsayacak bir destek paketi için de çalışmaların sürdüğü bildirildi. İşte son dakika haberinin detayları...
10.02.2022 Ekonomi
KOSGEB destekleri 2022! KOSGEB destekleri nelerdir, nasıl alınır, geri ödemeli mi?
KOSGEB destekleri 2022! KOSGEB destekleri nelerdir, nasıl alınır, geri ödemeli mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOSGEB desteklerinin genişletileceğini açıklayıp, desteklere kömür yardımı gibi doğal gaz yardımının da yapılacağı bilgisini verdi. Söz konusu açıklamanın ardından 2022 KOSGEB destekleri sorgulanmaya başlandı. Peki, KOSGEB destekleri nelerdir, nasıl alınır? KOSGEB geri ödemeli mi, ne kadar? KOSGEB desteklerinden kimler yararlanabilir?
20.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyor
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyor Elektrik faturası ve doğal gaz faturası ile ilgili flaş açıklama! 400 liralık faturanın 300 lirasını devlet ödüyor. Faturalarla ilgili dikkat çeken detayları ortaya çıktı. Son dönemde doğalgaz, petrol ve kömür maliyetlerinin 8-10 kat arttığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Özellikle doğalgazdaki maliyetin büyük bölümü devlet tarafından ödeniyor. 400 liralık bir faturanın 300 lirasını devlet, vatandaş adına ödüyor. Bu elektrikte yarı yarıya” diye konuştu.
27.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez canlı yayında duyurdu Doğal gaz ve elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Bakan Dönmez, doğalgaz tedariğinde sıkıntı olmayacağını belirterek, "Elimizde doğalgaz var. Teknik olarak bir sorun yok, kontratlarımız var. Her yılın sonunda bir sonraki yılın planlamasını yaparız. Geçtiğimiz yılda bu dönem için planlama yapıldı. 50-51 milyar metreküp bir talep yapıldı. Biz de yaklaşık 10 milyar metreküplük bir ilave oldu" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Dönmez, enerji fiyatlarındaki maliyetinin büyük kısmının devlet tarafından karşılandığını belirterek, "Enerji fiyatındaki artışın hepsini tüketiciye yansıtmıyoruz. Devlet 160 milyar TL'lik fedakarlık yaptı" dedi. Karadeniz'deki keşfedilen gazın üretime geçeceği tarihi açıklayan Bakan Dönmez, "İlk üretime 2023'te geçeceğiz. Karadeniz'deki gaz 2023'te ulusal sisteme bağlanacağız için gelecek. Orada ürettiğimiz gazla da konutlarımızın tükettiği gazı karşılayacağız" dedi.
13.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık...
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık... Doğal gaz müjdesi! Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her bir vatandaşımızın doğal gaz konforunu yaşaması adına mümkün olan bütün yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yaptığımız planlama ile 2021-2026 döneminde ilave 367 yerleşim yerine daha doğal gaz arzı sağlanacağının müjdesini de buradan vermek isterim." dedi.
1.11.2021 Ekonomi
Doğal gaz, elektrik fiyatları uçtu! Kriz kapıda...
Doğal gaz, elektrik fiyatları uçtu! Kriz kapıda... Elektrik, kömür ve doğal gaz fiyatlar rekor kırıyor. Küresel enerji krizi geliyor. Dünya bu kış donacak. Çin’de bazı bölgelerde fabrikalar yeterli enerjiyi bulamadığı için üretime kısa aralar vermeye başladı. Uzmanlar, aralık-ocak-şubat aylarını işaret ediyor. Dünyada enerji talebi hızla artarken arzdaki artış buna aynı hızda karşılık veremiyor. Enerji emtialarındaki fiyatların artmaya devam etmesine bağlı olarak tüketicilerin enerji maliyetlerinin artması ve önümüzdeki kış aylarında birçok ülkede doğalgaz ve elektrik kesintilerinin yaşanması bekleniyor.
9.10.2021 Ekonomi
'Kırmızı alarm' veriyor! Enerji krizi dünyayı dünyayı sarsıyor...
'Kırmızı alarm' veriyor! Enerji krizi dünyayı dünyayı sarsıyor... İklim kriziyle mücadeleyi hızlandırmak ve 2030'a kadar sera gazı emisyonlarının yarıya düşürülmesi için daha iddialı hedeflerin açıklanmasının beklendiği uluslararası iklim zirvesine sayılı günler kala, emisyonların en büyük sorumlusu olan fosil yakıt fiyatlarındaki rekor artışlar salgın döneminin etkilerini gidermekte zorlanan ekonomiler üzerinde fazladan yük oluşturuyor.
8.10.2021 Dünya
'Daire fiyatları yüzde 50 düşsün, bedava veririz'
'Daire fiyatları yüzde 50 düşsün, bedava veririz' Müteahhitlerin fahiş fiyatlı ürün satmakla suçladığı çimento üreticileri, “Dünyadaki en ucuz çimento Türkiye’de. Müteahhitler daire fiyatlarını yüzde 50 düşürürse çimentoyu bedava veririz” iddiasında bulundu.
16.09.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika fiyat açıklaması!
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika fiyat açıklaması! Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor seviyeye ulaştı. 29 Temmuz itibarıyla, tek zamanlı mesken tarifesi üzerinden harcanan elektriğin fatura bedeli yaklaşık 714 milyon lira olarak hesaplandı. Elektrik üretimi ve tüketimi, temmuzda yeni rekor seviyelerini yakaladı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kullanılan klimalar bu artışın sebebi olarak gösterildi. Elektrik faturasında tasarruf sağlamak isteyenler için ise önemli bilgiler verildi. İşte klima kullanıp elektrik faturasından tasarruf etmenin püf noktaları...
31.07.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama!
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zam ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen zamlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz konusunda fiyatların Türkiye ekonomisiyle ilgisi olmadığını ve tamamen yurt dışı piyasalara bağlı olarak fiyat artışları yapıldığını söyledi.
13.07.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yükseldi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yükseldi Elektrik faturasıyla ilgili önemli dikkat çeken açıklama! Sıcaklıklar arttı, vatandaş klimaya yüklendi. 25 Haziran’da elektrik tüketimi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Günlük fatura 580 milyon lirayı buldu.
29.06.2021 Ekonomi