İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? İsviçre bayrağı diğer bayraklardan farklı olarak karedir. İlk kez 1847 tarihinde kabul edilmiş olan bayrak kırmızı zemin üzerine haç sembolü şeklindedir. 
10.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden buradan eve gittiğinizde elinize telefonu alıp eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yıl daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız" dedi. Erdoğan, "Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum. Kimi insan iş yapar, kimi de laf üstüne laf koyar. Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. Kimi insan eser üretir kimisi de polemik peşinde koşar" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Arnavutköy'ün ardından Güngören'de halka seslendi. Erdoğan "Şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Tüm bunlarla beraber seçime hazırlanıyorlar. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklayamıyorlar. İstanbul'u bu hale düşürenler utansın" dedi.
30.03.2024 Gündem
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Seçil Erzan vakasının benzeri Denizli'de yaşandı! İnsanları böyle dolandırmışlar: Lüks açılışlar ve arabalar, 5 katı kazanç...
Seçil Erzan vakasının benzeri Denizli'de yaşandı! İnsanları böyle dolandırmışlar: Lüks açılışlar ve arabalar, 5 katı kazanç... Seçil Erzan vakasının bir benzeri Denizli'de ortaya çıktı. Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını belirtip, başta Avrupa'da yaşayan gurbetçiler olmak üzere çok sayıda kişiden yüksek kar payı vaadiyle 20 bin euro ile 300 bin euro arasında değişen para toplayıp, milyonlarca euroluk dolandırıcılık yatıkları ileri sürülen 3 kişi hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. Dolandırılan kişilerden bazılarının avukatı olan Gizem Üğür, olayın ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu ancak dolandırılan kişilerin ünlü olmadığını söyledi.
25.01.2024 Gündem
Süper Lig devine iki dönem transfer yasağı
Süper Lig devine iki dönem transfer yasağı Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından “kış ve yaz” transfer dönemleri dahil olmak üzere iki dönem transfer yasağı cezası aldıklarını açıkladı.
22.12.2023 Samsunspor
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı...
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı... Seçil Erzan vakasından sonra başka bir bankada da vurgun ortaya çıktı. Bir bankada çalışan Ümit Gönek’in, kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca lira dolandırdığı iddia edildi.
20.12.2023 Gündem
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Almanya Bayrağı Anlamı Nedir? Almanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Almanya bayrağı yatay eşit çizgiler ile ayrılmış siyah, kırmızı ve sarı renklerden oluşmaktadır. Avrupa kıtasında bulunan Almanya 1990 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyeti olarak bağımsızlığını kazanmıştır. 
1.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koalisyonların acısını çok çektik, çift başlılığa izin veremeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki halk buluşmasında konuştu. 'Yasama ile yürütmenin daha iyi iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Bu acıları artık çekemeyiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu'nun tamamlanmasının ardından çeyrek ve yarı final kura çekimi gerçekleştirildi.
17.03.2023 UEFA Avrupa Ligi
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
2022 Dünya Kupası ne zaman? Dünya Kupası nerede oynanacak? FIFA World CUP 2022 tarihleri!
2022 Dünya Kupası ne zaman? Dünya Kupası nerede oynanacak? FIFA World CUP 2022 tarihleri! Bu yıl 22’incisi düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için nefesler tutuldu. Futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği 2022 Dünya Kupası, Katar’ın ev sahipliğinde yapılacak. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği tarihler ise merak ediliyor. Peki, 2022 Dünya Kupası ne zaman? Dünya Kupası nerede oynanacak? FIFA World CUP 2022 tarihleri!
23.07.2022 Futbol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
Dünyanın gözü kulağı kritik görüşmedeydi! Erdoğan-Putin-Reisi zirvesi sona erdi, ilk açıklamalar geldi
Dünyanın gözü kulağı kritik görüşmedeydi! Erdoğan-Putin-Reisi zirvesi sona erdi, ilk açıklamalar geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Reisi arasında Tahran'da gerçekleştirilen Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi sona erdi. Liderler 2019'dan bu yana ilk kez yüz yüze görüştü. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Suriye halkına yapılacak en büyük iyilik, bölücü terör örgütünün işgal ettiği topraklardan sökülüp atılmasıdır. Türkiye güney sınırı boyunca terörden arındırdığı bölgelerle sivil kaybını korumuş, hem de Suriye toprak bütünlüğüne önemli destek vermiştir." dedi. Toplantı sonrası Erdoğan, “Rusya ve İran'dan terörle mücadele konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Bir sonraki toplantıyı Rusya’da yapacağız. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
19.07.2022 Siyaset
2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Wimbledon ile ilgili bilmeniz gerekenler!
2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Wimbledon ile ilgili bilmeniz gerekenler! Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon başlıyor! Bu yıl Wimbledon'da rekor para ödülü dağıtılacak. Tenis klasiği Wimbledon turnuvası tenis meraklılarının gündeminde. En önemli dört turnuvasından biri olan Wimbledon ile ilgili bilgiler sporseverler tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 Wimbledon tenis turnuvası ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Wimbledon nerede? Wimbledon fikstürü belli oldu mu? Wimbledon canlı olarak nereden izlenir? İşte 2022 Wimbledon tenis turnuvası ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler…
27.06.2022 Diğer Sporlar
Fenerbahçe Dinamo Kiev maçı ne zaman? Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı FB - Kiev maçı!
Fenerbahçe Dinamo Kiev maçı ne zaman? Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı FB - Kiev maçı! Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı ne zaman, nerede oynanacak? Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile eşleşti. Eşleşme kuralarının ardından futbolseverler maçın detaylarını araştırmaya başladı. Peki, Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman, saat kaçta, nerede?
15.06.2022 Şampiy10
1770 numaralı mezar ile ilgili flaş gelişme! 200 milyon liralık vurgunun detayları ortaya çıktı
1770 numaralı mezar ile ilgili flaş gelişme! 200 milyon liralık vurgunun detayları ortaya çıktı Türkiye, Fethiye'deki 1770 numaralı mezarı ve yaşanan 200 milyon liralık vurgunu konuştu. Erdal Yenisoy, Ankara'ya getirilerek bir evde ölecek hale gelene kadar tutuldu. Bilincini kaybettiğinde hastaneye götürülerek yoğun bakıma alınan Yenisoy, ertesi gün, hayatını kaybetti. 200 milyon liralık arazisi elinden alınarak ölüme sürüklendiği ortaya çıkan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy'un ailesi şikâyetçi oldu. Yenisoy'un arazisiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. İşte son dakika detayları...
7.06.2022 Yaşam
1170 numaralı mezardan çıkan büyük vurgun! 200 milyon liralık arazi ve bankadaki yüz binlerce lira…
1170 numaralı mezardan çıkan büyük vurgun! 200 milyon liralık arazi ve bankadaki yüz binlerce lira… Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Erdal Yenisoy’un ölümü ile ilgili ortaya atılan iddialar akıllara durgunluk verdi. Çok fazla akrabası olmayan ve tek başına yaşayan Yenisoy’un bir şebeke tarafından öldürülerek mal varlığına el konulduğu öne sürüldü. İşte 200 milyonluk arazisi ve bankadaki yüz binlerce lirası ölümü ile eş zamanlı bir şekilde transfer edilen Yenisoy hakkında o iddiaların detayları…
6.06.2022 Yaşam
2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası’na hangi ülkeler gidiyor?
2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası’na hangi ülkeler gidiyor? Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanla bekleniyor. Nisan ayında yapılan kura çekilişiyle gruplar belli olmuştu. Futbolseverler de 2022 Dünya Kupası’nı ne zaman başlayacağını ve grupları merak ediyor. Peki, 2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor? Dünya Kupası’na hangi ülkeler gidiyor? İşte 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruplar!
29.05.2022 Futbol
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı?
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? Davos Zirvesi başlıyor! Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır çevrimiçi olarak yapılıyordu. 2 yılın ardından Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devlet başkanlarının katılımı ile yeniden toplanacak. Peki, Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? İşte Davos Zirvesi programı!
22.05.2022 Ekonomi
Eurovision 2022 ne zaman? Eurovision nerede yapılacak? Türkiye Eurovision 2022’ye katılacak mı?
Eurovision 2022 ne zaman? Eurovision nerede yapılacak? Türkiye Eurovision 2022’ye katılacak mı? 2022 yılı Eurovision Şarkı Yarışması için geri sayım başladı. 66. kez gerçekleşecek Eurovision yarışması, dünyanın her yerinden takip ediliyor. 2022 Eurovision yarışmasına dair detaylar belli oldu. Peki, Eurovision 2022 ne zaman? Eurovision nerede yapılacak? Türkiye Eurovision 2022’ye katılacak mı? İşte detaylar…
2.05.2022 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'nun programında konuştu. Erdoğan, "Biz ABD'de BM binasının tam karşısında Türkevi inşa ettik. Ve orada adeta birilerine mesajımızı da en güzel şekilde verdik. Gazi Mustafa Kemal'in bu serencamı bugünkü Türkiye'nin yol haritasıdır." dedi.
10.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Taliban açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Taliban açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlgili kurumlarımız bir süredir Taliban'la irtibat halindeydiler. Biz de Taliban yöneticilerini kabul edebileceğimizi daha önce ifade etmiştik. Afgan halkının huzuru, ülkemizin çıkarlarının korunması noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Taliban yöneticilerinin itidalli ve ılımlı açıklamaları memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.
18.08.2021 Gündem
EURO 2020 çeyrek final eşleşmeleri | EURO 2020 son 16 eşleşmeleri merak ediliyor! EURO 2020 çeyrek final ne zaman?
EURO 2020 çeyrek final eşleşmeleri | EURO 2020 son 16 eşleşmeleri merak ediliyor! EURO 2020 çeyrek final ne zaman? EURO 2020'de grup aşamaları sona erdi,2020 Avrupa Şampiyonası'nda oynanacak maçlarla grup aşaması tamamlandı. EURO 2020'de son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Belçika - Portekiz ve İngiltere - Almanya eşleşmeleri dikkat çekiyor. EURO 2020 çeyrek final eşleşmeleri…
24.06.2021 Gündem
AB'nin Kovid-19 aşı sertifikası yasalaştı
AB'nin Kovid-19 aşı sertifikası yasalaştı Avrupa Birliği (AB) kurumları, Birlik sınırları içindeki seyahatlerde kullanılacak aşı sertifikasına ilişkin düzenlemeyi yasalaştırdı.
14.06.2021 Dünya