Gazete Vatan Logo

İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

İsviçre bayrağı diğer bayraklardan farklı olarak karedir. İlk kez 1847 tarihinde kabul edilmiş olan bayrak kırmızı zemin üzerine haç sembolü şeklindedir. 

İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir?

Her ülkenin kendi özel bir bayrağı vardır ve bu bayraklar ülkelere özel anlamlar taşır. Ülkelerin bayraklarının olması o ülkelerin bağımsızlık sahibi olduklarını gösterir. Aynı zamanda bayraklar ülkelerin değerlerini de gösterirler. İsviçre bayrağı diğer ülkelerden farklı olarak kare şeklinde olmaktadır.

İsviçre tabur birliklerinin bayrağı olan kare bayrak daha sonra ülkenin resmi bayrağı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kırmızı taban üzerine harçlı sembolü ile oluşturulmuş İsviçre bayrağındaki Haç sembolü ile Hıristiyanlık temsil edilir.

Hıristiyanlık, İsviçre ülkesinin dinidir ve bayrağın bir diğer anlamı da özgürlük ve tarafsızlıktır. İsviçre bayrağının anlamları arasında demokrasi de yer alır. Gelişmiş ülkelerden biri olan İsviçre özgür bir ülkedir ve sosyal hak bakımından da oldukça gelişmiş bir ülkedir.

İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

İsviçre bayrağı düz ve tek renkten oluşan bir bayraktır. Diğer bayraklardan farklı olarak kare bir bayrak olan İsviçre bayrağı kırmızı renktedir. Kırmızı taban üzerine harçlı sembolünün yerleştirilmesi ile oluşturulan bayrak ülkenin dinini yansıtır. Haç sembolü ile Hıristiyanlık sembol edilir ve bu da ülkenin dinini temsil eder.

Haberin Devamı

İsviçre bayrağının anlamları arasında tarafsızlık, özgürlük ve demokrasi vardır. Gelişmiş bir ülke olan İsviçre ayrıca refah düzeyinin yüksek olduğu bir ülkedir. Sosyal hak açısından da gelişmişliği yüksek olan ülkede özgürlük temel alınmıştır ve insan haklarına da saygı duyulur.

İsviçre Nerede?

Avrupa kıtasında yer alan İsviçre, batı, orta ve güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunmaktadır. Alplerin kuzey ve güney yamaçlarında konumlandırılmış olan İsviçre'nin başkenti Bern'dir. Kişi başına düşen gayri safi hasıla açısından en zengin ülkeler arasında yer alan İsviçre gelişmiş bir ülkedir.

Kuzey yarım kürede bulunan ülkenin ikliminde bölüm bölüm değişiklikler olsa da genelde ılıman iklim görülür. Ülkede tüm yıl yağmur görülse de en çok yaz aylarında yağış alır. İsviçre güneydeki İsviçre Alpleri, kuzeydeki Jura dağları ve ortadaki İsviçre platosu olarak üç ana bölüme ayrılır. 

Haberin Devamı

İsviçre Gezilecek Yerler

Jet d'Eau: Cenova gölü ile Rhone nehrinin birleştiği yerde kurulmuş olan Jet d'Eau saniyede 500 litre suyu 140 m yükseğe çıkarır. İki pompa yardımı ile gerçekleşen bu işlem tüm noktalardan seyredilir. 

Old town bern: Eski şehir, özellikle nehir kıyısında dolaşmak için güzel bir mekandır. Kasabanın mimarisi övgüye layıktır ve eski binalar ile sık sık karşılaşmak mümkündür. Özellikle kasabadaki katedraller çok güzel bir görüntüye sahiptir ve bugüne kadar korunmayı başarmıştır.

Zytglogge: 1530 tarihinde inşa edilmiş olan astronomik saat aynı zamanda Bern'in resmi saatini de belirlemektedir. 1983 tarihinde UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmıştır ve popüler bir merkezdir.