İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var?
İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’u kazanan öğrenciler şimdiden yurt arayışına girdi. İstanbul’da artan kiralar ve yurt ücretleri nedeniyle öğrenciler devlet yurtları ve belediyelerin özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurtlarını araştırıyor. Peki, İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? Kimler İBB yurtlarında kalabilir? İBB yurt başvuru şartları ne? İşte tüm detayları ile İBB yurtları ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.08.2022 Eğitim
İBB yurt başvurusu 2021! İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, İBB yurt fiyatları ne kadar?
İBB yurt başvurusu 2021! İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, İBB yurt fiyatları ne kadar? İBB yurt başvuru detayları sorgulanmaya başlandı. YKS sonuçlarına göre İstanbul üniversite kazanan öğrenciler yurt araştırmalarını hızlandırdı. KYK yurtları dışında öğrencilerin merak ettiği yurtlardan biri de İBB’ye ait yurtlar oldu. İBB yurt başvuruları başladı. Peki, İBB yurt başvurusu nasıl yapılır, İBB yurt fiyatları ne kadar?
31.08.2021 Eğitim
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman?
İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversiteliler için açtığı yurtlara başvurular tamamlandı. oplam 2 bin 800 kişi kapasiteli yurtlara 15 bin 547 öğrenci başvurdu. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!
31.08.2022 Eğitim
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde...
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde... Üniversite tercihi yapan milyonlarca öğrenciye müjde! Asgari ücret tutarında burs imkanı resmen açıklandı. Kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, bugün itibariyle aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu. Kriterlere uygun olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek. İşte detaylar...
23.07.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Girişim Programı finalistleri belirlendi
TEKNOFEST Girişim Programı finalistleri belirlendi TEKNOFEST’te bu yıl da finalist olan ve çalışmalarını girişime dönüştüren yarışmacılar Ön Kuluçka ve Hızlandırma Programına başvurmaya hak kazandı. TEKNOFEST Girişim Programı ile eğitim, ofis, bulut/sunucu, tanıtım gibi çeşitli desteklerin yanında her girişime Ön Kuluçka Programı ile 100.000 TL, Hızlandırma Programı ile 200.000 TL hibe desteği sağlanacak.
13.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Mesleki ve teknik Anadolu liselerine 17 milyon avroluk hibe
Mesleki ve teknik Anadolu liselerine 17 milyon avroluk hibe Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve hibe desteği almaya hak kazanan 515 projenin yüzde 90'ı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik Anadolu liselerinden hazırlanan projelerden oluştu.
26.08.2019 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
18.05.2019 Gündem
1 TL’lik yakıtla 320 km gitti
1 TL’lik yakıtla 320 km gitti Mühendislik, tasarım, inovasyon alanlarında gençlerin ufkunu açmak ve alternatif enerji kaynakları alanında bilgilerinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Shell Eco-marathon Türkiye, bu yıl dördüncü kez yapıldı.
24.09.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan  okuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kilitlendiği AK Parti 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden aday gösterildi.
18.08.2018 Siyaset
Milyonları ilgilendiren tasarı meclisten geçti
Milyonları ilgilendiren tasarı meclisten geçti TBMM Genel Kurulu'nda, torba tasarı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı"nın maddelerinin görüşmeleri tamamlandı. Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olmasına ilişkin tasarıdaki maddeler geri çekildi. Hakkari ve Şırnak il olarak kalacak.
29.09.2021 Gündem
Tercihlerde mühendislik depremi
Tercihlerde mühendislik depremi Üniversite sınavlarında tercihler yapıldıktan sonra, 60 bin boş kontenjan oluştu. Kontenjanlara bakıldığında ise öğrencilerin ‘deprem bilimi’ni inceleyen jeoloji ve jeofizik mühendisliklerini tercih etmediği ve kontenjanının boş olduğu ortaya çıktı.
12.08.2016 Eğitim
Üniversiteden mezun olmanın maliyeti 425 bin TL
Üniversiteden mezun olmanın maliyeti 425 bin TL Özel üniversiteye kaydolan bir öğrencinin, mezuniyetine kadar babasından ‘borç’ alması ve enflasyon oranında borçlanması durumunda, sadece okul borcu 304 bin TL oluyor. Çocuk maaşının yarısını ödese, borç 27 yılda bitiyor.
30.07.2016 Arşiv
Başbakan Davutoğlu evinin kapılarını ilk kez açtı
Başbakan Davutoğlu evinin kapılarını ilk kez açtı Başbakan Ahmet Davutoğlu, aile yaşamının ve entelektüel serüveninin dönüm noktalarını evinde yaptığı röportajda anlattı.
29.09.2021 Gündem
'Yıldızlar' İstanbul'da
'Yıldızlar' İstanbul'da Her Kızımız Bir Yıldız bursiyerleri “2015 yaz buluşması” kapsamında, Dolmabahçe Sarayı, Koç Müzesi, İstanbul Modern Müzesi ve Miniatürk’ü ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular...
20.08.2015 Yaşam
30. yılını kutladı!
30. yılını kutladı! Yeniliklerin Geliştiricisi ve Öncüsü Toshiba, Notebook PC’lerdeki 30...
28.05.2015 Bilim ve Teknoloji
"Türkiye'nin beyin gücü yurtdışında eğitime 1,5 milyar dolar harcıyor"
"Türkiye'nin beyin gücü yurtdışında eğitime 1,5 milyar dolar harcıyor" Yurtdışında eğitim gören öğrenci sayısı dünya çapında her geçen gün artıyor... Öğrenci sayısının artması ile öğrencilerin dünya ekonomisine sağladıkları katkı yükseliyor.
23.06.2015 Eğitim
İşte 'komünist' başkanın ilk icraatı!
İşte 'komünist' başkanın ilk icraatı! Türkiye’de komünistlerin yıllardır özlediği devrimi sonunda Ovacık yaptı. Tunceli’nin bu şirin ilçesinde TKP’li aday seçimi kazanınca yola düştük. Komünist Başkan Maçoğlu ve ekibiyle ‘kapitalist düzende komünist belediyecilik nasıl yapılır’ı konuştuk...
29.09.2021 Gündem
Üniversiteli olmak için son şans!
Üniversiteli olmak için son şans! Boş kalan kontenjanlar açıklandı...
29.09.2021 Gündem
Öğrenciye iş garantisi veren okullar da var!
Öğrenciye iş garantisi veren okullar da var! Üniversiteler adaylara burs, yemek olanaklarının yanısıra mezuniyet sonrası iş garantisi de veriyor...
6.07.2013 Yaşam
Acı bir tablo!
Acı bir tablo! ÖSYM bu yıl bir ilki gerçekleştirdi! Artık bundan sonra bu sıralama açıklanmayacak!
29.09.2021 Gündem
Atatürk izi silindi!
Atatürk izi silindi! Yüksek Öğretim Kurumu sil baştan... İşte o maddenin silindiği yeni YÖK!
29.09.2021 Gündem
Okul sütü zehirledi!
Okul sütü zehirledi! Bugün yurt genelinde başlatılan "Okullarda Süt Dağıtım Projesi" skandala dönüştü. Diyarbakır, Samsun, Sivas, Adana, Konya, Kırıkkale, Edirne ve Antalya'da dağıtılan sütlerden yüzlerce çocuk zehirlendi...
29.09.2021 Gündem
Dünya Bankası'nın raporu Bakan'ın moralini bozdu
Dünya Bankası'nın raporu Bakan'ın moralini bozdu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “İbretlik tespitler var” dediği Dünya Bankası raporundan eğitime dair çarpıcı sonuçlar çıktı...
29.09.2021 Gündem