İstanbul Sözleşmesi

İstanbul Sözleşmesi

Son dakika istanbul sözleşmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul sözleşmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul sözleşmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Sözleşmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul sözleşmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.555 istanbul sözleşmesi haberi bulunmuştur. Tüm istanbul sözleşmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje
Büyükşehir ve Baro'dan önemli proje Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Adana Barosu ortaklığında kadınlara, mevcut yasal hakları ile ilgili eğitim verildi.
5.02.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile olmadan bireyin varlığı eksik kalır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile olmadan bireyin varlığı eksik kalır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Marjinal grupların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin şiddetle mücadeleye en küçük olumsuz etkisi olmamıştır. Kadın haklarıyla ilgili kazanımları örseletmeyiz. Mevzuatımızı sürekli genişletiyoruz, yeniliyoruz. 2024 yılı faaliyet planımız ilgili bakanlığımız ve ilgili kurumlarla planlanmıştır." ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
17 yaşındaki genç kıza komşu tacizi! Cezası belli oldu
17 yaşındaki genç kıza komşu tacizi! Cezası belli oldu İzmir'in Bornova ilçesinde kapı komşusunun kızı Y.B.'ye (17) cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Y.T. (43) indirimsiz olarak 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
17.05.2023 Yaşam
Millet İttifakı Ortak Mutabakat metnini açıkladı
Millet İttifakı Ortak Mutabakat metnini açıkladı 6'lı Masa'yı oluşturan partiler bugün tekrar bir araya geldi. Hedeflerinin ve projelerinin yer aldığı ortak politikalar metni açıklandı. CNN TÜRK muhabiri Melike Görür 6'lı Masa'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin detaylarını paylaştı.
30.01.2023 Gündem
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisi
Dünyanın ilk SİHA gemisi! Türkiye'den gövde gösterisi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "dünyanın ilk SİHA gemisi" ve Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan Anadolu gemisinde incelemelerde bulundu.
2.01.2023 Gündem
Danıştay, İstanbul Sözleşmesi için nihai kararını verdi
Danıştay, İstanbul Sözleşmesi için nihai kararını verdi Danıştay, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine dair nihai kararını verdi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesini “hukuka uygun” buldu.
2.01.2023 Gündem
Bakan Soylu: Yine söylüyorum; uyuşturucuyu okul önlerinde kim satıyorsa ayaklarını kırsınlar
Bakan Soylu: Yine söylüyorum; uyuşturucuyu okul önlerinde kim satıyorsa ayaklarını kırsınlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, okul önlerinde uyuşturucu satanların ayaklarının kırılması talimatının sonuç verdiğini belirtti. Talimatını yineleyen Soylu, "Okulların önünde uyuşturucu satanları görürseniz ayaklarını kırın dediğimde bana kızıyorlardı. Yine söylüyorum; uyuşturucuyu okul önlerinde kim satıyorsa ayaklarını kırsınlar" dedi.
26.10.2022 Siyaset
Ömer Çelik: 6'lı masa, adaylarını haziran seçimlerinden sonra açıklayacak
Ömer Çelik: 6'lı masa, adaylarını haziran seçimlerinden sonra açıklayacak  AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik,  "6'lı masa adaylarını açıklamasalar da ben ne zaman açıklayacaklarını biliyorum. Benim tahminime göre onlar, 6'lı masa, adaylarını haziran seçimlerinden sonra açıklayacak" dedi.
25.09.2022 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik: 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını seçimlerden sonra açıklayacak
AK Parti Sözcüsü Çelik: 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını seçimlerden sonra açıklayacak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 6’lı masadan 66 tane ses çıktığını ifade ederek, “6’lı masa cumhurbaşkanı adayını Haziran 2023 seçimlerinden sonra açıklayacak. Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Ayrıca Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı tweete de atıfta bulunarak, “Arkadaşlar bu tırnak kontrolü, yoklama vermek eskiden ilkokullarda vardı. O işler orada kaldı” ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, Alman bakanın yüzüne söyledi: Kavala'yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz
Bakan Çavuşoğlu, Alman bakanın yüzüne söyledi: Kavala'yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’de iç hukuk yolu tüketilmeden bir karar alıyorsa, özellikle de bunu İstanbul Sözleşmesi'ni iptal ettiği için Türkiye diye bir atmosfer oluşuyor çerçevesinde yapıyorlarsa o zaman bu siyasi bir karar olur. Bu kadar karar uygulanmazken, bunları Yunanistan’a hatırlatmazken niye Osman Kavala konusunu sürekli olarak gündeme getiriyorsunuz. Çünkü Osman Kavala’yı Türkiye aleyhine kullanıyorsunuz, fonluyorsunuz” dedi. Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: "(Tahıl anlaşması) Hükümetinizin başardığı, açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok insan için umut ışığı. Size büyük saygı gösteriyoruz" dedi.
29.07.2022 Siyaset
BM'den flaş Türkiye açıklaması: Önemli adımlar atıldı
BM'den flaş Türkiye açıklaması: Önemli adımlar atıldı Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin aile içi şiddet dahil kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadele etmek ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için son 15 yılda önemli adımlar attığını söyledi.
27.07.2022 Gündem
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum
BM Özel Raportörü: Türkiye'yi İstanbul Sözleşmesi'ni tanımaya teşvik ediyorum Birleşmiş Milletler (BM) Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Nedenleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem Alsalem, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini ve bu konudaki Danıştay kararını üzüntü ile karşıladığını söyledi. Alsalem, "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini sözleşmeden çekilme kararını yeniden değerlendirmeye ve sözleşmeyi tanıyan ülkeler arasına tekrar katılmaya teşvik ediyorum" dedi.
27.07.2022 Gündem
6'lı masada kavga! Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri birbirine girdi...
6'lı masada kavga! Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileri birbirine girdi... Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Sayın Ahmet Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız" şeklindeki sözleri Gelecek Partisi'nin tepkisine neden oldu.
26.07.2022 Siyaset
İstanbul Sözleşmesi nedir, maddeleri ne? İstanbul Sözleşmesi’nde son durum ne?
İstanbul Sözleşmesi nedir, maddeleri ne? İstanbul Sözleşmesi’nde son durum ne? Danıştay’dan İstanbul Sözleşmesi kararı! Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden Cumhurbaşkanlığı kararının iptal istemini reddettiğini açıkladı. Kararın ardından İstanbul Sözleşmesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, İstanbul Sözleşmesi nedir, maddeleri ne? İstanbul Sözleşmesi’nde son durum ne? İstanbul Sözleşmesi içeriği ne? İstanbul Sözleşmesi kararı ne oldu? İşte detaylar…
19.07.2022 Gündem
Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemini reddetti
Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının iptali istemini reddetti Danıştay 10'uncu Dairesi, 'İstanbul Sözleşmesi' olarak bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti.
19.07.2022 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'a hizmette 3 yıl programında konuştu
CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul'a hizmette 3 yıl programında konuştu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'İstanbul'a Hizmette 3 Yıl' programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adaleti sağlarken, adaletsizlik yapanları asla unutmayacağız." dedi.
24.06.2022 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Teklif yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz
Kılıçdaroğlu: Teklif yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifiyle ilgili, "Getirilen düzenleme, sansür uygulaması. Bu teklif, bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi. 
21.06.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP'li olmak sıradan bir olay değildir İzmir'de 'Üye Katılım Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'ye katılmak yeni sorumluluklar üstlenmek demektir. Artık CHP üyesi sıradan bir kişi değildir. CHP'li partisini, halkı bilecek. Her sorunun nasıl çözüleceğini büyük bir sabır, dikkat ve bilgiyle karşısına aktaracak. CHP'li olmak sıradan bir olay değildir. CHP'li olmak Mustafa Kemal ve arkadaşlarının verdiği Kurtuluş Savaşı'nın, bağımsızlığın arkasında durmak demektir" dedi.
18.06.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: O yürüyüş 6 lideri bir araya getirdi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: O yürüyüş 6 lideri bir araya getirdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü bitmiş değil, sürdürüyoruz onu. Hakkımızı ala ala ve milletin desteğini ala ala sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. O yürüyüş 6 lideri bir araya getirdi. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikayet etmeyinceye kadar bu yürüyüşümüz devam edecek" dedi.
14.06.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ'dan fahiş fiyat açıklaması: Cezaların alt ve üst sınırı artırılıyor!
Bakan Bozdağ'dan fahiş fiyat açıklaması: Cezaların alt ve üst sınırı artırılıyor! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Bozdağ, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulayanlara cezaların artırılacağını, uzlaştırma alanının genişletileceğini ve 6’lı masada yer alan partilerin henüz bir isim açıklamadığına değindi.
9.06.2022 Ekonomi
Fatih Erbakan: HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı
Fatih Erbakan: HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı Kocaeli'de bir televizyon programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı" dedi.
17.05.2022 Siyaset
Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararı! İstanbul Sözleşmesi kararı ne oldu, karar verildi mi?
Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararı! İstanbul Sözleşmesi kararı ne oldu, karar verildi mi? Danıştay 10. Daire Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çekilmesinin iptali istemiyle açılan davayı görüştü. Daire kararını usulen daha sonra yazılı olarak açıklayacak. Peki, Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararı açıklandı mı? İstanbul Sözleşmesi kararı verildi mi?
28.04.2022 Gündem
Muharrem İnce: Seçimlere tek başımıza gireceğiz
Muharrem İnce: Seçimlere tek başımıza gireceğiz Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Sloganımız belli; ne cumhur ne millet, tek yol memleket" dedi.
27.03.2022 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Mutlaka Türkiye helalleşecektir
Kılıçdaroğlu: Mutlaka Türkiye helalleşecektir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mutlaka Türkiye kucaklaşacaktır, mutlaka Türkiye helalleşecektir, büyüyecektir, demokrasi gelecektir ve mutlaka İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecektir" dedi.
8.03.2022 Siyaset
Metroda dehşet saçmıştı! İlk kez hakim karşısında: 'Saldırdığımı kabul etmiyorum'
Metroda dehşet saçmıştı! İlk kez hakim karşısında: 'Saldırdığımı kabul etmiyorum' Kadıköy-Tavşentepe metrosunda geçtiğimiz kasım ayında kadınlara elinde bıçaklarla tehditler savurduğu gerekçesiyle hakkında 18 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Emrah Yılmaz ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Emrah Yılmaz savunmasında bıçağı bileyciden aldığını bu yüzden yanında olduğunu söyleyerek, "Olayın sonunda ağır sözler hakaretler ettim. Öfkeme hakim olamadım. Metro da çalışan güvenlikler hakkında soruşturma açılmıştır. Güvenlikler görevinin gereğinin yerine getirmemiştir. Müştekilere saldırdığımı kabul etmiyorum. Ben bu hususların incelenmesini istiyorum" dedi.
18.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul sözleşmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.