Bakan Ersoy: İzmir Kültür Sanat Fabrikası, cazibe merkezi olacak
Bakan Ersoy: İzmir Kültür Sanat Fabrikası, cazibe merkezi olacak İzmir'deki yaklaşık 140 yıllık tarihe sahip Alsancak Tekel Fabrikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak açıldı. Yaklaşık 1 yılda yapımı tamamlanan yapının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Burası, güzel İzmir'e ayrı bir değer katmış olacak" dedi. Fabrikayı 'liderlik vizyonu eseri' olarak niteleyen Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da "Bu fabrika gençler açısından eşsiz bir imkan" diye konuştu.
29.04.2023 Gündem
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
İstanbul’da açık hava sineması nerelerde var? İşte İBB açık hava sineması film listesi!
İstanbul’da açık hava sineması nerelerde var? İşte İBB açık hava sineması film listesi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da açık hava sineması yerlerini ve film listelerini duyurdu! Yaz akşamlarında serin havada sinema izlemek isteyenler başta Metro İstanbul’un Esenler Yerleşkesi olmak üzere, Beltur organizasyonunda Büyükada ve Güneş Plajlarında da açık hava sineması etkinlikleri düzenleyecek. Peki, İstanbul’da açık hava sineması nerelerde var? İşte İBB açık hava sineması film listesi!
6.08.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Sinema sektörüne 94 milyon 797 bin TL destek sağladık
Bakan Ersoy: Sinema sektörüne 94 milyon 797 bin TL destek sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları ve bağlı kuruluşların 2022 yılı bütçeleriyle ilgili milletvekillerine bilgi verdi. TBMM Genel Kurulunda konuşan Bakan Ersoy, “2021 yılında sinema sektörüne toplamda 94 milyon 797 bin TL destek sağladık. Yine 1 Ekim 2021 tarihine kadar KDV oranını yüzde 1’e indirip, sinema bileti üzerinden alınan yüzde 10 eğlence vergisini de 31 Mayıs 2022’ye kadar sıfırladık” dedi.
13.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yıl sonu ihaleye çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yıl sonu ihaleye çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Millet Bahçesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "İstanbul'da yeni AKM'nin açılışını yapacağız. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kültür merkezi olacak bu eserin de şimdiden İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir Millet Bahçesi kuruyoruz" dedi.
28.10.2021 Siyaset
İstanbul film festivali 2020 bilet fiyat ne kadar? İstanbul film festivali 2020 bilet
İstanbul film festivali 2020 bilet fiyat ne kadar? İstanbul film festivali 2020 bilet 39. İstanbul Film Festivali’nin 17-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması biletleri bugünden itibaren (10 Temmuz) satışa sunuldu. 11 uzun metrajlı ve 12 kısa film yer alacak. SSM’de kurulacak açık hava sinemasında her gece 21.00’de bir uzun ve bir kısa metrajlı film birlikte gösterilecek. Gösterimler, film ekiplerinin katılımıyla yapılacak. Peki, İstanbul film festivali 2020 bilet fiyat ne kadar? 39. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek filmler neler?
10.07.2020 Gündem
39. İstanbul film festivali filmleri ve İstanbul film festivali ulusal yarışma tarihleri
39. İstanbul film festivali filmleri ve İstanbul film festivali ulusal yarışma tarihleri İstanbul film festivali 2020 tarihi belli oldu. İKSV tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali'nde, Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması 17-28 Temmuz, diğer gösterimler ise 9-20 Ekim arasında yapılacak.
4.07.2020 Gündem
Kurban Bayramı’nda açık havada film keyfi
Kurban Bayramı’nda açık havada film keyfi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından açık havada düzenlenen “Yeşilçam Film Günleri”Kurban Bayramı’nda da devam edecek.
16.08.2018 Kültür Sanat
Püfür püfür  sinema keyfi
Püfür püfür sinema keyfi Yaz boyunca sinema salonlarına tıkılıp film izlemek yerine açık havada sinema keyfi yaşamaya ne dersiniz? Yazlık sinemaların sayısı azalmış olsa da oldukça iyi mekânlar var.
13.07.2018 Arşiv
Hafta sonunda nostaljik yolculuk
Hafta sonunda nostaljik yolculuk Bu hafta sonu Klasik Otomobil Festivali’nde nostaljik bir yolculuğa çıkabilir, pop’un kralı Michael Jackson’ı canlı ilzeyebilir veya Frida’nın eserlerine yeniden hayat verebilirsiniz.
29.06.2018 Arşiv
Büyükler için kurulan bu köyün eşi benzeri yok!
Büyükler için kurulan bu köyün eşi benzeri yok! Emekli olduktan sonra aktif, sağlıklı bir yaşamın hayalini kuruyorsanız ilginizi çekecek bir haberimiz var. Artık emekliler için İstanbul’da doğayla iç içe, dostlarla beraber, keyifli ve yepyeni bir hayat başlıyor.
17.04.2018 Sağlık
Bomonti sokaklarında festival deneyimi
Bomonti sokaklarında festival deneyimi İstanbul’un en köklü ve son yıllarda en çok yıldızı parlayan semtlerinden biri hiç şüphesiz Bomonti. Feriköy pazarı otopark alanında gerçekleşecek olan Bomonti Sokak Festivali, semt ile özleşerek uzun soluklu bir festival haline gelmeyi amaçlıyor. Bugün ve yarın ücretsiz olarak gerçekleşecek gastronomi, kültür ve sanatı bir arada sunan festivali organizatör Hakan Özdemirci ile konuştuk.
15.09.2017 Magazin
Mart ayında teslim
Mart ayında teslim Balance Güneşli projesinde teslimler Mart ayında başlıyor.
3.11.2015 Arşiv
630 milyon liralık yatırım
630 milyon liralık yatırım Gül Proje'nin Beylikdüzü Belediyesi ile işbirliği yaparak inşa edeceği Viraİstanbul projesine 630 milyon liralık yatırım yapılması planlanıyor.
21.10.2015 Arşiv
Ev almak isteyenlere bayram müjdesi
Ev almak isteyenlere bayram müjdesi Resim İstanbul Orman'dan ev almak isteyenler için bayram kampanyası düzenlendi.
3.09.2015 Arşiv
Bodrum'da yeni proje
Bodrum'da yeni proje Neo Yapı Bodrum'da yükselecek olan Nicchia projesini hayata geçirdi.
28.08.2015 Arşiv
Resim İstanbul Orman'da kampanya
Resim İstanbul Orman'da kampanya Ortadoğu Grup, Resim İstanbul Orman’da yaza özel bir kampanya düzenledi.
4.08.2015 Arşiv
150 milyon liralık yatırım
150 milyon liralık yatırım Propa İnşaat, Kartal'da 150 milyon liralık bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.
14.07.2015 Arşiv
Açıkhavada sinema keyfi bir başkadır
Açıkhavada sinema keyfi bir başkadır Yaz sıcaklarıyla birlikte bizler de sinema salonlarında kapalı kalmaktan kurtulduk. Çünkü birbirinden konforlu açıkhava sinemaları izleyicilerini bekliyor...
3.07.2015 Arşiv
Ramazan Bayramı'na özel kampanya
Ramazan Bayramı'na özel kampanya Resim İstanbul Orman projesinde Ramazan Bayramı'na özel bir kampanya düzenlendi.
2.07.2015 Arşiv
Ataşehir'de yeni proje
Ataşehir'de yeni proje WaterGarden İstanbul'un 2016'nın ikinci çeyreğinde açılması planlanıyor
23.06.2015 Arşiv
Yüzde bir peşinatla ev sahibi olma imkanı
Yüzde bir peşinatla ev sahibi olma imkanı Resim İstanbul Orman projesinde yüzde bir peşinatla ev sahibi olabilirsiniz
13.05.2015 Arşiv
Bizim Evler 6'da yüzde 5 peşinat
Bizim Evler 6'da yüzde 5 peşinat İhlas Yapı’nın Isparatakule’de hayata geçirdiği Bizim Evler 6'da kampanyalı ödeme seçenekleri
14.04.2015 Arşiv
Ispartakule metrosu Bizim Evler'e geldi
Ispartakule metrosu Bizim Evler'e geldi Daire ve dükkan satışlarının hızla sürdüğü Bizim Evler 6’da, alternatif ödeme planları sunuluyor.
3.03.2015 Arşiv
Resim İstanbul Orman'da 230 bin liraya 1+1
Resim İstanbul Orman'da 230 bin liraya 1+1 Resim İstanbul Orman’dan, ev sahibi olmak isteyenler için cazip fırsat...
20.01.2015 Arşiv