İşsizlik Parası

İşsizlik Parası

Son dakika işsizlik parası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizlik parası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizlik parası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Parası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik parası gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 işsizlik parası haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik parası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
İşsizlik maaşı alana kritik uyarı! Faiziyle geri ödeniyor
İşsizlik maaşı alana kritik uyarı! Faiziyle geri ödeniyor İşsizlik maaşı ile ilgili kritik açıklama geldi. İşsizlik sigortası primi ödememiş kimseler işsizlik parası alamıyorlar. Yeni bir düzenleme getirilerek, mezun olmuş ve gelir seviyesi düşük olan kişilere belirli şartlar dahilinde işsizlik parası verilerek daha iyi iş aramaları sağlanabilir. İşte işsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylar...
25.09.2023 Çalışan Hakları
BES, emekli maaşı, ikramiye, tazminat, maaş hepsini kapsıyor! 1 yıl sınırı var...
BES, emekli maaşı, ikramiye, tazminat, maaş hepsini kapsıyor! 1 yıl sınırı var... Maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti, yetim aylığı ile ilgili flaş gelişmesi. Nişanlar ve evlilikler bazen istenmeyen şekilde bitebiliyor. Çiftlerin ayrılmaya ya da boşanmaya karar vermesiyle başlayan bu süreçte, nişanda tarafların birbirine verdiği hediyeler, ziynet eşyaları ya da evlilik öncesinde ve sonrasında sahip olunan malların paylaşımı konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Yasaya göre; çiftlerin evlilik süresinde çalışarak aldığı maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti, yetim aylığı hesaba dahil. Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) alınacak toplu ödemeler de mal paylaşımı sırasında dikkate alınıyor. Özetle, bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki yasalar kime, hangi hakları tanıyor? İşte detayları...
25.07.2022 Ekonomi
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!
SGK zamlı şekilde geri alıyor! Asgari ücretle ilgili flaş detay! Düşük maaştan sigorta ödeyen yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. SGK primlerini düşük maaştan ödeyen işveren yanar. E-devlet üzerinden takip edilebiliyor. Çalışanların önemli bir bölümünün sigortası yapılıyor, ancak SGK'ya gerçek ücretleri üzerinden değil, asgari ücretten bildiriliyor. Yani çalışan 6 bin TL maaş alıyor fakat SGK'ya 5.004 TL'den bildiriliyor. Bunun yanında çalışanların maaşlarının asgari ücret kadarı bankadan, kalanı ise elden ödeniyor. Beş ve daha fazla çalışanı bulunan işverenler, ücretleri bankadan ödemek zorunda. Bu nedenle ücretlerin asgari ücret kadarı bankadan, kalanı elden ödeniyor. Bu şekilde işveren ortada herhangi bir delil bırakmadan çalışanını düşük maaştan sigortalı göstermiş oluyor. Çalışanlar işverenlerin kendileri adına sigorta primini yatırıp yatırmadıklarını ve hangi ücret üzerinden sigortalı gösterildiklerini E – Devlet üzerinden sık sık takip etmeliler. Bu kontrolü yaparak durumu fark edip gerekli önlemleri alabilirler. Bu durumu fark eden çalışan işverene ihtar çekebileceği gibi ALO 170 ve CİMER gibi şikayet kanallarını da kullanabilir. Şikayet kanallarını kullanırken isim verilmesi zorunlu olmadığı için çalışan işini de riske atmamış olacaktır.
11.02.2022 Çalışan Hakları
İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022!
İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022! İşsizlik maaşı işini kaybeden pek çok kişi için, belirli bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği can suyu niteliğinde önemli ödeneklerden biridir. İşten çıkarılma durumunda, işsiz kalan bir kişinin yapacağı ilk şey İŞKUR’a başvurmak olmalıdır. İş arama sürecinde kişi İŞKUR sistemine kaydolmalı ve işsizlik maaşı başvurusunu da vakit kaybetmeden yapmalıdır. Peki, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Hangi durumlarda işsizlik maaşı kesilir? İşte İşsizlik maaşı alma şartları 2022! İşte tüm detaylar…
10.01.2022 Çalışan Hakları
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde...
3.972,82 TL 'ye yükseldi! Başvuran alıyor, çalışan, çalışmayan milyonları ilgilendiriyor, 30 gün içinde... Zam geldi. Ocak 2022 itibarı ile 3.972,82 TL olarak ödenmeye başlıyor. Başvuru şartı bulunuyor. 30 gün içerinde müracaat edilmesi gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Para ödemesi en az 6 ay sürüyor. Ancak 30 gün içerisinde başvurmayanlar bu süre kısalıyor. Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar olacak sorusu gündeme geldi. İşsizlik maaşının en yüksek tutarı belli oldu. Ocak ayından itibaren işsizlik ödeneğinin tavan miktarı 3.972,82 TL olarak uygulanacak. İşsizlik ödeneği hesaplanırken bulunan tutar 3.972,82 TL’nin üzerinde olsa bile ocak ayından itibaren en fazla bu tutarda işsizlik ödeneği ödenecek. Bu tutarın üzerinde işsizlik ödeneği ödenmeyecek. Öte yandan kıdem tazminatında da tavan ücret 2022 itibarı ile yeniden belirlendi. 2022 yılına ait asgari ücrete bağlı olarak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 810 liraya yükseltildi.
10.01.2022 Çalışan Hakları
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
SSK, SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Yeni düzenleme, tamamen değişti, maaş...
SSK, SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Yeni düzenleme, tamamen değişti, maaş... Yeni düzenleme yapıldı. Kapsam genişletildi. SSK ve Bağ-Kur, Emekli Sandığı çalışanları için geçerli. Değişiklik kararı hayata geçirildi. Maaş bağlanıyor. Emekli Sandığı çalışanlarından vazife malullüğü aylığı bağlananlar öldüğünde anne ve babalarına şart aranmadan aylık bağlanıyor. Yeni düzenlemeyle, SSK ve Bağ-Kur kapsamındakilerin anne ve babalarına da aylık bağlanacak.
20.08.2021 Ekonomi
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem İzmir'de, sosyal güvenlik uzmanı Dilek Ete, koronavirüs nedeniyle çalışma hayatına bazı yeni düzenlemeler getirildiğini belirterek hem çalışan hem de işverenlere tanınan yeni haklar olduğunu dile getirdi. İşsizlik parası alma koşulunun yeni yönetmelikle genişletildiğini belirten Ete, ek istihdam sağlayan işverenlere de sigorta prim ödemeleri konusunda yeni destekler verileceğini açıkladı.
28.02.2021 Çalışma Hayatı
Mal paylaşımı ile ilgili önemli detay! Hak alınamıyor
Mal paylaşımı ile ilgili önemli detay! Hak alınamıyor Herkesi ilgilendiriyor. Bunu yapanın pay oranı azalıyor ya da hiç alamıyor. Birçok kişi farkında değil. 1 Ocak 2002'den beri uygulanıyor. Güzel hayallerle başlayan evlilikler beklenmedik sonuçlarla bitebiliyor. Resmi verilere göre; yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmalar sonrasında ise en çok mağduriyet ve kavgalar mal paylaşımında ortaya çıkıyor. Belki de farkında olunmadan haklar eşlerden diğerine devrediliyor.
18.01.2021 Ekonomi
Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı duyurdu! İşte işsizlik maaşının hesaplara yatırılacağı tarihler…
Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı duyurdu! İşte işsizlik maaşının hesaplara yatırılacağı tarihler… Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ekim ayına ait işsizlik maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihleri duyurdu. İşte İşsizlik maaşı ödeme tarihleri...
5.11.2020 Çalışma Hayatı
İşsizlik maaşı yattı mı? İşsizlik maaşı ödeme tarihleri...
İşsizlik maaşı yattı mı? İşsizlik maaşı ödeme tarihleri... İşsizlik ödeneği ödemeleri başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk eylül ayına ait işsizlik maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihleri duyurdu. Peki, İşsizlik maaşı yattı mı? İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ödeme tarihleri...
5.10.2020 Çalışma Hayatı
İşten ayrılanın sağlıktan yararlanma süresi kaç gün?
İşten ayrılanın sağlıktan yararlanma süresi kaç gün? İşinden ayrılarak sigortalılığı sona erenler sağlık hizmetlerinden bir süre daha yararlanmaya devam edebiliyor. Develt tarafından 2012’den beri uygulanan genel sağlık sigortası, sağlık hizmetlerinin kapsamını ülke genelinde yaygınlaştırdı. İşten ayrılanlar bir müddet sağlıktan ücretsiz yararlanma hakkına sahipler. Peki, İşten ayrılanın sağlıktan yararlanma hakkı var mı? İşten ayrılanın sağlıktan yararlanma süresi kaç gün? İşte işten ayrılan veya çıkarılanlara tanınan sağlık hizmeti hakkında bilmeniz gerekenler...
Emekliler ücretsiz faydalanıyor!
Emekliler ücretsiz faydalanıyor! Genel sağlık sigortası hayata geçtikten sonra Türkiye’de ikamet eden herkes genel sağlık sigortalısı olmuştu. 2012 yılından bu yana uygulanan genel sağlık sigortası, sağlık hizmetlerinin kapsamını nüfusun tamamına yaygınlaştırdı. Çalışanların genel sağlık sigortası primleri işverenleri tarafından ödeniyor. Emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar ise prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. Bunun dışında işten ayrılanlar ve eşleri üzerinden sağlık hizmeti alan kişiler de eşlerinin ölümü sonrası bir müddet sağlıktan ücretsiz yararlanma hakkına sahipler.
28.09.2020 Emekli
İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşte tüm bilinmeyenler
İşsizlik maaşı nasıl alınır? İşte tüm bilinmeyenler Milyonlarca kişi işsizlik maaşının nasıl alındığını merak ediyordu. İşsizlik maaşsıyla ilgili merak edilen sorular cevabını buldu. İşsizlik parası almak isteyen kişilerin İŞKUR’a başvuru yapması gerekiyor. Bu başvurunun internet üzerinden yapılması da mümkün. Ancak başvuru yapmak için iş sözleşmesinin feshinden itibaren 30 günlük süreyi geçirmemeye dikkat edilmeli ki hak kaybı olmasın.
25.08.2020 Çalışan Hakları
Tüm çalışanlar için geçerli! Maaşlarda üst sınır...
Tüm çalışanlar için geçerli! Maaşlarda üst sınır... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Maaşlarda üst sınır var! Çeşitli sebeplerle işten çıkarılan vatandaşların yeni bir iş bulana kadar mağdur olmaması için ödenen işsizlik maaşı çalışanlar için adeta bir can simidi oluyor. Çalışılan süreye ve çalışırken alınan maaşa göre değişen miktarlarda alınan işsizlik ödeneği bir yıla kadar ödeniyor. İşsizlik parası alabilmek için ise bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşsizlik maaşı alma şartları neler? Kimler işsizlik ödemesi alabilir? İşsizlik parasında üst sınır nedir? İşte tüm detaylar...
24.08.2020 Ekonomi
Çoğu kişi bunu bilmiyor! Boşanmada mal paylaşımına hepsi dahil ediliyor...
Çoğu kişi bunu bilmiyor! Boşanmada mal paylaşımına hepsi dahil ediliyor... Boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Boşanma durumunda en çok sıkıntı yaşanan konu ise mal paylaşımı. Çoğu kişi haklarını bilmedikleri için mağduriyet yaşayabiliyor. Bunun için de nelerin mal paylaşımına dahil olduğunu bilmek büyük önem taşıyor. Çiftlerin evlilik süresinde çalışarak aldığı maaş, bahşiş, yevmiye, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, primler, ikramiyeler, emekli maaşları, işsizlik parası, mesai ücreti ve yetim aylığı da mal paylaşımı hesabına dahil. Yani bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar ‘edinilmiş mal’ olarak kabul ediliyor. İşte tüm bilgiler...
19.08.2020 Ekonomi
Milyonlarca vatandaşın ödemeleri başlıyor
Milyonlarca vatandaşın ödemeleri başlıyor Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala hükümet milyonlarca vatandaşın ödemeleri erkene çekti. Emekliler 17 Temmuz itibarıyla ikramiyelerini erkenden alırken, sırada evde bakım aylığı, yaşlı ve engelli maaşı alanlar ile Kısa Çalışma ve işsizlik ödeneği alanlar var. 27 Temmuz itibarıyla paralar hesaba geçecek
26.07.2020 Ekonomi
İmzayı atan parayı alamaz! Milyonları ilgilendiriyor...
İmzayı atan parayı alamaz! Milyonları ilgilendiriyor... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. İmzayı atan parayı alamaz. Corona virüs sürecinde faaliyetlerine devam eden işletmelerde çalışan işçilerden değişik şikayetler geliyor. Uyanık işletme sahipleri veya yöneticilerinin bazıları ödenen yardım tutarlarını ‘Biz size maaş ödedik’ diyerek geri istiyor. Bazı işletmelerde çalışanına taahhütname imzalatıyor. Coronaya yakalanan personele para cezası uygulayacağını bildiriyor. 17 Temmuz’a kadar işten çıkarma yasağı devam ederken, bazı işverenler şimdiden işçilerini işten çıkarmaya başladı. 17 Temmuz’dan sonra işleme konulmak üzere iş akdi feshedilenlere ihbar ve kıdem tazminatı ödendiği için işçiler çoğunlukla rıza gösteriyorlar. İşverenle karşılıklı anlaşarak iş akdi feshedilen işçiler işsizlik maaşı alamazlar. İşsizlik maaşı hakkını kaybetmemek için iş akdinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık dışında bir sebeple, işverence feshedilmesi gerekir.
6.06.2020 Uzmana Sor
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün başlıyor
Son dakika... İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri bugün başlıyor Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: "Mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak."
1.06.2020 Ekonomi
İşsizlik ödeneği ile ilgili flaş gelişme! Bakan duyurdu...
İşsizlik ödeneği ile ilgili flaş gelişme! Bakan duyurdu... On binlerce kişi bekliyordu. İşsizlik ödeneği ile ilgili son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk ödemelerin öne çekildiğini duyurdu.
29.04.2020 Ekonomi
Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım ne zaman yatacak? Covid 19 ücretsiz izin ekranı
Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım ne zaman yatacak? Covid 19 ücretsiz izin ekranı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan ücretsiz izin maaş desteği açıklamasından sonra ücretsiz izin maaş desteği şartları nelerdir? 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır? soruları da artmaya başladı. Corona virüsü salgını nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara mali destek uygulaması başladı. Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım, covid 19 ücretsiz izin hakkında merak edilenler…
28.04.2020 Çalışan Hakları
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?
Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? Corona virüs salgını nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için 3 ay süre ile işten çıkarmalara sınırlama getirildi. 16 Nisan sonrasını kapsayan bu süreçten önce işten çıkarılanlar ise işsizlik ödeneği almaya hak kazanıyor.
27.04.2020 Ekonomi
10 ay boyunca ödeniyor! Maaşın yüzde 40'ı...
10 ay boyunca ödeniyor! Maaşın yüzde 40'ı... Çalışan herkes bunu merak ediyor. İşsizlik sigortasına prim ödeyenler, işsiz kalınca 1015 - 2013 TL arası para alabiliyor. 10 ay boyunca ödeme yapılıyor.

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Parası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik parası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.