Gazete Vatan Logo

Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım ne zaman yatacak? Covid 19 ücretsiz izin ekranı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan ücretsiz izin maaş desteği açıklamasından sonra ücretsiz izin maaş desteği şartları nelerdir? 1170 TL ücretsiz izin maaş desteği başvurusu nasıl yapılır? soruları da artmaya başladı. Corona virüsü salgını nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara mali destek uygulaması başladı. Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım, covid 19 ücretsiz izin hakkında merak edilenler…

Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım ne zaman yatacak? Covid 19 ücretsiz izin ekranı

Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz için parası ne zaman yatacak? Ücretsiz izin maaş desteği başvuruları ne zaman? soruları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamanın ardından yoğun bir şekilde aranmaya başladı. Corona virüsü nedeniyle vatandaşların ekonomik zorluk yalamaları için sunulan ek ödemeye ücretsiz izin ödeneği de eklendi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." İfadelerini kullanılmıştı. Ücretsiz izin ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Pandemi ücretsiz izin 1170 TL yardım ne zaman yatacak? Covid 19 ücretsiz izin ekranı…

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak." dedi.

Albayrak, "Kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 200 binden fazla firma, 2 milyondan fazla çalışan kapsamında başvuruda bulundu. 700 bini onaylandı." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

16 Mart tarihi ve sonrasında iş sözleşmesi feshedilen ancak prim ödeme şartlarını sağlayamadığı için işsizlik maaşı alamayanlar. 17 Nisan tarihinden itibaren işsiz kaldıkları süre boyunca 3 ayı geçmemek üzere nakdi ücret desteği sağlanacak. Bu çerçevede 16 Mart'ta işten çıkartılan ancak işsizlik parası alamayan bir kişi 17 Haziran'a kadar yeni bir iş bulamazsa 3.504 TL nakdi ücret desteği alabilecek. Ücretsiz izne çıkarılanlar için işveren tarafından SGK'ya bildirim yapılacak. İşverenlerin bildirim yapması ve işçiye ait IBAN bilgilerini SGK'ya iletmesi nakdi ücret desteği için yeterli.

İŞKUR'a işsizlik parası için başvuru yapmışlarsa, yeni bir başvuruya gerek yok

Primi yetmediği için işsizlik parası alamayanlar için ise iki ihtimal bulunuyor. Bu durumdaki kişiler eğer işten çıkarıldıktan sonra İŞKUR'a işsizlik parası için başvuru yapmışlarsa, yeni bir başvuruya gerek yok. İŞKUR bu durumdaki kişilere doğrudan nakdi ücret desteğini ödeyecek. Priminin yetmediğini bildiği için İŞKUR'a başvurmayan kişilerin ise https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden ya da e-Devlet'ten İŞKUR'a işsizlik parası başvurusu yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayan çalışanlar için SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet bildirgesinde çalışılmayan günler için '28-Pandemi Ücretsiz İzin' kodunun seçilmesi gerekiyor

İşverenler kısa çalışma ödeneğine hak kazanamayan çalışanlar için SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet bildirgesinde çalışılmayan günler için '28-Pandemi Ücretsiz İzin' kodunun seçilmesi gerekiyor. Bu durumda örneğin işyerinde haftanın 6 günü olan çalışma 3 güne indirilmişse ücretsiz izne çıkarılan işçiler çalıştıkları 3 günün ücretini işverenden alacak, buna ilave olarak 3 gün için de nakdi ücret desteğinden faydalanabilecek. Kısa çalışmaya gidilmeyen işyerlerinde de ücretsiz izin yine '28-Pandemi Ücretsiz İzin' koduyla SGK'ya bildirilecek.

İşverenler, ücretsiz izne çıkardıkları işçilere ait bildirim yapmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilir ve SGK sistemi üzerinden işlemlerini tamamlayabilir. SGK paneline giriş yaptıktan sonra Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçmeniz ve işçilere dair bildirim yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

COVİD-19 ÜCRETSİZ İZİN EKRANI

https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi

PANDEMİ ÜCRETSİZ İZİN 1170 TL YARDIM NE ZAMAN YATACAK?

Söz konusu destek için başvurular 22 Nisan tarihi itibarıyla başladı. İşverenler, 17 Nisan ve sonrasında ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara ilişkin bildirimi SGK'ya 3 Mayıs'a kadar yapmak zorunda. SGK da kendisine yapılan bu bildirimleri 5 Mayıs'a kadar İŞKUR'a iletecek ve İŞKUR da bu kişilere 8 Mayıs'ta ödemeye başlayacak. İşverenler SGK'ya bildirimi yaparken işçilerin TC kimlik numaralarını, IBAN ve cep telefonu bilgilerini sisteme girecek. Bu şekilde İŞKUR'un yaptığı ödemeler işçilere hızlıca iletilebilecek. Ayrıca kronik hastalığı bulunanlara ya da tercih edenlere ödemelerin ikamet adresinin yapıldığı yerde yapılması da mümkün olacak.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?

Hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni kararlar içeren, 62 maddelik bir taslak metin hazırladı. Bu taslağa göre işten çıkarma yasaklanıyor.

İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek.

447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek.

Ücretsiz izin maaş ödeneği başvuruları başladı! 1170 TL Ücretsiz izin maaş desteği başvuru şartları nelerdir, kimler faydalanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izne ayrılan işçiler için Nakdi Ücret Desteği'ne başvuruların başladığını bildirdi.