Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir
Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir Kovid-19’un işitme sistemi üzerindeki etkileri ve ani işitme kayıpları hakkında açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Çaypınar Eser, “Başlangıçta Kovid-19 bulguları daha çok geniz akıntısı, grip ve ateş şeklinde kendini gösterirken son dönemde özellikle gençlerde baş ağrısı ve ciddi eklem ağrısı yapan forma dönüşmüş durumdadır. Virüsün mutasyonlu formu gençlerde de ciddi enfeksiyon tablosu oluşturabiliyor ve ani işitme kaybı yaşanabiliyor” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim'
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim' 7 Temmuz 2023 tarihinde Şarkıcı Göksel'in konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Gündem
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralı olarak kurtulan madencilere Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulanıyor. Basınç odalarına alınan madenciler yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Peki, Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Hiperbarik Oksijen Tedavisi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir Vertigonun aslında hastalık değil, birçok farklı hastalıkta kendini gösteren bir belirti olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “İnsanlar, vertigonun kronik olduğunu, hayat boyunca devam edeceğini düşünüyor. Halbuki yapılan özel testlerle saptanabilen vertigo, genellikle geçici ve tedavi edilebilirdir” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Kulak pamuğu enfeksiyon riskini artırıyor
Kulak pamuğu enfeksiyon riskini artırıyor Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Enver Ferruh İnan, dış kulak iltihabının yazın gelmesiyle birlikte yüzme aktivitesinin artmasına bağlı olarak daha sık görüldüğünü belirterek, havuza girerken daha dikkatli olunmasını, kulakta dolgunluk hissi, akıntı ve işitme kaybı durumlarında mutlaka doktora gidilmesi gerektiğini söyledi. Kulak kanalı derisinde tipik olarak bakterilerin neden olduğu akut bir enfeksiyon olan dış kulak iltihabı, genellikle yüzdükten sonra kulakta kalan ve bakteri üremesine yardımcı olan nemli bir ortam oluşturan suyla oluşuyor. Bu rahatsızlık, uzman hekimlerin yönlendirmesi ile 7-10 gün içinde tedavi edilebiliyor.
19.07.2022 Sağlık
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, pandeminin ikinci yılının sonu itibariyle, stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli ölçüde artış görüldüğünü kaydetti. Dünya Vertigo Farkındalık Haftası nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu, Türkiye’de ise nüfusun önemli kısmını etkilediğini belirtti. Bu dönemde baş dönmesinin ve denge bozukluklarının tetiklenmesinde, stresin ve çalışma koşullarındaki değişikliklerin etkili olduğu vurgulandı.
16.04.2022 Sağlık
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat!
Çocuklarda kışın görülen hastalıklara dikkat! Kış ayları ile birlikte artış gösteren solunum yolu enfeksiyonları çoğu zaman benzer belirtiler nedeniyle tanının konulmasını zorlaştırıyor. Oysa doğru tanı ve doğru tedavi, hem iyileşme süresinin uzamasını, hem de tedavi maliyetlerinin artmasını önlüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, çocuklarda solunum yolu hastalıkları, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.02.2022 Sağlık
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye ile ilgili flaş gelişme!
Pitbull saldırısına uğrayan Asiye ile ilgili flaş gelişme! Gaziantep'te Pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş'in (4) dün kulak bölgesine yapılan operasyon nedeniyle taburcu edilme tarihi, gelecek haftaya kaldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye'nin kulakla ilgili sorunlarının giderildiğini ve gelecek hafta başında taburcu edileceğini söyledi.
28.01.2022 Yaşam
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu
Bir yılda 360 hasta biyonik kulakla ilk kez duydu Gaziantep'te, Kulak Burun Boğaz (KKB) ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Secaattin Gülşen, halk arasında biyonik kulak olarak bilinen ‘koklear implant’ tedavisinde kentin önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Doç. Dr. Gülşen, "Bu tedavi ile yılda 360 hastamız ilk defa sese kavuşuyor" diye konuştu.
26.11.2021 Sağlık
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli
İşitme kaybı tedavisinde erken aksiyon önemli Çukurova Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalı Klinik Odyoloji Uzmanı Rasim Şahin’e göre işitme kayıplı çocukların gelişim alanlarında istenen düzeyde ilerleme ancak erken dönemde yapılan koklear implant ameliyatıyla mümkün olabiliyor.
6.10.2021 Sağlık
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu
İlyas, ilk kez biyonik kulakla duydu Trabzon’da doğuştan işitme kaybı yaşayan 2 yaşındaki Afganistan uyruklu İlyas Husseini, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde iç kulağına yerleştirilen biyonik kulak (Koklear İmplant) ile ilk kez duymaya başladı.
5.10.2021 Sağlık
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor Üst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021 Sağlık
Çocuklarda uyku kalitesini artıyor
Çocuklarda uyku kalitesini artıyor Üst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021 Sağlık
İşitme kaybı yaşayan hemşirenin kulağındaki tümör ameliyatla alındı
İşitme kaybı yaşayan hemşirenin kulağındaki tümör ameliyatla alındı Balıkesir'de kulak kemiğindeki 'glomus timpanikum' tümörü nedeniyle işitme kaybı yaşayan hemşire Nazlı Kurt (49), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 3 saat süren operasyonla sağlığına kavuştu.
14.09.2021 Sağlık
Ticaret Bakanlığı 750 muhafaza memuru alımı yapacak! Sözleşmeli gümrük muhafaza memuru alımı başvuruları ne zaman?
Ticaret Bakanlığı 750 muhafaza memuru alımı yapacak! Sözleşmeli gümrük muhafaza memuru alımı başvuruları ne zaman? Ticaret Bakanlığı, 25 ilde 750 sözleşmeli muhafaza memuru alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre bakanlık personel alımını; Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere, açıktan atama suretiyle, uygulamalı (fiziki yeterlilik) ve sözlü sınavla gerçekleştirecek.
9.08.2021 Personel Alımı
Yazın en sık görülen 12 hastalık
Yazın en sık görülen 12 hastalık Pandeminin gölgesinde geçirdiğimiz yaz mevsiminde beslenmeden tatil planlarına dek birçok konuya her zamankinden fazla özen göstermek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya “Yaz mevsimi tatil planlarının yapıldığı, sosyal mesafenin kısaldığı ve dikkatin daha çok dağıldığı bir dönem. Toplumsal aşılanma oranının artışıyla birlikte Covid-19 tedbirleri konusunda biraz daha rahatız, daha serbest hareket ediyoruz. Ancak, Covid-19 salgını hala bir risk ve aslında bu rahatlığa, sosyal mesafelerin kısalmasına da izin vermiyor! Bir yandan Covid-19’un bulaşma riski devam ederken bir yandan da, yaza özgü enfeksiyon hastalıkları hayatımızı zorlaştırıyor, kısıtlıyor. Yaz enfeksiyonlarından korunmak için bazı kurallara mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor” diyo
8.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir Halsizlik, dikkat dağınıklığı, kilo artışı ve vücutta ödem gibi spesifik olmayan belirtilerin hipotiroidi olabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Safiye Arık, tiroid bezinin az çalışması halinde ortaya çıkan hastalığın çeşitli sebepleri olabileceğini söyledi.
3.08.2021 Sağlık
Beyninde tümör oluşan 2 çocuklu kadın yardım bekliyor
Beyninde tümör oluşan 2 çocuklu kadın yardım bekliyor Sivas'ta yaşayan 2 çocuk annesi Halime Duman 3 yıl önce beyninde oluşan tümör nedeniyle duyma ve denge kaybı yaşadı, görme yetisini kaybetti, yürüyemedi. Geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından İstanbul'a gelen Duman'ın eski sağlığına kavuşabilmesi için doktorlar tekrar beyin sapı implant ameliyatı olması gerektiğini söyledi. Görme ve işitme yetisi kaybolduğu için eşi Halime Duman'ın bedeni üzerine dokunarak yazdığı harfler sayesinde iletişim kuran Emrah Duman ise 110 bin lira tutan ameliyat masrafları için hayırseverlerden yardım beklediğini belirtti.
2.08.2021 Sağlık
Çocuklarda orta kulak iltihabına dikkat!
Çocuklarda orta kulak iltihabına dikkat! Havaların yağışlı olması ile birlikte çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları, gribal enfeksiyonlar artmaktadır. Bu dönemde çocuklarımızda orta kulak iltihaplarını çok sıklıkla görmeye başlarız. Orta kulak iltihapları, genel olarak hem erişkinlerde hem çocuklarda görülebilen, kulak zarının ve orta kulağın iltihaplarıdır. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen Çocuklarda orta kulak iltihabı ile ilgili tüm merak edilenleri yanıtladı.
14.06.2021 Sağlık
Kronik hastalıklar işitme kaybında tetikleyici rol oynuyor!
Kronik hastalıklar işitme kaybında tetikleyici rol oynuyor! 75 yaş üzerinde her üç kişiden birinin işitme kaybı yaşıyor. 45-54 yaş aralığında ise her 10 kişiden birinde ortaya çıkan işitme kaybında, kulak sağlığını etkileyen enfeksiyon ve kireçlenme gibi nedenlerin yanı sıra diyabet, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları da tetikleyici olabiliyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan İncesulu işitme kaybı nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.
29.05.2021 Sağlık
60 yaş üstüne yılda bir kez işitme testi şart!
60 yaş üstüne yılda bir kez işitme testi şart! Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırladığı rapora göre, Türkiye'de yaklaşık 2.2 milyon insan işitme kaybıyla yaşıyor. Odyoloji Uzmanı Yaşam Yıldırım Başkurt, "İşitme, yıllar geçtikçe bozulmaların yaşanabileceği bir duyudur. İşitme sorunlarının erken tanısı ve tedavisi için 60 yaş üstü bireylerin her yıl düzenli olarak işitme testi yaptırmaları gerekir” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin Kulak temizliği sonrası, tıkanıklık olmasının normal olmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, “Kulak tıkanıklıklarına karşı dikkatli olunması gerekir. Bu tür durumlarda mutlaka bir hekime başvurun” dedi.
4.03.2021 Sağlık