İş Sağlığı

İş Sağlığı

Son dakika İŞ SAĞLIĞI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İŞ SAĞLIĞI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İŞ SAĞLIĞI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 300 iş sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm iş sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş kazalarının en büyük sebebi: Çalışan davranışları
İş kazalarının en büyük sebebi: Çalışan davranışları Mayıs ayı başında kutlanan İş sağlığı ve Güvenliği Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Büşra Hancı Kurt, Türkiye’nin iş kazaları konusunda dünya ülkeleri sıralamasında ilk sıralarda olduğuna ve en büyük nedenlerinin ise çalışanların davranışlarından kaynaklandığını söyledi.
25.05.2023 Gündem
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber!
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber! Doktorları ilgilendiren güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işyeri hekimlerini yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; işyeri hekiminin iş sözleşmesinin; hizmetin ortak sağlık ve güvenlik biriminden hizmet alınacağı gerekçesi ile feshedilmesinin geçerli nedene dayalı bir fesih olmadığına hükmetti.
14.08.2022 Çalışma Hayatı
3 ayda 2,5 milyon lira destek!
3 ayda 2,5 milyon lira destek! Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcısı olan 80 yer altı maden işletmesine 3 ayda yaklaşık 2,5 milyon lira hibe desteği sağlandı.
18.09.2021 Ekonomi
Flaş öneri! İş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın...
Flaş öneri! İş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın... Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), iş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurulmasının, olası kazaların önüne geçeceğini belirtti.
22.07.2020 Gündem
Aile hekimleri sözleşme istiyor
Aile hekimleri sözleşme istiyor Küçük işletmeler için 1 Temmuz’da başlayan iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yeni dönemde aile hekimleri, iş yerleriyle sözleşme imzalamak istiyor.
3.07.2020 Çalışma Hayatı
Bakan Selçuk duyurdu: 9 kat arttı!
Bakan Selçuk duyurdu: 9 kat arttı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan iş yeri sayısının, 7 yılda 9 kat artarak 269 bin 752'ye ulaştığını belirtti.
28.04.2020 Çalışma Hayatı
İş güvenliği start up'ı TürkGüven gözünü ABD pazarına dikti
İş güvenliği start up'ı TürkGüven gözünü ABD pazarına dikti İş sağlığı ve güvenliği sektörü kuruluşu TürkGüven, PerShare ürünü ile 100 binin üzerinde çalışanın, iş yerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği süreçlerine mobil uygulama üzerinden katılmasını sağlıyor.
5.02.2020 Bilim ve Teknoloji
İş sağlığı ve güvenliği 125 bin profesyonele emanet
İş sağlığı ve güvenliği 125 bin profesyonele emanet Türkiye'de 125 bin 177 kişinin iş sağlığı ve güvenliği profesyoneli sertifikası bulunuyor.
6.05.2019 Ekonomi
İşverenin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülükleri nelerdir?
İşverenin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülükleri nelerdir? İş yerinde çalışan işçilerin güvenliğini sağlamak, işverenin en önemli sorumluluklarından biridir. Peki iş kazalarını ve meslek önlemek amacıyla, çalışanların sağlığı ve güvenliği bakımından bir takım tedbirler alması kanun ile gerekli kılınmış olan işverenin yükümlülükleri nelerdir?
18.02.2019 Kobi
İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmazsa işçi fesih hakkına sahip midir?
İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmazsa işçi fesih hakkına sahip midir? Çalışanlar, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirler alınmadığı ve bu sebeple tehlike altında kaldıkları durumlarda işe devam etmek zorunda mıdırlar? İşçinin böyle bir durumda iş görmeyi bırakma ya da bu sebeple tazminatını alarak iş sözleşmesini feshetme hakkı var mıdır? İşte iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak merak edilen bu sorulara kanunda verilen cevaplar...
30.01.2019 Çalışan Hakları
İş sağlığı ve güvenliği okul müfredatlarına giriyor
İş sağlığı ve güvenliği okul müfredatlarına giriyor Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iş sağlığı ve güvenliğini müfredatın içine, okul içi süreçlere ve bütün eğitim-öğretim boyutlarına entegre etmeyi amaçladıklarını söyledi.
11.01.2019 Eğitim
İş sağlığında yeni dönem
İş sağlığında yeni dönem Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ondan fazla çalışanı bulunan iş yerlerinde üç yıl boyunca ölümlü veya sürekli iş göremezlik gelirinin bağlanmasına neden olan kaza yaşanmaması durumunda işverene prim teşviki sağlanacak.
9.01.2019 Ekonomi
Esnafın kabusu oldu
Esnafın kabusu oldu İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası 2012'de çıkmış, yasadaki uygulamalar için işletmelere, sınıflarına göre geçiş süreleri tanınmıştı...
1.07.2016 Ekonomi
"Güvenli yaşam’ bilinci çok önemli!
"Güvenli yaşam’ bilinci çok önemli! Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Philsa, Philip Morris/Sabancı’nın İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli, yaklaşık 5 milyon adam-saatlik iş günü kayıpsız çalışma gerçekleştirmeyi başardıklarını belirterek, “Yeterli önlemlerin alınması ve eğitimlerin verilmesi durumunda tüm iş kazalarının önlenebileceğine inanıyoruz” dedi.
4.05.2016 Ekonomi
Ayda 13 bin TL ceza ödememek için dikkat!
Ayda 13 bin TL ceza ödememek için dikkat! Milliyet yazarı Cem Kılıç, bugün köşesinde iş güvenliğiyle ilgili çarpıcı detaylara yer verdi...
29.04.2016 Ekonomi
400 bin kişiye af müjdesi!
400 bin kişiye af müjdesi! İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve hemşire çalıştırmayan işverenlere koşullu af geliyor...
3.04.2015 Ekonomi
Milyonlarca çalışana önemli haber!
Milyonlarca çalışana önemli haber! İşçilere eşleri doğum yapması halinde 3 gün ücretli izin geliyor.
4.12.2014 Ekonomi
Katliam gibi: 5 ayda 100 ölü
Katliam gibi: 5 ayda 100 ölü İş güvenliği yönünden risk taşıyan çok katlı bina inşaatları faciaya sebep oluyor. Gökdelen inşaatlarında yüksekten düşerek hayatını kaybeden işçi sayısı korkunç boyutlara ulaştı.
10.06.2014 Yaşam
İbrahim Tatlıses ile ilgili  Cansever'den dikkat çeken açıklama: İmparator tektir, gerisi yedektir
İbrahim Tatlıses ile ilgili Cansever'den dikkat çeken açıklama: İmparator tektir, gerisi yedektir Bir dönem adından sıkça söz ettiren arabesk şarkıcılarından Cansever, sürpriz yaparak 'İmparator' lakaplı türkücü İbrahim Tatlıses'i dinlemeye gitti. Uzun süre sonra görüntülenen ünlü isim, Tatlıses'ten çok destek gördüğünü anlattı.
18.02.2024 Magazin
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum
Özge Özpirinçci: O zamanlar anlamazdım ama şimdi çok iyi anlıyorum Oyuncu Özge Özpirinçci'nin bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden babası Kadri Emrah Özpirinçci, 12 Ekim'de yaşama veda etti. Kadri Emrah Özpirinçci'yi gözyaşlarıyla toprağa veren ünlü isim, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj yayınlayarak babasına veda etti.
17.10.2023 Magazin
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu?
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu? TTK işçi alımı kura sonuçları sorgulaması, başvuru yapan adaylar tarafından başladı. 25-30 Eylül tarihleri arasında Zonguldak, Bartın ve Karabük merkezli TTK işçi alımı başvuruları sonrası sıra kura çekimine geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımının 1500’ü Zonguldak için yapılacak. Peki, TTK işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta? Zonguldak TTK işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TTK işçi alımı asil ve yedek listesi sorgulama ile TTK Zonguldak kura listesi 2023 sürecine dair merak edilenler…
13.10.2023 Çalışma Hayatı
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı. Son yıllarda kız çocukları arasında erken ergenliğin daha sık görüldüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Elif Sağsak, maruz kaldığımız endokrin bozucuların giderek artmasının bu durumun nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Sağsak, endokrin bozucuların nerelerde bulunduğu ve maruziyeti azaltmak için neler yapılması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.
11.10.2023 Sağlık
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor!
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor! Vücudun ritmini belirleyen en önemli organların başında karaciğer geliyor. Yağ metabolizmasını kontrol eden, toksinleri atan ve zararlı maddelerin yayılmasını önleyen karaciğerdir. Ürettiği safra da sindirim sistemi için önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteinlerin üretimini sağlar. Kısacağı karaciğer sağlığı tüm vücut için krtik önemdedir. Peki karaciğeri koruyan, onu iyileştiren besinler nelerdir? İşte o besinler listesinin en üst sırasındaki isim...
18.10.2023 Sağlık
Safiye Soyman oğlunun son halini paylaştı!
Safiye Soyman oğlunun son halini paylaştı! Safiye Soyman, yaklaşık 24 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun'un son durumunu sosyal medya hesabından paylaştı.
20.07.2023 Magazin
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İş Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.