Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT, asgari ücret ve taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalar
Bakan Bilgin'den canlı yayında EYT, asgari ücret ve taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonların beklediği EYT düzenlemesine ilişkin merak edilenleri canlı yayında yanıtladı. Bakan Bilgin, "Staj ve çıraklık sigortası olanlar EYT kapsamında olacak mı?" sorusuna, "Onlar EYT kapsamında değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Tek tip bir düzenleme. Tam veriler elimizde. Gerçek veriler üzerinden çalışıyoruz." dedi. Bakan Bilgin, asgari ücret için de, "Aralık'ta asgari ücret için yeniden masaya oturacağız." ifadelerini kullandı. Taşeron işçilerle ilgili Bakan Bilgin, "Kasım ayı içinde bu işçilerimiz için olan çalışmalarımızı sonlandırırız. Geçici işçi için ise çalışma farklı. O işçilerimizin hukukunu düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz ve onların bu statülerini değiştireceğiz." dedi.
5.10.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Devlet maceracı politikalarla yönetilmez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet maceracı politikalarla yönetilmez" dedi.
29.03.2022 Siyaset
SWIFT sistemine alternatif geliyor! Rusya ve Çin harekete geçti
SWIFT sistemine alternatif geliyor! Rusya ve Çin harekete geçti Rusya ile Çin`in iki ülke arasında finansal mesajlaşma sistemi, yani SWIFT sistemine alternatif oluşturulması için çalıştıkları öne sürüldü.
16.03.2022 Ekonomi
Maria Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı! 'Sahte' deyince fotoğrafı gösterdi...
Maria Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı! 'Sahte' deyince fotoğrafı gösterdi... Rus savaş uçaklarının Ukrayna'da bir doğum hastanesini bombalamasının ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy saldırıyı 'vahşet' ve 'savaş suçu' olarak nitelendirdi. Korkunç saldırıda üç kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında 6 yaşında bir kız çocuğunun da olduğu açıklandı. Saldırıdan birkaç saat önce, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova Ukrayna'yı hastanede muharebe mevzileri kurmakla suçladı. Görüntülere "sahte" diyen Zaharova ile CNN muhabiri arasında tartışma çıktı.
10.03.2022 Dünya
Swift nedir, Swift yasağı ne demek? Swift yaptırımı ne anlama geliyor, Rusya’yı ne bekliyor?
Swift nedir, Swift yasağı ne demek? Swift yaptırımı ne anlama geliyor, Rusya’yı ne bekliyor? ABD ve müttefiklerinden kritik SWIFT hamlesi geldi.  Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, dün gece Rusya’ya dönük yeni yaptırımları açıkladı. Yaptırımlar arasında Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkartılması da yer aldı. Batı Putin'in Ukrayna'ya açtığı savaşta nasıl bir stratejik hata yaptığını anlayacağını düşünüyor. Batı ülkeleri, bazı önemli Rus bankalarının uluslararası para transferi sistemi swift ağından çıkarılması yönünde çalışmalara başladı. Peki, Swift nedir? Swift yasağı ne demek, swift yaptırımı ne anlama geliyor? Swift yaptırımı sonrası Rusya’yı ne bekliyor?
28.02.2022 Gündem
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki skandal hareketiyle ilgili sert tepki gösterdi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde böyle bir olay yaşandı mı? Bundan sonra da yaşanmaz herhalde. Bu, tam bir ibret vesikası.' ifadelerini kullanan Erdoğan stokçularla mücadele ile ilgili olarak, 'Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır.' dedi.
8.12.2021 Siyaset
EFT'de yeni dönem! EFT saatleri değişiyor mu? 7 24 EFT ne zaman başlıyor?
EFT'de yeni dönem! EFT saatleri değişiyor mu? 7 24 EFT ne zaman başlıyor? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası EFT saatleri ile ilgili açıklama yaptı. Yeni uygulamada, FAST Sisteminde katılımcılar arası uçtan uca bir para transferi işleminin ortalama 2-3 saniyede tamamlanması hedefleniyor. En fazla 25 saniye içerisinde tamamlanmayan işlemler iptal edilecek. Yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecek. FAST Sistemi ile birlikte, ödemelerin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de vatandaşların kullanımına sunulacak. Peki, FAST nedir? FAST ne zaman devreye giriyor? FAST ile EFT saatleri değişiyor mu? FAST ile para transferleri nasıl yapılacak? İşte FAST ile ilgili tüm detaylar...
16.11.2020 Ekonomi
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...'
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AB'ye çağrıda bulunarak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi ile ilgili de "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. "Kazara falan" diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız?" ifadelerini kullandı.
29.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun
Türkiye eve kapandı, dolandırıcıların iştahı arttı: Virüslü soygun Koronavirüs salgınıyla birlikte nüfusun büyük bir bölümü eve kapanırken nakitle ödemeler azaldı. Kartla temassız yöntemlerle ve dijital bankacılık kanalıyla ödemeler arttı.
6.04.2020 Gündem
Memurların seyahat kartlarına ilişkin önemli bilgi! | Hazine ve Maliye Bakanlığı yazı yayınladı!
Memurların seyahat kartlarına ilişkin önemli bilgi! | Hazine ve Maliye Bakanlığı yazı yayınladı! Memurların seyahat kartlarına ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı bütün kurumlara yazı yoladı. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yollanan yazıda memurların seyahat kartlarına ilişkin bilgi paylaşıldı. Detaylar haberimizde…
6.01.2020 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez anlattı: Dolandırmaya çalışıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez anlattı: Dolandırmaya çalışıyorlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda şehir üniversitesi meselesiyle ilgili konuşarak, "Sayın Babacan'ın imzası var bunun altında, Mehmet Şikşek'in var, Ferudun Bilgin var. Hani bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıkları ile öğrenin. Bunlar Halk Bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar" dedi.
8.12.2019 Gündem
KPSS karma atama müjdesi!
KPSS karma atama müjdesi! Binlerce kişi bekliyordu iyi haber geldi.Atama ile ilgili duyuruyu Bakan Selçuk Meclis'te yaptı. 2018-2019 KPSS kapsamında karma atamalarla ilgili soruya yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Üç üniversitemizden akademik görüş istedik. Raporlar gelmeye başladı. Çok kısa bir zamanda, bir iki hafta içinde de bu kararı vermiş olacağız. Milli Eğitim Şurası ile ilgili çalışmamız olacak. Hazırlıklar devam ediyor" dedi. Öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları ile ilgili de bilgi veren Selçuk, 20 bin öğretmenin içinde bin kadar öğretmenimizle ilgili bazı gecikmeler var. Onları en geç 1-2 hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
16.11.2019 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Japonya'ya G-20 ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, "S-400 hava savunma sistemlerini önümüzde ay teslim almaya başlıyoruz. Bu konuda geri adım atmayacağız" dedi. Erdoğan, 23 Haziran seçim sonucuyla ilgili de; "Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelemeyiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz." dedi.
25.06.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
18.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösterip açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Merkezi Laboratuvar açılışı ve kütüphane temel atma töreninde konuştu. Erdoğan, "Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethettikten sonra şehri yeniden imar ederken önceliği kütüphanelere vermiştir. Ne zaman bizi biz yapan bu değerler hiyerarşisi alt üst olmuştur o zaman gerileme ve çöküş başlamıştır." dedi.
23.11.2018 Siyaset
Başkan Erdoğan yeni bakanlarla ilgili o ayrıntıyı ilk kez anlattı
Başkan Erdoğan yeni bakanlarla ilgili o ayrıntıyı ilk kez anlattı Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasında bir mani olmadığını dile getiren Başkan Erdoğan, Hulusi Akar ve iş dünyasından bazı isimlerin kabineye alınması ile ilgili ayrıntıları da ilk kez anlattı.Erdoğan dolar ve faize ilişkin de önemli mesajlar verdi.
11.07.2018 Siyaset
MHP Lideri Bahçeli: Senaryo aynı hedef Erdoğan...
MHP Lideri Bahçeli: Senaryo aynı hedef Erdoğan... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dolar başta olmak üzere para piyasalardaki hareketi 2001'e benzeterek, "senaryo aynı hedef 2001'de Ecevit'ti şimdi Erdoğan. Ekonomi batarsa hep beraber batarız" dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci turda seçileceğini dile getiren Bahçeli, FETÖ'yü MHP'den temizlediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı af yetkisinin Çakıcı için kullanılması konusunda "Yetki bende olsaydı şimdiye kullanmıştım" şeklinde konuştu.
24.05.2018 Siyaset
Tarihi karar açıklandı
Tarihi karar açıklandı İstanbul'daki Kudüs Zirvesi'nden tarihi bir çağrı yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nden sonra yayımlanan sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Sonuç bildirgesinde ABD'nin Kudüs kararı kınandı. Zirve sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi zirveyle Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan, ABD'nin yanlış karardan bir an önce dönmesini beklediklerini belirtti.
29.09.2021 Gündem
Başbakan açıkladı! "Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir!"
Başbakan açıkladı! "Fırat Kalkanı Harekatı bitmiştir!" Başbakan Yıldırım, El Bab'ta her şeyin kontrol olduğunda belirterek, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini ifade etti
29.09.2021 Gündem
Teknolojiyi yaratıcılığa çeviren kadınlar
Teknolojiyi yaratıcılığa çeviren kadınlar Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...
7.03.2016 Magazin
"Hak etmedikleri bir refah seviyesi var"
"Hak etmedikleri bir refah seviyesi var" Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu anda Avrupa'da risk göstergelerinin yükseldiğini ve Türkiye'nin risk priminin 15 AB ülkesinden daha düşük durumda olduğunu bildirdi...
29.09.2021 Gündem
"Hak etmedikleri bir refah seviyesi var"
"Hak etmedikleri bir refah seviyesi var" Ali Babacan Pek çok Avrupa ülkesinde hak etmedikleri bir refah seviyesi olduğunu belirten
2.12.2011 Arşiv
Kredi alacaklara önemli uyarı
Kredi alacaklara önemli uyarı Bankaların elindeki kara listeye elektrik, su, doğalgaz ve telefon borçlarıyla tefeciden alınan ödünç paralar da giriyor...
30.12.2010 Ekonomi