İrna

İrna

Son dakika irna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan irna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını irna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İrna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan irna gelişmeleri de dahil olmak üzere 484 irna haberi bulunmuştur. Tüm irna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Reisi'yi kurtaran Akıncı dünya gündeminde
Reisi'yi kurtaran Akıncı dünya gündeminde Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran liderinin konumunu tespit eden Akıncı TİHA bütün dünyada manşet oldu.
21.05.2024 Gündem
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim olacak, İbrahim Reisi yerine kim gelecek? İran’da Cumhurbaşkanı nasıl seçilir?
İran'ın yeni Cumhurbaşkanı kim olacak, İbrahim Reisi yerine kim gelecek? İran’da Cumhurbaşkanı nasıl seçilir? İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin yerinin bulunduğunu duyurdu. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reis’ini hayatını kaybetmesiyle yeni İran Cumhurbaşkanı kim olacak, Reisi yerine kim gelecek? İran Cumhurbaşkanı kim oldu, açıklandı mı?
20.05.2024 Gündem
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'da tansiyonu zirveye çıkaran hamle gece saatlerinde geldi. Suriye ve Irak'ta patlamalar meydana geldi. Kısa süre sonra İran önceden belirlenen hedeflere füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyurdu. Devlet kontrolündeki İRNA saldırıda Mossad'ın karargahının yok edildiğini duyurdu. Füze saldırıları sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.
16.01.2024 Dünya
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
İran'dan ABD ile gerilimi artıracak itiraf! ‘Petrolü kaçak satıyoruz’
İran'dan ABD ile gerilimi artıracak itiraf! ‘Petrolü kaçak satıyoruz’ İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhsin Rizayi, ABD yaptırımları nedeniyle petrolü kaçak yollarla sattıklarını ve karşılığında aldıkları parayı da ülkeye gizlice getirdiklerini söyledi
6.11.2021 Dünya
İran'da bir dönem resmen son buldu! Türkiye'de katıldı
İran'da bir dönem resmen son buldu! Türkiye'de katıldı İran'da 18 Haziran'da yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin 8. Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, yemin ederek resmen görevine başladı.
5.08.2021 Dünya
İran duyurdu: 'Nükleer terör' saldırısı yapıldı
İran duyurdu: 'Nükleer terör' saldırısı yapıldı İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen kazanın "terör eylemi" olduğunu duyurdu.
11.04.2021 Dünya
İran ve Çin harekete geçiyor! 25 yıllık iş birliği başlıyor
İran ve Çin harekete geçiyor! 25 yıllık iş birliği başlıyor İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ülkesinin Çin'in başlattığı "Kuşak ve Yol" projesine katılımını öngören 25 yıllık bir iş birliği anlaşmasının Pekin yönetimi ile imzalanacağını açıkladı.
26.03.2021 Dünya
İran, 31 ülkeye uçak seferlerini durdurdu
İran, 31 ülkeye uçak seferlerini durdurdu İran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 31 ülkeyle olan uçak seferlerini durdurdu.
28.02.2021 Dünya
İran'dan füzeli gövde gösterisi! 'Düşman kıyıdan ve denizden hedef alınacak'
İran'dan füzeli gövde gösterisi! 'Düşman kıyıdan ve denizden hedef alınacak' İran ordusu ülkenin güneydoğusunda düzenlediği deniz tatbikatı kapsamında çeşitli menzile sahip füze ve torpidoları denedi.
14.01.2021 Dünya
İran'dan ABD'ye tehdit!
İran'dan ABD'ye tehdit! İran devlet haber ajansı IRNA pazar günü yayınladığı haberinde, İran Savunma Bakanı Amir Hatami’nin sözlerine yer verdi. Bakan Hatami, ABD tarafından geçtiğimiz yıl suikastla öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymaniye düzenlenen suikastın intikamının alınacağını belirtti. Öte yandan İran'ın mevcut Kudüs gücü komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani 'Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir.' ifadelerini kullandı. Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis Irak'ta anıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisi suikastının birinci yılı münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkanı Falih Feyyad, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasına ilişkin geçen yıl Mecliste onaylanan yasanın uygulamaya konulması çağrısını yineledi.
3.01.2021 Dünya
İran'da araştırmacı yazar Kamil Ahmedi'ye 9  yıl hapis
İran'da araştırmacı yazar Kamil Ahmedi'ye 9 yıl hapis Tahran Devrim Mahkemesi, İngiltere-İran çifte vatandaşı yazar-araştırmacı Kamil Ahmedi'ye, ülke içindeki İran aleyhine faaliyetleri gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası verdi.
13.12.2020 Dünya
Oscar ödüllü İran filmi Bir Ayrılık'ta "baba" rolünü canlandıran Ali Asgar Şahbazi hayatını kaybetti
Oscar ödüllü İran filmi Bir Ayrılık'ta "baba" rolünü canlandıran Ali Asgar Şahbazi hayatını kaybetti İran'ın Oscar ödüllü filmi A Separation (Bir Ayrılık) filminde Nadir karakterinin Alzaymır hastası babası rolü ile seyircinin büyük beğenisini kazanan Ali Asgar Şahbazi, yaşamını yitirdi.
1.12.2020 Dünya
İran Devrim Muhafızları Komutanı Müslim Şahadan öldürüldü!
İran Devrim Muhafızları Komutanı Müslim Şahadan öldürüldü! Al Arabiya gazetesi, İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Şahdan'ın Irak ve Suriye sınırında öldürüldüğünü duyurdu.
30.11.2020 Dünya
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD seçimlerine ilişkin açıklama
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD seçimlerine ilişkin açıklama İran Cumhurbaşkanı Ruhani "Gelecek ABD hükümeti İran'la ilgili yükümlülüklerine geri dönmeli" çağrısını yaptı.
7.11.2020 Dünya
İran-Azerbaycan sınırında İHA düştü
İran-Azerbaycan sınırında İHA düştü İran'ın kuzeybatısında Azerbaycan sınırındaki Erdebil kentine bağlı Parsabad ilçesinde insansız hava aracı (İHA) düştü.
13.10.2020 Dünya
İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD BMGK yaptırımlarını geri getiremeyeceğini biliyor
İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD BMGK yaptırımlarını geri getiremeyeceğini biliyor İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekildiği için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) İran'a yönelik yaptırımlarını geri getirebilecek mekanizmayı (snapback) kullanamayacağını söyledi.
16.08.2020 Dünya
Corona virüse yakalanan dünyaca ünlü yönetmen hayatını kaybetti!
Corona virüse yakalanan dünyaca ünlü yönetmen hayatını kaybetti! İranlı dünyaca ünlü yönetmen Hüsrev Sinai, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.
1.08.2020 Dünya
İran'da büyük patlama: 19 kişi hayatını kaybetti
İran'da büyük patlama: 19 kişi hayatını kaybetti İran'ın başkenti Tahran'daki bir klinikte gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada ölenlerin sayısının 19 olduğu belirlendi.
30.06.2020 Dünya
İran'da şeytana tapmakla suçlanan 42 kişi gözaltına alındı
İran'da şeytana tapmakla suçlanan 42 kişi gözaltına alındı İran'ın kuzeyindeki Mazenderan eyaletinde şeytana tapmakla (satanist) suçlanan 42 kişi gözaltına alındı.
13.06.2020 Dünya
Komşu depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var...
Komşu depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var... İran'ın başkenti Tahran'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı bildirildi.
8.05.2020 Dünya
İran'da Kovid-19'dan ölen kişinin defni sırasında Part İmparatorluğuna  ait mezar bulundu
İran'da Kovid-19'dan ölen kişinin defni sırasında Part İmparatorluğuna ait mezar bulundu Corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden bir kişiyi defnetmek için açılan mezarda, Part İmparatorluğu (M.Ö 247 - M.S 224) döneminde yaşamış bir askere ait kemikler ile çeşitli askeri malzemeler bulundu
29.04.2020 Dünya
İran ramazana bir gün geç başlayacak
İran ramazana bir gün geç başlayacak İran'da ramazan hilalinin görünmemesi nedeniyle cumartesi günü oruç tutulacağı duyuruldu.
24.04.2020 Dünya
İran'da salgın nedeniyle kapatılan park ve bahçeler yeniden açıldı
İran'da salgın nedeniyle kapatılan park ve bahçeler yeniden açıldı İran'da yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı tedbirler kapsamında kapatılan park ve bahçeler, yaklaşık bir ay sonra yeniden açıldı.
23.04.2020 Dünya
İran'da can kaybı 4 bin 474'e yükseldi
İran'da can kaybı 4 bin 474'e yükseldi Ülkede son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 117 kişi daha hayatını kaybetti; vaka sayısı 71 bin 686'ya ulaştı
12.04.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İrna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki irna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.