İran Meclisi

İran Meclisi

Son dakika İran meclisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İran meclisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İran meclisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İran Meclisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iran meclisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.136 iran meclisi haberi bulunmuştur. Tüm iran meclisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran’da 20 kız öğrenci daha zehirlendi
İran’da 20 kız öğrenci daha zehirlendi İran’da bugüne kadar 25 eyaletteki 30 okulda 5 bini aşkın öğrenci zehirlenmişti. Tebriz kentinde bulunan bir okulda 20 kız öğrencinin daha zehirlendiği bildirildi.
4.04.2023 Dünya
İran: Nükleer müzakereler sona erdi, anlaşma süreci devam ediyor
İran: Nükleer müzakereler sona erdi, anlaşma süreci devam ediyor İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı Abbas Muktedayi, “Nükleer müzakereler son buldu ve anlaşma süreci ise devam ediyor” dedi.
17.08.2022 Dünya
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti Ülke bu yasak kararını konuşuyor. Büyük tepki çekti. Kısa bir süre içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. İran Meclisi "halkı rahatsız ettiği ve çevreyi kirlettiği" iddiasıyla evde evcil hayvan beslemeyi yasaklamaya hazırlanıyor. Hayvan severlerin tepki gösterdiği yasak kararının kısa sürede devreye girmesi beklenirken 'ülkenin daha önemli ve öncelikli' sorunlarının olduğunun altı çizildi.
13.12.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü
TBMM Başkanı Şentop, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İran'ın 8. Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yemin törenine katılmak üzere beraberindeki heyet ile geldiği İran’da Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü.
5.08.2021 Siyaset
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve İran arasında geçici uzlaşı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve İran arasında geçici uzlaşı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede geçici uzlaşı sağlandığını, Ajansın bu ülkedeki temel doğrulama ve izleme faaliyetlerini 3 ay daha sınırsız sürdüreceğini söyledi.
21.02.2021 Dünya
İran yer altına nükleer tesis inşa ediyor iddiası! Görüntüler ortaya çıktı
İran yer altına nükleer tesis inşa ediyor iddiası! Görüntüler ortaya çıktı ABD ile nükleer anlaşma gerilimi yaşayan İran'ın yeni bir nükleer tesis inşa ettiği iddia edildi. AP'in aktardığı bilgilere göre Fordo kentindeki tesis yerin altına inşa ediliyor.
18.12.2020 Dünya
İran'da 3 ayda 7 binden fazla kız çocuğu 'gelin' edildi
İran'da 3 ayda 7 binden fazla kız çocuğu 'gelin' edildi İran'da bu yılın Mart-Nisan-Mayıs (İran takvimine göre yılın ilk çeyreği) aylarında 7 binden fazla kız çocuğu evlendirildi.
14.12.2020 Dünya
İran'dan dengeleri değiştirecek 'nükleer' hamlesi! Onaylandı
İran'dan dengeleri değiştirecek 'nükleer' hamlesi! Onaylandı İran Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK), nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasını ve nükleer tesislerdeki denetimlerin sınırlandırılmasını zorunlu kılan yasa tasarısını Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerinin karşı çıkmasına rağmen onayladı.
2.12.2020 Dünya
İran'da Ruhani'ye büyük şok! Harekete geçtiler
İran'da Ruhani'ye büyük şok! Harekete geçtiler İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, ülkedeki sorunların sorumlusu olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında azil soruşturması başlatılması için milletvekillerine destek çağrısında bulundu.
17.10.2020 Dünya
İran Meclis Başkanı corona virüse yakalandı
İran Meclis Başkanı corona virüse yakalandı İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı açıklandı.
2.04.2020 Dünya
Corona virüs için tarih verdiler: En az 2 ay daha etkili
Corona virüs için tarih verdiler: En az 2 ay daha etkili Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin hayatını kaybettiği İran'da salgının en az 2 ay daha ciddi düzeyde etkili olması bekleniyor.
30.03.2020 Dünya
İranlı milletvekilinden ülkedeki tüm faaliyetleri bir ay durdurma  çağrısı
İranlı milletvekilinden ülkedeki tüm faaliyetleri bir ay durdurma çağrısı İran Meclisi Vatandaşlık Hukuku Fraksiyonu Başkanı Abdulkerim Hüseyinzade: "Sevgili vatandaşlarımızın canlarını öldürücü Corona virüsten korumalıyız. İran, tarihi ve insani bir felakete yalnızca birkaç adım uzaklıktadır" açıklamasını yaptı.
24.03.2020 Corona Virüsü
"İran’da bir virüs daha var!"
"İran’da bir virüs daha var!" İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) olarak adlandırılanın dışında ülkede ABD'nin yaydığı menşei belli olmayan bir virüsün daha olduğunu söyledi.
9.03.2020 Sağlık
Bakan Koca: Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım
Bakan Koca: Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım Koronavirüs dün İran’da 11 can daha aldı ve ölü sayısı 77’ye yükseldi. Son 24 saat içinde 835 kişinin virüse yakalanmasıyla vaka sayısı 2 bin 336 oldu.
4.03.2020 Gündem
3 bin kişi yaşamını yitirdi, 89 bin kişide covid 19 (Koronavirüs) var! (2 Mart 2020 Corona Virüsü son durum)
3 bin kişi yaşamını yitirdi, 89 bin kişide covid 19 (Koronavirüs) var! (2 Mart 2020 Corona Virüsü son durum) Corona virüsü yayılmaya devam ediyor. 12 Aralık 2019 yılında ilk kez Vuhan'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede Çin'in diğer şehirlerine ve başka ülkelere yayıldı. Corona virüsü nedeniyle ölen kişilerin sayısı 2 bin 914'ü Çin'de olmak üzere toplam 3 bin 44 kişiye ulaştı. 89 bin kişiye ise Covid-19 teşhisi konuldu. Dünya Sağlık Örgütü ise (DSÖ) salgının ilk yıllarında "acil durum" ilan etmiş, hızlıca artan ölümlerin akabinde küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek"e çıkardı. İşte 2 Mart 2020 itibariyle corona virüsü son durum...
2.03.2020 Gündem
İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi, koronavirüs  nedeniyle hayatını kaybetti
İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi (72), yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Seyid Muhammed Mir-Muhammed'in Hamaney'in danışmanı olduğu öğrenildi. İran'da koronavirüs nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 66'ya, vaka sayısı 1501'e yükseldi.
2.03.2020 Dünya
5 milletvekili koronavirüse yakalandı
5 milletvekili koronavirüse yakalandı İran Sağlık Bakanlığı ülkedeki son koronavirüs sayılarını paylaştı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada; son bir günde 9 kişinin virüse bağlı semptomlardan yaşamını yitirdiği, 205 yeni vakanın olduğu ifade edildi. 5 milletvekilinde ise koronavirüs tespit edildi.
29.02.2020 Dünya
İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi
İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 22'ye yükseldi İran'da koronavirüs nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 26'ya, vaka sayısı 245'e yükseldi. Öte yandan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur da koronavirüse yakalandığı duyurdu.
27.02.2020 Dünya
İran'da koronavirüs nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti
İran'da koronavirüs nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 oldu.İtalya'da ise koronavirüs nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Afganistan'da en az 10 kişinin koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındığı bildirildi.
24.02.2020 Dünya
İran'dan ABD'ye nükleer anlaşmaya ilişkin "yeni çözüm" önerisi
İran'dan ABD'ye nükleer anlaşmaya ilişkin "yeni çözüm" önerisi İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani; "ABD Kongresi'nin nükleer anlaşmayı onaylaması ve tüm yaptırımları kaldırmasına karşılık, İran Meclisi de konuya ilişkin ek protokolü acil koduyla onaylayıp bunu daimi bir kanun olarak takip edebilir. İran buna hazırdır" açıklamasında bulundu.
26.09.2019 Dünya
"Bölgedeki gerginliğin nedeni ABD'nin nükleer anlaşmadan ayrılmasıdır"
"Bölgedeki gerginliğin nedeni ABD'nin nükleer anlaşmadan ayrılmasıdır" İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İran hiçbir zaman başka ülkelerle gerginliği başlatan taraf olmamıştır. Bölgedeki gerginliğin ve istenmeyen gelişmelerin nedeni ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı ayrılması ve bu ülkenin kuruntudan ibaret düşünceleridir." dedi.
28.07.2019 Dünya
İran'daki çekirge istilasında "yeni dalga" uyarısı
İran'daki çekirge istilasında "yeni dalga" uyarısı İran Zirai Mücadele Teşkilatı Başkanı Dr. Muhammed Rıza Dergahi, geçen aylarda ülkenin güney ve güneybatı kesimlerindeki tarım alanlarında görülen çekirge istilasında bir aya kadar ikinci bir dalga beklendiği uyarısında bulundu.
11.06.2019 Dünya
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den flaş atama!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den flaş atama! İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, istifa eden Eğitim Bakanı Muhammed Bathai'nin yerine Cevad Hüseyni'yi bakan vekili atadı.
9.06.2019 Dünya
İran'dan ABD'ye misilleme!
İran'dan ABD'ye misilleme! ABD Başkanı Donald Trump, İran’ı sıkıştırmaya dönük hamlelerine bir yenisini ekleyerek Devrim Muhafızları Ordusu’nu (DMO) Yabancı Terör Örgütleri Listesi’ne almıştı. İran'dan Trump yönetiminin kararına tepki gecikmedi. İran meclisi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütü listesine aldı.
23.04.2019 Dünya
ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti! İran'dan jet hamle geldi...
ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti! İran'dan jet hamle geldi... ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'nın yabancı terör örgütleri listesine alındığını duyurdu. İran Dışişleri Bakanlığı, Devrim Muhafızları Ordusu'nu (DMO) terör listesine dahil eden ABD'ye diplomatik nota verdi. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.
8.04.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İran Meclisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iran meclisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.