Azerbaycan’dan İran’a nota
Azerbaycan’dan İran’a nota Azerbaycan, İran vatandaşlarının Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına yasa dışı giriş yapmasıyla ilgili İran'ın Bakü Büyükelçilğine nota verdi.
3.12.2022 Dünya
Şii Şeyh öfkesi
Şii Şeyh öfkesi Şii din adamı Şeyh Nimr’in S.Arabistan’da idam edilmesi İran’da infiale yol açtı. Suudi elçiliği ve konsolosluğu ateşe verildi. İran lideri Hamaney, ‘Suudiler Tanrı’nın gazabına uğrayacak’ dedi. Suudi Krallığı ise İran elçisini kovdu.
3.01.2016 Dünya
Elçilik ve konsolosluk binalarının ateşe verilmesine kınama
Elçilik ve konsolosluk binalarının ateşe verilmesine kınama Ürdün, Kuveyt ve Fas merkezli ISESCO Suudi Arabistan'ın İran'daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarının ateşe verilmesini kınadı. BAE, İran'a nota verdi. KİK, Suudi Arabistan'ın İran'daki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına düzenlenen saldırıları kınadı.
3.01.2016 Dünya
Azerbaycan İran'a nota verdi!
Azerbaycan İran'a nota verdi! İki ülkenin ilişkikeri geriliyor
30.05.2012 Dünya
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya
İran'dan son dakika nota kararı!
İran'dan son dakika nota kararı! İran Dışişleri Bakanlığı, Romanya'nın Tahran Büyükelçisi Kozjacski Adrian'ı, İranlı yargıç Gulam Rıza Mansuri'nin Bükreş'te kaldığı otelin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili bakanlığa çağırarak nota verdi.
21.06.2020 Dünya
Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları kimdir?
Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları kimdir? TRT'de ekranlara gelen nostalji kuşağı dizileri büyük ilgi görüyor. Bunlardan biri de Ahmet Özhan'ın oynadığı Hacı Arif Bey dizisi. Peki, Hacı Arif Bey dizisi kaç yılında çekildi? Hacı Arif Bey dizisi oyuncuları...
17.05.2020 Gündem
İran ABD'ye resti çekti!
İran ABD'ye resti çekti! Cumhurbaşkanı Ruhani, birkaç saat içinde vize sorununun çözülmemesi halinde Birleşmiş Milletler zirvesine katılmayabileceğini söyledi.
18.09.2019 Dünya
ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti! İran'dan jet hamle geldi...
ABD, İran Devrim Muhafızları'nı terör örgütü ilan etti! İran'dan jet hamle geldi... ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları'nın yabancı terör örgütleri listesine alındığını duyurdu. İran Dışişleri Bakanlığı, Devrim Muhafızları Ordusu'nu (DMO) terör listesine dahil eden ABD'ye diplomatik nota verdi. İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı.
8.04.2019 Dünya
Hükümet sözcüsü Bozdağ'dan önemli açıklamalar
Hükümet sözcüsü Bozdağ'dan önemli açıklamalar Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, PKK saldırılarından dolayı Almanya'ya nota verildiğini açıkladı.
12.03.2018 Siyaset
Cehennemin kapıları açıldı
Cehennemin kapıları açıldı Trump Ortadoğu’yu resmen ateşe attı. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından Hamas intifada çağrısı yaptı. İsrail Batı Şeria’ya asker yığdı, sokaklara dökülen Filistinlere müdahale etti
7.12.2017 Dünya
Çavuşoğlu: Rıza Sarraf daha önce olduğu yerde değil
Çavuşoğlu: Rıza Sarraf daha önce olduğu yerde değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamı Rıza Sarraf'ın daha önce bulunduğu yerde olmadığını belirterek, "Ev hapsinde mi yoksa cezaevinde mi veya başka bir yerde mi, bilmiyoruz. Bizimle paylaşmadılar." dedi.
17.11.2017 Siyaset
Gerilim hattında baş döndüren trafik
Gerilim hattında baş döndüren trafik Suriye ve Irak’taki gelişmeler baş döndürücü bir diplomasi trafiğine neden oldu. İran Genelkurmay Başkanı’nın Ankara ziyaretinin ardından Erdoğan’ın Ürdün’e gitmesi ABD Savunma Bakanı’nın Ankara’ya gelmesi, Çavuşoğlu’nun Bağdat ve Erbil temaslarıyla trafik daha da hızlandı
29.09.2021 Gündem
IKBY, İran'ın Erbil Başkonsolosunu çağırdı
IKBY, İran'ın Erbil Başkonsolosunu çağırdı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), İran ordusunun sınır bölgesini bombalaması üzerine İran'ın Erbil Başkonsolosu Murtaza İbadi'yi çağırarak nota verdiği bildirildi.
4.07.2017 Dünya
Dış politikada 2016 nasıl geçti?
Dış politikada 2016 nasıl geçti? Türkiye, proaktif dış politikası çerçevesinde komşu ülkelerdeki çatışmalar ve uluslararası güvenlik sorunlarına çözüm bulmak için 2016 yılında yoğun bir diplomasi mesaisi yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi ve Dünya İnsani Zirvesi gibi birçok zirveye ev sahipliği yapan Türkiye ayrıca insani yardım konularındaki yoğun çabalarından ötürü büyük takdir topladı.
17.06.2021 Dünya
Irak'tan küstah adım: Türk askerinin Irak'tan çıkarılması için karar aldılar
Irak'tan küstah adım: Türk askerinin Irak'tan çıkarılması için karar aldılar Irak Meclisi'nde alınan kararla, Türkiye'nin Musul'a bağlı Başika'daki askeri varlığının kabul edilmediği duyuruldu
17.06.2021 Dünya
İran, Suudi Arabistan’a nota verdi
İran, Suudi Arabistan’a nota verdi Sana’daki büyükelçilik yakınlarına düşen füze nedeniyle Suudi Arabistan maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
26.05.2015 Dünya
İran'dan Suudi Arabistan'a nota
İran'dan Suudi Arabistan'a nota İran, Sana'daki büyükelçilik yakınlarına düşen füze nedeniyle Suudi Arabistan maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı...
20.04.2015 Dünya
Altan Tan'dan çok çarpıcı açıklama
Altan Tan'dan çok çarpıcı açıklama HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Ortadoğu'da şu an fiilen Suudi Arabistan, Türkiye ve İran çarpışıyor" dedi.
29.09.2021 Gündem
İran'dan Azerbaycan’a nota
İran'dan Azerbaycan’a nota Bu ifade İran ve Azerbaycan arasında gerilime neden oldu.
14.12.2012 Dünya
'Beni deliğe süpürürler!'
'Beni deliğe süpürürler!' Kılıçdaroğlu: Herhalde Başbakan böyle düşündü ki...
12.10.2012 Siyaset
Ruslarla Suriyeliler birbirine girmiş!
Ruslarla Suriyeliler birbirine girmiş! Ankara: Geri dönün! Pilot: Dönmem arayın
29.09.2021 Gündem
Irak ve İran'ın Türkiye çarkı!
Irak ve İran'ın Türkiye çarkı! Irak Başbakanı Maliki, 'Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri