Irak Savunma Bakanlığı

Irak Savunma Bakanlığı

Son dakika Irak Savunma Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Irak Savunma Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Irak Savunma Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Savunma Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak savunma bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.422 ırak savunma bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm ırak savunma bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Akar: Önümüzdeki dönemde çok önemli gelişmelere sebep olabilecek
Bakan Akar: Önümüzdeki dönemde çok önemli gelişmelere sebep olabilecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Önümüzdeki dönemde Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil iş birliği, terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek. Hem bölgesel yönetim hem de Bağdat ile yapacağımız iş birliği sonucunda teröristlerin sonunu getirmekte kararlı olduğumuzu söyleyebiliriz." dedi.
20.01.2021 Siyaset
Bakan Akar: Irak'la her türlü iş birliğine hazırız
Bakan Akar: Irak'la her türlü iş birliğine hazırız Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör örgütü PKK ile mücadelede iş birliği ve koordinasyon çok önemli rol oynamaktadır. Irak ile her türlü iş birliğine hazırız. Bizim tek amacımız halkımızın güvenliği, sınırlarımızı korumak, sınırlarımız dahilinde barış ve refah içinde yaşamak, hak ve menfaatlerimizi savunmaktır. Hiçbir komşumuzun toprağında gözümüz yoktur." dedi.
18.01.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan sürpriz Irak ziyareti
Bakan Akar'dan sürpriz Irak ziyareti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Irak'a resmi ziyarette bulundu.
18.01.2021 Siyaset
Irak duyurdu! Resmen uygunlanmaya başladı
Irak duyurdu! Resmen uygunlanmaya başladı Irak Savunma Bakanlığı, Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, (IKBY) arasında imzalanan Sincar Anlaşması'nın uygulanmaya başladığını açıkladı.
21.11.2020 Dünya
Bağdat Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı
Bağdat Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı Irak’taki Bağdat Uluslararası Havalimanı’na roketli saldırı düzenlendi.
30.07.2020 Dünya
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı
DEAŞ elebaşı Bağdadi'nin haleflerinden Kardaş yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın öldürülen elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında ismi geçen Abdulnasır Kardaş'ın yakalandığını duyuruldu.
21.05.2020 Dünya
Irak'ta üst düzey komutanlar arasında corona virüsten ilk ölüm
Irak'ta üst düzey komutanlar arasında corona virüsten ilk ölüm Irak Savunma Bakanlığı, ordudaki üst rütbeli komutanlar arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.
9.04.2020 Corona Virüsü
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz!
Hamaney'den Trump'a sert yanıt: Darbe indireceğiz! İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine saldırıyla ilgili İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'a, "İran, savaş peşinde değil ancak milletimizin menfaatlerine, onuruna ve ilerlemesine yönelik tehditlere tereddütsüz sert bir darbe indireceğiz." cevabını verdi.
1.01.2020 Dünya
Donald Trump tehdit etti!
Donald Trump tehdit etti! ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki herhangi bir Amerikan tesisine yapılacak herhangi bir saldırıdan İran'ı sorumlu tutacağını kaydederek, "O durumda çok büyük bir bedel ödeyecekler. Bu bir uyarı değil, tehdittir" uyarısı yaptı.
1.01.2020 Dünya
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte...
Dünya diken üstünde! 3 ülke hedefte... Irak'taki ABD Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyla ilgili Washington yönetiminden gelen son açıklamada İran kaynaklı herhangi bir tehdide karşı (ABD) vatandaşlarını koruma konusunda kararlı oldukları vurgulandı. Trump da saldırıdan İran'ı sorumlu tutarken ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, vatandaşlarına büyükelçilik binasına yaklaşmama uyarısında bulundu. Öte yandan Haşdi Şabi ABD dışında 3 ülkenin daha hedeflerinde olduğunu kaydetti.
31.12.2019 Dünya
Tarih verildi! ABD askerleri Irak'tan çekiliyor
Tarih verildi! ABD askerleri Irak'tan çekiliyor Irak Savunma Bakanlığı, Suriye’den Irak’a kaydırılan ABD askerlerinin 4 hafta içinde ülkeden ayrılacağını açıkladı.
24.10.2019 Dünya
ABD Savunma Bakanı'ndan Bağdat'a sürpriz ziyaret
ABD Savunma Bakanı'ndan Bağdat'a sürpriz ziyaret ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'den ayrılan ABD askerlerinin Irak'a gelmesinden iki gün sonra Bağdat'ı ziyaret etti.
23.10.2019 Dünya
İran, Irak'a olan 2 sınır kapısını kapattı!
İran, Irak'a olan 2 sınır kapısını kapattı! İran yönetimi, Irak'taki gösteriler nedeniyle Kirmanşah eyaletine bağlı Hüsrevi ile Huzistan eyaletine bağlı Cezzabe sınır kapılarını kapattı.
3.10.2019 Dünya
Dışişleri'nden Irak'a seyahat uyarısı
Dışişleri'nden Irak'a seyahat uyarısı Dışişleri Bakanlığı, Irak'la ilgili seyahat uyarısında bulunarak, "Başkent Bağdat dahil olmak üzere, Irak'ın muhtelif vilayetlerinde devam eden gösteriler nedeniyle vatandaşlarımızın olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edilmektedir." açıklamasını yaptı.
2.10.2019 Gündem
Komşuda gerilim iyice artıyor! Alarma geçildi
Komşuda gerilim iyice artıyor! Alarma geçildi Irak Savunma Bakanlığı hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi. Irak'ta iki gündür devam eden gösterilerde ölü sayısı 8'e yükseldi. Öte yandan, Irak yönetimi, hükümet karşıtı gösterilerden dolayı ülkede sosyal medyaya erişimi durdurdu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'la ilgili seyahat uyarısında, Türk vatandaşlarından gösterilerin sürdüğü bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarını istedi.
2.10.2019 Dünya
Irak'ın en büyük askeri hava üssüne saldırı!
Irak'ın en büyük askeri hava üssüne saldırı! Irak'ın Salahaddin vilayetinde ülkenin en büyük askeri hava üssüne havan topuyla saldırı düzenlendi.
15.06.2019 Dünya
Irak'ta DEAŞ hedeflerine hava saldırısı: 14 ölü
Irak'ta DEAŞ hedeflerine hava saldırısı: 14 ölü ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Irak'ın Musul kentinin kuzeybatısına düzenlediği hava saldırılarında, terör örgütü DEAŞ militanı 14 kişi öldü.
23.11.2018 Dünya
Irak'ta bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
Irak'ta bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var! Irak'ın Tikrit kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
19.11.2018 Dünya
"ABD, Irak-Suriye sınırına hava saldırısı düzenledi"
"ABD, Irak-Suriye sınırına hava saldırısı düzenledi" Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Irak-Suriye sınırında Haşdi Şabi mevzisine düzenlediği saldırıyı kınayarak, bu saldırının DEAŞ'a destek anlamına geldiğini bildirdi.
19.06.2018 Dünya
PKK'ya "Bağdat" kalkanı!
PKK'ya "Bağdat" kalkanı! Afrin’den sonra gözlerin çevrildiği Sincar’dan sadece 400 teröristin ayrıldığı, kente asker gönderen Irak yönetiminin ise PKK’ya kalkan olduğu ortaya çıktı. Ankara’ya güvence veren Bağdat’ın bir yandan da YBŞ ve YBJ adı altında militanları maaşla ‘istihdam’ etmeyi planladığı öğrenildi.
3.04.2018 Gündem
Irak  T-50 savaş uçağını teslim aldı
Irak T-50 savaş uçağını teslim aldı Irak Güney Kore'den T-50 tipi savaş uçağı teslim aldı. 24 adette anlaşılan uçaklardan kaç adet teslim edildiği belli değil.
6.03.2018 Dünya
Bağdadi ile ilgili flaş iddialar!
Bağdadi ile ilgili flaş iddialar! DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasının ardından Bağdadi'nin hayatta olup olmadığına ya da saklandığı yere ilişkin çeşitli iddialar gündeme getirildi.
18.01.2018 Dünya
Irak ve İngiltere arasında askeri anlaşma
Irak ve İngiltere arasında askeri anlaşma Irak ve İngiltere arasında askeri ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.
4.01.2018 Dünya
5 gün içinde saldıracaklar iddiasına cevap!
5 gün içinde saldıracaklar iddiasına cevap! Irak Savunma Bakanlığı, Peşmerge güçlerine saldırı düzenleneceği iddialarını yalanladı.
19.12.2017 Dünya
İbadi duyurdu: Irak'ta savaş sona erdi!
İbadi duyurdu: Irak'ta savaş sona erdi! Irak Başbakanı Irak'ta DEAŞ'a karşı savaşın sona erdiğini duyurdu.
9.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Irak Savunma Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak savunma bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.