Son dakika İnsansız hava aracı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnsansız hava aracı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnsansız hava aracı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan insansız hava aracı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.256 insansız hava aracı haberi bulunmuştur. Tüm insansız hava aracı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gençlerden afet senaryolarına otonom çözümTEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen İleri Otonom Sistemler Tasarım ve Operasyon Yarışması’nda gençler; insansız hava araçları, yapay zeka, görüntü işleme ve otonom sistem teknolojilerini bir araya getiriyor. 118 takımın başvurduğu yarışmada 30 takım final değerlendirme aşamasına katılmaya hak kazanırken, başarılı bulunan 20 takım final turuna yükselecek.
11 aylık Büşra bebeğin annesi ve babası tutuklandıSivas'ın Divriği ilçesinde 11 aylık Büşra bebeğin kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden bebeğin annesi ve babası tutuklandı.
AKINCI TİHA, SUNGUR ile hava hedefini tam isabetle vurduBaykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), hava muharebesi kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan testte Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR Hava Savunma Füzesi hedef hava aracını tam isabetle vuruldu.
Samsunlu lise öğrencileri Türkiye'de bir ilki başardı! 8 ayda geliştirdiler, eşi benzeri yokSamsun’da lise öğrencileri, 8 ay süren çalışmaların ardından savunma sanayi, arama-kurtarma ve yangın müdahalesinde kullanılabilecek 2 farklı hava aracı geliştirdi. Sırt çantası gibi taşınabilen sabit kanatlı araç, liseler seviyesinde Türkiye’de bir ilk olurken, projeler TEKNOFEST finalinde yarışacak.
TEKNOFEST İHA Finalleri Malatya’da başlıyorTürkiye’nin ve dünyanın genç İHA geliştiricileri, TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmaları için Malatya’da buluşuyor. İHA Yarışmalarında 7 binden fazla takımın başvurusunun ardından finale kalan 113 takım, 8-13 Eylül tarihleri arasında Tulga Havalimanı’nda teknolojilerini gökyüzünde sınayacak.
Savaşan İHA’lar Siirt’te final yapacakTEKNOFEST kapsamında BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması, gençleri insansız hava araçları, yapay zekâ, otonom sistemler ve ileri uçuş teknolojileri alanlarında yetkinlik kazanmaya teşvik ediyor. 2018 yılından bu yana düzenlenen yarışmada 2026 yılında 1.032 takım başvuruda bulunurken, değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamlayan 42 takım finale kalmaya hak kazandı. Türkiye’nin yanı sıra Endonezya’dan da finalist takımların yer aldığı yarışmanın finali, 24-30 Ağustos 2026 tarihleri arasında Siirt Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.
Emniyet müdürlüğü binası yanındaki araçların üzerine insansız hava aracı düştüTrabzon'un Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yanında bulunan araçların üzerine düşen insansız hava aracı patladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin, insansız hava aracının düştüğü bölgede incelemelerde bulundu, aracın menşeiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Türkiye'nin en büyük festivali TEKNOFEST heyecanı Şırnak'ı sardıTürkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası'nın ilk etabı, 8-9 Ağustos tarihlerinde Şırnak Şehir Stadı'nda gerçekleştirilecek.
KIZILELMA'dan tarihi başarı! Dâhili mühimmat yuvasından ilk atışDünya havacılık tarihinde yeni bir dönemi başlatan KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, dâhili mühimmat yuvasından gerçekleştirdiği ilk atış testlerini başarıyla tamamladı. Çorlu’da yapılan testlerde KIZILELMA, dâhili yuvasında taşıdığı TEBER-82 ve TOLUN mühimmatları ile hedefleri tam isabetle vurdu.
Sakarya'da aynı adam yine buldu: 'Bu sefer elimizi sürmedik!' Daha önce evine götürmüştüSakarya'nın Karasu ilçesinde geçtiğimiz günlerde denizden kıyıya vuran insansız hava aracını (İHA) cep telefonundaki yapay zeka uygulamasına inceletip bagajına yükleyerek evine götüren Ali Çabuk, benzer konumda yeniden bir İHA buldu. Kuzeniyle şakalaşırken dron ile karşılaşan Çabuk, "Bu sefer elimizi sürmedik, ekiplere haber verdik" dedi.
Bursalı dağcı, Hakkari'deki Cilo Dağı'nın zirvesinde kaybolduHakkari'deki Cilo Dağı zirvesine tırmanan Bursalı dağcıdan 3 gündür haber alınamıyor. Zirve tırmanışı yaparken irtibatı kesilen emekli astsubay için arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Bayraktar KIZILELMA süpersonik füze ile vurduDünya havacılık tarihinde yeni bir dönemi başlatan Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, havadan karaya süpersonik füze ile ilk atış testini başarıyla tamamladı. Merzifon’da yapılan testte KIZILELMA S2, kanat altında taşıdığı JET-230 süpersonik füzesi ile hedefi başarıyla vurdu.
Bakan Kacır'dan katma değer ve rekabetçi üretim vurgusu: 278 milyar dolara çıktıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin sanayide katma değerli ve rekabetçi üretimle daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe ulaşma kararlılığını vurguladı, 23 yılda ihracatın 36 milyar dolardan 278 milyar dolara çıktığını belirterek,“Türkiye Yüzyılı’nda daha müreffeh Türkiye hedefini, sanayimizin tüm sektörlerinde yüksek katma değerli ve rekabetçi üretim anlayışını yaygınlaştırarak gerçek kılmaya kararlıyız." dedi.
İnsansız Hava Aracı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insansız hava aracı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.