Dinozorlar döneminden kalan 10 hayvan! İnsanların korkulu rüyası: Halen aramızdalar kökenleri tarih öncesine kadar uzanıyor...
Dinozorlar döneminden kalan 10 hayvan! İnsanların korkulu rüyası: Halen aramızdalar kökenleri tarih öncesine kadar uzanıyor... Tyrannosaurus Rex, Allosaurus, Spinosaurus ve Giganotosaurus gibi korkunç dinozorlar, milyonlarca yıl önce yok oldu. Ama dinozorlarla aynı dönemde yaşayan pek çok canlı bugün de halen varlığını sürdürüyor. Tarih öncesi dönemler hakkındaki bilgilerimiz gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Ancak yine de yanıtlanması gereken onlarca soru var. Bunların başında ise, dünyanın o zamanlar nasıl bir yer olduğu ve dünyada hangi canlıların yaşadığı sorusu geliyor. Bugün, tarih öncesi dönemlerde yaşayan canlılar denildiği zaman akla ilk gelen canlılar, dinozorlar. Ancak, elbette tarih öncesi dönemlerde yaşayan tek canlılar dinozorlar değildi. Pek çok canlı türü, pek çok bitki ve hayvan da tarihin bu gizemli döneminde dinozorlara eşlik ettiler. Üstelik daha ilginç olanı bu dönemlerde yaşayan bazı hayvanlar bugün de aramızdalar! İşte kökenleri tarih öncesine uzanan hayvanlar ve dünyanın en korkunç dinazorları...
8.08.2022 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca'dan 'Lepra Hastanesi' açıklaması
Sağlık Bakanı Koca'dan 'Lepra Hastanesi' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nin kimliğinin korunmasının önem verdikleri bir husus olduğunu belirterek, "Lepra Hastanesi, kimliği korunarak, idari anlamda ayrı bir hastane olarak varlığını sürdürecektir." ifadesini kullandı.
11.08.2019 Gündem
Yorgun gözlerinizin ilacı gül suyu
Yorgun gözlerinizin ilacı gül suyu Bilgisayar başında geçirdiğiniz uzun saatlerden sonra göz ağrısı ve göz çevrenizde şişkinlik yaşıyorsanız, gül suyu sayesinde bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
6.06.2015 Sağlık
Yorgun gözlerinizin ilacı gül
Yorgun gözlerinizin ilacı gül Bilgisayar başında geçirdiğiniz uzun saatlerden sonra göz ağrısı ve göz çevrenizde şişkinlik yaşıyorsanız, gül suyu sayesinde bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
5.06.2015 Sağlık
İzmit Deprem Tecrübesini Dünyaya Taşıyor
İzmit Deprem Tecrübesini Dünyaya Taşıyor İzmit’te dünyanın en büyük deprem eğitim akademisi ve dünyanın ilk kurtarma teknolojileri tekno kenti kuruluyor
24.03.2014 Arşiv
Bebekleri sevmemizin 50 nedeni
Bebekleri sevmemizin 50 nedeni O şeftaliye benzeyen öpülesi popo, muhteşem minik ayaklar, o baştan çıkarıcı gülüş ve aman tanrım, ona her baktığınızda hissettiğiniz sevgi patlaması. Evet, bunlar bebeğinizi canınızdan çok sevmenizin nedenleri ve alın size 50 neden daha…
17.04.2013 Arşiv
Keneden kurtulmanın tek yolu
Keneden kurtulmanın tek yolu Ordu Tarım İl Müdürü: Önce evcil hayvanların barınakları ilaçlanmalı
1.08.2009 Sağlık
Danıştay'dan laiklik vurgusu!
Danıştay'dan laiklik vurgusu! Anayasa tartışmalarına türban vurgusuyla katıldı...
29.09.2021 Gündem
Şark çıbanına zamanında müdahale
Şark çıbanına zamanında müdahale Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet S. Gürel, Şark çıbanına zamanında müdahale edilirse, insanların korkulu rüyası olmaktan çıkacağını ve 1-2 ay içerisinde tedavisinin mümkün olacağını söyledi
2.11.2004 Yaşam
Vatandaşları isyan ettiren yoğunluk! Metrobüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu
Vatandaşları isyan ettiren yoğunluk! Metrobüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu İstanbul'da sabah saatlerinde bazı metrobüs durakları ile üst geçitlerde kalabalık ve uzun kuyruklar oluştu. İşe ve okula gitmek isteyenler dakikalarca metrobüse binebilmek için bekledi. Yoğunluktan şikayet eden Reyhan Özkaya isimli yolcu, "Girişte tabelaya koymuşlar, "Küçükcekmece'ye hoş geldiniz". Bu hoşluğu göstersin bize. Kalabalık değil rezillik artık insanların burnundan getiriyorlar" dedi. Ahmet Hasan ise, "Bu çok büyük bir sıkıntı, çok kalabalık, hem mahalleli rahatsız oluyor." ifadelerini kullandı.
4.10.2023 Yaşam
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından Türkiye’de ilk olduğu belirtilen 'Araç İnceleme Atölyesi' kuruldu. Aracın çalıntı olup olmadığını 10 dakikada tespit ettiklerini belirten Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Şenol Mavi, “Burası oto hırsızlık farelerinin korkulu rüyası olacak” dedi.
4.10.2023 Gündem
İngilizce öğrenmede zorluk çekenleri ilgilendiren haber!
İngilizce öğrenmede zorluk çekenleri ilgilendiren haber! Yabancı dil öğreniminde temel sorunun ezbere dayalı dil bilgisi ağırlıklı bir öğrenim olduğunu savunan İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Nasıl bir yabancı öğrencinin dil bilgisine dayalı bir eğitim alması onun Türkçeyi öğrenmesini sağlamaz ise, aynı şekilde sizin de dil bilgisi ağırlıklı bir dil öğrenimi ile herhangi bir yabancı dili doğal bir şekilde öğrenmeniz mümkün değildir” dedi.
9.05.2023 Eğitim
11 yaşındaki Ukraynalı çocuk gecenin kahramnaı ilan edildi! 1000 km yolu tek başına...
11 yaşındaki Ukraynalı çocuk gecenin kahramnaı ilan edildi! 1000 km yolu tek başına... Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra 1 milyondan fazla Ukraynalı ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ailesi Ukrayna'da kalmak zorunda olan 11 yaşındaki çocuk eline yazılan telefon numarası ile 1000 km yolu tek başına geçerek Slovakya'ya ulaştı. Slovak makamlar küçük çocuğun fotoğrafını 'gecenin kahramanı' notu ile paylaştı.
7.03.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Korkaksın bitiksin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Korkaksın bitiksin! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Birileri 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne sığındı. Hayatın korkuyla geçmiş. Korkaksın bitiksin. Bu işler korkakların işi değil. Yürek ister yürek." dedi.
15.03.2021 Siyaset
20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin!
20 yaş dişlerinizi ihmal etmeyin! Ağızda en son süren dişler 20 yaş dişleridir. Çenenin sonunda, iki tarafta, ikisi üstte ve ikisi altta olmak üzere toplamda dört 20 yaş dişi vardır. Çoğunlukla 18-24 yaş aralığında çıkan bu dişler, bazı kişilerde geç yaşlara kadar çıkmaz ya da gömük kalır. 20 yaş dişleri ile ilgili problem yaşayanlar genellikle bu dişlerin çektirip çektirmeme konusunda kararsız kalır. Peki, 20 yaş dişleri çektirilmeli midir? 20 yaş dişleri neden gömük kalır? Gömük kalan 20 yaş dişlerinin tedavisi nedir? Çekilmez ise nelere yol açabilir? Hangi durumlarda bu dişleri ihmal etmemeli? Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın 20 yaş dişleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
14.03.2021 Sağlık
Işık göründü! Yıl sonunda açılacak
Işık göründü! Yıl sonunda açılacak Erzurum-Artvin kara yolunda dik yokuşları ve keskin virajlarıyla özellikle kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı devam eden 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi sene sonunda tamamlanacak.
26.08.2019 Gündem
"Dersim" terör örgütüne dar edildi
"Dersim" terör örgütüne dar edildi Tunceli kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen başarılı operasyonlarda son 2 ayda 14 terör örgütü üyesi teslim olurken, 30 terörist etkisiz hale getirildi.
29.09.2021 Gündem
Dolandırıcılar 15 günlüğüne oto galeri kuruyor
Dolandırıcılar 15 günlüğüne oto galeri kuruyor Dolandırıcıların korkulu rüyası, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiri Başkomiser Kıvanç Taşçı, son günlerde en çok uygulanan dolandırıcık yöntemlerini anlattı ve vatandaşları uyardı, "1 dakika içinde telefonu kapatmazsanız tuzağa düşersiniz!"
6.02.2016 Arşiv
Yeni yıl öncesi geçmişinizi temizleyin!
Yeni yıl öncesi geçmişinizi temizleyin! 2016’ya yepyeni bir başlangıç yapmak için önce geçmiş yıllardan kalan kötü izleri temizleyerek başlayabilirsiniz… Günümüzde kişiler ve kurumlar hakkında bilgi edinmenin en kısa ve en kolay yolu, son hızla yaygınlaşmaya devam eden internet...
25.12.2015 Yaşam
HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?
HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS sorgulama işlemlerinden HGS bakiye yükleme, HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulamanızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nereden ve nasıl yapacağınız haberimizde.
29.09.2021 Gündem
Endişeler artıyor!
Endişeler artıyor! Eğer Whatsapp sesli arama işini tutturursa, hattımız ne işe yarayacak?
10.03.2014 Arşiv
Kiracılara Arap darbesi!
Kiracılara Arap darbesi! ‘Almanya’dan oğlum gelecek evi boşaltın’ efsanesi değişti..
19.10.2013 Yaşam
Stresten hastanelik oldu!
Stresten hastanelik oldu! Ekonomik sıkıntılar peşini bırakmayan, bugün 3. ligde mücadele verdiği gibi eski borçlar nedeniyle transfer yapamadığından lige gençlerle devam eden Kocaelispor'da Kulüp başkanı Nebil Uzun da stresten hastanelik oldu.
26.08.2013 Futbol
‘Emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız’
‘Emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız’ Hacıosmanoğlu: “Temiz futbol istiyoruz, sağır sultan duydu yaşananları. Tapeleri okudum, insanlığımdan utanıyorum.”
18.06.2013 Futbol
'O kuzuları asla yemem'
'O kuzuları asla yemem' ‘Tadı Damağında’ adlı programı sunan Şarap ve yemek eleştirmeni Vedat Milor'dan samimi açıklamalar
29.07.2012 Yaşam