İnşaat Sektörü

İnşaat Sektörü

Son dakika inşaat sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inşaat sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inşaat sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnşaat Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inşaat sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.915 inşaat sektörü haberi bulunmuştur. Tüm inşaat sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı
İŞKUR tehlikeyi açıklayıp en fazla eleman aranan meslekleri sıraladı İŞKUR, yılın ilk çeyreğine ilişkin açık iş, yani işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde en fazla açık iş imalat sektöründe oldu. Sektörde 110 bin 468 eleman açığı varken, bunu 90 bini aşkın açık ile toptan ve perakende ticaret ve 25 bin 631 kişilik açık ile inşaat sektörü izledi. Tüm açık işlerin yüzde 68.5’ini bu üç sektör oluşturdu. Bu durumun, üretimdeki ara eleman krizini de gözler önüne serdiği belirtildi.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş
Antalya'da kira fiyatlarında sert düşüş Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulmasıyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Yabancıların gözleri açıldı, fiyatların yüksek olduğunu gördüler” dedi.
28.03.2024 Ekonomi
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor Konut satışının hız kesmeden devam ettiği kentte bir yandan da konut arzı sağlanmaya çalışılıyor. Sektörün kanayan yarası haline gelen istihdam sorunu halen çözülemedi. Sektör temsilcileri günlüğü 3 bin lira yevmiyle işçi aradıklarını ancak bulamadıklarını dile getiriyor.
22.03.2024 Ekonomi
İnşaat sektörü 2024 yılının son çeyreğinden umutlu! 'İvme artacak'
İnşaat sektörü 2024 yılının son çeyreğinden umutlu! 'İvme artacak' Adana’da faaliyet gösteren Bakız İnşaat’ın sahibi Turgay Canver, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ekonomi kuruluyla birlikte bütün sektörlerde olacağı gibi inşaat sektörünün de 2024 yılının son çeyreğinden itibaren ivme kazanacağını bekliyorum” dedi.
14.03.2024 Adana
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız
Bakan Özhaseki açıkladı: Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız Eskişehir’de inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde 200 binden fazla inşaat şu anda hızla devam ediyor. Bugüne kadar 46 bin konutu dağıttık. Bu ayın sonuna kadar da 30 bin konutu daha dağıtacağız” dedi.
12.03.2024 Ekonomi
DAİMFED, vergi denetimini masaya yatırdı
DAİMFED, vergi denetimini masaya yatırdı Adana Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Serkan Kurt, temel önceliklerinin etkin ve verimli bir vergi denetimi olduğunu söyleyerek, “Vergiyi sevdiremeyiz ama onu kolaylaştırabiliriz” dedi.
6.03.2024 Adana
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mermer Kullanım Alanları Nelerdir? Mermerin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Mermer, güzelliği ve dayanıklılığı ile ödüllendirilen zamansız bir malzemedir. Mermer oluşturmak için kireç taşına ısı ve basınç uygulanır. Taş ocakları ve yer altı mağaraları mermerin birincil kaynakları olmaktadır. Renkleri genelde beyaz ya da gridir.
26.01.2024 Yaşam
Ekonomiye güven aralıkta arttı! TÜİK rakamları açıkladı
Ekonomiye güven aralıkta arttı! TÜİK rakamları açıkladı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin aralık ayında aylık yüzde 1,1 artarak 96,4 olduğunu açıkladı.
28.12.2023 Gündem
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz
Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü! Bakan Şimşek: Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz Türkiye İstatistik Kurumu, yılın 3. çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarımıza; enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş ve makro-finansal istikrar sağlanıncaya kadar devam edeceğiz. Böylece sürdürülebilir yüksek büyümenin temelini güçlendireceğiz" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor Antalya’da Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından oluşan göç dalgasıyla kira fiyatlarının arttığına dikkat çeken Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı" dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Fiyatlar arttı, konutta tercihler değişti! 'Hayalet ev'ler için harekete geçilmeli'
Fiyatlar arttı, konutta tercihler değişti! 'Hayalet ev'ler için harekete geçilmeli' Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Mustafa Başaran, "Birden fazla evi olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınmalı." dedi.
3.10.2023 Ekonomi
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı"
Kira ve ev fiyatlarını düşürmek için çarpıcı öneri geldi! "Yüksek vergi alınmalı" Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Mustafa Başaran, "Birden fazla evi olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınmalı." dedi.
15.09.2023 Ekonomi
Dar gelirliye ev müjdesi! Kredi muslukları açılıyor, düşük faizli destek sağlanacak
Dar gelirliye ev müjdesi! Kredi muslukları açılıyor, düşük faizli destek sağlanacak Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Dar gelirlilere uygun fiyatlı konut üretilecek. Kamu bankaları düşük faizli destek sağlayacak. İnşaat sektörü dar ve sabit gelirliye, uygun fiyat aralıklarında konut üretimine başlıyor. Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara uygun kredi kullandıracak. Orta Vadeli Programla, ev alacaklardan evleneceklere, iş arayandan girişimciye, esnaftan reel sektöre toplumun tüm kesimine yansıyacak yatırım, üretim ve istihdamda yeni reçete ortaya konuldu. İşletmelerin krediye erişimi kolaylaşırken, elektrikli araç, batarya yatırımı için teşvik muslukları açılıyor. Türk lirası cinsi yatırım araçlarının cazibesi ve çeşitliliği artırılacak. Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek. İşte detaylar...
8.09.2023 Ekonomi
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri...
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri... 2023'ün en ilginç şikayetleri belirlendi. 2023'ün ilk yarısında iletilen şikayetler derlenip hazırlanan raporun detaylarını paylaşıldı. Buna göre, 6 ayda gelen 247 bin 946 şikayetten öne çıkanlar şöyle: "Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun." "1 adet fön makinesi sipariş verdim ve gelen kargoyu ben olmadığım için arkadaş teslim aldı ve gelen kargodan fön makinesi yerine kalas odun çıktı." "Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin.”
9.08.2023 Gündem
İstanbul'da dönüşüm harekatı başlıyor! 350 bin konut yapılacak
İstanbul'da dönüşüm harekatı başlıyor! 350 bin konut yapılacak İstanbul'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. İstanbul’da ilk etapta 600 bin, toplamda 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konutun yapılacağını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “İstanbul için özel birim kurarak, hızlı biçimde düşündüklerimizi yapmamız gerekiyor. Altı-sekiz ay içinde inşaatlara başlarız” dedi.
20.07.2023 Gündem
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak
Yasa onaylandı: Almanya daha kolay göçmen alacak İş gücü açığı yaşayan Almanya’da yabancıların ülkeye gelişini kolaylaştıracak düzenleme meclisten geçti.
24.06.2023 Gündem
Depremden kaçarken dolandırıcıya tutulmayın! Fırsatçılar bu kez de kentsel dönüşümde pusu kurdu
Depremden kaçarken dolandırıcıya tutulmayın! Fırsatçılar bu kez de kentsel dönüşümde pusu kurdu Ülke genelinde hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetlerini fırsata çevirmek isteyen merdiven altı girişimler, hem vatandaşları hem de inşaat şirketlerini dolandırıyor. Belediyelerle kentsel dönüşüm ofislerinin vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğine dikkat çeken İş İnsanı Erdinç Duman, kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi.
23.06.2023 Yaşam
'Hayalet Evler' kiracıları isyan ettirdi! "Yüksek vergi uygulanmalı"
'Hayalet Evler' kiracıları isyan ettirdi! "Yüksek vergi uygulanmalı" Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan emlakçı Mustafa Başaran, "Birden fazla evi olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınmalı." dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı
Kalyon Holding'in Romanya yatırımının imzaları atıldı  Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı ihalesini uluslararası rakiplerini geride bırakarak kazanan Kalyon Holding ile SNTGN Transgaz arasında projenin başlaması için imzalar atıldı. Törende, Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu, Romanya Enerji Bakanı Sebastian Burduja ve Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi Serdar Över yer aldı. Yapım bedeli yaklaşık 500 milyon Euro olan proje ilgili konuşan Serdar Över, "Hem Romanya'nın hem Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çok kritik bir proje" dedi.
18.06.2023 Ekonomi
TÜİK: Ekonomik güven endeksi mayısta yüzde 1,4 arttı
TÜİK: Ekonomik güven endeksi mayısta yüzde 1,4 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin mayıs ayında yüzde 1,4 artarak 103,7 olduğunu açıkladı.
29.05.2023 Ekonomi
Ekonomik güven endeksi 103,7 değerini aldı
Ekonomik güven endeksi 103,7 değerini aldı Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 artışla 103,7 olarak gerçekleşti.
29.05.2023 Ekonomi
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü
Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
25.05.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

İnşaat Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inşaat sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.