Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir?
Kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kasık ve karın duvarı fıtıklarının belirtileri, teşhisi ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Makat sarkması neden olur?
Makat sarkması neden olur? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, rektal prolapsus olarak da bilinen makat sarkmasının nedenlerini, tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
8.02.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, genel cerrahide robotik ameliyatların avantajlarını sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, robotik cerrahi ve genel cerrahideki avantajlarını sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?   Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kalın bağırsak kanseri ve erken tanısı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır?
Kalın bağırsak kanserinde erken tanı için ne yapılmalıdır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, kalın bağırsak kanseri ve erken tanısı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Kalın bağırsak kanserleri toplumda hem kadın hem de erkeklerde en sık görülen 3. kanserdir. Erken tanısıyla hastalıktan tamamen kurtulmak mümkündür. Hastalığın erken evrelerinde çok belirgin bir bulgu yoktur. Ancak hastalarda düzensiz karın ağrıları, ishal, kabızlık ve rektal kanama görülebilir. Bu şikayetler olduğunda hastaya kolonoskopik inceleme yapılmalıdır. Kolonoskopide hastada çok erken gelişmeye başlamış tümör görülebilir, polip varsa alınır ve böylelikle kanser gelişmesi engellenebilir. Bu nedenle kolonoskopik inceleme, kolon kanseri tanısında en önemli tetkiktir. Aynı zamanda kronik hastalığı olan bazı hastalara da mutlaka tarama yapılması gerekir.
5.01.2022 Sağlık
İstanbullular dikkat! 30 Haziran'da elektrik yok
İstanbullular dikkat! 30 Haziran'da elektrik yok İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 7 ilçenin bazı bölgeleri 30 Haziran'da elektrik alamayacak.
28.06.2014 Yaşam