İlerleme Raporu

İlerleme Raporu

Son dakika İlerleme Raporu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İlerleme Raporu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İlerleme Raporu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlerleme Raporu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilerleme raporu gelişmeleri de dahil olmak üzere 558 ilerleme raporu haberi bulunmuştur. Tüm ilerleme raporu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyada manşet! Türkiye seçimleri ile ilgili İngiliz dergiden itiraf gibi sözler
Dünyada manşet! Türkiye seçimleri ile ilgili İngiliz dergiden itiraf gibi sözler Türkiye seçimlerini bu haftaki sayısına taşıyan İngiliz Guardian Weekly dergisi, bu haftaki kapaklarını 'Erdoğan'ın siyasi kariyerinin sonu olur mu' merakı içinde yaptıklarını ancak yanıldıklarını belirterek "Göstergeler Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını uzatacağını gösteriyor" ifadesini kullandı.
18.05.2023 Dünya
Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu
Deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu Depremlerin, elektrik piyasasındaki önlisans veya üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile doğal gaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.
18.02.2023 Ekonomi
AB ile vize serbestisi süreci hız kazanacak
AB ile vize serbestisi süreci hız kazanacak Türkiye, AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu'nda 72 kriterden 66'sını yerine getirdi. Kalan 6 kriteri terörle mücadele mevzuatının gözden geçirilmesi, Europol anlaşması, GRECO tavsiyeleri, üye ülkelerle adli iş birliği, kişisel verilerin korunması ve Geri Kabul Anlaşması'nın tam uygulanması oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu Sürecine ilişkin genelgesiyle kriterlerin karşılanmasına yönelik çalışmaların hız kazanması bekleniyor.
20.09.2019 Dünya
Türkiye'den AB'nin skandal raporuna sert tepki!
Türkiye'den AB'nin skandal raporuna sert tepki! AB'nin Türkiye raporu ile ilgili konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı,"Raporda yer alan haksız ve orantısız eleştirileri kabul etmemiz mümkün değildir. Bu rapor, AB'nin krizlerini yansıtmaktadır"dedi.
29.05.2019 Siyaset
Gürültüye 3 ayda 3,3 milyon TL ceza
Gürültüye 3 ayda 3,3 milyon TL ceza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde geçen yılın aynı dilimine göre 5 kat fazla cezai işlem uygulandı.
21.04.2018 Yaşam
AB İlerleme Raporu açıklandı
AB İlerleme Raporu açıklandı FETÖ ilk kez terör örgütü olarak tanımlandı. Raporda, Türkiye için "mülteci konusundaki çabalar olağanüstü" yorumu yapıldı
17.04.2018 Dünya
İlk kez söylediler: FETÖ terör örgütü
İlk kez söylediler: FETÖ terör örgütü Avrupa Komisyonu’nun 17 Nisan’da yayımlanacak Türkiye raporuna ulaşıldı. Komisyon raporunda, Ankara’ya yönelik eleştiriler ölçülü ve diplomatik, övgüler ise gerçekçi bir şekilde dile getiriliyor.
15.04.2018 Gündem
Başbakan Yıldırım'dan Varna açıklaması: Hakkaniyetli yaklaşım göremedik
Başbakan Yıldırım'dan Varna açıklaması: Hakkaniyetli yaklaşım göremedik AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında yaptığı konuşmada, Varna'daki Türkiye-AB zirvesiyle igili olarak, "AB'nin ülkemize yönelik yaklaşımının hakkaniyetli bir zemine oturacağına dair işaret göremedik" dedi.
27.03.2018 Siyaset
Türkiye için karar yok
Türkiye için karar yok Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek hafta yapılacak Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Türkiye’nin gündeme geleceğini, ancak üyelik müzakereleri konusunda herhangi bir karar beklenmediğini açıkladı
14.10.2017 Dünya
AB göçmen mutabakatında sözlerini tutmadı
AB göçmen mutabakatında sözlerini tutmadı ürkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında 18 Mart 2016'da imzalanan ve 20 Mart'ta da hayata geçirilen göçmen mutabakatının uygulamaya konulmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen AB, verdiği sözleri yerine getirmedi.
20.03.2017 Dünya
Sorunları çözmek için biraz zaman gerekiyor
Sorunları çözmek için biraz zaman gerekiyor Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’nin sorunlarının hepsinin çözümünün olduğunu belirterek, “Bir miktar odaklanmak, bir miktar da zaman gerekiyor” dedi
22.12.2016 Ekonomi
AB Bakanı Çelik açıkladı! Erdoğan teklif etti Merkel olumlu baktı...
AB Bakanı Çelik açıkladı! Erdoğan teklif etti Merkel olumlu baktı... Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Türkiye olağanüstü hal döneminde bile sivil otoritenin askeri otorite üzerindeki denetimini artıran yeni düzenlemelere imza attı. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik perspektifini gerçekleştirmeye çalışan bir AB Bakanlığı var, Türkiye taahhütlerine tabii ki bağlı." dedi. Çelik ayrıca önemli bir bilgiyi açıkladı. "Size özel bir şey söyleyeceğim diyen Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir teklifi var, Sayın Merkel de buna olumlu bakmış. Öneri, Suriye sınırı içerisinde güvenli bir bölgede konutlar inşa edilmesini, bu yolla göç dalgasının orada tutulmasını öngörüyor." dedi.
29.09.2021 Gündem
Kaçak HDP'li AB Komisyonunda
Kaçak HDP'li AB Komisyonunda Yürütülen terör soruşturmalarında ifade vermeye gitmediği için hakkında gözaltı kararı alınan ve terör örgütü PKK'ya silah taşıdığına dair görüntüleri ortaya çıkan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, AB Komisyonunda ağırlandı.
29.09.2021 Gündem
Devlet Bahçeli'den CHP'ye Anayasa daveti!
Devlet Bahçeli'den CHP'ye Anayasa daveti! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğiyle ilgili, "Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa teklifi bir de biz görelim diyorlarsa buyursunlar kafa kafaya verelim. El ele omuz omuza gönül gönüle fiili açmazı giderelim" dedi.
29.09.2021 Gündem
Bozdağ'dan AB İlerleme Raporu'na tepki
Bozdağ'dan AB İlerleme Raporu'na tepki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Komisyonu’nun Türkiye İlerleme Raporu’na ilişkin, "246 şehidin yaşam hakkı ve şehit yakınlarının mağduriyetleri ile 2 bin 194 gazinin ve ailelerinin mağduriyetlerinden söz etmeyen, bunların haklarından ve hukuklarından bahsetmeyen rapor, demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, milli irade ve AB değerlerini yok etmeye teşebbüs eden Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine ilişkin endişe ve kaygılarını dile getirmeleri AB değerlerini savunanlar bakımından utanç vericidir" dedi.
29.09.2021 Gündem
AB’den ‘ilişkiyi dondurma’ işareti
AB’den ‘ilişkiyi dondurma’ işareti Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili Avrupa’dan gelen eleştiriler ‘ilişkileri dondurma’ tehdidine kadar vardı...
29.09.2021 Gündem
AB üyesi Johannes Hahn'dan Türkiye açıklaması
AB üyesi Johannes Hahn'dan Türkiye açıklaması AB Komisyonunun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geleceği konusunun aralık ayında yapılacak dışişleri bakanları toplantısında ele alınacağını söyledi.
17.06.2021 Dünya
AB İlerleme Raporu'nda hata!
AB İlerleme Raporu'nda hata! Avrupa Birliği (AB) İlerleme Raporu'nda, dikkat çeken bir hata yer aldı. Raporda, Kanaltürk yerine Habertürk'ün kapatıldığı yazıldı.
17.06.2021 Dünya
Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar
Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar AVRUPA Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB'nin İlerleme Raporu'nu değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. AB Bakanı Çelik," Yapıcı eleştiriden uzak ve eleştirinin kalitesi konusunda ciddi kuşkular doğuran çeşitli bölümlerde var. Özellikle siyasi kriterler ile yargı ve temel haklar faslına ilişkin bölüm objektiflikten ve gerçekleri ifade etmekten çok uzaktır. Yapıcı olmaktan ve yol gösterici olmaktan uzak bir raporla karşı karşıyayız" dedi
29.09.2021 Gündem
AB'nin Türkiye endişesi sürüyor
AB'nin Türkiye endişesi sürüyor Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyi’nde üye ülkelerin ortak pozisyonunu yansıtacak belgenin taslağı hazır. Eylül ayının ilk haftasında yapılması öngörülen toplantıya ilişkin AB Ortak Tutum Belgesi taslağı, genel hatlarıyla eleştiri dozu yüksek bir içeriğe sahip.
17.06.2021 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: AB Komisyonu raporu tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır
Dışişleri Bakanlığı: AB Komisyonu raporu tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından vize serbestisine ilişkin yapılan açıklamada, "AB Komisyonu raporu tarafımızdan memnuniyetle karşılanmıştır. Sözkonusu yasal öneriyle birlikte vatandaşlarımız için vizesiz seyahat kararının alınmasını teminen AB iç onay süreci başlatılmış bulunmaktadır.
29.09.2021 Gündem
‘Güvenlik güçlerimiz bir kez daha yendi’
‘Güvenlik güçlerimiz bir kez daha yendi’ Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Demokratik açılım dedik, milli birlik, kardeşlik dedik olmadı. Çözüm süreci dedik, yine olmadı. Çözüm sürecini de buzdolabına koyduk. Şimdi operasyonlar dönemi. Bu iş bitecek...”
29.09.2021 Gündem
Devlet Bahçeli: Hatta vatandaşlıktan çıkaralım...
Devlet Bahçeli: Hatta vatandaşlıktan çıkaralım... Devlet Bahçeli Meclis'te salı günlerinin gerçekleştirilen MHP grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
29.09.2021 Gündem
‘AB Raporu çöpe atılsın’
‘AB Raporu çöpe atılsın’ MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’na sert tepki gösterdi.
29.09.2021 Gündem
Oktay Vural: Ne iadesi, çöpe atalım
Oktay Vural: Ne iadesi, çöpe atalım MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AB İlerleme Raporu'nda yer alan "Kıbrıs'la ilgili ifadeleri, Ermeni iddialarını, PKK terör örgütünün muhatap alınmasına" ilişkin değerlendirmeler üzerine, "Ne iadesi, çöpe atılması gereken bir raporla karşı karşıyayız" dedi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlerleme Raporu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilerleme raporu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.