Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli'den CHP'ye Anayasa daveti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliğiyle ilgili, "Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa teklifi bir de biz görelim diyorlarsa buyursunlar kafa kafaya verelim. El ele omuz omuza gönül gönüle fiili açmazı giderelim" dedi.

Devlet Bahçeli'den CHP'ye Anayasa daveti!

İşte Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları:

Şehit kaymakamın babası herkese ders vermiştir. 'Vatan sağolsun, vatan uğrunda ben de hazırım gitmeye.' demiştir.

Fatihler oldukça oğul Fatih'ini feda etmeye hazır babalar oldukça Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır.

İnancımı güçlü bir şekilde vurguluyorum: Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

Kararlılığımız asla değişmeyecektir.

Terörle mücadele zor ve yüksek maliyetli bir süreçtir. Küresel istihbarat örgütlerinin maşsı olan çok sayıda örgütün hedefindeyiz. Demokrasi ve özgürlük kavramlarını ağızlarından düşürmeyenler terör örgütleriyle kapalı devre ilişki içindedir. Hakkari'de bombalı araçla gezen, mayın döşüyen, polisimize kurşun sıkan caniler Avrupa'da baştacı edilmektedir. Mardin'de tetik çeken eller Paris'te okşanmaktadır, Berlin'de övülmektedir.

Tıpış tıpış gitmeyen HDP'liler patır patır toplanınca Avrupa anında tepki vermiştir.

HDP'li vekillerin tutuklandığı gün 3 ton bombayla Diyarbakır'daki hain saldırıyı gören duyan olmadı.

Haberin Devamı

Kimsenin çırası tana kadar yanmaz, yanmamıştır. HDP'liler bir sıçramış iki sıçramış kısmetlerinde olan şey kaşıklarında çıkmıştır

Brüksel Mahkemesi'nin o kepaze "PKK terör örgütü değildir" kararı hiçbir şey değiştirmeyecektir

İhanetin ya başı eğilmeli ya da başı ezilmelidir. Bunun ortası yoktur.

AB, hendeklerden özyönetim çıkarmaya çalışanların yanındadır. Sırtlarını YPJ, YPG'ye dayandıklarını söyleyenler şimdi demir parmaklıklara yaslanmaktadır.

Avrupalı olmanın yolu Kandil'e çıkıyorsa varsın Avrupalı olmayalım. Biz bize yeteriz. Avrupalı olmanın ibresi kimliksizlik ise o birlik masasına oturmayız. İlerleme raporu yine taraflı bir şekilde kaleme alınmıştır. Köprünün altından çok sular aksa da Avrupa buna ayak uyduramamıştır.

Vize için terörle mücadele kanununda değişiklik yapanların kimlerin değirmenine su taşıdığı bellidir. Milletin vereceği karar bağlayıcıdır. AB bizim için zorunlu değişdir. AB'nin sistematik gözdağlarına eyvallah edecek halimiz yoktur. Türkiye'yi tehdit eden AP Başkanı Schulz'u haddini ve hududunu bilmeye davet ediyoruz. Türkiye'nin geleceğine Avrupa'daki siyasi elit değil bizzat Türk milleti verecektir.

Haberin Devamı

Kıbrıs müzakerelerinin bam teli şüphesiz topraktır. Toprak ise vatandır, pazarlık konusu yapılamayacaktır. Adil ve kalıcı çözüme ulaşılması acil ve önemlidir. KKTC Türk vatanıdır. Her zaman diyeceğiz ki Kıbrıs Türktür Türk kalacaktır.

Başkanlık değişimini kendi vatandaşlarından bile çok önemseyen çevrelerin varlığı kaygı vericidir. Anketlere göre Clinton, Trump'tan önde diyenler gazete manşetlerinin sütunlarını doldurdu. Clinton'un seçilememesi onunla bir gelecek hayali kuranları şok etti.

Bizim için ABD Başkanı'nın kim olduğu önemsizdir. Önemli olan bu ülkeye başkanlık edecek şahsın nasıl bir siyaset izleyeceği, küresel sorunları kaldırabilecek birikimin olup olmadığıdır.

Obama'nın geride kalan 8 yılı beklentileri karşılamamıştır. Bizim yeni başkandan FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek vermesi, Pensilvenya'daki haini ön şartsız bize teslim etmesidir.

Haberin Devamı

Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışmaya kapılmadan Türkiye'nin ana meselelerine çözüm getirmeye mecburdur

AKP'nin anayasa taslak metni tarafımıza resmen iletildi. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa teklifi bir de biz görelim diyorlarsa buyursunlar kafa kafaya verelim. El ele omuz omuza gönül gönüle fiili açmazı giderelim

Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli "Kısa zamanda görüşümüzü ileteceğiz. Taslak, bütün Anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Metine 'Cumhurbaşkanı' ifadesi geçiyor.