İkinci Yeniciler Kimlerdir? İkinci Yeni Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir?
İkinci Yeniciler Kimlerdir? İkinci Yeni Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir? İkinci yeni akımı 1950 senesinden sonra Garip akımına karşılık olarak ortaya çıkmış bir harekettir. En önemli temsilcileri arasında Ülkü Tamer, Edip Cansever ve Cemal Süreya vardır. 
29.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası rezervinde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Son haftalarda bir şey benim dikkatimi çok çekiyor. CHP zihniyeti mensupları bir yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar şu kadar para nerede? O kadar paranın hepsi Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Ve şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" dedi. TBMM’de '100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi'nde konuşma yapan Erdoğan, 'Nasıl 100 yıl önce Sevr’i yırtıp atmışsak; bugün de FETÖ, DEAŞ, PKK gibi taşeronlar aracılığıyla ülkemize dayatılmaya çalışılan modern Sevrleri yırtıp atıyoruz' dedi.
10.03.2021 Siyaset
Bakan Ersoy: KDV'nin yüzde 1 olarak ödenmesi hazirana kadar devam edecek
Bakan Ersoy: KDV'nin yüzde 1 olarak ödenmesi hazirana kadar devam edecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat galerilerine, sahne desteğinde olduğu gibi destekler sağlayacaklarına işaret ederek, "Çok kaliteli mekanları çok uygun şartlarla galerilerin kullanımına açacağız. Öyle bir destek kapsamı yapıyoruz. Genel destekte de konser olsun, tiyatro olsun KDV indirimine gidildi ve yüzde 1'e çektik KDV'sini. Bu yıl sonuna kadarki bir KDV desteği ama ben Hazine ve Maliye Bakanlığımızla konuştum, bunu da Haziran'a kadar uzatacağız. Bununla ilgili görüşmelerimiz vardı, bu da sonra açıklanacak." ifadelerini kullandı.
26.11.2020 Kültür Sanat
TBMM Başkanı Şentop'tan 'parlamenter sistem' açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 'parlamenter sistem' açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "20. yüzyıl aslında bir ara dönem gibi, bir devre arası gibi. Lozan üzerinden bunu söyleyecek olursak Erbakan Hoca'mız da Lozan'a 'devre arası' derdi. İsmet İnönü de Lozan'dan döndükten sonra vermiş olduğu bir röportajda diyor ki 'Türkiye'ye 100 yıl kazandırdık.' Yani, 'Her şeyi müzakere ettik bitirdik, sonuca bağladık.' demiyor. '100 yıl kazandırdık.' diyor." ifadesini kullandı.
27.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti: Burada senin bir hakkın var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti: Burada senin bir hakkın var mı? Londra'daki dörtlü zirvenin perde arkasını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşma ve Doğu Akdeniz'deki son durumun gündeme geldiğini söyledi. Erdoğan, "Dörtlü Zirve’de de Fransa ve Almanya da bu konunun üzerinde durdu. Biz gerekli açıklamaları yapınca da gene tabi Fransa maalesef bu işte hala rahatsızlığını devam ettiriyor. Ondan sonra dedim ki “Sen niye bunun üzerinde bu kadar duruyorsun? Burada senin bir hakkın var mı? Buranın garantör ülkesi Türkiye’dir, garantör ülkesi Yunanistan’dır, İngiltere’dir. Peki sen nereden buraya giriyorsun? Biz garantör ülke olma hakkımızı burada kullanıyoruz. Orada bizim soydaşlarımız var ve soydaşlarımızdan tarafız" ifadelerini kullandı.
5.12.2019 Siyaset
Erdoğan: Üç dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek
Erdoğan: Üç dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yemekte yaptığı görüşmede FETÖ, PYD/YPG, Fırat’ın doğusu, Kaşıkçı cinayeti ve Halkbank konularını etraflıca konuştuklarını anlattı.
13.11.2018 Gündem
'Temelini çok yakında sayın Putin ile birlikte atacağız'
'Temelini çok yakında sayın Putin ile birlikte atacağız' Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"ne katıldı.
20.03.2018 Siyaset
2017’nin en iyileri
2017’nin en iyileri Haldun Dormen, Cem Ceminay, Ayşe Brav, Güldeniz Ayral, Zeynep Kakınç, Teoman Hünal, Ragıp Ertuğrul, Tülay Gürler, Süha Derbent, Hasan Genç ve Atilla Dorsay İşte alanında uzman isimlerden oluşan VATAN jurisinin seçimi...
16.12.2017 Arşiv
Sahnede var olabiliyor ve büyüyoruz
Sahnede var olabiliyor ve büyüyoruz Müzisyen Ferman Akgül, yine bir projeye imza atıyor ve Unplugged Music Festival’i ile farklı bir müzik deneyimi sunmayı hedefliyor
15.07.2017 Magazin
Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?
Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir? Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.
10.10.2016 Ekonomi
Kritik görüşme öncesi Erdoğan'dan tarihi açıklama
Kritik görüşme öncesi Erdoğan'dan tarihi açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu çok açık, net söylemem lazım, yani Suriye’ye barışı getirme noktasında artık en önemli adım, en önemli aktör birinci derecede Rusya Federasyonu’dur. Burada Rusya ve Türkiye beraber adım atmak suretiyle biz bu işi çözmeliyiz diye düşünüyorum." dedi.
29.09.2021 Gündem
Bahçeli: Biz istediğimiz zaman gideriz
Bahçeli: Biz istediğimiz zaman gideriz MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'nin her tarafına biz istediğimiz zaman gideriz...
29.09.2021 Gündem
Gizli zam yapıldı mı? Bakan açıkladı!
Gizli zam yapıldı mı? Bakan açıkladı! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı...
27.01.2015 Ekonomi
Anadolu Aleviliği nasıl doğdu?
Anadolu Aleviliği nasıl doğdu? Zülfü Livaneli'nin dünyanın en önemli üniversitelerinden Princeton'da verdiği konferansın tam metninin 2. bölümü:
29.09.2021 Gündem
Faruk Süren bombaladı!
Faruk Süren bombaladı! Dinar Bandosu Beethoven çalamaz
18.03.2010 Futbol
Türkiye ‘gölge etmesin’ yeter!
Türkiye ‘gölge etmesin’ yeter! ABD Kongresi’nin önde gelen isimlerinden, Ortadoğu politikasını ‘şekillendiren’ Mark Kirk: ABD eskiden Türkiye’nin AB üyeliği için Almanya ile çarpışmaya bile hazırdı...
29.09.2021 Gündem