Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller...
Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller... Araba kiralamak isteyen herkesi ilgilendiren uyarı! Koronavirüs salgını döneminde artış yaşandı, artık herkes tercih ediyor. Uzmanlardan açıklamalar art arda geldi, dolandırılabilirsiniz. Sektör temsilcileri, özellikle yaz tatilleri ve bayramlarda tercih edilen araç kiralama için özellikle araç yaşı ve kontratın çok önemli olduğunu ifade ederken, taklit siteler konusunda da uyarıda bulundu. Bayramda araba kiralardan çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten araba Rent A Car sahipleri, “Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, firmanın güvenilir olmasıdır. Kiralanan aracın bakımlarının düzenli yapılması, lastiklerinin düzenli kontrol edilmesi, hasar durumu, çalışmayan aksamının olup olmadığının düzenli kontrolü kiralık aracı kullanırken ki yol güvenliğini etkileyen önemli noktalardır. Aksi durumda herhangi bir hasar ya da kaza durumunda kullanıcılar çok büyük bedeller ödemek zorunda kalabilir” uyarısında bulundu.
22.02.2022 Ekonomi
2022 Kiralama ve İkinci El Araç zirvesi için geri sayım
2022 Kiralama ve İkinci El Araç zirvesi için geri sayım Zirve ile Türkiye’deki kiralama sektörü için yol haritası oluşturulacak...
16.02.2022 Otomobil
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Otomobil satışına sınırlama geldi mi? Sıfır araçlara 6 ay şartı var mı? Sıfır araçların satışında kilometre şartı var mı?
Otomobil satışına sınırlama geldi mi? Sıfır araçlara 6 ay şartı var mı? Sıfır araçların satışında kilometre şartı var mı? Otomobil satışına sınırlama getirilecek düzenlemenin detayları ortaya çıktı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu! Otomobil piyasasında fahiş fiyat artışını durdurmak amacıyla Bakanlık bir süre önce bayi, galeri ve filo üçgeninde inceleme başlatmıştı. Katıldığı toplantıda araç fiyatlarının önüne geçmek için düzenleme planladıklarını duyuran Bakan Muş’tan düzenleme ile ilgili açıklama geldi. Bakan Muş, araç satışı için süre ve kilometre şartı ile ilgili detayları anlattı. Peki, Otomobil satışına sınırlama geldi mi? Sıfır araçlara 6 ay şartı var mı? Sıfır araçların satışında kilometre şartı var mı? Sıfır araç satışı nasıl olacak? Araba fiyatları düşecek mi? İkinci el araç fiyatları ne olur? 2. el araç fiyatları yükselir mi, düşer mi? İşte otomobil satışı ile ilgili düzenlemenin detayları…
10.08.2022 Ekonomi
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyada yaşanan çip kriziyle ilgili, "Çipteki üretim yavaşladığı zaman elektronik cihazların ve otomobillerin üretimini yavaşlatıyor. Tabi bu telefon ve bilgisayarlara kadar kullanılabilen bir ürün. Burada Tayvan çok önemli bir üretici. Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Hatta Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda” dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Araç satışlarına yeni düzenleme! 6 ay 6.000 km sınırı geliyor
Araç satışlarına yeni düzenleme! 6 ay 6.000 km sınırı geliyor Araç satışlarına yeni düzenleme geliyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil satışı için planan yeni uygulamayı açıkladı. Bakan Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonunda medya mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirdi. NATO Zirvesi'nin Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreç özellikle İsveç ve Finlandiya’ya aittir. Herhangi bir yanlışları vesaire olduğu zaman zaten kapı gibi belgeler elde, oradan gereğini yaparız" dedi. Erdoğan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız." dedi.
1.07.2022 Siyaset
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi...
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi... Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları psikolojik sınırın altına kadar çekildi, uyarılar ve tahminler art arda geldi. Yatırımcıları şoke eden çakılma sonrası endişeli bekleyiş başladı. BDDK’nın döviz ve kredi kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları yeni haftayla birlikte toparlanma sürecine girdi. 1000 liranın üzerinde işlem gören gram alın 949 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 1600 liraya kadar düştü. Bugüne 1822 dolardan başlayan ons altın da şu dakikalarda hafif yükselerek 1827 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmelerden sonra da uzmanlar hem önemli tavsiyelerde bulundu hem de altının geleceği ile ilgili kritik tahminleri açıkladı. Peki 28 Haziran 2022 tam, cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 28 Haziran Salı günü canlı altın fiyatları…
28.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşma için gerekli adımlar atılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşma için gerekli adımlar atılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye ile Cezayir arasında serbest ticaret anlaşması için gerekli adımlar süratle atılacak' dedi.
26.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik ve Kürecik'i kapatırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik ve Kürecik'i kapatırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber, Atv- A Para, ANews, A2, A Haber Radyo ortak yayınında soruları yanıtladı. Erdoğan: "İncirlik üssünün kapatma gibi bir karar söz konusu olursa bu bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız" ifadelerini kullandı.
15.12.2019 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar
Milli Savunma Bakanı Akar'dan önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar açıklamasında, Akar, "NATO, Türkiye ile daha güçlü ve daha anlamlıdır. Türkiye'nin sorgulanması anlamsızdır" dedi.
9.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı bitirecek tek şartı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı bitirecek tek şartı açıkladı AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin yaptırım kararı hakkında "Suriye'deki gelişmeler sebebiyle bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere 'azdan az gider, çoktan çok gider' diyoruz" dedi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanın terörden temizlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın sona ermesi için tek şartı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hemen bu gece tüm teröristler silahlarını malzemelerini her şeylerini bırakıp, kurdukları tuzakları imha edip belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar" ifadesini kullandı.
16.10.2019 Siyaset
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi
TEKNOFEST İstanbul'u 1 milyon 750 bin kişi gezdi Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni (TEKNOFEST İstanbul), milli teknoloji hamlesine tanık olmak isteyen yüz binlerce kişi ziyaret etti.
23.09.2019 Gündem
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu!
Son dakika: Bedelli askerlik ücreti belli oldu! Milli Savunma Bakanı Akar yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı. Şu anda 12 ay olarak uygulanan zorunlu askerlik 6 aya indiriliyor. Lise mezunları 6 ayı bitirdikten sonra sözleşmeli er olabilecek. Yeni askerlik sisteminde bedelli hesabı memur maaş katsayısına endekslendi. Bugün itibarıyla 31 bin 343 TL olan bedelli askerlik ücreti, her 6 ayda bir memur maaşına gelen zamma göre artacak.
8.03.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatlar inmezse diğer ürünlere de gireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatlar inmezse diğer ürünlere de gireceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber - Atv ortak canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satışlarıyla ilgili, 'Eğer fiyatlarda uygun bir yere inmezlerse bu defa biz diğer ürünlere de gireceğiz. Ama bizim kesinlikle bu alanlarda da bulunmak diye bir derdimiz yok' dedi.
15.02.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 milyona gideriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 milyona gideriz Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum'da soruları yanıtladı. Batman'da 7 şehit ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "7 mehmedimiz bugün şehit oldu. Biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Kesinlikle durmak yok" dedi. Erdoğan forumda AB üyeliğiyle ilgili de açıklama yaptı. AB için referandum mesajı veren Erdoğan "Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" ifadelerini kullandı.
4.10.2018 Siyaset
MTV'de artış yüzde 68'e kadar çıkıyor
MTV'de artış yüzde 68'e kadar çıkıyor Maliye Bakanlığı’nın torba yasayla getirdiği Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ucuz otomobillerde yüzde 40, lüks araçlarda ise yüzde 68 olacağı bildirildi. Hesaplamalara göre, 40 bin TL’lik araçta 776 TL’lik vergi bin 85 liraya çıkıyor.
29.09.2017 Ekonomi
Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama: 'Pazartesi gününe kadar..'
Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama: 'Pazartesi gününe kadar..' Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir kez daha ortaya konulmuştur. Bu mücadele gerçekleştirilirken haksızlığa ve adaletsizliğe meydan, fırsat verilmemesi, bu konuda gösterilen gereken hassasiyetin sürdürülmesi ve bu şekilde mağduriyetlere fırsat verilmemesi yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edilmiş ve ayrıntılı bir şekilde FETÖ'yle mücadele konusunda bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar ve gelinen nokta, alınan mesafe değerlendirilmiş ve irdelenmiştir." dedi.
29.09.2021 Gündem
2016’da yatırım yapılacak girişimler açıklandı!
2016’da yatırım yapılacak girişimler açıklandı! Etohum tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde 2016’da yatırım yapılacak en başarılı 22 girişim belirlendi...
1.02.2016 Ekonomi
İngiltere  IŞİD ile mücadele için 1900 ekstra ajan alacak
İngiltere IŞİD ile mücadele için 1900 ekstra ajan alacak İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD ile mücadele kapsamında ülkede, bin 900 ajan daha görevlendirileceğini açıkladı...
17.11.2015 Dünya
Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor
Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyor Formula 1'in 2016 takviminde Türkiye'nin de yer alması için görüşmeler tamamlandı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
500 bin ticari araç için kötü haber
500 bin ticari araç için kötü haber Yeni yılda hafif ticari araçlara 'amacına uygun' kullanım şartı geliyor...
15.12.2009 Otomobil