İhracat Rakamları

İhracat Rakamları

Son dakika ihracat rakamları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ihracat rakamları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ihracat rakamları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İhracat Rakamları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ihracat rakamları gelişmeleri de dahil olmak üzere 587 ihracat rakamları haberi bulunmuştur. Tüm ihracat rakamları haberleri aşağıda listelenmiştir.
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
9.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi ​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında; 13 Aralık 2023 tarihi itibarı ile Gümrük Muhafaza birimlerince, 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde, 17,2 milyar TL değerinde ticari eşya olmak üzere toplam 21,9 milyar TL değerinde ele geçirilme gerçekleştirildiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı! Türkiye’nin eylül ayı dış ticaret rakamı 22 milyar 670 milyon dolar
Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı! Türkiye’nin eylül ayı dış ticaret rakamı 22 milyar 670 milyon dolar Bursa'da 2023 yılı Eylül ayı dış ticaret rakamlarının açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında ihracatımız yüzde 0,3 artışla 22 milyar 670 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
4.10.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı
Ticaret Bakanı Bolat: Tarihin en yüksek temmuz ayı ihracatı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İhracatımız temmuz ayında yüzde 8,4 artışla 20 milyar 93 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylelikle tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat değerine ulaşılmıştır” dedi.
3.08.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanlığı Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
3.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracağız' sözlerine ilişkin, "Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık; günaydın beyefendi, biraz gözünüzü açın. Şu anda bu açılan koridorların kapasitelerini daha da artırmak için bütün güzergahtaki ülkelerle oturuyoruz, toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz. Türkiye, tarih yazıyor" dedi.
7.05.2023 Gündem
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu
Şubat ayı ihracat rakamları belli oldu Ticaret Bakanlığı 2023 yılı Şubat ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre 2023 yılı Şubat ayında ihracat, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %6,4 azalışla 18,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.
2.03.2023 Ekonomi
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları belli oldu
Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatları belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, serbest piyasada şu anda fındığın 55-56 lira seviyelerinde işlem gördüğünü belirterek, “Üreticilerimiz artık fındığın geleceğini iyi görüyor, fındığımızda ihracat rakamları her yıl yükseliyor, talep çok ve ülkemize de önemli bir döviz girdisi var. Artık üreticimiz de kaliteli fındık üretiyor. Yeni sezonda iyi fiyat bekliyoruz” dedi.
28.02.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti
Bakan Kirişci: Tahıl koridorundan 694 gemi geçti Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programının ardında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün itibariyle 694 geminin tahıl koridorundan geçtiğine ve 19.3 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındığına vurgu yaparak, "Türkiye'nin yerinde zamanında, dozunda atmış olduğu adımların bunlar tezahürü. Türkiye artık bir bölgesel oyuncu değil, global bir aktör" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Orta gelirlilere konut projesi ile ilgili açıklama! 'Tüm detaylarını tamamladık'
Orta gelirlilere konut projesi ile ilgili açıklama! 'Tüm detaylarını tamamladık' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz orta ve orta üstüne hitap eden bir projemiz var. Bu projemizin tüm detaylarını artık tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023’ün başı itibarıyla bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
22.12.2022 Ekonomi
Hububat ihracatı 11 ayda 3.2 milyar dolara yükseldi
Hububat ihracatı 11 ayda 3.2 milyar dolara yükseldi  Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, ''Birlik olarak 11 aylık ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 3,2 milyar dolar olarak gerçekleşti'' dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Bakan Varank: İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle 252 milyar doları aştı
Bakan Varank: İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle 252 milyar doları aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle hamdolsun 252 milyar doları aştı. Biz bu rakamları petrol satarak mı yakaladık, doğalgaz ihracatı mı yapıyoruz, tabii ki hayır. Biz 252 milyar dolarlık ihracatı güçlü imalat sanayimizle gerçekleştiriyoruz” dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış  Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, “Sektör olarak bu yıl ilk 8 ayda Türkiye genelinde yüzde 30,3’lük bir artış ile ihracatımızı 7,2 milyar dolara ulaştırdık. GAİB Hububat Birliği olarak ihracatımızı ilk 8 ayda yüzde 28’lik artışla 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Üyelerimizin özverili çalışmalarıyla hedeflerimizi gerçekleştirmeye el birliğiyle devam ediyoruz” dedi.
19.09.2022 Ekonomi
İl il rakamlar açıklandı Türkiye tarihi rekor kırdı!
İl il rakamlar açıklandı Türkiye tarihi rekor kırdı! İl il ihracat rakamları açıklandı Türkiye tarihi rekor kırdı. Ağustos ayı dış ticaret rakamlarını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıkladı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta Ağustos ayı rekorunun gerçekleştiğini açıklarken, Ağustos ayında ihracatın 21,3 milyar dolar seviyesine çıktığını duyurdu.
3.09.2022 Ekonomi
Otomotiv ihracatı temmuzda 2 milyar dolar oldu!
Otomotiv ihracatı temmuzda 2 milyar dolar oldu! Otomotiv endüstrisinin temmuz ayı ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 3,5 artışla 2 milyar 51 milyon dolar oldu.
8.08.2022 Otomobil
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum...
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum... Enerjisi yüksek, potasyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından çok zengin! Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan kuru incirde 2022 yılı ihracat rakamları 232 milyon dolara ulaştı.
7.08.2022 Ekonomi
Türkiye rekorları peş peşe kırdı! İşte il il temmuz ayı dış ticaret rakamları...
Türkiye rekorları peş peşe kırdı! İşte il il temmuz ayı dış ticaret rakamları... Türkiye tarihi rekorlar peş peşe kırıyor. Temmuz ayı dış ticaret rakamlarını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıkladı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta Temmuz ayı rekorunun gerçekleştiğini açıklarken, Temmuz ayında ihracatın 18.6 milyar Dolar seviyesine çıktığını duyurdu.
5.08.2022 Ekonomi
Altında sahtecilik uyarısı! Kuyumcular isyan etti: Kimse anlamıyor ama...
Altında sahtecilik uyarısı! Kuyumcular isyan etti: Kimse anlamıyor ama... Son dönemde artan hırsızlık ve dolandırıcılık olayları, kuyumcuların ortak sorunu oldu. Kuyumcu esnafı, önceden tek başına dükkanları gezen hırsızların şimdilerde gruplar halinde gezdiğini, dolandırıcıların ise gerçeğini aratmayan kaplama altın ile esnafı kandırmaya çalıştığını söyledi.
2.07.2022 Ekonomi
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! AK Partili isim duyurdu
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! AK Partili isim duyurdu Asgari ücret ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama geldi. Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili çarpıcı bir yorum geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, "Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi" dedi.
8.05.2022 Ekonomi
Türkiye tarihi rekor kırdı! En çok ihracat yapan iller belli oldu...
Türkiye tarihi rekor kırdı! En çok ihracat yapan iller belli oldu... İllerin ihracat rakamları Türkiye'yi yeni bir rekora taşıdı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Nisan ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bakan Muş bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında, nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Muş, "Nisan ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %24,6 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Nisan ayı karşılama oranı enerji hariç %101 olmuş, son 12 aylık ihracatımız ise 240 milyar dolar eşiğini aşmıştır." dedi.
5.05.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Dedikodu siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok
Bakan Karaismailoğlu: Dedikodu siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “20 yıllık birikimle dünyaya yön veren bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Onun için basit dedikodu siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.
4.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İhracat Rakamları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ihracat rakamları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.