Gazete Vatan Logo

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.

Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine duyulan güven artıyor. Ekonomi yönetiminin attığı kararlı adımlar ile Orta Vadeli Program'ın uygulanması ile Türkiye ekonomisinin istikrarlı yükselişi devam ediyor. Yapılan mali ve parasal reformlar, uluslarası kuruluşların da takibine girdi. Güçlü büyümenin yanında artan döviz rezervleri, güçlü istihdam ve hızla büyüyen ihracat rakamları kredi derecelendirme kuruluşları tarafından da olumlu değerlendiriliyor.

Son olarak kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de ekonomideki olumlu gelişmeler ışığında, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B"den B+"ya yükseltti. Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü de "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Fitch, yaptığı açıklamada uygulanan politiklaanın dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin arttığına dikkat çekti. Enflasyon beklentilerinin hafiflediğini ve dış likidite risklerinin azaldığını belirten Fitch, bu durumun, daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığının yansıması olduğuna işaret etti.

Haberin Devamı