İhd

İhd

Son dakika İHD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İHD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İHD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İhd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ihd gelişmeleri de dahil olmak üzere 594 ihd haberi bulunmuştur. Tüm ihd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tunceli’de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba ekipler müdahale etti
Tunceli’de izinsiz açıklama yapmak isteyen gruba ekipler müdahale etti Tunceli’de izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti; 7 kişi gözaltına alındı.
29.07.2023 Gündem
İHD Diyarbakır şubesine operasyon
İHD Diyarbakır şubesine operasyon İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır Şubesi'ne, sekreter F.B.'nin terör örgütü PKK ile temasının tespiti üzerine operasyon düzenlendi. Evinde de arama yapılan F.B.'nin kardeşinin, HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in sevgilisi Volkan Bora ile birlikte öldürüldüğü ve akrabalık ilişkilerinin olduğu belirlendi.
3.02.2022 Gündem
Öznur Çalık'tan Pervin Buldan görüşmesi ile ilgili açıklama! ' 'Bir süre misafir edilir, bırakılır dedi'
Öznur Çalık'tan Pervin Buldan görüşmesi ile ilgili açıklama! ' 'Bir süre misafir edilir, bırakılır dedi' AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, terör örgütü PKK tarafından alıkonularak Gara'da şehit edilen Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey’in annesinin evladından haber almak istemesi üzerine geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Çalık, "Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılan Malatyalı Semih Özbey’in annesi kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum. Pervin Buldan ise 'Kim kaçırmış bakalım size döneceğim.' dedi. Sonra tekrar bana dönerek, 'Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır.' dedi. Ben de ailemize bu bilgileri verdim'' dedi.
17.02.2021 Siyaset
Meclis'te Gara oturumu! Aralıksız devam edecek
Meclis'te Gara oturumu! Aralıksız devam edecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM'de Gara operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Akar açıklamasında 'Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir' ifadelerini kullandı. Bakanı Süleyman Soylu Gara operasyonu ile ilgili Meclis'e bilgi verdi. Soylu, yaptığı açıklmada, 'Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez söylenen rakamdır. 1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6021 sivil katliam gerçekleştirdi. O insan hakları denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bunları söyledi mi? ' dedi.
16.02.2021 Gündem
Musa Orhan olayı nedir? Musa Orhan davası…
Musa Orhan olayı nedir? Musa Orhan davası… Uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılan ve ardından intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E. 16 Temmuz’dan bu yana tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Siirt Barosu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İ.E'nin şüpheli Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin, Musa Orhan’ın çalıştığı kamu kurumu tarafından açığa alındığını, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame düzenlendiğini ve tensiple birlikte şüphelinin tutuklanması istemiyle Siirt Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmasının talep edildiğini bildirdi. Peki Musa Orhan olayı nedir? İşte Musa Orhan davası…
19.08.2020 Gündem
Adalet Ağaoğlu kimdir? Bir düğün gecesi, Ölmeye yatmak kitaplarının yazarı Adalet Ağaoğlu'nun edebi kişiliği, romanları ve eserleri!
Adalet Ağaoğlu kimdir? Bir düğün gecesi, Ölmeye yatmak kitaplarının yazarı Adalet Ağaoğlu'nun edebi kişiliği, romanları ve eserleri! Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu, 91 yaşında hayatını kaybetti. Ağaoğlu, bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Peki, Adalet Ağaoğlu kimdir? Adalet Ağaoğlu eserleri nelerdir?
14.07.2020 Gündem
Adalet Ağaoğlu vefat etti! Türk edebiyatının önemli ismi Adalet Ağaoğlu'nun hayatı!
Adalet Ağaoğlu vefat etti! Türk edebiyatının önemli ismi Adalet Ağaoğlu'nun hayatı! Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Adalet Ağaoğlu 91 yaşında hayatını kaybetti.İşte Adalet Ağaoğlu'nun hayatı ve eserleri...
14.07.2020 Yaşam
Kars'ta terör operasyonu
Kars'ta terör operasyonu Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında HDP Belediye Meclis Üyesi Münevver S. ve İHD Kars Şube Başkanı Güldane K'nin de bulunduğu 12 şüpheli "terör örgütü üyesi olmak" suçundan gözaltına alındı.
23.07.2019 Gündem
Bedirhan'ı ve annesini katleden terörist öldürüldü!
Bedirhan'ı ve annesini katleden terörist öldürüldü! 4 milyonluk kırmızı listedeki o terörist öldürüldü. Geçen ay 11 aylık Mustafa Bedirhan ve annesi Nurcan Karakaya'yı hunharca katleden 4 milyon ödülle aranan 'Bager Andok' kod adlı terörist Fatih Özden, Balkayalar Dağı'nda 6 teröristle birlikte öldürüldü.
5.09.2018 Gündem
Taksim'deki izinsiz gösteriye polis izin vermedi!
Taksim'deki izinsiz gösteriye polis izin vermedi! Taksim'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.
1.09.2018 Gündem
HDP'nin vekil adayı 'terör propagandası'ndan tutuklandı
HDP'nin vekil adayı 'terör propagandası'ndan tutuklandı HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde Bingöl milletvekili adayı olan İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Şube Başkanı Nihat Aksoy, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.
2.08.2018 Gündem
Çanakkale'de 3 kişi gözaltına alındı
Çanakkale'de 3 kişi gözaltına alındı Çanakkale’de, Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yaptığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.
23.01.2018 Gündem
Terör örgütü PKK köşeye sıkıştı!
Terör örgütü PKK köşeye sıkıştı! PKK'ya, güvenlik güçlerince son bir ayda hem kırsal hem de şehir merkezlerinde düzenlenen operasyonlarda büyük darbe vuruldu.
29.09.2021 Gündem
Birçok ilde PKK operasyonu! Gözaltı sayısı artıyor
Birçok ilde PKK operasyonu! Gözaltı sayısı artıyor Erzurum, Bitlis ve Bursa'da PKK'ya yönelik operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem
Diyarbakır’da STK üyelerine terör operasyonu: 11 gözaltı
Diyarbakır’da STK üyelerine terör operasyonu: 11 gözaltı Diyarbakır’da terör örgütü PKK ile bağlantılı sivil toplum kuruluşları üyelerine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, aralarında İnsan Hakları (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’nin de bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar
Zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar DİYARBAKIR'ın, Kulp İlçesi'nde olay tarihinde 14 yaşında olan zihinsel engelli kız çocuğu F.B.'ye 10 ayda bir çok kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 10 sanık hakkında, 44.5'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
18.01.2017 Yaşam
11 yaşındaki kız doğum yaptı!
11 yaşındaki kız doğum yaptı! DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde karın ağrısı şikayeti ile götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılan ve doğum yapan; resmi kayıtlara göre 11, kendi beyanına göre 15 yaşındaki olan G.D.'nin soruşturma dosyası, olay bölgesi olması nedeniyle yetkisizlik kararı ile Sivas'a gönderildi.
2.01.2017 Yaşam
PKK/KCK'ya dev operasyon
PKK/KCK'ya dev operasyon İçişleri Bakanlığı, bugün yapılan PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 235 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
29.09.2021 Gündem
'Gözaltında kayboldu' denilen DBP'li, Kerkük'te!
'Gözaltında kayboldu' denilen DBP'li, Kerkük'te! ŞIRNAK'ta, PKK'lıların kazdıkları hendek ve barikatların temizlenmesi için başlatılan operasyonlar sırasında, 27 Mayıs'tan beri kayıp olduğu belirtilen ve sosyal medyada 'gözaltında kaybedildiği ileri sürülen DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in Irak'ın Kerkük kentinde olduğu iddia edildi...
29.09.2021 Gündem
Alperen Ocakları'nın tehdidine suç duyurusu
Alperen Ocakları'nın tehdidine suç duyurusu İHD İstanbul Şubesi, LGBT'nin 'Onur Yürüyüşü'nü yaptırmayacaklarını tehdit içeren sözlerle açıklayan Alperen Ocakları için suç duyurusunda bulundu.
29.09.2021 Gündem
HDP’li Aydoğan: 2-3 güne kadar Sur’da yasak kalkacak
HDP’li Aydoğan: 2-3 güne kadar Sur’da yasak kalkacak HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, valilik ile yaptıkları görüşmede, 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi’nin 5 mahallesinde yasağın kaldıracağını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Diyarbakır Sur için 1.5 saat süre!
Diyarbakır Sur için 1.5 saat süre! DİYARBAKIR Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 1.5 saatliğine kalktı. Öğleden sonra saat 15.30'dan saat 17.00'a kadar halka süre verildi. Bu sürede bölgeden çıkmak isteyenlere de yardım edildi.
29.09.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağı Avrupa Konseyi’ne taşınıyor
Sokağa çıkma yasağı Avrupa Konseyi’ne taşınıyor MEZOPOTAMYA Hukukçular Derneği ile İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, bölgede bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği’ne başvuruyor...
29.09.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağı olan yerlerde tartışmalı defin uygulaması
Sokağa çıkma yasağı olan yerlerde tartışmalı defin uygulaması Sokağa çıkma yasağı olan ilçelerde ölenlerin yakınları olmadan yetkililer tarafından gömülmesine izin veren yasa tartışma yarattı
29.09.2021 Gündem
Çatışma çıktı, cenazeler alınamadı: 1 asker yaralı
Çatışma çıktı, cenazeler alınamadı: 1 asker yaralı Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 4 cenazenin alınabilmesi Dabanoğlu Mahallesi Çiftehan Sokak için bugün 2 saatliğine yasağın kaldırılmasının ardından aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, barodan avukatların bulunduğu heyet Gazi Caddesi üzerine geldi...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İhd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ihd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.