Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Yaz enfeksiyonlarına dikkat
Yaz enfeksiyonlarına dikkat Uzm. Dr. Necdet Yetim, aşırı sıcaklarda serinlemek için başvurulan yöntemlerin yol açabileceği “yaz enfeksiyonları”na dikkat çekti. Klima kullanımının yaygınlaşmasıyla yaz aylarında da solunum sistemi enfeksiyon vakalarının giderek arttığını belirten Dr. Yetim, “Çok soğuk yiyecek içecek tüketme, ıslak mayoyla rüzgarda uzun süre durma da vücut direncinin kırılmasına neden olur, enfeksiyonlara zemin hazırlar. Aman dikkat serinlemek isterken hasta olmayın” dedi.
17.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı
Anne adaylarına enfeksiyon uyarısı Kadınlarda düşük yapma oranlarını etkileyen birçok faktör olduğunu söyleyen Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, sebebi bilinmeyen düşüklerin altındaki etkenin araştırılmayan enfeksiyonlar olduğuna dikkat çekti. İpek Ada Alver, “Düşük oluşumuna sebep olan pek çok mikroorganizma var. Bunların kimisi hijyen eksikliğinden, kimisi iyi pişmemiş etlerden ve pastörize edilmeyen sütlerden, kimisi de hayvan dışkısından geçebilmektedir” diyerek anne adaylarına uyarı ve önerilerde bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes tatilde. Ancak deniz ve havuz keyfinizin kabusa dönmemesi için yaz enfeksiyonlarına karşı önlem almak şart! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman sağlığı tehdit eden yaz enfeksiyonlarını anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor!
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor! Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor" dedi. Peki, turna yemişi yani bizim bildiğimiz adıyla kızılcık nedir? Turna yemişinin idrar yollarını nasıl temizliyor ya da sanıldığı kadar etkili mi? Bilinmesi gerekenleri sizler için derledik...
31.07.2021 Sağlık
Yaz aylarında bu enfeksiyonlara dikkat!
Yaz aylarında bu enfeksiyonlara dikkat! Yaz sıcaklarının gelmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla, tatil planları da yapılmaya başlandı. Koronavirüsün denizden veya havuzlardan bulaşmayacağını uzmanlar açıkladı. Ancak havuzlardan kapabileceğimiz başka enfeksiyonlar mevcut!
2.06.2021 Sağlık
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası
Sürekli yorgunluk ve uyku hali ile baş etmenizi sağlayacak 20 püf noktası Yorgunluk, şiddeti hafiften ciddiye değişen birçok tıbbi durumun ortak bir semptomudur. Yorgunluk, halsizlik aynı zamanda egzersiz eksikliği veya yetersiz beslenme gibi bazı yaşam tarzı alışkanlıkların doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkabilir. Yaşam kalitesini düşüren yorgunluk günlük işlerde aksamaya neden oluyor ve kronikleşiyorsa dikkat edilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kötü beslenme, yetersiz uyku, hareketsizlik, stresin yorgunluk sendromuna zemin hazırladığını belirtiyor. Peki, Yorgunlukla nasıl başedilir? Kronik yogunluk sendromu nedir? Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat kronik yorgunlukla baş etmenin yollarını anlattı.
17.03.2021 Sağlık
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok”
“Kronik hastalıkların gebe kalmasında sakınca yok” Kronik hastalıklara sahip anne adaylarının yakın takip ve tedavileri düzenlendikten sonra gebe kalmalarında sakınca olmadığını söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Arık, gebelikte takip sıklığının diğer gebelere göre daha fazla ve daha özellik göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
5.03.2021 Sağlık
İdrar yolu iltihaplanmasına probiyotik ve cranberry önerisi
İdrar yolu iltihaplanmasına probiyotik ve cranberry önerisi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor” dedi.
1.02.2021 Sağlık
Prostat tedavi edilmediğinde, böbrek yetmezliğine neden olabilir
Prostat tedavi edilmediğinde, böbrek yetmezliğine neden olabilir Üroloji Doktoru Op. Dr. Kenan Korkmaz, yaşam standartlarını ve uyku düzenini bozan, kronik yorgunluk, halsizlik yapabilen, cinsel yaşamı olumsuz etkileyen prostat hastalıklarının, tedavi edilmemesi durumunda, böbrek yetmezliğine neden olabileceğini belirtti.
29.01.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları!
Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının 20 nedeni ve çözüm yolları! Cinsel ilişkinin ardından vajinada ağrı hissediyorsanız, ağrının neden olduğunu bilmek önemlidir. Cinsel aktiviteden sonra vajinanın acıya neden olması çoğu durumlarda normal değildir. Uzmanlar seks sonrası vajinada ağrının olmasını enfeksiyon, alerji ve travmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Seks sonrası vajinada ağrı neden olur? Cinsel ilişki sonrası vajinada ağrının nedenleri nelerdir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay cinsel ilişki sırasında veya sonrasında vajina ağrısı nedenler ve tedavi yöntemlerini anlattı.
17.03.2021 Sağlık
Ailelere 'çocuk sağlığı' konusunda önemli tavsiyeler
Ailelere 'çocuk sağlığı' konusunda önemli tavsiyeler Türkiye'de olduğu gibi genç ve çocuk nüfus oranının yüksek olduğu ülkelerde çocuk sağlığı ile ilgili sorunlar ve bunların çözümüne yönelik çalışmalar büyük önem taşıyor. Çocuk sağlığının korunması, hastalıklarının tedavisi için yapılan çalışmaların toplum sağlığının iyileşmesindeki en önemli basamaklardan biri olduğunu ifade eden uzmanlar, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
11.05.2020 Sağlık
Böbrek taşlarından ağrısız kurtulmanın yolları
Böbrek taşlarından ağrısız kurtulmanın yolları Başhekim Dr. Korur: “Böbrek taşlarından ses dalgası ve lazerle ağrısız kurtulabilirsiniz”
17.02.2020 Sağlık
Depresyon karın ağrısına sebep oluyor
Depresyon karın ağrısına sebep oluyor Göbek altından leğen kemiğine dek uzanan bölgede hissedilen pelvik ağrıların sebeplerini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Zeynep Yılmaz, fiziksel tacize uğrama, depresyon ve uyku bozukluklarının pelvik ağrı sebebi olabileceğini söyledi.
6.11.2019 Sağlık
Uzun süren sarılığa dikkat!
Uzun süren sarılığa dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çiftçi, Yenidoğan sarılığı bebeklerin üçte ikisinde görülen, kendiliğinden geçen fakat yine de ciddi durumlara yol açma ihtimali olan bir hastalık olduğunu belirtti.
30.10.2019 Sağlık
Enfeksiyon "akıllı bez" ile anlaşılacak
Enfeksiyon "akıllı bez" ile anlaşılacak Türk bilim insanlarınca, üniversite-özel sektör işbirliği ile geliştirilen "akıllı bebek bezi" ile idrar yolu enfeksiyonları başlangıç aşamasında anlaşılabilecek.
25.04.2019 Sağlık
"Kronik böbrek hastalığı sinsi seyrediyor"
"Kronik böbrek hastalığı sinsi seyrediyor" Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harika Alpay, akut ve kronik böbrek hastalıklarının semptomlarının birbirinden farklı olduğunu belirterek, "Kronik böbrek hastalığı oldukça sinsi seyirli olabilir. Tesadüfen saptanan olgular oldukça fazladır." dedi.
20.03.2019 Sağlık
İdrar rengi bu hastalıkların habercisi
İdrar rengi bu hastalıkların habercisi KONTİNANS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen, idrar renginin böbrek hastalıklarından genetik hastalıklara, zehirlenmeden ilaç etkisine kadar birçok nedeni olabileceğini ve hastalıklar hakkında önemli bilgiler verdiğini belirtti.
25.10.2018 Sağlık
Çocuklar tuvaletini tutmamalı! İşte zararları...
Çocuklar tuvaletini tutmamalı! İşte zararları... 'Okulda mikrop kapar' diyerek çocukların tuvaletine engel olmayın uyarısı
23.10.2018 Sağlık
Mahşerin 12 atlısı!
Mahşerin 12 atlısı! Dünya Sağlık Örgütü genetiğini değiştiren ve antibiyotiklere direnç gösteren 12 öncelikli bakterinin listesini yayımladı. Söz konusu bakteri türleri için acilen yeni antibiyotiklerin bulunması gerektiğini açıklayan örgüt, durumu ‘kanserden bile tehlikeli’ olarak yorumladı
17.06.2021 Dünya
Yemeklerin tuzunu azaltarak böbreklerinizi koruyun!
Yemeklerin tuzunu azaltarak böbreklerinizi koruyun! Böbrek hastalığı Türkiye'de en sık görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Hastalık tedavi edilmediğinde organ kaybına yol açabiliyor. Kış yaklaşırken hastalığı ve korunmak için yapılması gerekenleri İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan ile konuştuk.
14.11.2015 Arşiv
Hamilelikte en sık yaşanan 10 problem!
Hamilelikte en sık yaşanan 10 problem! Hamilelikte görülen bulantı kusma gibi problemler doğal belirtiler olsa da bazı rahatsızlıklar önemli sorunların habercisi olabiliyor...
12.08.2015 Magazin
Dikkat! Böbrek yetmezliğine yol açabilir
Dikkat! Böbrek yetmezliğine yol açabilir Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rüştü Cankon Germiyanoğlu, çocuklarda zamanında teşhis konulmayan ve tedavi uygulanmayan idrar yolu enfeksiyonunun, kronik böbrek yetmezliğine neden olabileceğini söyledi.
1.07.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri