İdrar Kaçırma Tedavisi

İdrar Kaçırma Tedavisi

Son dakika idrar kaçırma tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan idrar kaçırma tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını idrar kaçırma tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İdrar Kaçırma Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan idrar kaçırma tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 114 idrar kaçırma tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm idrar kaçırma tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu
İdrar kaçırmadan korunmanın 7 yolu Her 3 kadından birinin yaşadığı idrar kaçırma, gizlenen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Tamamen doğuştan olan ya da sonradan gelişen, zorlu doğumlarla pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu da meydana gelebilen idrar kaçırma, özellikle kadınlarda ciddi bir sosyal ve psikolojik sorun olarak görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Barın, kadınlarda yaşanan idrar kaçırmanın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
2.03.2022 Sağlık
İdrar kaçırma her iki kadından birini etkiliyor
İdrar kaçırma her iki kadından birini etkiliyor Üroloji Uzmanı Dr. Elnur Allahverdiyev, “İdrar kaçırma birçok farklı nedenden kaynaklanabiliyor. Bilinçli ve iyi bir tedavi ile idrar kaçırma problemine büyük oranda çözüm bulunabiliyor. Burada en önemli nokta idrar kaçırmanın hastadaki nedenini belirlemek, idrar kaçırma durumunu olumsuz etkileyen faktörlerden uzak durmak” dedi.
22.09.2021 Sağlık
Tedavi edilmeyen genital sorunlar idrar kaçırmaya neden olabilir
Tedavi edilmeyen genital sorunlar idrar kaçırmaya neden olabilir Ameliyatsız genital estetik ve sıkılaştırma uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, “Genital bölgeyi destekleyen bağ dokularının gücü yaş ilerledikçe azalıyor ve bu bölgede gevşeme meydana geliyor. Dolayısıyla hem vajinada gevşeklik oluyor hem de idrar kaçırma gibi daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu rahatsızlıkları görüyoruz” diyerek genital tedavilerin önemine vurgu yaptı.
16.08.2021 Sağlık
İdrar kaçırma sorunu gençlerde de görülebiliyor!
İdrar kaçırma sorunu gençlerde de görülebiliyor! Masumlar Apartmanı dizisinde Gülben’in yaşadığı idrar kaçırma sorununun aslında bir halk sağlığı problemi olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan: “Türkiye’de milyonlarca kadın Gülben gibi idrar kaçırma sorunu yaşıyor. Kimi utandığından kimi çaresi yok diyerek doktora gitmiyor. Oysa kadını sosyal hayattan çekip koparan idrar kaçırmanın birçok tedavi yolu var.”
17.03.2021 Sağlık
Bu sorun kadınlarda depresyona neden oluyor!
Bu sorun kadınlarda depresyona neden oluyor! 50 yaş ve üstü kadınlarda yaygın olarak görülen istemsiz idrar kaçırma, kadınları sosyal hayattan, cinsel yaşama dek birçok açıdan olumsuz etkiliyor. Yaşlandıkça mesaneyi destekleyen kaslar zayıflama eğilimindedir ve bu da idrar kaçırmaya neden olabilir. “Üriner İnkontinans” olarak tanımlanan bu sorunun birçok nedene bağlı ortaya çıkabileceğini vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, kişide sürekli ıslaklık, irritasyon ve koku olması endişesiyle oluşan rahatsızlık hissinin depresyona da yol açabileceğine işaret etti.
16.03.2021 Sağlık
İdrar kaçırma rahatsızlığına yol açıyor
İdrar kaçırma rahatsızlığına yol açıyor Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Gençbay, idrar kaçırma rahatsızlığının önlenmesi için kola ve kahve tüketiminin azaltılması gerektiğini söyledi.
8.07.2019 Sağlık
İdrar kaçırmayı hafife almayın
İdrar kaçırmayı hafife almayın Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mesut Yeşil, ilk başlarda hafife alınan idrar kaçırmanın ileride psikolojik sıkıntılara sebebiyet verebileceğini söyledi.
20.12.2018 Sağlık
İdrar kaçırmada ameliyatsız yöntem
İdrar kaçırmada ameliyatsız yöntem İdrar kaçırma probleminin görülme sıklığının yaş gruplarında değişken oranda olmakla birlikte Türkiye’de kadınlarda yüzde 40’ın üzerinde olduğunu belirten Fizyoterapi Uzmanı Yasemin İrkilata, ileri yaşta bireylerde daha sık gözlemlenen bu durumun ameliyatsız biofeedback yöntemi ile tedavi edilebildiğini söyledi.
12.12.2018 Sağlık
İdrar kaçırma sorunu lazerle tedavi edilebilir
İdrar kaçırma sorunu lazerle tedavi edilebilir İdrar kaçırma probleminin uzun vadede fiziksel rahatsızlıklar gibi patolojik sorunlara da yol açabildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç, hem sosyal hem de iş hayatını olumsuz etkileyen idrar kaçırmanın ameliyatsız lazerle tedavi edilebileceğini belirtti.
27.09.2018 Sağlık
İdrar kaçırma sorununa botoks tedavisi!
İdrar kaçırma sorununa botoks tedavisi! Kadınlarda sık görüldüğü bilimsel çalışmalarla ortaya konulan idrar kaçırmanın tedavisi, daha çok kırışıklık ve terleme sorunlarının tedavisinde kullanılan botoks yöntemiyle de yapılabiliyor.
9.10.2017 Sağlık
İdrar kaçırma kader değil!
İdrar kaçırma kader değil! Sıkışma, sık idrara gitme, gece idrara kalkma, idrar kaçırma sorunları ile baş gösteren Aşırı Aktif Mesane Hastalığı artık kader olmaktan çıkıyor!
12.08.2014 Sağlık
Kadınların can sıkıcı sorunu idrar kaçırma
Kadınların can sıkıcı sorunu idrar kaçırma İdrar kaçırma tedavisi günümüzde çok kolay.
8.08.2014 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı! Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
1.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
Her 5 erkeğin 2'sinde görülüyor!
Her 5 erkeğin 2'sinde görülüyor! Günümüzde ortalama yaşam süresinin artmasıyla 60 yaş üzeri her 5 erkekten 2’sinde iyi huylu prostat büyümesi görüldüğünü hatırlatan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, son teknolojiye paralel olarak uygulanan tedavi yönteminden bahsederek önerilerde bulundu.
22.11.2021 Sağlık
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat!
Geçmeyen kemik ağrılarını ciddiye alın! Bu belirtiler varsa dikkat! Kemik tümörleri her yaşta görülebiliyor. Bir bebek de kemik tümörüyle doğabildiği gibi 80’li yaşlarda da kemik tümörü oluşabiliyor. Sıklıkla görülme yaş aralığı ise 15 ve 25 yaşlar. Kontrolsüz olarak bölünen hücreler nedeniyle kendini kitle ya da şişlik olarak gösteren kemik tümörleri genellikle iyi huylu oluyor ve nadiren ağrı ya da sızıyla ortaya çıkabilen bu tür tümörler herhangi bir ölüm riski oluşturmuyor. Yalnız oluştuğu kemiği zayıflattığı için kemiklerin kırılmasına dolayısıyla da daha çok ağrıya neden olabiliyor. Kötü huylu kemik tümörleri ise erken teşhis edilmediğinde tedavinin olumlu sonuçlanmasını zorlaştırıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Aydınlı kemik tümörü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.10.2021 Sağlık
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi!
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi! Prostat her erkekte bulunan bir organdır. Yaşla birlikte değişen oranlarda büyümeye başlamaktadır, özellikle 50 yaş üstü erkeklerin yarısında görülen bu durum, prostat kanserinden farklı olup, iyi huylu prostat büyümesi olarak adlandırılır. Prostat büyümesi hastaların yaşam kalitesini bozarak sosyal hayattan soyutlayabiliyor. Gece defalarca idrar çıkarak uykusuz kalan, sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı olan ve idrar kaçırma şikayeti olan hastaların normal yaşamı durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca bu durum sıklıkla cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Tüm bu sorunlar hastalarda içinden çıkılması zor bir psikolojik çöküntüye neden olabiliyor.
16.10.2021 Sağlık
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir!
Sürekli epilepsi nöbeti, beynin yapısını bozabilir! Bir yıl boyunca ilaç kullanımına rağmen hala nöbetlerin olmasının “dirençli epilepsi” olarak kabul edildiğini belirten Prof. Dr. Sultan Tarlacı, epilepsi hastalarının yüzde 70’inin ilaç ile tedaviye olumlu cevap verdiğini söyledi. Epilepside erken müdahalenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Erken tedavi edilmediği zaman sürekli ve tekrarlı nöbet geçiren bireyin beyninde sık elektrik kaçakları olur ve beynin yapısı da zamanla bozulabilir.” uyarısında bulundu.,
1.10.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Sigara, çay ve kahve ile ilgili flaş açıklama!
Sigara, çay ve kahve ile ilgili flaş açıklama! Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Altınova, idrar kaçırmanın bireyin yaşam kalitesini bozduğunu söyleyerek, “Sigara kullanımı, fazla kahve ve çay tüketimi ile bazı ilaçlar idrar kaçırmayı artırıyor. Obezite ve kronik kabızlık ile menopoz gibi faktörler idrar kaçırmanın nedenleri arasındadır” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! İşte kadınlara özgüven kazandıran uygulamalar!
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! İşte kadınlara özgüven kazandıran uygulamalar! Kadınlarda estetik kaygılara neden olan genital bölge şekil bozuklukları ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, jinekolojik estetik uygulamaları hakkında bilgi verdi. Peki, Jinekolojik Estetik Uygulamaları Nelerdir? İşte detaylar…
3.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İdrar Kaçırma Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki idrar kaçırma tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.