Hurmanın Faydaları

Hurmanın Faydaları

Son dakika hurmanın faydaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hurmanın faydaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hurmanın faydaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hurmanın Faydaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hurmanın faydaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 21 hurmanın faydaları haberi bulunmuştur. Tüm hurmanın faydaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hurma yaş ve kuru olarak iki çeşittir. Genel olarak kurutulmuş haliyle görmeye alıştığımız hurma, yaş iken de tüketilir. Taze hurma, kalori değeri bakımından kuru hurmadan daha farklı değerlere sahiptir. Hurma her iki türlü de kalori yönünden uygun olduğu için birçok diyet ve tatlı tariflerinde tercih edilir. Folik asit, potasyum, kalsiyum, demir ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra selenyum açısından da zengindir. Bu da hurmaya antioksidan etkisinin artırıcı bir özellik verir.
13.07.2023 Sağlık
Hurma neden tek yenir? Hurmanın tek yenmesinin dini nedeni nedir?
Hurma neden tek yenir? Hurmanın tek yenmesinin dini nedeni nedir? Hurma neden tek yenir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayıyla birlikte iftar ve sahur sofralarını süsleyen hurma tek olarak yenilmesiyle biliniyor. Peki hurma neden çift yenmez? Hurmanın tek yenmesinin dini nedeni nedir?
31.03.2023 Gündem
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar...
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar... İnsülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini koruyor, doğumu kolaylaştırıyor, loğusalıkta anne sütünü artırıyor. İçerisinde bol miktarda A, C, B1, B2, B3, B6, B9 (folik asit), B12, K, vitaminleri ve antioksidan barındırıyor. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını düzenliyor, kabızlığa karşı çok etkili, kötü kolesterol olan LDL'nin düşmesine neden oluyor, kansere karşı savaşıyor. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, manganez, çinko, magnezyum, kükürt, klor, fosfor, florin bakımından çok zengin, zayıflamaya çok yardımcı bir besin olduğu biliniyor. Kan yapımına destek oluyor, iltihapları önlüyor, vücut direncini artırıyor. İşte Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen mucizevi besinin faydaları...
28.04.2022 Sağlık
Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Mucizevi meyve olarak nitelendirilen hurma dünya çapında tüketilen bir besin kaynağıdır. Ana vatanı Arap Yarımadası olmasına rağmen, farklı bölgelerde yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde tüketimi Ramazan aylarında artan bu meyve sağlık açısından türlü faydalar taşır.
16.02.2022 Sağlık
Faydaları saymakla bitmiyor! Bağışıklığa ve baş ağrısına birebir!
Faydaları saymakla bitmiyor! Bağışıklığa ve baş ağrısına birebir! ‘Şifa meyvesi’ olarak bilinen hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Hem bağışıklığımızı güçlendiren antioksidanlardan hem de potasyum, magnezyum, bakır ve B vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin. Uzmanlar, oruç tutarken mutlaka tercih edilmesini öneriyor. Peki, Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma nelere iyi gelir? Hurma bağışıklığı güçlendirir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan Hurma yemeniz için 10 önemli nedeni sıraladı
27.04.2021 Ramazan
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz…
Hurma yemeniz için 8 neden! İftardan 1-1.5 saat sonra tüketirseniz… Ramazan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinden olan hurma, lezzetli olmasının yanı sıra zengin içeriğiyle tam bir şifa deposu! Orucun, karbonhidrat içeriği yüksek, küçük hacimde yüksek enerji sağlayan hurmayla açılması, boşalan karbonhidrat depolarının hızla yenilenmesine, gün içinde en çok arzulanan besin olan tatlı isteğinin baskılanmasına ve böylelikle iştah kontrolünün sağlanmasına yardımcı olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Cerit, ancak özellikle kan şekeriyle ilgili problem yaşayan kişilerin orucunu hurma gibi şeker içeriği yüksek bir besin yerine su veya zeytinle açmalarının kan şekerindeki ani yükselmelerin önüne geçmek adına daha sağlıklı olacağına dikkat çekiyor.
1.05.2020 Ramazan
Hurmanın mucizevi faydaları
Hurmanın mucizevi faydaları Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmanın faydaları neler?
17.05.2018 Ramazan Haberleri
Hurmanın 10 faydası
Hurmanın 10 faydası Beslenme ve Diyet uzmanı Özge Güneş, hurmayı düzenli olarak tüketmeniz için 10 önemli nedeni anlattı.
17.05.2018 Arşiv
Hurma her derde deva
Hurma her derde deva Ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olan hurmanın faydaları dikkat çekiyor...
17.05.2018 Arşiv
Hurmanın bilmediğiniz faydaları
Hurmanın bilmediğiniz faydaları İç hastaları uzmanı Dr. Ayça Kaya’dan sadece Ramazan ayında değil günlük yaşamda da daha sık hurma yemek için nedenler...
17.05.2018 Arşiv
Ramazan'ın baş tacı hurmanın  faydaları
Ramazan'ın baş tacı hurmanın faydaları İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmanın, düzenli yendiğinde kalp-damar hastalıklarından korunmada ve kilo vermede etkili olduğu ortaya çıktı.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Hurma kalbi koruyor
Hurma kalbi koruyor Uzmanlar, iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkili rol oynadığı, kansere karşı koruyucu olduğu ve kilo vermek için birebir olduğu belirtti.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Hurmanın faydaları saymakla bitmiyor!
Hurmanın faydaları saymakla bitmiyor! Ramazan denince akla gelen ilk yiyeceğin faydaları...
27.06.2014 Yaşam
Sağlık için günde 2 tane!
Sağlık için günde 2 tane! Ramazan ayında iftar sofralarının baştacı, mucize meyve hurma, çeşidine göre kilosu 5- 120 lira arasında değişen fiyatıyla en fakirinden en zenginine insanlara şifa kaynağı oluyor.
16.05.2018 Ramazan
Sağlık için günde 2 tane!
Sağlık için günde 2 tane! Ramazan ayında iftar sofralarının baştacı, mucize meyve hurma, çeşidine göre kilosu 5- 120 lira arasında değişen fiyatıyla en fakirinden en zenginine insanlara şifa kaynağı oluyor.
16.05.2018 Ramazan
Hurmanın faydaları
Hurmanın faydaları İftar ve sahur sofralarının en önemli besini olan ve tarihi insanlık kadar eski olan hurmanın, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtildi
22.10.2003 Yaşam
Hurmanın saymakla bitmeyen faydaları
Hurmanın saymakla bitmeyen faydaları Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurma sadece Ramazan boyunca değil sürekli tüketilmeli
17.05.2018 Arşiv
Ramazan’ın mucizevi meyvesi Hurma!
Ramazan’ın mucizevi meyvesi Hurma! Ramazan ayıyla özdeşleşen bir meyve olan hurma, tam bir besin deposudur. İşte hurmanın vücudumuza faydaları!
16.05.2018 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Hurmanın Faydaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hurmanın faydaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.